En vecka

En arbetsvecka har gått. Johan och Alice har klarat sig bra och jag har faktiskt det riktigt skönt på jobbet och tänker knappt alls på hemmet när jag väl är i tjänst. Jag litar på Johan och vet att Alice har det bra med honom.

De har fikat en massa på stan och träffat farbror med familj och farfar... Det har varit en vecka med bara massa skoj för lilltjejen! Johan har köpt en i-phone så han kan ta fina bilder och mmsa mig under dagen så jag ser att de lever.

Idag hämtade de mig på jobbet så åkte vi till chinawall och åt middag alla tre. Alices första restaurangbesök á la lite finare. Hon var jätteduktig att sitta i barnstolen vi fick låna och hon åt glatt sin ångkokta kalv och potatis och sen groteska mängder bärkompott till efterrätt (plus att hon smakade lite friterad banan och glass från sin mamma och pappa - "NAAAAAM" skrek hon då över hela stället och studsade upp och ner i stolen)...

Hon gillar mat, vår lilla Alice :)

Sen körde vi inom biltema på vägen hem för Johan skulle köpa ny vattenslang då den gamla frös sönder i vintras... Då passade jag på att skämma bort min dotter lite extra genom att köpa detta:


Ett bra köp - det vet man när ungen direkt lägger sig på golvet för att leka med den när man kommer hem :)

Grejerna ska få flytta ut i sandlådan så snart vi köpt den... Det blir väl kring midsommar som ramen kommer upp och sen ska Alices pappa & farfar fixa hit sanden har de sagt. Kanske vi hinner med ett besök på den stora sandlådan innan dess så sakerna får grävas in lite... Åhus-beachen alltså!

Valborg imorrn. Då ska vi till Michelle och Jimmy i Everöd. Spännande.

Dagen som gått

Haft en rätt skön dag... Mest suttit på kontoret och bråkat med datorn som inte alls ville som mig. Skitteknik. Fick tillslut ringa supporten som konstaterade "det fungerar inte, det ser jag... Men jag vet inte varför..."

Sen lunchade jag med Johan och Alice. Åt en beach-2011-sallad på Fenix *ÄLSKA*

Sista timmarna av dagen fortsatte ungefär i samma tempo. Datorn och jag var osams när jag gick hem, men med lite tur har det löst sig tills imorrn så jag får ut den info jag ska så jag kan göra lite nytta också.

Kom hem nu, gav Alice middag och sen lekte vi en stund på vardagsrumsgolvet innan hon började gnugga sina blå... Då kokade jag välling och så läste vi en saga och sjöng lite vaggvisa tills hon somnade.

Min middag: ½ felixpaj... Det är inte kul att laga mat till sig själv. Är långt ifrån mätt, men skit samma... Åt en stadig lunch. Hungern sitter nog bara i huvudet nu. Ska dock klura ihop en lunch tills imorrn då jag ska vara ute hela dagen och så måste jag skriva matsedel då jag ska handla på hemvägen...

Sen ska jag följa Alices exempel och dra täcket upp till näsan och snarka!

God natt

Kram till mamma!

God natt, Alice

Kom till ro nu, min älskling, dags att sova
Lugn och stilla, mitt hjärta, låt dig vaggas
Innan morgonen gryr kommer pappa
under stjärnorna som leder hem

Vid din sida ska jag alltid stanna
I mörka natten är du trygg hos mamma
Ligg och vila vid min sida
ut på drömmarnas hav så vida


(schh... nu sover hon...)

Svar på tal


Maria - Albins mamma <3 om AJ!:
Nyfiken som jag är - vad jobbar du som?? :) Har försökt lista ut men haha har inte lyckats alls! :)

mm förstår det var en tung dag att vara från Alice så länge.. usch ja jag fasar för den dagen jag ska vara borta från Albin så länge..
Jag är en tråkig statstjänsteman :)


Joan om AJ!:
Städtanten är ju skitsnäll :D
Ja, hon är topp! Men hon gillar inte när man klampar in med stövlarna på efter att ha varit ute i fält en regnig dag :P

AJ!

Ja, idag var navelsträngen sträckt till det yttersta. Första arbetsdagen sedan jag blev mamma.

Mjukstart med möten och annat som jag iof kan finna lite extra kämpigt när man fortfarande kliver upp på nätterna och gör välling. Ögonen känns tunga. Extra mycket när mötet till 90% består av information om saker som inte rör mitt arbetsområde. Gift mig och bytt efternamn sedan sist, så datorn ville givetvis inte riktigt som mig men det ska jag ta i tu med i morgon istället... Tidrapporteringssystemet vägrar acceptera att jag fortfarande lever när mitt personnummer inte stämmer med det namn jag knappade in.

Nya profilkläder också då jag vuxit en del runt bysten och röven (även om den till min stora fasa har gått från att vara rund till helt platt!!)...

Ja, det har inte hänt något direkt spännande idag. Dock har det potentiellt varit den längsta dagen hittills i mitt liv!

Fick en jättefin blomma av Johan och Alice när jag kom hem. Och chilicheese till middag. Då kändes allt lite bättre... Och mina goa kollegor var så rara mot mig fast jag mest sprang runt förvirrad i korridorerna -för ni tror väl inte att någon sitter kvar i samma rum som sist jag var där!? Nej nej, det var väl någon som skrek "HELA HAVET STORMAR" och sen sprang alla med sina lådhurtsar och pärmar till nya rum bara för att förvirra en redan förvirrad Nilla.

Har också nytt kontor. Ny utsikt från fönstret. Nya ytor att skapa kaos på. Nya golv att släpa in rekordmycket lera över. Samma städtant som kommer skriva arga lappar.

Sånt är livet.

En dag avklarad. Nu är det bara resten kvar.

Zoohooo!

Blev en tur till skånes djurpark idag. Solen stekte på feta fläsket så det brändes - jajjemen, jag är helt röd i nacken! Supersexigt illröd á la kokt kräfta!

