Efterlyses!

Någon som sett ett par jeans i storlek 98-104? Det är fjärilar broderade på benen...

Hittar inte Bettans rätt nya jeans. Faen.


Stressigt värre

Nyckel till hus/hundvakten lämnad... Ska bara bädda rent innan vi åker imorgon så det är fräscht. Måste komma ihåg att säga att de måste ta med egna kuddar (skriver på listan) då både jag och Alice kommer ta med våra.

Väskorna är så gott som färdigpackade. Ska köra en ljus tvätt imorgon bitti så vi får lite extra underkläder med oss - det får man aldrig för mycket av!

Måste skriva lista om livsviktiga saker... Som hur vår muppiga tv fungerar... Hur man får igång vår polska alternativa spis... Lösenordet till trådlösa internet... Såna döviktigheter :) sånt jag tar för givet men som inte ens är logiskt för den som inte brukar bo här.

Idag tog de bort stolpen här! Det skulle egentligen göras först framåt hösten, men när världens bästa hemmafru bjuder hela arbetslaget på kaffe och nybakat så händer grejer lite snabbare :) mycket uppskattat iaf. Sänder tusen tack till er gubbar som grävt och kopplat ledningar för eons räkning här hemmavid! Ni har gjort ett grymt bra jobb!


Världens sötaste pojke

Frågor på det?


Only teardrops

Alltså... Låten som vann Eurovision... Kan det vara den sämsta radiolåten någonsin?


Imponerad!

Morsdag har ju passerat... Efter fjolårets frukost I sängen (en studsig dotter och en vinglig make spillde ju ut en halvliter juice på den sovande mamman då...) var förväntningarna inte skyhöga. Erkänner mig motbevisad.

Dagen inleddes med skön sovmorgon till halv 10... Under tiden hade Johan och barnen kört och köpt nybakade frallor och lufttorkad skinka (mmm). Åt det och fick presenter!! Alice hade själv valt ut en söt skål med tycker-om-dig-kolor... Sen fick jag något efterlängtat av barnen tillsammans; ett plättjärn! Och inget fjösigt teflontrams, nej nej; redigt gjutjärn! Något jag önskat mig alla jular och födelsedagar nu i flera år :) tack familjen!

Sen tog vi en trip till Älmhult med tant Berta där vi shoppade lite Ikeastuff. Blev mer än vi skulle köpa och ändå glömde jag hälften. :) har iaf fått en ny brödpensel och diskborstar. Och en högre pall till Alice, så hon tar sig upp på toaletten själv nu när hon plötsligt bestämt sig för att det är bättre än potta.

Sen körde vi hem, frossade pizza och jordgubbar och sen däckade vi i varsin soffa här hemma.

Gött.

Tack barnen (och självklart Johan) för en fin morsdag!

Imorgon är näst sista dagen på dagis för lillan innan ett välförtjänt sommarlov. Efter lovet börjar hon på ny avdelning för hon är stor nu, min lilla räka. Själv får jag inget lov. Johan och jag byts av nu i juni... Nu är det min tur att, med stor ångest, försörja familjen i fem lååånga månader medan han får åka till parken, stranden och alla andra sommarsköna ställen och umgås med våra älskade barn. Orättvisa rättvisa. Fuck jämnställdheten! Jag vill vara hemma längre!!! Finns det något mysigare än att krypa upp i soffan och läsa saga för storasyster medan man ammar lillebror?


Äre sömmar såäre!

Å på sömmarn så käka man jårdgöbbstörta!! Nomnomnom


Jubileum :)

Idag är det precis 10 år sedan den nya killen på vägverket i Östersund delade ut sitt första körkort efter att ha kuggat flera andra...

Jäpp! Jag har nu kört ett helt decennium!

Heja mig!


Keps

Förra inlägget visade ju boo upp sin nya kepa... Men klart Alice också fått en! Inte den bästa bilden, men men. Och när Alice får välja keps själv själv....... Ja, ni ser ju...


Morsdag i morgon!

Älskade fina barnen var med sin pappa på stan och fixade morsdagspresent idag :) imorgon är min första morsdag som tvåbarnsmorsa...

Morsdag ifjol mådde jag så vansinnigt illa att Johan köpte ett test. Jag kissade på stickan och lämnade det sedan i badrummet för att Johan skulle få veta först för en gångs skull.

Sen ringde jag min mamma, önskade henne en bra morsdag och berättade nyheten.

Alexander hade gett sig till känna där inne. Ett litet växande frö.

Nu är han vår lille bosse bulldozer :)


Öppet meddelande till dig med reg.nr BBK22...

Jag låter bli att hänga ut dig med sista nuffran men Du vet vem Du är.

