Days of DAGIS

Så har det börjat på riktigt... Dagistiden. Jag avskyr fortfarande hela idén med att lämna bort mitt barn - jag vill ju umgås med henne hela tiden! Men vi lever i ett sådant samhälle och det är bara att gilla läget. Extra mycket lägesgillning är det att jag har en UNDERBAR arbetsgivare som låter mig bestämma mina egna tider med flex-system, så jag kan lätt anpassa så vi kan lämna sent och hämta tidigt så ofta vi bara kan. Dagis och arbete innebär inte på något sätt slutet för våra små utflykter, roadtrips eller kakbakningen (läs: degätning)

Jag förstår verkligen inte er föräldrar som har barnen på dagis mer än nödvändigt - varför skaffade ni barn om ni inte vill vara med dem!? Klart ungar är skitjobbiga ibland - det är nog alla barn - men när de springer mot en med utsträckta armar för att kramas så är det värt det! Eller när man får en blöt hela-munnen-öppen-massa-dregel-puss... Kärlek!

Förresten har jag fått min mens. Tjena, liksom... Igår. Skulle inte den försvinna nu tills jag fick lite hormontillskott som barnmorskan sa? Fast å andra sidan var det samma barnmorskemottagning som sågade våra chanser att få barn och föreslog att vi skulle söka avancerad hjälp - något jag också ifrågasätter nu med Alice här utan att sett röken av provrör.

Nu ska jag gå och lägga mig på soffan... Förhoppningsvis blir det bilköp denna el nästa vecka - om Johan bara kan bestämma sig för vad han vill ha. Sen måste vi köpa en extra bilstol till Alice, så hon kan åka i båda... Någon som har en till salu??

Brödbakning

Vad gör man när man bakar bröd och alla former av mjöl tar slut? Man fyller på med havregryn! Nu återstår bara att se huruvida mina "rosenbröd" blir... Det såg snarast ut som dåliga scones när jag pressade in dem i ugnen.

Alice var på dagis idag. Gick tydligen rätt bra. Mamma Nilla mår inte ett dugg bättre.

Tittat på ny bil idag. Någon som vill ge mig en?? Har liiite svårt att hosta upp pengarna till en där hela familjen (inkl hund) ryms. Planen blev istället att köpa en bättre begagnad inom ett par veckor för att sedan byta upp oss till en helt ny om ett år ungefär när vi förhoppningsvis återhämtat vår ekonomi lite efter föräldraledigheten :)

Köpte en julklapp idag! Kan inte skriva här vad - det är ju en hemlis till jul. Louise vet... hon skrattade gott när jag bar omkring på den under armen på jobbet halva eftermiddagen.

Nu är Alice på dagis... Helt utan mamma oc...

Nu är Alice på dagis... Helt utan mamma och pappa!! Alices mamma mår INTE bra... Alices mamma sitter och smyggråter på jobbet. Alices mamma går hem tidigt idag för hon gör inte mycket nytta ändå med tankarna på annat håll... Älska flextid!!!


Kärlek är att ha sitt sovande barn i famne...

Kärlek är att ha sitt sovande barn i famnen och bara sitta... Känna hennes värme, veta att man är världens viktigaste person om så bara för en stund. Så sitter man där, lyssnar på blåsten som sliter i träden utanför. Njuter av stillheten och tryggheten. Älskar att leva. Vill aldrig någonsin dö.


Paprikabullar

Bakat. Skulle bli kanelbullar... Hade gjort deg, väntat snällt under jästiden, kavlat ut och smörat och sockrat... och strött kanel? Ja, det trodde jag iaf. Men sen luktade det väldigt konstigt, så jag läste på burken en extra gång och såg att jag minsann inte alls hade strött kanel på min deg, utan paprikapulver!

Förbannat att alla burkar ska se likadana ut!