Alice fick åka vagn i bara body... Jättekul att vara byxlös tyckte hon och njöt i fulla drag. Picknick på Jeanettes filt var dagens höjdpunkt också om man frågar Alice, som inte var ett dugg intresserad av djuren.

Tack för en toppendag hela ligan!

Här kommer lite bilder... Men innan det blir zoo-bilderna så ska ni faktiskt få se Alices första påskägg!!


"Tack tack"


Åh, vad mycket gott!!


Å en go smoothie var där i också!! Kalas!!!


Och såhär snygg men trött är man efter påskmiddag med farmor och farfar

Nu kommer lite av dagens bilder... Skånes djurpark alltså:

I kön till ingången... Glad tjej som alltid...


Mammas lilla lokatt.


Trött Mio missar när björnarna får mat...


Jimmy... Thyras pappa.


Michälg.


Alice klappade också älgen...


Vårt djurparkssällskap idag...


Alice och Thyra i grönskan... Mio såg inte glad ut på denna bilden...


...så vi hedrar stans snyggaste kille med en egen bild där det syns hur go han är!


Ja, vi hedrar Mio med en till bild där han är med sin mamma!


Äkta jämnlikhet - mammorna matar barnen på filten medan pappan sitter på en bänk en bit bort och solar...


Sen skulle sälarna få mat... Thyra tittade intresserat på


Men trots att Alice vägrade lägga sig ner, så kunde hon inte hålla ögonen öppna... Så hon däckade snyggt i sin vagn och missade sälmatningen.


Sms till Johan samtidigt som denna fotades: "Beställt en ny nu av samma leverantör som sist..."
Humor

Det var allt för denna gången. Nu ska jag sätta mig och gå igenom det praktiska med gubben inför morgondagen... Se till så han har koll på sov- och matrutinerna för lillan. Måste även kolla hur vår barnvagn mår då Johan startade vattenspridaren bredvid den och inte märkte det förrän MÅNGA MINUTER senare. Dyngblöt :P

Sen ligger hot om våldgäster i luften... Ska kolla upp huruvida det stämmer, annars tänkte jag kocka ihop lite tacos nu också för vi har inte ätit nån middag idag.

Imorrn:

JOBB!


Wohoo!

Alice vaknade vid 1 och åt 170ml välling... Och hon sover fortfarande!! Hon vaknade inte ens när jag smög upp för att kissa nyss - något som krävde ett blogginlägg!!

Låter kanske inte som mycket för världen.. Men här hemma är det underbart!

Btw - det här med att sluta amma. "Inom ett par dagar har man sinat" säger alla... Jag slutade helt för snart två veckor sen (ammade sista gången på tåget upp till Östersund) men här läcker jag som ett såll. Måtte det sluta snart då.

Vi valde att sluta helt även fast amningen fortfarande fungerade. Flaskmatningen fungerade ju inte så länge hon hade alternativet... Kan lova er att det har trillat både en och två tårar över att tappa "vår stund" men det har varit för Alices bästa. Hade hon kunnat kombinera de två hade hon fått amma ett par månader till.

Har ställt en termos vid sängen för vällingen nu. Hur i hela helvete har folk orkat kliva upp och gjort välling/värmt ersättning på nätterna sedan de var i stort sett nyfödda!? All creds to you ppl. Det är skitjobbigt!! Här har vi varit bortskämda med att amma och ha maten med oss även om morsan mer eller mindre vaggan in i sömnen till bebisen nattetid.

Nu ska jag förbereda lite frukost till familjen. Vi ska ha en aktiv dag på skilda håll... Jag och Alice ska till djurparken medan Johan ska iväg och spela golftävling.

Imorrn börjar jag jobba... Halv 9 kör det igång. Nervositeten släppte lite när en kollega smsade och frågade om jag ville luncha ute imorrn... Som om inget har hänt. Världen stannade inte när min dotter föddes. Och det är sant...

Johan kommer att klara det gallant. Annars är jag ju bara ett telefonsamtal bort! Tror nog jag ger honom Jeanettes nummer också... Utifall att :P Är man en hönsmamma så är man!

Underbara vårdag!

Idag har vi äntligen gjort en sak som jag länge velat - vi har satt äppelträd! Två stycken blev det... Ett discovery-träd (klassiker) och ett som jag inte hann med att höra namnet på då försäljaren var helt lyrisk över att vår dotter skulle få fruktträd... "DET ÄR SÅÅÅÅ GOTT OCH MYCKET SAFTIGT OCH ÅHHHH VAD BRAAAAA" bräkte han med tysk (?) brytning - och vem säger nej då... Dessutom passade de två träden ihop med pollinering vilket är muy importante.

Lagom till vi skulle betala hade det tillkommit lite hallonbuskar och två blommor till trädgården också. Make nöjd. Hustru nöjd... Barn fick äta lite jord i bilen när hon nådde en kruka som råkade stå för nära hennes bilstol - barn nöjd. Alla nöjda och det är huvudsaken.


Alice på skärtorstag... Hon hade lite godis i sin kaffekanna som hon bjöd förbipasserande beundrare på...


Ja, det var vårvinter i Östersund... Men här hemma är det försommar! Majsen spirar i trädgårdslandet och gräsmattan lyser grön!


Till och med i skuggan har rabarbern börjat leta sig upp... Jädra ogräs, vi har halva gården full av rabarber!! Någon som vill ha ett knippe?? Vi kommer att ha extrema mängder här om ett par veckor!!


Mer grönska... Bara för att jag älskar det!


Och vinbärsbuskarna som jag totalkapade i höstas verkar ändå vilja ge mig lite bär i år... Det tackar vi för eftersom jag inte trodde vi skulle få ett enda förrän nästa säsong!


Lite mer grönt och skönt... Och vår pump (läs: fågelbo)


Vi hade lite picknick ute idag... Tittade på när pappa Johan planterade våra nya buskar och träd


Och Alice hjälpte pappa att organisera växterna.
Det är väl i stora drag vad vi har gjort idag... Bara haft det gött! Imorrn ska vi ta en tur till skånes djurpark och titta på alla djur... Jeanette, Mio och hela familjen Rosenstedt ska med.