Du är långt ifrån den enda som kör för fort förbi huset där jag och min familj bor. Du är inte ensam om att riskera min dotters liv. Nämnde jag att hon heter Alice? Hon fyller tre i sommar. Hon tycker om bubbelglass och att cykla. Cykla på vägen utanför. Där du tyckte att hastigheten kunde överskridas med så pass mycket att du aldrig hunnit se el bromsa om ni mött varandra.

Du körde om en bil på vår smala väg. Det var mig. trots att jag låg en bit ut, utan planer på att bli omkörd då jag höll hastigheten. du fick gira dig ner halvvägs i diket för att komma om på denna väg... istället för att sänka farten. Du tyckte det var värt risken. Men det är klart... Du hade väl bråttom. Till något viktigt. Kanske Dina barn? Hade de stått i vägrenen hade de varit chanslösa.

Den här gången gick det bra. Skönt för dig. Då vågar du nog chansa fler gånger.

Måtte vildvittrorna ta dig som Astrid Lindgren hade sagt.


Lekdag

Leker med Hannah i tivoliparken


Lycka är...

Lycka är en alldeles egen gul plastbåt. Tydligen.

Så fort jag försökte ta den så vaknade han och blev arg.

Önskar alla som fick en gul plastbåt blev lika lyckliga som Bosse för den. Då hade världen varit en lite bättre plats.


Presenttajm!

Svärfar fyller år, morsdag så min lilla mamma ska firas, två studentskivor och tre dagisfröknar att avtacka då Alice byter avdelning efter semestern... Sen behöver Alice en keps mot solens strålar (hon har väldigt specifika krav!) och nya solbrillor... Se upp Kristianstad - en stressad småbarnsmor nalkas!

Målet är att hinna allt medan Alice är på dagis några timmar. Nu går hon bara en vecka till innan sommaren! Sen när hon kommer tillbaka i augusti så blir det tallen som gäller! Min stora flicka. Spännande. Hoppas att lillebror får plats på barret nästa vår, för det har fungerat så himla bra med Alice där!!!


Förortsungar

Med risk för att detta kommer låta fel... Men jag hoppas att Ni som kastade sten på brandkåren... Ja, jag tänker inte skriva ut vad jag hoppas... Men Fy för er, ni äcklar mig.

Detta upplopp kan så lätt avvärjas. Det enda som skulle behövas är engagerade och ansvarstagande föräldrar. Jag vet inte hur andra resonerar men inte en chans på jorden att jag skulle låta mina barn bete sig sådär, då hade jag misslyckats som mor... Det är ju mest MINDERÅRIGA!! Ta in era ungar och uppfostra dem lite vetja. Klarar ni inte det själv finns ett socialt skyddsnät i Sverige där man kan be om hjälp; soc, bup och så vidare...

Tycker synd om barnen vars dagis bränts ner. Om alla små som ligger rädda om natten när det är oroligt utanför deras sovrumsfönster.

Jag blir så förbannat trött på detta.

Och killen som diskuterade med Beatrice Ask i morgonsoffan på tv igår... Var han på riktigt? Goddag yxskaft.


10 saker som gör mig lycklig!

1. Min man. Ibland. Min pannlampaochmorgonrockendast-klädda make som driver mig till vansinne men ändå är... Min man.

2. Mina barn. Alltid. Mina fina älskade ungar som hittar på så knasiga saker och alltid kan få mig att både skratta och gråta samtidigt. Jag sörjer varje kväll att ännu en dag med dem är till ända.

3. Min familj. Min dysfunktionellt underbara familj; mamma, pappa och mina små små små småsyskon. Som jag alltid har nära mig fast de bor så långt borta. Hit hör min mormor också. Min älskade fina mormor som alltid varit en stjärna i mitt liv.

4. Vännerna. Jag har inte så många vänner, men de jag har är fina och trygga. De vet det mesta om mig. Saker jag inte visste själv. Jag har många bekantingar, men få vänner.

5. Coca-cola. Ja, jag vet att hoppet från vänner till cola är rätt brutalt. Ingen bad om en kronologisk ordning heller så låt oss anta att cola kommer längre ner i listan egentligen. Tänker iaf inte motivera vidare varför flytande sockerkoffeinchock gör mig lycklig. Tycker istället att ni som blir olyckliga av det borde förklara!

6. Hästar och kor. Stora bruksdjur. De gör mig lyckliga bara av att finnas till. Jag älskar att klappa, fotografera och prata löjligt bebisspråk med dem. Något jag får chansen att göra ofta med mitt jobb. Jag blir lycklig av mitt jobb. Vissa dagar.

7. Laga mat och baka. Jag blir lycklig av det helt enkelt. Om jag någonsin åter omskolar mig så blir det inom den ätbara sektorn :)

8. Pengar. Att pengar inte gör människor lyckliga är skitsnack och ni som hävdar det kan ju ge mig era så blir alla glada :) jag får ett inre lugn och lyckokänsla varje gång räkningarna är betalda, lite har åkt in på ungarnas sparkonton och det finns lite pengar över att handla för. Egentligen är det kanske shopping som gör mig lycklig då? Ni kan ändå ge mig era olyckeskapande pengar. Jag offrar mig och tar dem!

