Tragg tragg

Att han har >50% mina gener visste vi. Han är trots allt mer lik mig till utseende än hans syster var som liten. Även att min syster bär på samma arv har konstaterats då hon också var löjligt lik mig som liten...

Men att vi skulle få en pojke som traggar lika mycket som sin moster... Det trodde vi aldrig! Då hade vi nog tänkt igenom detta mer ;)


It works!

Vissa saker gör mig glad. Som när något fungerar! Jag köpte en ny deo nyligen och den fungerar!! Kanske första gången jag köpt en deo som fungerar, därav glädjen. Får bli ett blogginlägg om det då maken vägrar fascineras av mina armhålor efter jag krattat gården eller cyklat till köpinge utan att svettas... Min man är svår att imponera på minsann.


Tandläkarbesök 2 av ...?

Bytt till privattandläkare. Lite dyrare men det är som de säger; smakar det så kostar det. Iaf är tandläkaren underbart trygg och duktig... Så jag har idag fyllt i papperna för att även ta mina barn från folktandvården. Så skönt. Nu vet jag att mina små gryn får bästa möjliga tandvård när de växer upp!


Skulle lagt mig

Maken och barnen sover... Jag fastnade när 112 Aina började. Har ni sett det? Annars "tuba de!" som Johan skulle sagt... Tror han menar att man ska söka upp det på youtube... Eller starta en blåsorkester. Man vet aldrig med män ;)

112... säg mig vad gör du då? Vad gör du dåå? Farbror blå...


Invigning

Alice tyckte det var dags... Och har Alice sagt det så.


Tjäna!

Precis lagt ner vårstädningen och sjunkit ner i soffan framför café bärs. Ni som inte fått svar från mig på ett tag; jag har uppdaterat min iPhone... Efter månaders tjat från Johan... Så nu fungerar apparna lite bättre. Dock försvann det mesta.

Har alltså fortsatt vårstädningen ute idag. Har snart finkammat hela gården så det inte finns något man kan göra illa sig på om man är en barfota knatte. Även överkonsumerat myrr. Jag hatar myror. Växthuset är sgs färdigt och blev jättefint! Tack älskling!! Plantorna börjar flytta in (bild). Hmm, det var nog allt! Ni läsare vars bloggar jag brukar följa får ta och kommentera nu med era bloggadresser så jag hittar dem igen för allt sånt är väck! Så ska jag läsa ikapp imorrnkväll!! *lovar kanske* ;)


Om 30 är det nya 20...

Så måste ju 25 vara det nya 15. Jag tror jag ska ta och köpa mig en moppe! Och söka till "unga mödrar"... Eller så går jag bara och lägger mig. God natt!


Extremsport...

Månadshandla med barn. Tricket är att få dem att sysselsätta varandra...


What a girl wants!

Att tjejer vill ha dyra väskor är en myt! Jag vet precis vad som skulle göra mig glad... Och det är denna: http://www.adlibris.com/se/promotion.aspx?page=backman


Den lille gosse

Som ingen vill låna ens 40 min? Alexandra (vår klippa!) har sagt att han kan få ligga och sova på jobbet i värsta fall... Men surt att det ska behövas. Han bits ju inte ens. Kan tillägga att jag fått ännu en tid på tisdag men då tänker jag inte ens efterlysa barnvakt för då är min stora huligan också ledig från dagis. Sen undrar jag ang den omtalade strejken, på tal om dagis... Vår kommuns hemsida är väl Sveriges sämsta, så det framgår inte om vi drabbas på vårt dagis... Hoppas inte!


Vem gråter mest?

Vem gråter egentligen mest nu? Jag eller plånboken? Varit hos tandläkaren... Haft problem med tänderna lääänge men eftersom jag kräktes hela tiden som gravid så var det inte läge att någon pillade i min mun då och sen har det varit mycket annat emellan... Men nu har jag äntligen (?) tagit tummen ur och bytt till en privatklinik och gått dit för första bedömning. Den tanden jag hade ont i som gravid är bortom räddning. Det är bara och dra ut. "pulpan är i nästa stadie" betyder inget annat än "tanden är död". Hade ytterligare hål och emaljsprickor och min förbannade käke som låser sig... Ja, och min tandläkarskräck... En kort sammanfattning kan vara: nio-frekking-tusen!!! Snyft. Så... En hälsning till en yngre mig: var rädd om tänderna!!! Sluta öppna saker med dem! Sluta äta popcornkärnor! Sluta dricka läsk... Borsta och använd tandtråd varje dag. Gör regelbundna besök hos tandhygenist. Annars slutar jag såhär. Pank och snart tandlös. Snyft. Det är lätt att vara efterklok. Största problemet nu är ändå barnvakt. Johan kan inte komma ifrån jobbet och hans jobb är inte alexandervänligt. Någon som kan ta en (förmodligen sovande) bebis en timme på måndag? :P Alice har ju dagis...