Nu ska jag poppa lite popcorn till min kära make som precis nattade dottern. Är ju så grymmer smidigt nu när hon äter välling så man kan turas om!! Mammalyx!!! Mammasorg i hjärtat idag när hon slog sig lite när hon reste sig under vardagsrumsbordet och ville bli lite kramad och bara mamma gällde... och så vet jag ju att i övermorrn så finns jag inte här för henne. Snyft. Klart pappa fungerar, men alla vet ju - mamma är bäst!

Nattinatt


 


Hehe

P- Jamen åt inte du en sån där GHB-kost?
S- Nej, haha, det heter inte så... Det var LCD!
P- Platt-tv-mat? Det äter jag med! Chips och dip!
S- Hehe, ja.. Det och droger!
P- Eller GB-kost - bara glass!!
R- *suckar* LCHF-kost heter det...
P & S - ja, det var ju det vi sa!!

Vardagslyx är:

Vardagslyx är när man kan hänga ut tvätt, parkera bebis sovandes i vagn på altanen, luta sig tillbaka i en solstol och lägga upp benen... Och bara njuta av en iskall cola.

Och allt det hanns med före klockan 9... vad attan ska man göra resten av dagen!?

Hoppas på att öspab har öppet för isåfall åker vi och shoppar äppelträd idag.

Lite svar på tal:

Molly om Tack för oss, fjällen!:
Er dotter är jättefin! Verkar jämt så glad. Har ni planer på att skaffa fler barn?

Ja hon är faktiskt glad för det mesta, vi har haft otrolig tur - hon är den bästa unge man kan tänka sig! Ang. syskon är vi inte helt överens... Jag var så ruskigt dålig hela graviditeten så vi fasar lite för att skaffa en till. Dock är vi överens om att IFALL det skulle bli ett, så blir det rätt snart så det är tätt mellan dem.


Jeanette om Påskfrossa:
Ja o mio kanske kan följa me till skånesdjurpark på måndag, eller stranden om du vill de :)

Hemskt gärna!! :)

michelle om Tack för oss, fjällen!:
haha, vad söt hon var med skooterhjälmen. Det såg ut som en skoterhjälm med ben på. Den hjämen skyddar ju inte bara huvudet, den skyddar hela alice=)

Billigare än att köpa separat ryggplatta ;) hehe


johan
om
Storsjöbadet:
gonatt lilla alice.....har gått o kollat vaggan så många gånger nu så jag tror jag är lite lite lite knäpp :)

Ja, älskling... Du är lite knäpp! Puss!


Amy  ([email protected])
om Klassfest... Fått höra att jag blivit tjoc...:
Vilken oförskämd kommentar. Men skit i det. Jag har själv varit lite rädd för att lägga på mig. Men nu när jag vet att mina extrakilon faktiskt beror på att jag begått en så stor bedrift som att bära och föda barn så är det helt plötsligt ok :-D

Ja, som jag svarade "jo, men jag har fött barn - vad är din ursäkt?"... Grejen är nog att jag var Eldiz-smal när jag senast träffade många där, och har därmed mer än fördubblat min vikt sedan dess. Var nog en väldig kontrast för vissa. Lilla Pilla som var så mån om att vara trådsmal och snygg - har gått och blitt mamma Nilla som gärna frossar och njuter av livets goda. Och jag är 1000 ggr lyckligare nu!

Påskfrossa

Okej, nu har här firats påsk så det står ägg genom öronen på oss... Eller choklad i Alices fall då hon fick en cake pop som hon smetade ut i hela ansiktet (och över hela sin outfit) till sina farföräldrars förtjusning - hon är bra söt när hon grisar ner sig så länge man slipper tvätta efter henne ;P

Hon är faktiskt bra söt även när man måste det.

Hon fick påskägg i morse. Fyllt av majskrokar, riskakor och en sån babysmoothie från Ella's kitchen som hon älskar. Hon blev så nöjd och satt där och plockade med sina godsaker och delade med sig till hunden. Bild får jag lägga in imorrn eller nån annan dag.

Slog på tvn och upptäckte rätt snart att det var grannyra i postkodmiljonären... Här i stan. Tack och lov inte mitt postnummer - för attan vad bitter jag varit om jag suttit utan lott och "rockmorfar" (vår inavlade bohemgranne i 65-årsåldern med nätbrynja, hotpants, knästrumpor och svettpannband som kastar sopor på bilar som han tycker kör för fort... Eller granne o granne - han bor typ tre kilometer bort, men vi har inga närmare grannar direkt) hade gått och blitt miljonär!!

Det var iaf en värdig vinnare där i mina ögon... Den lilla gubben som vann 9 mille, som skulle flytta från sitt omöjliga hus till ett anpassat hem där han kunde bo med sin fru trots att de behöver hjälp i vardagen... DET är fint. I övrigt tycker jag att folk är lite snikna... Hade jag vunnit en större summa pengar så hade inte jag bränt varenda spänn på resor eller lyx. Jag hade nog skänkt en slant till barnavdelningen på sjukan så alla sjuka knattar kunde få lite glädje av min vinst också. Ser ju bara hur fint det är i Östersund nu tack vare Bassefonden... Nåt sånt borde finnas på ALLA sjukhus!!

Sista helgen hemma. På tisdag börjar allvaret igen... Tillbaka till verkligheten och jobbet. Vi har därmed delat vår föräldraledighet lika så när som på 5 dagar och kommer få tillbaka på skatten. Inte för att det är en anledning till att vi gjort såhär, men det är ju en trevlig bonus! Dagens käftsmäll till alla s.k. självutnämnda "feminister" som inte delar sina dagar lika. Dubbelmoral deluxe.

Apropå lite bonus förresten!! Jag har shoppat!! TILL MIG SJÄLV för första gången sedan Alice föddes (nej, nu ljög jag - där shoppades ju lite festkläder inför dop och bröllop...)