9. Att lägga mig naken för att sova i en renbäddad säng! Helst ska sängkläderna ha hängt ute också så de luktar sådär härligt friskt.

10. Brev, sms, mms, e-post, kort... En post-it på kylskåpet... Jag älskar alla former av personliga meddelanden!! De gör mig lyckliga.

Snabblista på andra saker som gör mig lycklig: toblerone, solsken, tofsvipor, blommande rapsfält, översvämningar, marknader, trädgården, huset, överraskningar, jul, midsommar, påsk, badhus... Nämnde jag toblerone? Mmm


Huvudfotingar...

Alice har slutat rita solar överallt... Nu är det gubbar som gäller. Överallt. Vi fick en stor av tusch på vårt relativt nya oljade ekparkettgolv...

Fotade inte den. Kastade mig ner och gnuggade bort den. Men kan bjuda på en mindre variant som hon ritade i ett block.

Hur gamla är de när de ger sina gubbar kropp?


On(t)sdag

Ska sluta lyssna på Johan... Helt. En grej han tänkte köra på skroten sålde jag precis för 300 spänn på blocket och hade nog kunnat ta mer, för när annonsen kommit ut så hade jag 20 svar inom en timme.

:)

Varit hos tandläkaren idag igen. Ont nu när bedövningen släpper... Och ont i plånboken nu när det är betalat.


En hand över när jag ammar

Tänkte svara på en 20-frågor-lista som jag blivit utmanad att göra. Tanken är att man ska utmana två andra som bloggar. Utmanar min man och min syster.

1. Vad kallas du av flest människor: Nilla
2. Civilstånd: Gift
3. Antal barn: två
4a. Om barn, deras namn och ålder: Alice snart tre år och Alexander 4,5 månad.
4b. Om inte barn, vill du ha?: -
5. Favoritårstid: våren, efter kylan försvunnit och innan fästingarna kommer igång. När allt blommar!
6. Favoritmat: Blodig flankstek, Johans vinsås och bakad potatis! Mm
7. Favoritfisk: Gös
8. Favoritträd: Bok
9. Favoritglass: är inget jättefan av glass faktiskt... Men sandwich el snickersglass kan slinka ner utan att göra ont.
10. Hur gammal är du?: fyllt år 28 gånger men jag är 25.
11. Hur gammal känner du dig?: omkring 70
12. Favorithögtid: jul! Jag älskar att pynta, baka och köpa presenter. Och äta julmat!!
13. Hur vill du tillbringa din pension?: I en solstol utanför det lilla vita huset vid havet i baskemölla el Kivik som jag tänker köpa... Med en kall cola och en bra bok.
14. Vad var det senaste du sa?: Gå väck! (Hundjävel...)
15. Vikt: på vad? Hunden väger typ 35-40 kilo...
16. Bada eller duscha?: Bada. I pool.
17. När var du senast på sjukhuset och varför?: mitten av april, lämnade bröstmjölk till neo. Sist jag var inlagd var i januari när vi födde barn.
18. Vad händer i helgen?: det är morsdag. Jag tänker skrida omkring här hemma som en drottning och köra med familjen.
19. Är du rädd för döden?: ja... Livrädd!
20. Äger du några "mormorstrosor"?: några? Jag har nästan bara såna!! ;)


Vilken kär liten tös!

Tre stycken idag som sagt att jag har en söt flicka... Sista gången jag klär honom i rosa!!


Missar slutet

Men fel låt vinner säkert... Och det är säkert nån jurys fel. Och nej, jag är inte lika imponerad av Petra Mede som alla andra verkar vara. Jag är imponerad av killarna som trummade i bakgrunden bakom Irland...


Eurovision...

Vem ska jag heja på i år? Malta, Rumänien... Eller kanske Armenien? :) jag har aldrig påstått att min musiksmak är bra.


Teknikens under-barn...

Pratar med mormor


Myrornas krig

Försökte hitta en skön plats i skuggan där Alexander kunde sitta och käka upp sina leksaker...

Men var jag än satte honom utan direkt sol så attackerades filten av arga jordmyror!

Har nu öst ut löjligt mycket myrr på delar av vår gräsmatta.

Vi hittade en okej lekplats på tillslut ändå så nu har min son smakat på gräs för första gången! En hel näve lassade han in och sen spottade han och fräste som... Nånting som spottar och fräser...

Älskade sommar!


Bananamnam

Bosse käkade banan idag... När han satt i sig nästan en halv fick det räcka bestämde hans elaka mamma. Inte populärt. Lille boo ville äta mer mumsig banan!!


Tack SÅÅÅ mycket

Någon har hjälpt till hemma... Och vridit av frysboxen där jag hade nästan all mat inför sista veckan innan löning. Suck.

Då vi har två frysar så har den varit av okänt länge; jag har ju tagit mat från frysen i köket de sista dagarna plus att vi ätit en del icke-fruset... Så det var frys-soppa i boxen i långa hallen nu och köttet luktade ju lagom gott.

Bara att kasta bort. Urk.

Å jag som hade en b&j-glass sparad där till ett jobbigt tillfälle! Inget tröstar så bra som halfbaked b&j... Nu hade den suttit fint. Snyft.


Tävlingsdags!!!

Gissa hur tråkigt jag har!! Vi kan väl göra nåt roligt? Vad sägs om en tävling?!

Skriv något trevligt i kommentarsfältet eller ett mail före söndag kl 12 så väljer jag ut tre vinnare som får vardera 20 fröer med posten så de kan odla tobaksplantor. Vill vinnaren hellre ha en hemlig grönsaksfröblandning så går det att lösa.

Glöm inte att uppge er mailadress så jag kan kontakta vinnaren för adress :)


Utomhusväder

Det är väder så man borde vara ute... Men jag har åkt på en brutal förkylning så jag rör mig så lite som möjligt idag.

Tur gården är inhägnad... Skönt att kunna ställa upp altandörren och låta barnen och hunden springa ut och in som de vill.

Har förresten ett par rabarberplantor också om nån vill ha... Liksom Jordgubbarna skänker vi dem mot avhämtning.

Först till kvarn.


Ang marinaden

...så tyckte iaf jag att det blev ruskers gott!! Den gör vi fler gånger.

Söt utan att bli sliskig och den lite smekande tonen från whisky... Vilket var kanongott trots att jag absolut inte gillar whisky (eller alkohol i allmänhet) annars.

Den marinaden får bli dagens tips! I receptet där jag hittade den står att man måste använda en väldigt rökig whisky. Det måste man inte alls, men det blir kanske ännu godare. Jag använde famous idag och det gick utmärkt!


Vardagslyx är:

Att gå och lägga sig i en renbäddad säng i ett nystädat sovrum.

Tydligen är vi dåliga på att ha städat... Så pass att det förvirrar barnen när det händer ;)

A - Vad luktar det mamma?"
P - Luktar det nåt då?
A - ja, det luktar som godis kanske?
P - jaha, nej Alice... Det luktar nog skurmedel, mamma har torkat golven medan du var på dagis...
A - det luktar gott mamma. Som godis.


Man kan ju undra...

...vilken idiot som lägger hockey och schlager samtidigt!?
 
Tänk på oss stackare som vill se båda!
 
 

Dopbilderna...

 
Lite mer än en månad senare sitter jag för andra gången vid en dator... Ni fick Johans fest-bilderna sist, så här kommer Alexanders dop!
 
Och hur kan vi bättre börja än med en bild på fikabordet? :)
 
 
Den jättefina tårtan... Och dessutom jättegoda! Inte ofta de är båda.
 
Alexander i kyrkan med sina gudföräldrar..
 
Nästan hela packet...
 
Hela packet.
 
Lite roligt hade vi
 
Alice och Tobbe hällde upp dopvattnet
 
Bosse nybadad ;)
 
Alice fick hjälpa att torka lillebrors huvud
 
Lillan fick låna en liten barnbibel att ha i kyrkan när vi andra fick psalmböcker
 
Söta prästen Lisbeth gick runt med lillebror så han fick hälsa på alla sina gäster
 
Dopljuset...
 
Mera kyrkbilder...
 
Välsignelse med handpåläggning... Storasyster höll också sin hand på lillebror.
Johan med Alexander och min lillasyster Moa med Alice.
 
Morfar och morbror Fredde i kyrkan... och han-vars-namn-jag-glömt (!) som sjöng handens fem fingrar så fint för min son.
 
Alice med knasiga morbror Marcus hemma innan dopet.
 
Lyngsjö kyrka. Där har vi nu döpt båda våra barn och ingått äktenskap (men var det en så bra idé?)
 
hehe
 
Mycket fler bilder än så har jag inte. Glömde ju ge min kamera till någon av våra gäster... Min lillebror har filmat det hela så film finns men jag har som sagt få bilder. :) Men skit samma. Det var en fin dag tyckte iaf jag!
 
Tack alla ni som var med och gjorde vår dag så bra!

Marinad

Behövde nånstans att skriva upp receptet... Gör det här om nån mer vill marinera och grilla i helgen :)

4 msk sweet chilisås
4 msk matolja
2 msk soja
2 msk balsamvinäger
2 msk whisky
Salt & svartpeppar

"Rå" är marinaden god... Återkommer efter grillning om det blev hit eller shit.

Nu ska bara efterrätt kluras ut... Står mellan klassisk kladdkaka, rabarberpaj eller Johans pannacotta. Jag gillar inte pannacotta så mycket så det går nog bort.

Johan får besök ikväll. De ska grilla och tragga gammalt skit. Jag och ungarna äter och sen drar vi oss tillbaka till säng/melodifestivaldelfinal.


Det finns ett namn!

"Min son har kommit in i den del av treårsåldern då ungar får för sig en massa skit om att de aldrig ska få hjälp av någon utan bara göra allting själva hela tiden. Jag kallar det Martin Timell-åldern..." /Fredrik Backman

Vi har också en liten Martin Timell här hemma. Fast rosa. Väldigt rosa just nu. Helst glittrigt rosa. Och VANSINNIG för att jag tvättade bort hjärtat som frissan sprayade dit. Det tog dock rätt många dagar innan hon upptäckte att det var borta... Men inte desto mer förmildrande. Jag är en DUM mamma :)

Tänkte slutligen klargöra det vi alla undrat:

"Jag har snippa. Mamma har snippa precis som mig. Lillebror har snopp precis som pappa. Momma har snippa... Moffa har snippa. mika har en snoppa och Moa är en bajspotta!" /Alice i bilen.


Det trodde ni inte...

...och inte jag heller...
 
magnoliamanic.blogg.se

Möjligen möhippa...

Fick frågan om jag saknade något då vi gifte oss i hemlighet (det är en bekant som tänker upprepa vår kupp!)... Och rent spontant inte, för hade vi varit ute efter presenter och sånt så hade vi ju annonserat att det var bröllop.

Möhippa däremot. Det kan jag säga att jag känner att jag missade lite då min kära bästaste vän garanterat hade gjort den oförglömlig! Men jag klarade mig utmärkt utan - blev fru ändå! Det blir säkert bekantingen också. Och skulle det knipa kan man ju ta en fruhippa i efterhand ;)


Memories

Städade lite papper i ett skåp... Ni vet, ett sånt ställe där man bara stuvar in allt. Hittade detta brevet... Fick det på posten en tid efter den kvällen när vi åkte in och inte längre väntade barn. Slängde det nu, jag har gått vidare i mitt liv... Men en sak fascinerar mig i brevet, något jag hoppas är p.g.a. att det är skrivet utifrån en färdig mall...

"Har Du fortsatta besvär är Du välkommen att höra av dig..."

Jo, jag har väldiga besvär av att det aldrig slutar födas döda barn här hemma (ursäkta det raka språket), det bara fortsätter och fortsätter!!

Man måste kunna skoja om saker. Annars blir inte livet lika livfullt.


Eurovision!!

Äntligen!! Kanske är jag den enda som erkänner det (för det är miljoner som tittar så jag kan omöjligt vara ensam om detta!) men jag ÄLSKAR ESC!!

Har inte tjuvlyssnat på en enda låt i år utöver Sverige.... Men jag hejar som alltid på Moldavien då de brukar ha de knäppaste bidragen :)

Nu är det dags. Colan står på bordet och morgonrocken är på!

Nu kör vi!


Kompisarna är ute

Äntligen! Nu är det sommar!!!


Bortskänkes:

Typ 30 jordgubbsplantor... Bortskänktes mot avhämtning. Blandade sorter, samtliga välsmakande :) vår pyramid är överfull!!!


Maränger utan ägg?

Jag trodde att maräng var resultatet av hårt vispad äggvita med lite socker... Men det måste Coop ha missat...? Eller är det jag som missat nåt? Blä. Det är fler E-nummer i än vad jag har ingredienser när jag bakar egna. Fortsättningsvis blir det bara hembakade maränger här!

https://cdn3.cdnme.se/2251848/6-3/pic_5190a17a9606ee5f2bf1bfe7.jpg">https://cdn2.cdnme.se/2251848/6-3/pic_5190a17a9606ee5f2bf1bfe7.jpg">https://cdn3.cdnme.se/2251848/6-3/pic_5190a17a9606ee5f2bf1bfe7.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/2251848/6-3/pic_5190a17a9606ee5f2bf1bfe7.jpg" class="image">


Tack Lotta med familj!!

Ett öppet och hjärtligt tack till Lotta och the Svenssons som passade lille Bosse idag när jag och Alice var på cirkus och Johan i Landskrona...

Och när ämnet är uppe: tack för att ni tog hand om min dotter i julas när jag låg på sjukhus och såg till att hon fick en fin jul med tomte ändå! Kan aldrig tacka er nog för att ni hjälpte Johan och tog er an min lilla prinsessa trots egen julstress.

Ni är den typen av människor som gör världen lite behagligare att leva i :)


Cirkus!

Smakar det så kostar det... Och idag smakade det minsann!! :)

Cirkus Scott är i stan. Vi har sett hästar, sjölejon och elefanter som samtliga var lydigare än Mika. Alice skötte sig över min förväntan... Hon blev rädd några gånger men inget som inte lite mammakram kunde lugna... Och det blev lite myror i baken mot slutet (efter elefanterna, som Alice väntade på första timmen) men det var ändå två timmar hon skulle sitta... Nä jag är imponerad.

Jättetackkram till vårt sällskap som (som vanligt) hade lååångt tålamod och du är så härligt naturlig med Alice. Flög lite flygplan med henne för att motivera att gå in i stora tältet och tog emot halvätet godis... Du kommer bli en underbar morsa när du skaffar egna små huliganos!!!

Och bara så alla vet... Jag vill ha en elefant!!!

Den kan få följa med mig överallt!! Maxi, jobbet... Sova i mikas biabädd ;)


Alltid något nytt!

Vi hade krattat hela gården... Städat... Gjort så fint!! Så grävde vi upp krikonträdet och den mindre soptipp som fanns där inunder (denna tomt är ett äventyr att gräva i, fd ägaren har grävt ner tammefan ALLT som ryms i ett hål!)

Och så tryckte vi inte ner locket på soptunnan riktigt så fåglar (eller kattskrället) hade dragit ut ett par soppåsar över gräsmattan...

Och då körde Johan med röjsåg och tog bort nyponrosorna men lämnade kvar röjresterna samt de hundra kilona KOSKIT som vi fick över när vi gödslade som min kära make "gömt" under nyponen.

Och så tömde han bilen för att få in vagnen, och staplade hela sidan av uppfarten full av färg- och spackelspannar.

Så...

...det känns lite som om vårstädningen var förgäves. För det ser ut som innan. Lite grönare bara. Suck.

Nästa helg gör jag ett nytt försök. Denna helgen är reserverad för mina älskade ungar och jag kommer inte så mycket som se åt en kratta!!


En dag i parken... Lek, fika och så lite ponnyridning!


Whattaevening

Middagsgäster... Är trött nu... Ska snart upp och amma. Helgrillad fläskfilé, potatisgratäng, svampsås och sen frozen lemoncheesecake med färska jordgubbar... Och cheeze heartz ;) viktigt!!

Bosse har haft andningssvårigheter och krupphosta till och från. Nästa gång de kommer så åker jag fan in på barnakuten fast de säger att jag bara ska sitta ute så han får kylig luft och sitta lite upprätt... "Det går över av sig själv, men om han inte får luft på en halvtimme så åker ni in" För jag är psykiskt mupptrött av att aldrig sova utan bara ligga och lyssna på när pojken andas... Så jag vet ATT han andas! För får inte min son luft på en halvtimme, kära 1177, så DÖR han.

Syre är liksom en rätt så livsuppehållande grej... För alla människor...

Precis som coca-cola för trötta mammor

Väldigt livsuppehållande!

Dagens bild: min stora lilla dotter... Ack vad fort hon växer!! Det var ju nyss som hon låg bredvid mig och jollrade. Det går för fort!!!


Ondskefullt klok

Johan är ledig... Han undrade vad vi skulle hitta på idag.

"Tja, vad du och barnen ska göra vet jag inte... Men jag ska sova! God natt!"

;)

Det är MAMMAS lediga dag också!


Inte för att jag har ångest eller så...

Meeen... Det är min sista månad som mammaledig med lille älskade Bosse. Jag ångrar mig lite. Jag vill vara hemma längre!! Samtidigt ska det bli skönt att komma tillbaka till jobb och få ha lite vuxna samtal som inte alltid innefattar bajs eller snor.

Måste ta hem lilla fotoskrivaren från mamma o pappa, den vi fick när Alice föddes... Då hade vi en bättre hemma så vi har inte saknat den förrän vår fotoskrivare fick fnatt i vintras. Måste iaf skriva ut lite bilder på ungarna och tapetsera min nya kontorsplats med (tillägg: jag är måttligt glad över att ha förlorat min plats från ifjol... Jag gillade att dela rum med söta Anna!)

Ligger på soffan med sonen på magen nu... Tittar på Arn och sörjer att ännu en dag i vårat liv snart är över. Min sista tid som mor åt ett spädbarn är förbi... Snart är bebistiden också över. Eftersom vi bestämt att inte skaffa fler barn (jag vet inte om min kropp skulle klara en graviditet till) så känns det lite vemodigt att se pojken växa - med Alice fanns ändå lite tankar om ett syskon och att få uppleva alla små mirakel igen, men inte nu. Det svider lite i hjärtat. Han växer för fort.


Bjussar på Bosse

Som ska väckas från sin sköna sovstil för att hämta syrran nu...


Tragisk olycka...

Läste att barnet som dog i bilen i Eslöv var kvarglömt där, skulle alltså ha lämnats på dagis... Fy för helvete att glömma sitt barn, men samtidigt så lätt hänt om barnet sover och pappan varit tankspridd som småbarnsföräldrar ofta kan vara. Ingen ursäkt men ändå, stackars pappan också.

En väldigt väldigt tragisk olycka. Lider innerligt med familjen.


Största möjliga tyssssssstnad...

Bokat och betalat efter några dagars velande. Bosse ska få vara med faster Lotta så då passar vi tjejer på! Då drar Alice och morsan på cirkus!


Uppdatering trädgårdsdag 1/5

Kanske ska visa hur det blivit sedan vi tog bort fula stolpen. Varsågod:


Uppflytt

Alice har blivit stor. Så stor att hon ska flytta till stora avdelningen på dagis nu.

Mamma är nog mest nervös.

Tjejen somnade precis i sin fasters knä... Det har varit en aktiv dag med såpbubblor och bollar.


Dagens middag:

Ja... Gissa vetja...


Redo

Alla ungar redo! Då kör vi en runda! Wromm wromm


Följer trenden

Folk fotar och skriver om allt de äter... Så jag följer trenden. Igår åt vi dubbelpanerad torsk stekt i så mycket smör att det inte fanns uns nyttighet kvar i firren. Potatismoset blev skräp när jag fick släppa allt pga en allergisk reaktion (rårev morot till Alice), så fisken serverades med makaroner. Det smakade måndag.


Feta fruntimmer i cykelbyxor...

Nu har de tinat fram... Cyklisterna. Och jag menar inte alla oss som cyklar för att ta oss från en plats till en annan då vi är för lata för att gå eller saknar bil... Utan de där mupparna i tighta kläder som kallar sig tävlingscyklister och varken ser åt höger eller vänster när de kör ut i en korsning.

De är dock ett minskande släkte då ett par blir ihjälkörda varje år - just eftersom de inte tittar.

Igår stängde de av vägen här hemmavid för att de skulle cykla på den. Bra val av plats. Hela jäkla Skåne är full av cykelbanor, men neeeej vi stänger av bilvägen där en mamma kommer med två trötta och hungriga barn skrikandes i bilen så låter vi henne SE sitt hus men inte kunna köra hem innan ett par löjligt svettiga tjejer trampat förbi... Arghhh.

Så dagens ogillar blir: "tävlingscyklister"

Dagens dubbelmoral: trafikverket... "Vi vägrar sänka hastigheten på vägen där ditt barn lär sig cykla och går till skolbussen... Vi tycker att 140 är en bra hastighet där. Men ta på er cykelbyxor så kan vi stänga av vägen en dag..."

Dagens gilla: försommarvädret!!


Växthuset...

Så gott som färdigt, tänkte visa hur det börjar arta sig! :) Johan håller på att lägga in plattor (golv) inne i växthuset nu, det blir jättefint tycker jag! Spanar på blocket efter ett litet cafébord och två stolar att ha där inne sen. Ingen brådska.

Alice har fotat bilden uppe i mitten, det är en bild av hennes mamma, pappa och vovven - ser ni inte det? ;) sen tjöt hon "jag har tagit mammas telefon" och tänkte springa iväg... Men sprang rakt in i vattenspridaren som Johan startat för de nu nergrävda häckplantorna. Lilla buskorvan.

Slängde med en bild på hur vår sparris börjat komma upp också. Längtar efter att få skörda och smörsteka!!!


Mera Mika

Bara för hon ser så härligt sinnessjuk ut på den här bilden...


Mika markberedning

Vi bestämde oss för att gräva upp det gamla krikonträdet... "Okej, jag fixar det" sa Mika och satte igång.

Så... Markberedningshund uthyres. 500kr/dygn. Tar bort rötter, stubbar och mindre träd. Kan även gräva för nyplanteringar.


Första smakprovet

Ja, om man inte räknar den gången när Alice pressade in en glass i hans mun.

Mangopuré blev det. Inte så där väldigt jättegott tyckte Bosse...


Gårdagen

Igår var vi i parken... Ungarna (iaf Alice) lekte lyckligt i vattenlekparken och Johan hittade parkens trädgårdsdel där han var lycklig.


"Va ska han göra nu då mamma?"

Den frågan har jag fått ett par hundra gånger idag sedan vi åkte från Anna och barnen där vi var på mammafika idag...

Blev nästan en timme sena dit. Skitbil. Men blev bjudna på väldigt gott fika och fick se deras fina hus! Drömläge!! I mina ögon iaf, "normalt" folk vill väl bo närmare stan. Men då missar "normalt" folk att få vakna med soluppgången och ligga och lyssna på fågelsång och råmande kor (nej, mamma... Stefan sjunger inte...)

Alice har nog aldrig varit så tyst och blyg, hon sa knappt halv sju min lilla räka som annars brukar domdera och höras i alla lägen... Men precis när vi skulle gå så ropade Annas lille gosse (knappt 1,5 vecka yngre än Alice) att han ville ha en kram så Alice vände och gick tillbaka och gav honom en :)

"Mamma... Han var fin."

Ja minsann


Johan 30 bast!

Lovade ju bilder från kalas och dop. Har faktiskt inte många bilder då jag själv deltog i dopet och på johans fest var jag kameralös... Så bilderna är tagna av min syster och Brita.
 
Hinner nog bara bjuda på en tillställning ikväll då Alex är lite dålig på att samarbeta, så vi kör i kronologisk ordning och börjar med johans fest.
 
Repotaget som var i tidningen kan ni läsa HÄR :) Älskade, förlåt!!
 
Johan anländer till sitt överraskningskalas...
 
...och upptäcker att jag fått dit några av hans gamla vänner - lycka!
 
 
Världens raraste tjej som tog ledigt för att hjälpa till med förberedelserna! Guld värt!
Kan nu föra in "meatslicerdriver" i sitt CV ;)
 
Alice kalasade på god mat
 
Ja må han leva
 
Tårtan, vars marängbottnar säkerligen tog ÅR att laga, så tack för hjälpen, Jossan!!
 
Blåser ut ljusen på den andra tårtan (ja, ännu fler jättemaränger, sjukt imponerad!)
 
Johan fick bra hjälp att öppna presenter
 
...och visade sin bror stor tacksamhet.
 
Men var rätt nöjd ändå, han har massa flytande "godis" nu.... och presentkorten på Solhaga kom väl till pass nu när han ska ha stans finaste trädgård snart ;)
 
Sen åkte Moa hem... och Brita kom först dagen efter... så jag har inte fler bilder att bjuda på. Väntar med spänning på att få se de Lotta och Jossan tog, det brukar bli så bra bilder!!
 
Nu ska jag fredagsmysa lite.
Dopbilder kommer nästa gång jag sitter vid datorn.

Dreggelbubblan

Lille boo dreglar. Alot. Alice varken dreglade eller kräktes mycket som bebis, eller kunde kissa sig själv i ansiktet när hon låg naken... Så att få den här lille pojken är verkligen en ny erfarenhet!

Bosse har nu upptäckt att han har en ny färdighet... Han kan nu, med vilje, blåsa bubblor och göra små pruttljud med munnen. Och vill, det vill han!! Hela tiden!! Det går en full uppsättning dregelscarfar varje dag som dreglas igenom.

Alice tycker att han är lite äcklig.


Trädgårdsdag

Blev en plantbytardag idag. Får dock se om det nya här överlever för vi hann inte plantera allt innan det var dags att göra kväll. Men om det klarar sig kommer vi ha ett tiotal nya blomsorter i trädgården.

Det ska också komma upp en avenbokshäck runt komposten och ett fågelbad där lyktstolpen stod innan sommaren är över. Det är årets planer. Nästa år ska vi fixa en lekstuga till ungarna... Planen var först att ge dem en i år men med tandläkarräkningar och bilar som krånglar så finns inget utrymme i ekonomin. Vi ska nämligen ge dem en fin lekstuga har vi sagt... Ingen sån i plast, utan ett fint som håller tills de får egna barn i stort sett.


O på tal om lyktstolpe-fågelbad... Vi (läs: Johan på fruns begäran) har tagit bort den fula stolpen!! Dock sitter foten för djupt så vi gör om den till pippibad istället för att gräva upp halva framsidan.


Äckligt!!!

Vi köpte en ny sorts bea till grillkvällen... Vill bara varna andra, för jag tror detta var det äckligaste jag ätit!! Inte ens hunden äter skiten...


Lycka är...


Valborg

Finns det någon nuförtiden som döper sina barn till Valborg?

Vi firade iaf kvällen i Vä. Dock gav vi upp kring 21 när de fortfarande inte tänt brasan men ungarna var trötta och frusna... Så Johan är den enda i familjen som sett eld i år då han traskade upp till byalagets bål i gringelstad när vi kom hem.

I Vä var ändå trevligt, Alice fick åka karusell och köpa lotter... Lilla lyckogrisen vann även på chokladhjul :) så med vagnen full av nallar och godis (och lillebror såklart) var hon ändå mer än nöjd när vi packade oss hemåt.

Å morsan fick sockervadd! Lyckan var total.

Middagen intogs hemma innan dock. Fru Mattisson serverade en smördegsinbakad stoutgryta med pressad potatis till oss vuxna... Och Alice fick själv linda in korvar i smördeg och grädda till sig, "mamma är det här partykorvar?".

Helt okej kväll.


RSS 2.0