Familj

Så här blev f.ö. bilden... Helt okej, it's a keeper. Har beställt en bild hem, det är ju verkligen inte ofta vi är hela familjen samlade på samma bild, iaf inte hela och rena ;) tror faktiskt det är den enda sedan vi blev fyra...


Lekland

Fick den briljanta idén att ensam baxa med mig båda barnen på lekland... Och ingen barnvagn kunde jag ta med heller. Gick ändå över förväntan, båda barnen skötte sig bra. Sen kom Amy och Hannah och lekte med oss en stund också ... Märktes då hur tuff vår lilla tjej är för där hannah tvekade kastade sig Alice rakt ut. var även och lämnade sista mjölken och pumpen på neo... Även det med två barn i släptåg. Alex charmade sköterskorna med flin och små glada rop medan Alice gick och sa "schh lillebror! Det är små små bebisar här så man måste smyga!". Väl hemma nu efter en lång dag så har Bettan däckat med ytterkläderna på. Låter henne sova en kvart nu medan jag slänger ihop middag. Hon förtjänar en powernap, så duktig som hon varit idag.


Helveee...ckomeny

Jag glömde köpa tidningen idag!! Förbenade skit också!! Någon som råkar sitta inne med en kristianstadsbladet från idag? Vill ha Alexanders välkommen till världen-bild till hans bok... Jag bommade Alices också när hon föddes så hon har inte heller tidningsbilden i boken (och då var hon ändå i två tidningar!!). Trodde jag lärt mig till denna gången men tydligen... Suck.


Stor

Ja... Det går för fort!! Nyss låg han i magen... Men nu sitter han med vid bordet!


Alexanders gudpäron

Ja, ska väl nämnas... Utöver min syster Moa så är även Johans fina vän Tobbe inblandad i detta vansinne :) the godparents!


Extra tack...

...till världens bästa moster (och numera gudmor) Moa!! Som tagit hand om mina barn när jag gjort annat i helgen. En ovärderlig tjänst!


Whattaweeekeeend!

Johan fyllde ju 30 igår, ni kanske såg min make i tidningen... Förlåt johan. Iaf har jag smugit och smusslat lääänge nu och fick med lite hjälp av familj och vänner ihop en överraskningsfest till honom. Hann sedan inte mer än städa efter den innan det var dags att duka inför Alexanders dop. Sitter nu med brutal smärta i fogarna och magen i uppror av all stress. men nu är det klart! Nu ska jag sätta mig i soffan med en slev och ösa i mig resterna från dopet och sedan somna till hobbit-filmen med min son på magen. Tack alla gäster, både ni som kom på fest och ni som kom på dop... För fina gåvor, uppskattad närvaro och all värme! Fler bilder kommer nån annan dag... Ni får hålla till godo med en från varje tillställning sålänge.


Jaaaja

Hann inte ens publicera innan jag fick påpekat att det där inte är Thure utan Tiger. My bad. Båda odjuren är gråa, den ena är lite mer vit i nyllet bara och den andra är lite fetare. What ever. Kan dessutom tillägga att vi borde vara med i tidningens "hej världen" imorgon också... Trodde det var på onsdagar (idag) men tydligen inte. Onsdag over and out! Här är en bild på Thure bara därför också. Och ja... Thure och Tiger är två damer. Vi kör genus här, så de har fått behålla sina manliga namn sedan de var små (för vi beställde två kattpojkar).


Onsdag -check!

Mammafika, bakat kärleksmums och nötchokladrutor, städat köket. Johan har blivit intervjuat... Vi har haft en extra hund... Jag har lagat stek att ha till mina föräldrar är nere - en dags middag fixad. Skönt!!! Alices rum städat, toaletten städad. Tvätt vikt och sorterad. Bokat om tandläkartiden. Deklarerat. Haft besök av vattensnubbe med högteknologisk utrustning... Han kunde inte heller klura ut var allt källarvatten kom ifrån häromdagen, så den enda som hade glädje av hans utrustning här idag var Thure som tyckte den varma (säkert rövdyra!) datorn var en utmärkt liggplats.


Pinsamt!

Kan inte uppdatera inläggen i efterhand från mobilen... Så jag ber istället om ursäkt för alla språkfel i förra inlägget.


Tisdag - check!

Vårstädningen fortsätter... Idag har vi varit på tippen skräp. Ska köra ännu ett lass imorgon... Om vi hinner. Har städat inne också inför besöket från det plötsliga kristianstadsbladet imorgon (skrattar så jag dör lite - förklarar senare). Badat ungarna, tvättat, pantat burkar och köpt en ny flaskborste... Fixat. Tisdag över. Nya tag imorgon! Dagens bild: middagslur på soffan x2.


Måndag - check!

Barnet är vaccinerat, familjen fotograferad och måndagen förbi.