Jaja, nu hinner jag inte göra om och göra rätt iaf, för jag ska hämta Johan i Vittskövle och sen är vi minsann bjudna till Fjälkinge på middag!  Ska packa lite smått och gott för det nalkas bebis där vi ska... Och är det något vi har - så är det bebissaker! Tänkte ge bort sängmobilen... Den med Pingu som Johan så prompt skulle ha. Som vi aldrig använde. Så kanske den iaf kommer till användning där och inte är helt bortkastad!

:) Många andra saker vill jag gärna behålla... Men man kan ju inte spara allt. Vi får ta en snabbrensning.

Fullt ös medvetslös...

Idag har gått i ett. Jag klev upp med ett strålande morgonhumör, bytte en blöja, kokade välling, matade Alice, kokade ägg, kokade gröt, kokade kaffe, rostade bröd, väckte Johan, bytte en till blöja... Sen var dagen igång.

Vi drog till västkusten! Impulsresa. Mycket trevligt! Åt lunch på American BBQ, gick på IKEA, shoppade i köpcentrat och sen varvade vi ner med varsin lyxshake på MAX innan vi körde hem igen.

Mycket nu med dagisstarten. Shoppat lite mjukisbyxor (Lindex) till tjejen nu iaf... och strumpor!! Barnet ÄTER strumpor... Eller något i den stilen för här försvinner strumpor dagligen! Köpte en fin stickad rosa tröja med Bambi på HM... En ny vattenflaska från lps (eftersom Alices mamma tycker att hon ska ha den finaste vattenflaskan på dagis och därmed VÄGRAR skicka med en gammal hemifrån!). Sen var vi till Babyland/Barnens hus och köpte mockasiner... Ja, och så fortsätter det. Dock gjorde vi inte av med vansinniga summor - Väla hade ju nyinvigning och det var rea på ALLT ÖVERALLT!! Me like!

Nu är Mattisson matt!

Kommande händelser:

-Tisdag... Alices första dag på dagis utan mamma eller pappa. Mamma Nilla är så orolig att hon förmodligen kommer kräkas. Personalen på dagis tror visst inte att det ska bli några problem. Jag hoppas de har rätt. Låg häromdagen och stortjöt i sängen på kvällen för jag insåg att det är skitjobbigt att hon ska gå på dagis och det eskalerade när jag kom på att hon ska flytta hemifrån en vacker dag!!! PANIK!

-Vecka 36 (minns inte vilken dag, måste kolla upp!) har jag en TANDLÄKARTID!!! Hu och fy!! Det kommer att göra ont i både munnen och plånboken - men jag har ENBART mig själv att skylla som har skjutit på det här i 6 år trots tandvärk. Om någon har missat det så är jag vansinnigt rädd för dessa gummihandade varelser som kallas tandläkare.

-Väntar på svaret från glukosbelastningen. Antar att min graviditetsdiabetes gått över, annars borde de ju ringt rätt omgående efteråt... Oavsett vilket är det dags att ta i tu med kosthållningen här hemma (skriver jag efter att precis ha rört ihop en dip och ställt i kylen...)

Sen händer inte mycket mer. Inte planerat iallafall.


Alice och pappa delade lyxshake... Mamma Nillas älsklingar.

Nu ska jag se lite film med Johan innan det är läggdags... Och hörni! Imorrn är det SÖNDAG och det är min sovmorgonsdag!! Jeiiiii.


ÄNTLIGEN!

Som Fylking sa... ÄNTLIGEN!!

Men här är snackar vi inte tråkiga priser - nej nej! Här snackar vi BEBIS!!

Underbara familjen S väntar smått!! Åh, jag är så glad för er skull och jag grät lite när ni mms:ade ultraljudsbilden och presenterade en liten fin, men ul-suddig, pojke!

Finns det NÅGON familj som förtjänar en härlig unge, så är det ni!

Grattis!!! Kämpa på och tappa inte orken... för om fem månader kommer storken!