Men jag har köpt två par byxor. Nu ljög jag igen. Min mamma betalade faktiskt det ena paret (tusen tack mammi!). Men det blev ett par baggyjeans - ÄLSKA- och sen ett par mörkgrågröna jädrigt sköna "jeans" med nästan lite stuprörskänsla, men inte alls så hiskerligt fula som stuprörsjeans är på tjockisar som mig.

Jag är MYCKET nöjd och strassar runt här hemma med min nya outfit. Handlade på Rut m.fl. i Östersund - en affär jag önskar vi hade i stan, för de har snygga kläder till bra pris och grymmers trevlig personal.

Nu ska jag mysa ner mig i soffan med lite ost och kex. Titta på hockeyn och bara njuta av tillvaron. Sista mammadagen (eftersom jag inte tar ut söndagar) så jag ska väl sörja lite också. Ska smsa Micke också och se om han vill haka på till beachen imorrn eller måndag - annars tänkte jag åka till skånes djurpark, ifall någon vill haka på??

Cake popifierad

Ja, Sophie... Se nu vad du ställt till med.

Lilla fru Nilla står och bakar cake pops... Målet är att göra små kycklingar av dem... Dvs, smält vit choklad med gul karamellfärg och så har jag hittat orangea "näbbformade" strössel och små lakritskulströtsel till ögon.

Glad påsk alltså!

Nu ska jag återgå till förberedelserna... Svärpäronen kommer på påskmiddag om 3½ timme.

Stockholm. Alice vaknade till, vinkade til...

Stockholm. Alice vaknade till, vinkade till kungen genom tågfönstret, la sig igen och somnade. Lagom avancerat barn att åka tåg med. Stockholm. Hej Brita. Hej alla andra nollåttor. Varför dessa förbannade tunnlar!? Vad har ni att dölja? Det slår lock för mina öron när tåget susar fram under mark. Jag gillar det inte. En annan sak jag ogillar är att jag missade att köpa frukost innan vi åkte. Vi har välling så jag hoppas lillan nöjer sig med det tills vi kommit hem. Annars får vi gå till bistron och shoppa oss en löjligt dyr macka. Vi beräknas komma hem om 7h ungefär, det är sj så jag gissar på 8... Och Alice brukar äta frukost om ca 5,5h. Vi löser det nog på bästa sätt. Hon lär inte svälta.


Uppsala... Här har jag minsann varit och t...

Uppsala... Här har jag minsann varit och tävlat! SM i första hjälpen med röda korset. Vi vann inte... Inte ens nära. Men vi var ändå dem som firade mest efteråt på festen. Det var sista gången jag träffade Lith, en underbar vän som alltid hakade på mina idéer. Jag flyttade till skåne och vi tappade bort varandra någonstans efter vägen. Trist sånt. Nu lämnar vi iaf uppsala och fortsätter söderut. Snart kommer vi till den kungliga huvudstaden. Alice sover sött här intill mig. Hon ligger på mage nu med blöjrumpan i vädret. Älskade barn.


Nu är vi i Sundsvall. En kall stad i mina ...

Nu är vi i Sundsvall. En kall stad i mina ögon. Hit åker man endast i shoppingsyfte. Här finns ikea. Här finns även en handfull onda människor. Såna tycker vi inte om... Så vi stannar i vår trygga kupé och ser nu den kalla staden försvinna i horisonten. Vår resa fortsätter.


Nu har vi precis passerat Takidas hemby Ån...

Nu har vi precis passerat Takidas hemby Ånge... Jag är uttråkad och ångrar att jag inte tog med nån bok eller annan sysselsättning. 11,5 timme kvar enligt sj... Jag vore förvånad om det är under 12. Ett halvt dygn kvar... Tur jag har med mig bästa tänkbara sällskapet! Min dotter och en stor godispåse! Tusen tack för senaste veckan... Mamma, pappa, fredde, marcus, Moa... Mormor bettan och Nisse... Sophie... Brita. Alla andra vänner som ställt upp helhjärtat. Tack.


Alice på tåget... Nu åker vi hem! Lillan s...

dsc05212 (MMS)

Alice på tåget... Nu åker vi hem! Lillan somnade direkt.


Lite humor...

Lite humor är det ändå att det är skärtorsdag när vi gör vår långa resa... Till blåkulla??

Kvasten är polerad, katten packad och kaffekannan står och tjuter

Here we go!

Tack för oss, fjällen!

Sista dagen på "semestern" imorrn... Sen tar vi nattåget tillbaka till skåneland där vi förhoppningsvis möts av en väntande make/pappa och vovven. Här kommer de sista bilderna från datorn innan resan... Kanske det kommer något sms efter vägen imorrn, men jag lovar inget.

Idag har vi varit på Basse on tour och morsan Nilla har åkt slalom för första gången på MÅNGA år.



Konsten att åka Teutonia... Alicestyle


Alice och Moster Moa


Leker med Moa... Tittut!


Mormor och moster i husvagnen


Provar skoterhjälmen som hon ärvt


Åker på morfars skoter...


Fy FAN vad jobbigt det var att åka slalom... Inte stått på ett par skidor på flera år!! Huu, benen har blivit spaghetti!!!


Alice on tour


Dansar med mormor till marmeladorkestern


Kolla vad påskharen kom tidigt med i år!!

Tack och hej alla söta släktingar och vänner som tagit emot oss med öppna armar och hjärtan!


Alice på afterski med Basse on tour

dsc05202 (MMS)

Alice på afterski med Basse on tour


Om inte min syster kommenterar detta inom ...

Om inte min syster kommenterar detta inom 2 min så måste hon ge mig allt sitt påskgodis...


Husvagnsnatt

Detta är ett öppet meddelande till pappa Johan:

God morgon Pappa älskling!!
Världens bästa Alice har sovit i husvagn i Bydalen inatt. Världens bästa Alice har sovit superbra! Nu är hon på strålande humör där hon sitter under bordet och leker... Hon ska strax äta lite morgongröt innan vi ska ut i backarna och glida...