Handyman ;)

Så tvättar maskinen igen! Phuu. Imorgon börjar en rätt hektisk vecka med Alexanders vaccination och sen familjefotografering. Sen ska vi fortsätta den stora gårdsstädningen som vi påbörjade när snön smälte... Och baka (bakar lite varje kväll nu så är allt klart innan våra dopgäster börjar anlända). Tisdag är städdag. Onsdag mammafika och iordningställande av husvagnen mm innan mina föräldrar kommer på torsdag morgon... Torsdag vill jag bara umgås med dem. Och baka det sista! Fredag lekland, tandläkare... Lördag sista fix inför dop och hämta Brita som kommer med tåget. Grillmiddag och fira maken som fyller 30 med lite frukost på säng kanske ;) (han ska fira riktigt senare)... Söndag dop. Låter kanske inte så fasligt jobbigt, men bakom varje grej ligger mycket tid och planering. Hela huset måste städas också innan torsdag morgon... Och varje dag ska det lagas mat, diskas och tvättas kläder också. Och egentligen behöver jag putsa fönster också men det får kanske vänta en vecka tills stressmagen lugnat sig :) så ursäkta på förhand om jag inte svarar er så aktivt denna veckan :)


Mendetvarjusjälva...

Nu är tvättmaskinen kaputt också. Åh kokosnötter!! Hand upp den som gärna handtvättar med två småbarn. Garanti? Ja, den är ju hyfsat ny... Men nej. Vi köpte den på expert - som gick i kk. Lagen om alltings jävlighet.


Grisälg

Ikeas lasagne innehöll gris istället för älg. Måste ju påstå att det är framsteg - nu är de ju inne på två klövdjur iaf.....


Knakväxt

Lillebror växer så det knakar... Vår lille magra räka har blivit en liten knubbig krabba istället :)


UD avråder...

UD avråder från resor till Nordkorea... Alltså. Någon mer än jag som blev grymt besviken?! Jag som hade bokat en all-inclusive-resa för hela familjen till ett av Nordkoreas största badland! Eller...? Hm.


På tal om tjocka kompisar...

Vi gav vårt barn den trofastaste vän man kan ha. Så här i efterhand vet jag inte om det var klokt, barnet morrar åt oss när hon inte får som hon vill...


Kattor

Har kattskrällena försvunnit? Nejdå... De lever. Båda två. Feta och översociala kelgrisar... Jag avskyr dem. Men Alice kallar dem "kompisarna" och de håller ju mössen borta, så de får bo kvar lite till.


Poolrum

Ja... Vi har fått oss ett eget inomhusspa. Dock inte med varmt bubbelbad, nej nej; vi kör på den modernare isvakstrenden! I källaren. Hela källaren. Och vi snackar inga 3-4 centimeter vatten, utan simma-mycket! Karma is a bitch.


Sova...

...kan man göra när ungarna är stora! Alex håller på att odla tänder och tuggar på mig. Vet dock att det bara är precis nu när de ska igenom tandköttet, Alice ammade ju i åtta månader, varav fem med tänder då även hon var tidig att få dem... Men det är lite svårt att finna ro och lugn att amma med en liten krokodil i sin famn. Och på tal om tänder! Denna jäkla tandvärk!! Jag håller på att gå under! Ahhhhjjj. Det håller mig vaken även när barnen sover. Fått tid hos citytandläkarna nästa vecka nu iaf... Hur det ska lösa sig ekonomiskt återstår att se, har ett par nödfallsidéer (som firma fantasiflytt hade sagt). Oavsett måste jag göra något nu, för jag fungerar inte normalt med denna konstanta smärta. Jag är en usel mamma, hustru och vän just nu. Dessutom gör tröttheten mig förvirrad. Mer än vanligt.


Lillan

Med lite glassmuta och löjligt många toalettbesök skötte sig min lilla tjej riktigt bra idag när vi träffade "Alexanders kompisar" (enligt Alice... Det var mammafika). Hon kladdade ner lite fönsteryta med glassen när hon stod på naturums café och spanade efter fiskar i ån nedanför, men det finns ju folk som inte gör annat än fönsterputs! Hellre att hon kladdar ner lite där när hon pekar ut, och håller sig sysselsatt och nöjd, än att hon blir uttråkad och springer iväg så man måste jaga eller skriker eller liknande. Ja... Mutor minsann. Det är bra grejer det! Och fiskspaning från andra våningen!


Som pappa sa...

Det är synd att det är käften och inte ögonen som är besvär... Flera optiker genomför gratis undersökningar och sedan räntefri avbetalning på glasögon - alla ska ha råd att se! Tänderna är det värre med, undersökningen går på flera (!!!) hundra och sedan gäller kontant betalning utan pardon... Att kunna tugga är inte för alla? Ringde iaf tandläkaren idag... Berättade att jag har ont. "då får det bli en akuttid" (som givetvis är 300-2000kr dyrare i bara undersökningskostnad beroende på vad som är problemet) sa receptionisten och sedan fick jag tid om några veckor...!?! Hur kan det vara akuttid? Då kanske de kan kalla det vanlig tid och strunta i akutavgiften? Inte? Nähäpp. