Full frys

:) grisen vi köpte förra året var ju god... Och sen kom ju grannen med kalven... Och idag är vår frys påfylld igen och denna gången är det bambis mamma.


Adventskalender - check!

Alices adventskalender är uppsatt, fylld och klar! Hon har varit och tittat ett par gånger idag, väldigt nyfiken, men hon är duktig på att behärska sig. Än så länge. Det mesta julpyntet kommer upp i helgen, på första advent, men eftersom kalenderns första dag är innan det så fick vi börja smygpynta nu innan :)


Att öppna naken

Spenderade största delen av dagen liggandes med en kräkhink. Hade därför inte klätt på mig helt när det strax efter lunchtid bankade på dörren. Johan (hemma och sjuk) och Alice sov middag på våran säng så det blev upp till frun i huset att dra en yllefilt om kroppen och vagga ut. Syntes ju genom fönstret så jag kunde ju inte gärna ligga kvar och låtsas som ingenting. Visade sig vara eon som plötsligt bestämt sig för att gräva ner vår elledning. Gratis... Förra året ville de ha 30' för det. Och de skulle visst uppgradera nätet också. Helt okej, fast jag är inte 100 bekväm med att de tänker gräva rakt igenom min nyanlagda fruktträdgård, över våra vattenledningar, genom uppfarten (som vi själva slutade gräva i när vi började hitta diverse saker nergrävda i) och sen genom vår fägata (biotopskydd, kommer kräva att se papper på det så jag har ryggen fri). Även lite skeptisk till att detta ska ske i februari-mars och vi då blir av med elen som vi använder både för vatten och värme. Lägg på två småbarn och lite sånt :) jaja, man klarar sig långt med öppenspis som värmekälla, värmeljus (älska Ikea), våtservetter och ett glatt humör. Har kokat välling över eld innan. Dessutom säger de till innan de bryter strömmen så vi hinner tappa upp massa vatten i dunkar. Och vi har lärt oss att alla arbetare jobbar både bättre och billigare om man bjuder på frukost och fika. Ska bli trevligt med lite sällskap här i ödemarken! Min största fasa är bara att de gräver av vattnet, då tar jag nog ungarna och åker till mamma tills det är färdigt! Det kan ta tid att fixa nämligen :)


Haväng

Hund och barn behövde komma ut. Passade på när jag mådde ganska okej i eftermiddags och körde ner till haväng där de fick busa och upptäcka en stund. Härligt!


Önskelista

Julnalkning. Alices önskelista, eftersom släkt och vänner frågat... Vi vuxna önskar oss bara hälsa och medgång. Men lillan vill gärna ha (ursäkta brist på radbrytning, bloggar ju i mobilen som alltid): En ambulans (gärna som blinkar och låter), en liten barngitarr ("alisch ha pässis som majtoss ha!"), allt möjligt dockrelaterat (vi har Europas största dockmamma här hemma!!), pysselsaker (pärlor, lera, gipsgjutformar... Vad som helst, hon älskar att pyssla), kläder i storlek 92 eller större, en tuta till sin cykel, bollar och badankor (vet inte varför hon älskar de två sakerna så innerligt, men det gör hon), en barntoalettsits (sån man sätter på den vanliga toan så små rumpor inte trillar ner utan kan gå på stora toan själv), en liten doktorsväska med tillbehör... Ja, där har ni många tips ni som undrat. Vill tillägga att hon nog blir minst lika glad för en boll värd 5-10kr som något annat, och vi ska också köpa presenter till henne, så lägg gärna en slant till cancerfonden, rädda barnen eller någon annan seriös organisations julinsamling istället för att köpa något dyrt. Vårt barn lever redan i överflöd, men det är många där ute som inte gör det.


Julskyltning

Först lite mammafika med trevliga tjejerna och sedan lite julskyltning med familjen i snålblåsten och regnet. Lagom "juligt". Alice fick iaf syn på en tomte som hon bestämde var den äkta och traskade med gott mod fram för att hälsa... 30 kronor senare bak hennes rygg till tomtenissen så fick hon dessutom välja ett paket ur tomtens stora säck och lyckan var total. Hon hann lova tomten att rita vad hon önskar sig och posta också och hon hann bli lovad att han skulle komma på julafton med fler klappar. Tur vi är en familj som firar jul så :) så inte tomten lovade för mycket. Efter att ha fått sitt paket (som mycket varsamt placerades i vagnen under pappa Johans paraply) ville lillan åka karusell och "hoppla hästen". Eftersom den utlovade ponnyridningen inte fanns där de enligt programmet skulle finnas så fick det bli bara karusell... I ösregnet... I blåsten... I mörkret... Med snällt väntande dyblöta föräldrar. Hurra. Vad gör man inte för sin älskade dotter? Enda som blev jobbigt var att jag bara kan knäppa de översta två knapparna i min kappa innan magen blir i vägen, så det blåste rakt in. Ett problem Åhléns och BR löste genom att ha öppet så vi kunde gå in och värma oss. dagens respekt går iaf till alla tappra klassmorsor och idrottsfarsor som stod kvar och sålde hembakat och glögg när alla andra säljare på marknaden gett upp och åkt hem. Det var nog den torraste lussekatt jag ätit men jag hade kunnat betala det dubbla bara av medlidande för den frusna pappa som stod där blåfrusen och sålde för att ungarna skulle på läger. Det är btw dagar som dessa som jag längtar tillbaka till Norrland. Julskyltning ska det vara knarrande snö, kanderade äpplen och julmusik. Minsann.


Några timmar

Fick några timmars barnvakt igår och roade oss med trevligt sällskap. Åt gott och bowlade. Och ja, som rätt mycket gravid får man ju leva med vissa kommentarer när man vaggar in i en bowlinghall; "jaså, du har eget klot med dig" och "du ska RULLA klotet, inte svälja det". Men skit samma. Jag tänker inte säga att det gick dåligt för mig, men jag hade nio som fick bättre resultat av mig... Och vi var tio som var med. Men testa själv att bowla utan att kunna röra benen Och med brutal smärta. Middagen sen var god utom efterrätten, men det var inget fel på efterrätten heller - bara jag som inte tycker om pannacotta. Sen trevligt att sitta och tragga en stund innan vi hämtade Alice, som fortfarande var vaken fast timmen var sen, och körde hem. Lagom jobbigt. Men det känns i kroppen idag, är stel och öm och kräks som en uppretad lama.


Sugen...

Jag vill ha grillkorv, strips och räksallad!! I ett litet papperstråg från en Sibylla. Närmaste sibylla är flera mil bort. Livet är orättvist.


Varför jag inte gravidstrålar...

Jag kan inte gå, inte andas, inte ligga och inte sova. Jag kan inte behålla maten, inte skutta och inte äta choklad. Då kan man ju för helsike inte stråla heller!! Vad trodde ni egentligen?


Heja heja

Ibland älskar man ju sina barn lite extra... Ni vet, som när de står i soffan och skriker "heja Modo, heja Modo".


Hej

Helgen nalkas. En övertrött mamma, ett superladdat barn och julskyltning. Vi får se var detta slutar.


Okej, nu är det jul!

För nu har coca-colas julreklam börjat rulla på tvn. Holidays are coming... Jag blir varm i hjärtat! Sinnessjuk - javisst!


Del 1 - check!

Nästa helg är det 1/12... Oavsett morsans graviditetsbekymmer så är det klart resten av familjen ska få en normal jul! Så idag har jag gjort en liten kraftansträngning och inhandlat 24 små leksaker/prylar/smycken som ska slås in och läggas i paketkalendern jag sydde till Alice ifjol. Nästa helg ska vi ta ner jullådan från vinden och inventera vad vi har, kära maken råkade ju tappa den i golvet ifjol så en del gick i bitar. Pyntar gör vi såklart inte före första advent!


Allting är relativt

Fått lite nya graviditetsbesvär, inte helt oväntat. Här hemma är vi 100% överens om att två barn räcker sen för ärligt talat klarar nog inte min kropp en graviditet till. Iaf sa barnmorskan idag att jag skulle komma direkt för extra prover och koll om jag kände mig onormalt trött. Kom på mig själv med att bara stirra på henne, tänkandes "driver hon med mig?". Onormalt trött är mitt nya mellannamn, jag sover, spyr och tittar på barnprogram med Alice. Tur jag har en underbart självgående dotter som tycker morsan duger som lekkamrat även fast jag ligger på soffan med en hink... Vi kallar leken "hämta papper till mamma, snälla vännen". Skämt åsido, Alices far har tagit över det mesta lekandet, matlagandet och städandet här hemma. Är ju inte länge kvar nu, lillebror har lagt sig med huvudet ner och sjunkit en bit men är tack och lov inte fixerad än. Tänker som planerat hålla mig över nyår så stackarn slipper bli yngst i klassen. "det bestämmer inte du" säger alla och nä, förvisso... Men jag tänker försöka!! Om jag så ska dra ihop låren med foglossningsbältet och ligga ner hela jäkla julhelgen!! Får ju ev ner min älskade barnvakt då så jag slipper oroa mig för vem som ska ta Alice om vi får bråttom... Tack Moa!!! Bästa systern jag har!!


SJukt

Åker tåg igen. Denna gången norra stambanan. Alice sover sött och har brett ut sig över hela den sängen jag tänkte vi skulle dela. Bara för morsan att klättra upp till den ovanför. Kan inte sova. Hostar och kräks om vartannat och toaletten i vår vagn är avstängd så man måste gå hutlöst långt för att pinka och det måste tajmas in medan tåget rullar eftersom de kopplar om vagnar i stort sett vid varje stopp, vore ju fan om Alice vaknar i Stockholm som planerat medan hennes mor är i Göteborg eller Umeå. jobbigt. Nu ska jag lägga mig ner igen. Önskar jag hade halstabletter mot gallsmaken i munnen, men har iaf världens finaste unge att titta på så det känns lite bättre! Psykiskt.


