Dags!

Nu har vi precis passerat tidpunkten när det gick fel sist... Och sir kickalot gör ännu skäl för sitt smeknamn för det rör sig. Detta i sig ser jag som en milstolpe, en seger, och firade givetvis på bästa sätt genom en shoppingtur på stan efter jobbet i jakt på den där perfekta outfiten som ska bäras på väg hem från bb sen. Alice fick ju sin sparkdräkt med tuffa grodan men den är bara hennes (och kommer inte alls ärvas) så nu började jakten på något lika perfekt. Tror inte jag hittat "the one" än, men det blev ändå lite handlat. Alice handlade jag till tidigare i veckan; ny höstjacka och glittriga vantar. Starka klara färger som passar henne så bra. Både hon och jag blev nöjda, så det känns toppen!! Imorgon ska lillan hälsa på faster Lotta medan föräldrarna tänkt använda biocheckarna vi fått. Inte för att det direkt går något bra på bion i stan nu, men sofforna längst bak är grymt sköna att somna i om det blir för tradigt ;)


Till kattägaren

Detta är till dig som ev bor i närheten av oss och har en stor svart/vit katt (norsk skogkatt?). Kommer din kisse hit igen, går upp på min altan och skadar min dotters kattungar så... (här följer en lång och välformulerad censur).


Egentligen...

Att tacka/vinka etc när en bil stannar vid ett övergångsställe... Det är rätt korkat. Det är ju liksom LAG på att de ska stanna. Hade jag börjat tuta och vinka lyckligt till alla som stannar när jag kommer i en rondell eller vid ett stoppljus hade folk idiotförklarat mig, fast det egentligen är samma sak. Egentligen.


Kluvna känslor

Kluvna känslor är när två hälsoskyddsinspektörer rusar in i köket på stället man precis satt sig för att äta lunch. Känsla ett: vad skönt att jag inte hann börja äta!! Känsla två: vad fan! Vad ska jag nu äta?!


När storfiskarn talar om hur stora fiskar han får...

Ska iväg på lunchen och shoppa höstjacka till dottern. Just nu sitter jag och väntar på att handdatorn ska skicka in lite till den stationära. Tar löjligt lång tid. Var förresten och fiskade häromdan... Johan fick (haha) napp... Katten blev iaf glad.


Och!

Måste ju få visa vad fin tjejen är i sin nya pippitröja!!! Passa på medan den är vit :)


Jag har...

...en snickersglass! Det har inte duuu!


Muahahahaaa

Jag har hittat en win-win (?) här hemma... Telefonförsäljare tycker om att ringa hit. Min tvååring tycker om att prata i telefon. Lösningen: barnet får svara!! :) Alice lyfter luren och säger "hej mormor!" försäljaren försöker "heeej, har du mamma eller pappa hemma?" men Alice som inte alls pratat färdigt berättar om sitt senaste pottbesök, vad hon ätit under dagen, vilken färg på skorna hennes dagisvänner har och sedan räknar hon sina klossar högt i luren om och om igen tills personen i andra änden ger upp och lägger på. Då säger Alice "hejdå mormor" och lägger också på nöjd som få. Under tiden sitter vi vuxna bredvid och vrider oss av skratt. Moget? Inte ett dugg!! Men tydligen en bra idé för fler vänner har stulit den sedan jag berättat.


Böcker beställda

Beställt böcker till Alice. Att-bli-storasyster-böcker :) hon älskar att läsa och jag måste ge creds till hennes dagis för det är inte här hemma hon har lärt sig känna igen bokstäver och siffror... Och nu räknar hon ALLT... Till tio iaf utan problem. Sen brukar hon börja om ifall inte allt är räknat. Men iaf så har vi beställt boken om Emma och lillebror, lillefanten får ett syskon och Uno i mammas mage. Samtliga provlästa på biblan och Alicegodkända. Och är man ändå på biblan, kan man snabbt gå in till stan och fika på duvanders!!


Det finns barn...