Och... det är inte så fasligt att föda barn. Det gör rövskitjätteont i öppningsskedet, men sen (när det man gruvar sig mest för kommer) går det av rena farten... Det är bara att åka med. Därefter väntar en herrans massa år slit och släng. Totally worth it!

Minns ni?

Minns ni min gamla röda bil... "K-G"? Den jag hade efter Neo (r.i.p.).
Ja, han ligger minsann ute på blocket nu :P

Haha... Herregud. Jag skulle inte ta den bilden ens mot betalning!!!

God natt, Alice

Jag nattad min Alice ikväll... Och när hon låg där i mina armar och somnade ifrån sin välling så insåg jag att de dagar hon kan ligga så är räknade. Snart är hon stor. Snart är hon självständig och stark. Snart behöver hon inte sin mammas trygga famn på kvällen längre för att kunna somna gott.

Var tog mitt lilla knyte vägen? Den lilla skrynkliga rosa saken som jag fick med mig hem från bb... Kvar nu är en tuff liten tjej med stora blå ögon och solblekt hår. En liten tjej som springer, skriker när hon blir arg och smäller med saker. En liten tjej som äter själv, kan dra på sin egen byxblöja och borstar sina egna tänder.

Var tog min bebis vägen!?


Lite åsikter

Jag tänkte kläcka ur mig lite åsikter nu angående vad man finner i media:

-Kronprinsessparet ska ha barn... Grattis till dem. Jag tror inte att det gör mindre ont att föda barn bara för att man råkar vara sessa, så mitt ord-på-vägen till Vickan blir: LUSTGAS! Ang. namnförslagen som strömmar in till radio och tv, så tror jag inte ens att det kommer ses över seriöst sen - jag tror nog föräldrarna redan har rätt klart för sig vilka namn som är aktuella (om de nu ens får välja det själva). Sen måste jag ju skicka den stora grattis-hälsningen till Daniels föräldrar som ska blir FARMOR OCH FARFAR! Snacka om att stå i skymundan när man ska få barnbarn!!

-Han Breivik må vara en hatad man, men det vette tusan om jag inte känner mer agg mot den FEMTONÅRING och ARTONÅRING som satte sprängladdningen i sandlådan!! Sen hyser jag stor tveksamhet mot femtonåringens FÖRÄLDRAR!! HALLÅ!! Om man är femton och redan känd av polisen så har man problem - föräldrarna MÅSTE vetat om det!! Annars borde man kanske inte ha skaffat barn. Det har ju även framgått att han skrutit om att han tillverkat sprängmedel tidigare, varför VARFÖR klev inte en vuxen in där och satte stopp!? Kanske hade det skonat den lilla flickan från en hel del lidande... USCH säger jag bara!

-En granskning visar att en av tre barn känner sig oroliga för att komma tillbaka till skolan. Kanske är det dags att man tar tag i buset. Se föregående om femtonåringen. Jag tror föräldrarna har ett STORT ansvar här. Skulle jag få veta att mitt barn är en skolhuligan så skulle jag ju SJÄLVKLART få ta tag i det och hitta en hållbar lösning. Det är bara synd att fler föräldrar inte tänker så.

-Apropå det så grep de en fjortonåring här i trakten i natt som gjorde inbrott. "Han överlämnades till föräldrarna..." ja, men med vilken verkan?

Ahh, jag är så irriterad på det svenska rättssystemet nu att jag stänger ner tidningen. Jag tycker faktiskt att polisen borde få lite mer rättigheter... Ja, för är det NÅGON som fortfarande har respekt för den svenska snuten? Knappt. Om man skulle köra av vägen när man blir jagad av en polis - ja, då är det tydligen polisens fel att man inte stannade eller att man begått ett brott och POLISEN får skit för att de "hetsade" en att köra snabbare och okontrollerat?? Löjligt. Klart det är den jagades fel, det förstår till och med en vanlig människa som jag!

Jag gjorde en glukosbelastning idag. Ja, ni som väntat barn vet kanske vad det är... Inte superkul. Men nu är det gjort. Det var en uppföljning eftersom jag fick graviditetsdiabetes... Frisk nu. Firar min friskhet med ett glas sprite till Ice Age 2 som precis började på fyran.

Off I go...

Det här med vikt...

Jag har varit riktigt smal en gång i tiden, men som sången säger; Det var för länge sen, så länge sen...

Svara mig du, var är min kropp nu??

*suckar*

Jag gick ner alla mina gravidkilon... men guess what!? - jag har minsann gått upp lika många också. Och kanske till och med några till! Jag har slutat titta in i spegeln när jag passerar den. Jag vet ändå vem som möter mig där, och det är inte MIN spegelbild. Jag har ändå varit grymt nöjd med min "nya" kropp, tills idag när det stod en våg på svärpäronens toalett och jag fick för mig att kliva upp på den.

Stort misstag. Stor flicka. Vågen hostade till innan den meddelade att jag väger löjligt mycket. Ja, faktiskt så pass att domen av mitt BMI blir: Grymt skitfet... och för att ens komma ner till normal så behöver jag tappa typ två Alice.

Från att ha legat på "mycket underviktig" för några år sedan så är det ett rätt så rejält hopp. Eller hopp - snarare frosseri! För hade jag hoppat mer så hade jag inte hamnat här.

Det är ett KRAV jag sätter på mig själv (jag är härmed kravmärkt) nu att gå ner minst 10 kilo före jul. Klarar jag inte det så får jag inga julklappar!

En lång dag

Jobbat, lagat mat och städat. En vanlig dag. En vanlig lång dag...

Nu längtar jag efter en lång dusch och ett glas kall cola. Och vet ni - det är nog precis vad jag ska unna mig ikväll! Imorrn är en ny, kanske ännu längre dag.

Här får ni dagens låt:



Den hade jag på min mixskiva i NEO där precis efter studenten... Många år sedan nu. Jag är stor nu... Mamma.

Ibland önskar jag att jag vore liten igen.

Lilla snuvan

Alice har dragit på sig en ordentlig förkylning... Inte kul alls. Snorar och har sig. Och om inte det vore nog så fick hon sin vaccination idag. Ja, en olycka kommer sällan ensam. Misstänker lite feber men vet inte om det är pga förkylningen eller sprutan.

Nu sover hon, långt tidigare än hon brukar, i sin säng. Hon försökte äta lite välling innan men det blev jobbigt att andas så hon slängde iväg flaskan till slut och skrek sig till sömns. Mamma Nilla smyger in ett par gånger i minuten för att höra att hon andas. Det kommer bli en lång natt detta.............

Kalasbilder!

Så var det första året avklarat. Det känns som det var förra veckan som vi kom hem med vårt lilla knyte... Jag minns när vi knappt vågade lyfta upp henne. Nu trillar hon när hon springer snabbare än benen hinner med och både jag och Johan ropar bara "Upp igen, tjejen!" That's life. Här kommer lite bilder från kalaset. Alices mormor och mormor Bettan (min mormor) har säkert fler fina bilder, men de får ni se om ni kommer hit i framtiden och kollar i det album som jag ska sätta ihop från kalaset till Alice. Tänkte göra ett varje år så får hon dem när hon fyller 18.


Det började redan kvällen innan med att moster Moa skulle klippa min make... Hennes onda skratt ekade i huset och svetten rann från Johan när hon började klippa vilt med saxen.


Kanske med all rätt, för han blev ju "sådär" fin... hehe. Någon mer som vill anlita syrran som frisör?? Maila i så fall!

Han har trots allt sina öron kvar!


Så kom födelsedagsmorgonen... Mamma, pappa, mormor, morfar, mormor Bettan, Nisse, Fredrik, Marcus och Moa stämde upp i sång och Alice diggade. Sen fick hon en egen miniatyr av den stora hallonfromagetårtan som vi andra skulle äta.


Hon fick massor av paket... Bland annat denna fotboll från "gammelmoster" som hon kramade och blev superlycklig över!


Sen fick hon en UNDERBAR (märk ironi!) leksak från mormor och morfar... En ankfamilj som kvackar och vaggar. Jag har redan hunnit bli smått vansinnig av kvackmelodin. Men men - Alice är iaf lycklig!

Hon fick massa annat fint på morgonen också, men allt kan jag ju inte lägga upp bild på här... Kan dock hedersnämna två saker som hon redan hunnit driva sin mor till vansinne med och det är ju gräsklipparen som låter (tack och lov en utomhusleksak) och hennes fina bobbycar som kommer dundrandes i perfekt jag-kör-av-dina-hälsenor-höjd :) Alice älskar båda sakerna och det är huvudsaken!


När man är ett år så är man dessutom stor nog att vara med och spela kort med de andra tjejerna innan det är läggdags...


Dagen efter (igår alltså) var det dags för Alices första födelsedagskalas! Så strax före 8 på morgonen kom Patrik med den här bruden...


Nästan 10 timmar senare...
Dags för grisfest!! För det har väl alla barn när de fyller ett?? Hehe...


Släkt och vänner kom med massor av paket och kärlek... (det stora paketet bredvid Alice var en gunghäst från faster Lotta med familj... Alice ÄLSKAR den och har själv klättrat upp på den flera gånger idag)


"Tack tack" sa vår artiga lilla flicka när hon fick paketen...


Sen åt vi... På barntallrikar allihop såklart! Är det barnkalas så är det!


Johan och Per


Lek på gräsmattan med nya sakerna


Alices bästa vän var givetvis också med på kalaset... Men hon fick sitta under bordet.


FRU Michelle...


Julia och bröllopsfotografen...


Alice fick första biten av födelsedagstårtan


Kvällens mästerkock


Man kan ju gissa vad Mio tänker...


Alices kusin Tim...


Långbordet när det började skymma... Sen lades kameran undan och festen fortsatte in på natten. Födelsedagsbarnet däckade dock strax innan nio.

Ni som har fina bilder från Alices kalas får gärna maila dem till mig, så jag kan framkalla dem och sätta in i hennes album.

Tusen tack till alla gäster!

Extra tack till Alices morföräldrar, morsyskon, mormor Bettan, Nisse, Patrik och Brita - utan er hjälp hade kalaset aldrig blivit så bra som det blev!!

Tack alla!

Tusen tack till alla ni som kom och firade Alice idag! Tusen tack för fina presenter, gott sällskap och ett extra tack till Patrik som kom hit strax före 8 i morse för att grilla grisen. Jag var som vanligt tokstressad över att ha massa folk här men när väl tårtan var uppäten så kunde även jag sätta mig ner och dricka ett glas bailys medan bästa mostern Moa nattade Alice! Sweeeet. Bilder från kalaset kommer när datorrummet inte används för att hysa gäster längre.

NU

Precis NU fyller min sovande dotter ETT år!!

Grattis, min lilla prinsessa... Du är bäst i hela världen! Tårtmumsare där!


För ett år sedan vid den här tiden...

...så hade jag precis fått lustgas och jag tittade på klockan och upplyste barnmorskan och Johan om att jag tänkte klämma fram ungen före klockan två...

BF idag, den 10/8!

BF (beräknad födsel) den 10/8... Känns det igen? Mmmm... Alice. Idag, fast förra året givetvis, skulle jag blivit mamma om läkaren haft rätt. Måste dock ge honom creds för han hade nästan rätt.

Imorgon fyller min lilla älskling ETT år!!

Mammas stolthet och glädje!

Jag vet att jag inte skulle köpa så mycket presenter till henne... Men HALLÅ, jag är ju mammi!! Jag beställde ett barnpiano igår... Får se om det hinner komma. Skickat blir det iaf, så det hänger på posten.