Orka SD

Har min expressenapp i mobilen som jag använder dagligen för att hålla mig lite omvärldsuppdaterad... Men senaste dagarna har det ju i stort sett bara handlat om Sverigedemokraterna hit och Sverigedemokraterna dit... Fan, vem bryr sig?! Har det verkligen inte hänt något mer i världen?!


Lillan

Skönaste stilen när hon ligger i Moas säng och spelar spel på "paddan".


Dopingdag

För två år sedan döptes mammas lilla pluttprinsessa :) Alice Elisabeth. Och för två år sedan blev fröken fru. Ja, vi har bröllopsdag idag!! Grattis till oss!! Puss till maken!


Dä ä min Moa!

Alice har spenderat mycket tid med världens bästa moster de senaste dagarna. Ska man skratta eller gråta? ;) jag återvänder hem med en miniatyr-Moa... Hur ska vi ha råd med det?!


Inga fiskar

Alice och moffa åker färja


Rudolf påväg

Han ska hämta tomten för snart är det jul


Vissa har det i sig...

Lillan lämnade sin fars sidas gener hemma på hyllan och tog sig en skidtur :)


Roligt

Hurra vad kul att åka!! Mer snö åt Alice!


Värre framåt natten

Midnatt råder, tyst det ää... Nä. Min lillebror sitter och spelar dator med headset och galer. Men i övrigt sover alla. Snart jag med. Har inte lyckats somna än, ligger med sammandragningar och fogar som värker. Bada var kul, Alices skratt och glädjetjut och synen när hon "simmade själv" i stora bassängen med sina armpuffar kommer värma mitt hjärta lång tid nu, men det känns i kroppen. Jättetacksam att moster Moa och mormor var med och gjorde detta till en underbar dag för Alice trots att jag till och från mest satt och pustade. Tack tack tack!!! Imorgon fortsätter vår norrlandsresa mot högre toppar och den svenska fjällvärlden. Ska bli mysigt även om jag gruvar mig lite för att springa ute i nattkylan för att komma till toaletten trettioelva gånger varje natt då kickalot lägger sig mot blåsan. Några skidor blir det nog heller inte för min del, överlåter det till Alice. I år är jag en helt annan typ av "kryckåkare".


Lilla badankan

Idag har vi varit på storsjöbadet. Alice, mamma, mormor och moster. Jätteroligt tyckte Alice som nog svalde halva barnbassängen när hon promt skulle simma själv samtidigt som hon tjöt och skrattade :) till och med gravida morsan tog mod till sig och åkte en rutchkana. Klart lillebror också ska få åka!


Till min man

Du är över 100 mil bort. Det känns konstigt, vi som alltid sover och vaknar tillsammans. Jag saknar dig. Inte ditt förbenade snarkande, men resten :) snart hemma igen och då är det bara en tidsfråga innan vi tre blir fyra. Jag är livrädd! Men du är lika lugn som alltid. Tack för det. Älskar dig. Du e min man!!


Framme

At last. Känns som jag blivit överkörd sv en lastbil... Två gånger. Kroppen är helt slut, huvudet ännu mer. Alice är pigg och glad iaf, alltid något :) lilla solstrålen.


Vi hann

Vi hann med tåget! Otroligt! Det var en halv vetenskap att byta med all packning och barn men det löste sig tack vare vänliga medmänniskor. Norrland - här kommer vi!


Trött i röven

Måtte vi hinna med nästa tåg... Vill bara in i vår sovkupé och snarka nu!! Alice har tjuvstartat. Jag har ont i ändan av att sitta, men kan inte resa mig utan att väcka lillan. Lillebror i magen slår volter. Trött. Sista gången jag kommer med briljanta idéer som att ta tåget utan maken till Norrland för en skidresa när jag är hyfsat höggravid... Hmm. Hur tänkte jag här egentligen? Mindre än en timme till Stockholm nu iaf där vi ska byta tåg. Bara att bita ihop!


Kickalotlistan

Nu ska vi se... Än så länge: Alexandra 4/1, Brita 10/1, mormorn 11/1, johan 12/1, jag 13/1 och Fredrik 15/1... Personligen hoppas jag Alexandra har rätt ;)


Sj

Finns en anledning till allt... Till exempel varför sj ab blir mer sanningsenligt baklänges. Finns nu risk vi missar vårt anslutningståg. Isf blir vi fast i huvudstaden inatt. Kul med ett litet barn... Sj är pinsamt dåliga på att hålla tiden.


Som om!

Jag har "skänkt" pengar till Cancerfonden. Massor! Ja... Fatta hur många hjälp-Ebba-stoppa-cancer-bakelser jag har tryckt i mig den här hösten!!


En sån dag...

Jag tänker aldrig mer ta ut komposten!! Johan får göra det... Annars slänger jag möget i en plastpåse med STABIL BOTTEN och sen i tunnan för brännbart. Detta är resultatet av dagens försök, fast påsjäveln var ny. Jag kan ju inte ska behöva vrida all vätska ur gamla grönsaker för att kunna slänga dem utan problem?! Skitkommun som ger oss papperspåsar. Finns biobrytbara som liknar plast som håller betydligt bättre (det hade de när jag bodde i östersund) men det är väl för dyrt förstås.


RSS 2.0