Det finns barn som lever i svält... Det finns barn som aldrig får någonting. Och så finns de barn som tar sin far (som hon lindat runt sitt finger) till en leksaksaffär... Och tindrar med sina blå ögon så hon går därifrån med en skrållandocka. Ja. Livet är inte rättvist, men det har ingen påstått heller!


Sir Kickalot

Ja, sist väntades en "Lurk" för mamma mådde URK. Den här gången har vi en Sir Kickalot, för om jag första 18 veckorna var orolig efter förra missfallet och att jag inte kände några rörelser så har liten tagit igen det med RÅGE rakt på morsans kissblåsa de senaste två! Vi väntar en sparkare, en som kommer utföra onödigt våld och sparka ner folk på gatorna! (ja, de flesta hade sagt fotbollsspelare till en supersparkare men med tanke på generna blir det snarare en huligan).
 
Sitter och väntar på att klockan ska bli 8 så jag kan pysa iväg mot österlen. Dagens största plan är att stanna på hemvägen när jag ändå kör igenom vackra Kivik, för nu har det börjat äppla sig där :D Mmm, muuuust. Och en vän rekommenderade även musteriets äppelchutney, så det får vi ju testa! La även tassarna på ett halvdussin burkar honung igår, även om hälften ska skickas till min kära mor. Men med sådan mängd kvar så blir det nog till att rosta lantbröd, kleta honung på dem och sen strö över hackade hasselnötter. Nyttigt? NEJ! Gott? Jovars! Beroendeframkallande? JAAAA!!
 
8, here I go. Hej hej!

Mammas gryn

Älskade buskorv!! Hon fick en tom & jerry-godispåse i lördags... Har nog aldrig sett någon så lycklig över något så litet!!


ÅhajajBÖFF

Kvinnan styr hemmet. Med det sagt är ingen ålder satt. Och jo, jag insåg också rätt snart igårkväll vem som bestämmer här hemma... Om inte annat efter att ha hämtat pottan, gått och tömt pottan, masserat en liten rygg, luktat på barnfötter, luktat på ett uppstoppat fårs fötter, konstaterat att allting luktar blomma, sjungit ajajajajbuff tre gånger, vänt på kudden för att få svala sidan upp, masserat en barnrygg igen, läst om Max JÄVLA potta, borstat ett gruskorn ur sängen, lagt på täcket utan veck, dragit av det för varma täcket, lagt på gosiga filten utan veck, strukit undan hår från pannan, pussat god natt 30 gånger, pussat uppstoppat får god natt, sjungit om katten i garnet och slutligen själv somnat med halva min egen kropp utanför sängen och en fot (som luktar blomma) i ögat. När Alice somnade har jag ingen aning om...


Söndagsmys

Jag tänker inte påstå att jag ser ut som en valross i min baddräkt, jag har ju varken skägg eller betar... Men kroppsformen finns där!! Men vem bryr sig?! Alice Tyckte det var underbart att bada och eftersom hon visat sig vara lite badkruka när det är kallt så åkte vi till forsakar där vattnet är lite varmare. En toppendag blev det som avslutades med middag hos Lotta och Patrik, men då hade morsan grym foglossning så jag knappt visste var jag var. Kroppen har tagit lite stryk av "två" graviditeter så tätt inpå varandra, även om det gick åt skogen senast. Johan konstaterade igår att jag inte haft mens på snart tre år (den kom ju aldrig igen efter Alice). Grymt skönt tycker jag, fast förmodligen inte helt som det ska vara :) och apropå flickiga saker... Våra två katter Tiger och Ture... Det är nog Tigrinnan och Tora (jag sa ju det hela tiden!!!). Får se om de får bo kvar nu eller inte, kostar stört mycket mer att kastrera honor än hanar och några kattungar vill vi inte ha!! Ville ju knappt ha dessa två.


Sista dagen

Idag kan vara sista riktiga sommardagen om man ska tro de som kallar sig kunniga. En perfekt bada-dag!! Har tvättat Alices badkläder och handlat hem till en omfattande picknick. Livet är gott ibland!


Planeringsdag

Planeringsdag på dagis = dagis stängt = alices mamma ledig med Alice = lek i parken och fika/lunch på stan!!!


Tisdag

Tisdagskväll. Hade gärna haft lite mer semester men jag har iaf fått nöjet att varva ner framför tvn med en skål stekta äpplen och vaniljglass nu när Alice somnat. Sitter och tittar på Måns och ylar med till "ta mig till havet", och jo jag vet att det tar bort min sista ungdom men jag är gammal nog att stå för det :)


Alice 2 år!!

Grattis min lilla älskling!! För två år sedan låg du i mina armar och var bara ett skrynkligt litet knyte. Nu ligger du här intill och sover för att orka ha kalas om nån timme!! Mamma älskar dig, Alice!!!


Moa

Moa glömde köpa kort


För två år sedan...

För två år sedan hade vi bf (beräknad födsel) på lille Lurk, numera känd som Alice! Imorgon nalkas kalas!


Johan gräver ut...

Johan ville ha större trädgårdsland... Men han hittade en tegelsten... Och en till... Och en till...


Ultraljudsmissen...

Min kära mor fick den stora äran att följa med på ultraljudet medan Alice var kvar i husvagnen med moster och morbror... Så varför var inte johan med? Haha, jo för hans fru hade kollat fel och trodde det var på onsdagen när det i själva verket var i tisdags. Så han hade åkt till Tyskland med min pappa! Ren tur att misstaget upptäcktes i tid och förlåt till alla er som blev omkörda av en stressad och svärande kvinna som hade under en timme på sig att ta sig genom vägarbeten och annat trams mellan Ringsjö och stan... Men vi hann fram! Med fem minuter till godo! Och barnet var friskt. Och eftersom Johan ville veta könet så skrev bm det på en lapp som hon vek ihop och gav till min mor så johan kunde få kolla själv när han kom tillbaka till sverige. Kaos är mitt mellannamn. Precis som kräk, för det är anledningen till många inställda saker sista tiden. Förlåt älskade fina vänner och tack för all förståelse nu i efterhand (ni var ju bara tre som visste...). Nu ska jag äta novalucol och titta på OS. Alice och Johan är hos faster Lotta och kollar renoveringen. En sista grej bara; det är ingen som råkar sitta inne med ett foglossningsbälte att låna ut till början av nästa år?!? Det jag hade sist har gått till annan behövande (för efter misslyckandet i mars trodde vi aldrig att vi skulle uppleva detta igen!)


Oväder!!

Himlen har öppnat sig. Det öser ner och åskar. Men jag hann iaf få in tvätten som hängde ute :) dagens små höjdpunkter! Varit på stan med Alice som behövde nya byxor... Blev ett par snygga grå stretchjeans på hm. Och givetvis hann vi med en chokladboll och lite hallonmousse på duvanders :)


Gör om, gör rätt!!

Och nu verkar det minsann blivit rätt. Presenterar härmed syskonen Mattisson!! 2013 kommer det en liten...? ;)


Alice hälsar på

Alice hälsar på i momma och moffas husvagn. Har bestämt att vi aldrig kommer köpa en mindre el äldre husvagn än denna ;)


Kräftskiva

Igår hade vi kräftskiva här. Svenska krällor såklart, räkor och en ost- och skinkpaj till skaldjursratarna. Det var en trevlig kväll.


Vår stora flicka

Det smärtar lite att vår tjej växer upp så fort!! Hon pratar långa meningar, minns och berättar, sjunger så man hör vilken sång det är, klär på sig själv och sover i sin stora säng... Och för någon vecka sedan bestämde hon sig för att sluta med blöja. Skönt tycker många, men jag saknar det där lilla pyret som låg på min mage och sov. Var tog min bebis vägen? Vem är denna otroliga lilla tjej som tagit hennes plats? Det är med viss ångest jag nu tvättar små trosor istället för köper kartongvis med blöjor. Skräckblandad förtjusning, men mest ångest. Snart är liten stor. Snart har vi en Moa här hemma...


RSS 2.0