Här kommer ett urkul klipp till dig!!


I fjällen

Alice är på skidort för första gången. Imorrn blir det slalom och "Basse on tour"...

Snö minsann.

Tittar på ettan på skrapig bild... Inför Eurovision... Heja Finland tyckte faktiskt jag. Iallafall av kvällens bidrag. Nu är det dags att krypa till kojs. Alice sover redan!

Nattinatt!

Man vet att man är i norrland när man ser ...

Man vet att man är i norrland när man ser en broderad bonad i ett skyltfönster med budskapet: 'helst av allt vill jag bara lägga mig ner och skrika'


Tittar på 'en unge i minuten'... Tycker vå...

Tittar på 'en unge i minuten'... Tycker vår barnmorska på förlossningen borde kolla det. "det är viktigt att man inte lämnar en mamma med panik. Man får vara där, hålla i och hjälpa..."


Storsjöbadet

Spenderat dagen på äventyrsbad i Östersund... Här kommer lite bilder till pappa Johan som sitter och väntar vid datorn hemma i skåne:


Mamma & Alice badar


Middag på badhuset... Alice äter pannkaka med sylt och mjukglass... Moster Moa frossar glass och pommes.


Morbröderna fjantar sig...


Däckade totalt på hemvägen. Det är jobbigt att bada!


Vaknade inte ens när vi lirkade av ytterkläderna

God natt!!


Djurens rätt... Så fel.

Så var det dags igen. Är det inte minkar, så är det grisar... Eller daggmaskar... Och nu travhästar.

"Stons vaginor sys igen för att de ska springa fortare. Hästar som drabbas av lungblödning. Hästar som dödsstörtar och hästar som får beteendestörningar...

...Inget av detta kontrolleras dock av veterinären som är ansvarig för att djurskyddslagen följs...

...Den så kallade checkremmen hindrar hästen från att sänka huvudet som fixeras i sidled med en huvudstång. De så kallade tungbanden är till för att dra ihop tungan i underkäken så att den inte hänger över bettet under travet. Dessa tungband riskerar att stoppa blodtillförseln till tungan..."

Eftersom jag själv haft travhästar och jobbat med såna i många år så känner jag att detta är värt ett inlägg. Jag har ALDRIG träffat på ett sto med ihopsydd vagina och då har jag ändå jobbat i stora stallar... Checkremmen hjälper till att hålla upp huvudet i lopp och skadar inte hästen på något sätt... Huvudstång använder väldigt få... Det låter ju på dessa människor som att man sätter halskrage på pållen för att den ska vara helt fast. De som tycker att detta låter konstigt får säkert besöka ett stall så får de se hur det fungerar...

Tungbandet är för att de inte ska svälja tungan... Och använder man ett riktigt tungband så stoppas ingen blodtillförsel (nylonband som man använde förr kanske gjorde det)

Veterinär kollar alla hästar innan de går på banan och sen är rätt många stickkontroller i stallarna.

Dessutom har de flesta hästarna en egen skötare, någon som lägger hjärta och själ på detta djur - deras "bebis"... Masserar, stretchar, smörjer och sköter... Tar dem på regelbundna kontroller där de kollas upp ordentligt av veterinärer. Jag hade gärna varit häst i de stall där jag jobbat!!

Nej, det är fan pinsamt att de får publicera såna rapporter utan belägg. Givetvis finns det rötägg även inom travet, precis som allt annat... Men här dras som vanligt i djurens rätts papper alla över en kam. Det är som att skriva att alla djuraktivister är pedofiler bara för att en medlem kollat på barnporr... Men det kanske är så?

Korkat.


Bilder

Tömde precis telefonen på bilder, så jag tänkte lägga in lite... Har ju inte råd att mms:a in varenda bild i arkivet.


Johans tårta... Den ökända kaostårtan som inte alls blev som tänkt förutom chokladhjärtat som jag gjorde... Det blev fint, men syns ju knappt på bilden...


All homemade marängswiss - Med ett rosa maränghjärta till Johan i mitten.



Alices senaste "Vill ha"... En superpraktisk gunghäst på Barnens hus, med babysits så hon satt stadigt men ändå kunde rida i galopp!! Oj, vad hon gungade!!


Moster Moa provar Alices solbrillor... Muy bueno :P


Isabelle och Madelene på förfest igår... Hemma hos Erika. Otroligt fin lägenhet!!


En suddig Erika... (och Madde igen...) också förfesten innan klassåterträffen.


Sonny. Förfest igen... Ja, och förutom mig var vi inte fler...
Vi var FEM... Pinsamt dålig uppslutning. Men inte oväntat.


Alice på promenad i badhusparken... Vinterstaden hade smält bort, så vi kunde inte leka i isborgarna eller åka iskana, men vi gick till lekparken och gungade och lekte istället.


Gungade i egen gunga också... Utöver den hängstolen hon gungade i med Ingrid (mmsade bild förut)


Sen åkte vi på barnkalas hos Charlie! Här är lilla Alice med Challes mamma Sophie i deras jättefina hem!


Det underbara kalasfikat! Gräddtårta, smörgstårta, småkakor, cupcakes, moccarutor, tre sorters cakesticks... Jag ska absolut ta receptet på "tårtpinnarna" för de var ju jättefestliga och Alice älskade dem med oreos!
Känner ju att man ligger duktigt i lä gällande fikaframsällning här :P All creds till Sophie som fixade det så fint och bra på Charlies stora dag!!!


Alice äter tårtpinne.


Sen åkte vi hem till mormor och åt "mormorkött"... Och kletade mat i håret.

Det var allt... Nu ska jag susa till maxi och köpa lite fika tills imorrn när vi ska till badhuset!

Adios


Ingrid, Maria, Brita och the one and only ...

dsc05140 (MMS)

Ingrid, Maria, Brita och the one and only Nilla i badhusparken...


Gungar med ingrid och brita

dsc05145 (MMS)

Gungar med ingrid och brita


På Thörners café med gudmor Brita

dsc05135 (MMS)

På Thörners café med gudmor Brita


Hjälper mormor att tömma diskmaskinen...

dsc05132 (MMS)

Hjälper mormor att tömma diskmaskinen...


Alice bloggar

dsc05131 (MMS)

Alice bloggar


Alice bloggar

 -.,z<xsdfghj02 c--qER6DESSX<3EW3LKJM N6GHHHHHHHYHG

Klassfest... Fått höra att jag blivit tjoc...

Klassfest... Fått höra att jag blivit tjock. Tack för den. Jag är minsann VACKER ikväll. Maten var under all kritik... Jag menar - typ 300 spänn för en tallrik potatisgratäng (med morot så jag inte kunde äta den), en torr kycklingfilébit och lite sallad a la skolbespisningen... Och då fick man köpa all dryck separat. Nej, inte värd resan. Men jag fick iaf träffa en hel del vänner...


Nya jackan, jeansen och skorna.

dsc05117 (MMS)

Nya jackan, jeansen och skorna.


"Klassfest" ikväll

Klassåterträff från nian ikväll... Ja, det är ju hela FEM år sen vi gick ut... Eller hur var det nu igen? Inte har jag gått och blitt gammal heller! Max fem år bestämmer vi - vilket jag måste påstå är grymt imponerande eftersom jag hunnit gå både tre år på gymnasiet och sen plugga fem år på universitet/högskola efteråt... Fast som sagt inklämt på FEM år ;)

Och på tal om fem så är det lika många som kommer från min klass. Superfint, klassen... Kul att så många kunde komma. Inte.

Men det spelar föga roll faktiskt. Alla högstadieskolor i länet ska träffas, så vi blir ju förhoppningsvis fler än fem totalt :P Minst sju för både Brita och Ingrid ska också gå. Och med risk för att verka elak så skiter jag blankt i de från min gamla klass som inte kommer - mina gamla vänner kommer och det är ju dem jag vill träffa iaf.

Sen vore det givetvis kul om alla kommit. Svider nog i ögonen på några att jag är en av dem som lyckats allra bäst! Och jag gillar när det svider på andra. Sadist - Javisst!

Nu sitter jag och slöar vid mammas dator. Alice leker på golvet bredvid mig med den snigeln jag köpte.


Spanade ju in den snigeln på regionmuseet i Kristianstad... Men så hittade jag den här på barnens hus för en hundralapp mindre än hemma i stan, så jag slog till direkt! :) Den är ju så underbart fin... Ännu en sak att försöka få plats med i väskan när vi ska åka hem om några dagar.

Ja, hur vi ska få med oss allt hem är för mig ett mysterium! Men vi lyckades ju på uppvägen, så det ska nog gå.

Slutligen - Ett meddelande till Johan:

Vi saknar dig!! Älskade, älskade make och pappa! Ses snart igen... Passa på att sova :P


Nu har Alice varit med morfar och shoppat....

Nu har Alice varit med morfar och shoppat... En fin vårjacka, matchande skor och lite annat smått och gott.


Badar i jacuzzin...

dsc05096 (MMS)

Badar i jacuzzin...


På barnens hus med mormor och morfar

dsc05095 (MMS)

På barnens hus med mormor och morfar


Fika med morfar...

dsc05092 (MMS)

Fika med morfar...


Men att man orkar!

Fått en fråga om huruvida jag sett kängan jag fått i en annan mammas blogg. Och nej, det har jag inte eftersom jag inte läser den bloggen längre och inte har gjort på väldigt länge (tänker heller inte gå och kolla vad som skrivits om mig)... Och jag förstår ärligt talat inte hur en person med småbarn ägnar så mycket tid åt att leta saker att reta upp sig på och sedan ödsla ytteligare energi på att spy galla för något som ingen annan ens höjer ögonbrynen över.

Vill hon sedan skriva långa inlägg om mig så får jag väl se det som en smickrande grej - att jag är värd tiden som läggs där istället för på viktigare saker. Jag läser det ändå inte. Att vänner läser och blir upprörda är givetvis synd... Men ni får se det som jag gör - de där orden är inte värda mer än kattpiss och om man bara slutar att bry sig så tycker de väl inte att det är roligt tillslut och lägger ner.

Personligen ska jag lägga allt mitt strålande humör och min härligt positiva energi på en vårpromenad i vinterstaden med min dotter! Vi ska åka iskana (även om det mesta smält bort) och fika med morfar och moster. Mormor jobbar sent, så hon får inte följa med.

Underbara Sophie var precis här och lämnade en vagn... Så lilla Alice får finåka även om vi lämnat pansarvagnen hemma! Strålande sol. Enda som saknas nu är ju gubben, men han har det bra hemma... Han var visst och shoppade byggmaterial med sin pappa idag så vi får se hur det ser ut hemma när vi kommer tillbaka. Spännande!!

Fick spana lite på trötta Charlie också - så söt så man smälter ner!! Stora killen... Nästan dubbla Alices vikt. Och jag vill även uppmärksamma min vän Sophies vikt!! För den "jäveln" har minsann gått ner sina mammakilon och ser strålande ut (!) medan en annan mest ser ut som deg med ben. Men det har du förtjänat, vännen, du har till skillnad från mig tagit tummen ur och börjat äta bättre och träna. Jag är världmästare på coladrickning framför tvn.

Nu ska vi rulla ner till city. Haj haj.

Underbara Alice

Framme på riktigt nu... Pappa och Marcus hämtade oss vid tåget.

Resan gick superbra. Alice sov nästan hela tiden, förutom en kort uppvakning strax efter Stockholm när ett blockmongo tände lamporna i taket. Men hon snuttade lite och somnade om nästan genast (ja, det där med att sluta amma fungerade i två dagar)

Sedan vaknade hon igen vid tjugo över fem ungefär (När vi var i Bräcke) och då plockade jag upp henne för dagen, för det kändes inte lönt att natta om henne då för att sedan väcka henne en timme senare när vi skulle kliva av. Bättre ha en nybytt, matad och glad unge när man ska lyckas bära av massa packning från tåget än en arg och gnällig nyvaken unge.