Men schhh, säg inget till tösen.

I min familj har vi dessutom tradition att hela familjen kliver upp och väcker födelsedagsgrisen på morgonen med sång och har lite tårtfrukost... Det ska ju bli kul att se alla masa sig upp i gryningen och sjunga, för min dotter sover minsann inte till framåt 12.

Jag SKÄMS!

Javisst, jag har skrivit att jag är less på scouterna och jamboreen... Men att bli lika urkorkade som de lokalmongon som kastade sten på dem - det blir jag aldrig! (läs om det HÄR). Scouterna har bidragit med hög turism, ökade intäkter för den lokala handeln och gett lite liv till staden - även om det varit helt utsålt på Maxi när man skulle ha handlat och det var fullt på restaurangerna när jag och Joan skulle ta en after-work, så har det mest varit positivt att ha dessa ungdommar i stan. Och så måste några korkade personer kasta sten!?

Jag SKÄMS för att bo i Kristianstadtrakten när folk beter sig så där!! Istället för att vara stolt över vår lilla stad och vara glada att dessa människor tänkte välja att stanna någon vecka extra för att turista... Så förstör en handfull ouppfostrade skitungar allt.

Kan det vara challans camping måntro?

Skolan intill är det meningen att Alice ska gå på när hon börjar högstadiet... och så undrar folk varför vi överväger att sätta henne på en annan skola, förlora rätten till skolskjuts och istället köra henne flera mil varje dag för att hon ska få gå någon annan stans? Jag tycker inte att det är ologiskt - det är enbart bra föräldraskap. Men det är ju några år dit... Innan dess kanske challans nuvarande ungdommar har flyttat och barnen där kanske har föräldrar som bryr sig då. Man kan ju hoppas.

Hjältemamma

Det är dags att nominera årets hjältemamma här. Personligen har jag insett och accepterat att jag bara är en vanlig vardagsmamma... Ja, för varken jag eller Alice har cancer, så vi har ingen chans att vinna. Jag har inte stoppat några världskrig eller arbetat mig från hemlös till slottsdam sedan jag fick barn. Jag är så där lagom mittemellanbra.

DOCK så tycker jag själv att jag gjort ett sjudundrans bra jobb med att vara en sån mellanmamma, för ingen kan anklaga mig för att vara en dålig mamma minsann!

Mitt barn är friskt, välmående och klarar allt som en ettåring ska klara (och lite till). Jag kan dessutom, med handen på hjärtat, malligt meddela att hon aldrig har druttat ur en säng, vagn, stol eller annan hög möbel som vi lämnat henne ensam på... Vi har helt enkelt gjort vårt jobb som föräldrar!

Hon kan ta sig upp och ner för trappan hemma (ja, det är bara 2 trappsteg, men ändå inte kul om de druttar ner på näsan) efter att vi suttit vid den och tränat dag in och dag ut när hon precis hade lärt sig krypa... Nu är hon skickligare än både oss och hunden på att ta sig ner där... Och hon har precis lärt sig stå på ett ben för att själv försöka få på sig byxblöjan.

Vi borstar hennes tänder två gånger om dagen, badar vid behov och vi konsumerar löjligt mycket frukt och grönsaker mellan måltiderna... Vi har barnsäkrat och anpassat, Johan har byggt och fixat och stängslat mot vägen och byggt en grymt bra grind... För nu när hon börjat springa och sparka på bollar så känns plötsligt vägen vid huset lite extra otäck.

Från att ha varit ett ungt par utan någon som helst erfarenhet av barn och dessutom först i bekantskapskretsen att skaffa smått (sen att de flesta vännerna försvann då är en annan sak...) så måste jag ju säga att vi gjort det bra! Ja, kanske inte hjältebra, men gott och väl superbra!

Jag behöver ingen stor tillställning för att veta det.