Halv sex hade vi, som utlovat, väckt hela vagnen med glada tjut.

Nu ska jag ta reda på min dotter som snart vält ut hela sin morfars barskåp. Ha en härlig dag!

Kraaaam

Sj sena... Oväntat... Men nu är vi framme!...

Sj sena... Oväntat... Men nu är vi framme! Efter att ha väckt hela tåget med en da-da-sång!


God morgon! Helt sjukt... Hemma är det näs...

God morgon! Helt sjukt... Hemma är det nästan sommar och här är det snö!! Vi är i bräcke nu... Alice har precis vaknat och äter lite frukost.


Dagens i-landsproblem: jag är kissnödig. V...

Dagens i-landsproblem: jag är kissnödig. Vi har omkring 6,5 timmars resa kvar. Alice sover, jag lämnar ju för guds skull inte henne för att gå på toa... Bara att gilla läget faktiskt. Det är gånger som dessa som det vore lite extra bra om man var två som åkte med den lilla.


Stockholm.

Stockholm.


Första tanken: om jocke med sällskap (som ...

Första tanken: om jocke med sällskap (som nyss klev på) i kupén bredvid våran skulle kunna sluta supa och istället hålla käft, så kanske man kunde sova... Men... Vid närmare eftertanke så - för väsen ni... Alice lär vakna vid sundsvall och då ger jag henne en maracas så ska vi yla barnvisor sista biten. Det är långt kvar till åre då och ni lär vilja sova där kring halv 6... Moahahahaaa


Nu är vi i linköping...

Nu är vi i linköping...


Nu är vi i Alvesta och Alice har precis so...

dsc05090 (MMS)

Nu är vi i Alvesta och Alice har precis somnat efter att ha fikat och lekt lite. Mamma Nilla saknar sin make så det nästan gör ont. Älskar dig. johan.


Alice har klivit på tåget. Nu åker vi till...

dsc05089 (MMS)

Alice har klivit på tåget. Nu åker vi till norrland! Hejdå skåne... Vi ses snart igen.


Alice har klivit på tåget. Nu åker vi till...

dsc05089 (MMS)

Alice har klivit på tåget. Nu åker vi till norrland! Hejdå skåne... Vi ses snart igen.


Panikslaget

Resa imorrn... Över hundra mil. Och denna gången utan pappa Johan. Bara jag och lilla Alice.

Men det är ett direkttåg, så vi kliver på i Hässlehåla och kliver av i Ödesund, eller hur var det nu igen? :) Ska faktiskt bli lite kul, men jag är nervös... Har jag packat allt jag behöver? Förmodligen inte.

Tur att UNDERBARA SOPHIE lånar ut en vagn till oss så jag iaf inte behöver släpa en sådan.

Johan fyller år imorrn också. Bakat tårta. Relativt resultat. Den ser förjävlig ut men den smakar bra... Lite täckande grädde på det där imorrn så!

:)

Nu ska jag natta Alice.

Hej hej


En måndag

Dan före dan före avresedan...

Alice har hosta och är förkyld... Stackarn behöver en dos frisk fjälluft!

Myrorna är framme. Kriget har börjat... Alla tips på myravrättning är välkomna!

OMG!

Det HÄR är en verklig katastrof!!

I min värld...

Dagens synd:

Jag har gjort efterrätt... Och om man gör allt från grunden så känns det på nåt sätt mer legalt att frossa socker en söndagkväll.

Marängswiss... Bakat egna maränger, kokat chokladsås... Ja, allt!
Nu ska vi frossa så tänderna trillar ut!

Mer bilder!

Jag har ju en bunte bilder på mobilen också eftersom jag inte kunnat lägga över dem till datorn på en vecka... Så här kommer lite mer! (vissa är ju från samma tillfällen som de på kameran men ur en annan vinkel)... Ja, bilder två dagar i rad... Detta är ju rena rama julafton!!


Just nu reser sig tösen mot ALLT.


Har ni sett introt till "våra värsta år"?? "Löööv änd märridsch"
Pappa johan öppnade plånboken och vips hade han både vovve och bebis framme hos sig. En ny Moa??


En till bild på en sugen vovve under barnets matstol...


Alice läser pappas sportblad...


Äter själv nästan varje dag... Det mesta träffar munnen nu... Men inte allt.


Leker med kompisarna på öppna förskolan


Kör sköldpadda på öppna förskolan


Det säkraste vårtecknet - Nilla hänger tvätt ute!


Grönt gräs och värmande sol... Livet är underbart!


Nu är lurfisen vaken i vagnen (nej, jag lämnar henne inte utan att spänna fast henne! Jag skulle heller aldrig lämna henne på soffan eller stora sängen utan tillsyn - jag är ingen dålig mamma...) så jag ska gå och leka lite med henne...
Ha en bra dag allihop!

Näkemiin!!


Bilder

Börjar med lite från grill-playdaten vi hade här... Och sen kommer lite från dagens utflykt till Åhusgolfen (pappa Johan skulle dit och lägga om lite filt på banorna inför säsongen...) och kanske nån annan bild också tagen nu medan datorn varit död.

Here we go...


Första grillkorven...


Vovven vill gärna ha den där korven...


Johans nya grillplats i bruk...


Jeanette


Jimmy, Thyra i vagnen och Johans näsa...
...Och flygarhunden ifrån Lyngsjö som hoppade efter den höga grenen...


Alice (i vita pyjamasen), Thyra och Mio när vi insett att det var för kallt för att grilla och gått in istället...
(efter att vi mammor LÅTIT papporna vinna i kubb... *Hehe*)


Mio stylar lite


Det var allt från grillningen... Här kommer dagens bilder... Ja, efter en bild på Mika från föregående vecka:


Så här sugen kan en vovve bli när en bebis äter ovanför hennes huvud...


Vagnreklam för Emmaljunga?? Alice sov när vi kom till Åhus idag,
så istället för en babybild i motljus fick det bli en barnvagn på beachen...


Men sen vaknade hon när vi kom till minigolfen... 
Hon provsatt banorna, sjöng lite DA-DA-DA och charmade alla i närheten.


Och morsan var ju med!!
I sin fina tantmössa som hon hittade när hon städade häromdan...


Pappa Johan bevisade att han vet hur dammsugaren fungerar...
Kan man städa jättenoga för att lägga på ny duk på en golfbana,
så kan man städa jättenoga innan frugan kommer hem från jobbet - SÅ DE SÅ!


Så fick vi ju ta en runda ner till stranden igen då med en VAKEN bebis...


Mammas underbara och fina unge... Den bästa och goaste!



Ja, det var vår dag i stort. Vi dumpade av pappa Johan i Vittskövle efter stranden och så drog tjejerna till EKO och shoppade present till någon som fyller år på onsdag... Så hittade vi en förrymd vovve (Rusk hette han) så vi blev stående en stund för att vänta in ägaren som vi tack och lov hittade rätt snabbt och han körde i ilfart till oss och hämtade sin lilla rymling.

Dagen avslutades med att vi grillade flintastek och majskolvar till middag - för det är ju så underbart väder idag!! Hängde ut tvätt också och nu luktar den så där härligt somrigt - en doft och känsla man inte kan återskapa på något annat sätt.

Nu sover barnet och mamman och pappan ska mysa i soffan, inse att vi inte är mycket smartare än en femteklassare och frossa chips och dip. Colan står på kylning - here we go!

Nattinatt!

Bilder ikväll

Jajjemen... Så snart det lilla pyret har somnat så kommer här bilder!

Men tills dess (och det kan ta ett tag för just nu står hon och hoppar i sin säng och skriker DA-DA-DA-DA!) så får ni roa er med annat...

Personligen försöker jag ignorera henne en stund i hopp om att hon ska lägga sig ner och somna. Sitter på denna sidan och kollar kläder i MIN storlek. Big girl, I am beautiful! De har tammetusan bhar i min storlek som inte är mammakläder!! ÄNTLIGEN.

Antar att Alice och jag inte har samma tankar om att sova nu. Får väl gå in och sjunga en vackert sövande godnattvisa (läs: amma och somna själv i fotöljen i hennes rum medan hon slingrar sig ner från mitt knä och leker på golvet ett par timmar)

8månaderskontroll. Alice är 68 cm och väge...

8månaderskontroll. Alice är 68 cm och väger 8180 gram... Lite under medel på båda punkterna, men hon följer sin egen kurva och är helt perfekt. Hon har börjat prata annorlunda också. Det är mycket da-da-da-vovve. Nu ska vi mysa lite framför nyhetsmorgon. Hade!


It's alive!

Datorn lever igen... Men vi kör en virus-scanning, så det är för segt för att orka blogga.

Får komma med en riktig uppdatering imorrn!

Men jag tror bilderna från förlossningen och allt klarade sig!! Jeiii

Vårt internet ligger nere till tidigast to...

Vårt internet ligger nere till tidigast torsdag... Blir tyst här i bloggen alltså.


Dödssyndar

Frosseri

Äter chips.

Det är gott. Vilda Western-chips från OLW - de där som vann mysmatchen sist... Personligen gillade jag pizzachipsen som tävlade, men dessa är också grymt goda.

Godaste chipsen är ändå de proviant med knaprig bacon... Det är lite känslan "är jag död och hamnat i himlen eller äter jag bara proviantchips med baconsmak?" :)

Åh, nu blev jag sugen på såna. Jaja, jag äter några westernchips till och försöker glömma... Men det är som att äta kyckling när man tänker på en blodig stek... Man når liksom inte ända fram.

Och ja, det går att tillägna ett helt blogginlägg till bara chips

Jag har ju precis gjort det.



God natt


Godnattkram, älskade vovve!!
Tack för att du skyddar och leker med mig varje dag /A.


April april... eller?

Att där inte var kö på fk sist var sant... Men jag blev tvungen att ringa igen efter att ha försökt logga in på johans sida för att begära föräldrapenning och då var ordningen återställd med härlig kö på närmare 100 pers före mig.

När jag väl kom fram kunde de meddela att de glömt att lägga in honom som vårdnadshavare i registret... Vilket de genast skulle fixa - nästa vecka (i min värld betyder "genast" nu direkt... Men vi talar visst inte samma språk)

"Det har bara blivit en liten miss..."

Ja... Mitt barn är faderslöst i era papper... För mig är det en rätt ordentlig miss - speciellt eftersom vi både är gifta OCH har skrivit faderskapspapper på familjerätten (vi gifte oss efter hon var född så vi var tvugna att göra det)

Satt tyst ett tag... Sen frågade jag spontant om hon skämtade april med mig. Det gjorde hon inte... De har verkligen slarvat bort mitt barns pappa. Men från mitten eller slutet av nästa vecka så ska hon ha en pappa igen... Och sen är det ju 30 dagars handläggningstid därefter.

Tack så mycket.

Dumma väder

Reeegn. Jag är så innerligt less på detta tråkväder! Nu vill jag ha sommar!!

Det är inte mer än rätt då jag missade hela förra sommaren då jag låg gravid och kräktes... Och jag kommer missa denna för jag jobbar och inte har någon semester... Så det vore inte mer än rätt att det blev sommar redan idag så jag hann njuta iaf nån vecka!

Hade bestämt playdate med Jeanette och Michelle idag... Men det är för blött ute för att genomföra planen som var korvgrillning... Så vi skjuter det till imorrn och hoppas på bättre tur med vädergudarna.

Måste bara berätta en sak nu innan jag slutar:

Ringde försäkringskassan igår för att fixa övergången mellan min o Johans föräldrapenning - OCH DET VAR INGEN KÖ!!! INGEN ALLS! Jag kom fram DIREKT!

Måste vara första gången i världshistorien!


RSS 2.0