Saker som berör mig idag

Först berör denna mig:


Den bilden fotade jag själv i badrumsspegeln för exakt ett år sedan... :P

Annat som berör mig idag, rent psykiskt och allmänt är:

-Rättegången mot den förbannade människa som körde påverkad och dödade ett barn. Det är synd att inte Sverige har straffet "bli släpad bakom en bil fjorton mil naken". Jag blir så ARG och det gör ont i mitt mammahjärta, för tänk om det vore mitt barn!!

-Sommarpratarna på P1... Jag har inte lyssnat på alla, men en del medan jag kör i jobbet... Det är rätt kul att höra en del människors livshistorier och jag upplever alla känslor där finns. Jag har lidit med någon, men även suttit och skrattat högt för mig själv i bilen. Det är lyssnarvärde på det.

-Vädret. Kan man låta bli att påverkas? Nu kommer det mer regn. Trist... Jag som ville ha ett par slödagar på beachen.

-Scouter! Jag är innerligt less på dessa!! Och efter att ha läst att jamboree-apoteket (det som de byggt ute på rikabyfältet speciellt för detta event) har sålt slut på kondomer och dagen-efter-piller så har jag beslutat att min dotter minsann INTE ska bli scout iallafall!

-Tandvärk. Något jag lider lite av efter att ha tuggat loss en gammal lagning. Tandläkartid beställd om EN MÅNAD men kanske behöver jag så lång tid för att bygga upp mig mentalt. Jag HATAR att gå till tandläkaren... Det är nästan värre än att flyga. Jag kan, med huvudet sänkt i skam, erkänna att det var 6, snart 7 år sedan sist jag var dit.

-Småkakor! Det har jag försökt baka idag... Men eftersom Alice prompt skulle lägga sig mitt i mitt bakande, så hann degen bli för mjuk och kakorna smälte ut till en jättepöl av sylt och smörgegg. Jimmy, Michelle och Thyra åt dem iallafall så det känns lite bra ändå.

-Mamma och pappa...  Och alla mina tre småsyskon kommer på söndag! Hurra!!

-Sova. NU!

Semesteeeeeer!!

Jeii, nu när alla andra börjar återvända till sina arbeten är det min tur att slöa på sofflocket! Jag har en veckas välbehövd semester nu... Inte för att jag kommer hinna vila upp mig direkt, men nu har jag lite mer tid till att baka, städa och fixa inför kalaset.

Ja... För på torsdag kl 13.31 är det precis ETT år sedan jag blev mamma till den här:


Här har hon ätit själv... Hon fick smaka bruna bönor och fläsk och älskade det!

MEN innan tordag är det en till viktig födelsedag! Imorgon! Förra året var det en vän som hotade mig duktigt att jag inte fick föda den sjätte - för den dagen var upptagen! Och det är den!!

Imorrn blir tant Brita, the kontapler, SKITGAMMAL!!!

Grattis älskade vän, jag firar dig när vi ses nästa helg.

Och apropå fest... Jag har kalasat lite sedan sist jag bilduppdaterade!


Det blev en kort, men trevlig, utekväll med Joan!


...och så var vi ju på Jimmy och Michelles bröllop!

Fint ska det vara!

Och på tal om fint (jag gillar att skriva "på tal om...") så får jag väl bjuda på gårdagens lunchutsikt:

Båstad! Vacker plats... Säkerligen värt ett semesterbesök i framtiden när Alice är lite större och uppskattar det. Dagens lunch intogs vid smygehuk, sveriges sydligaste spets... Även det en vacker plats som kommer att besökas i framtiden i semestersyfte.


Nu ska jag gå och mysa med mina småtjejer... och Johan såklart... Och kanske göra en kakdeg. Men den här gången skriver jag "ärtor" på kakburken innan jag lägger den i frysen - så där är kakor kvar när jag behöver dem!

Semeeeeester!!

*ryser*

Skulle DETTA hända mitt barn, så hade jag INTE varit nådig att tas med!

RSS 2.0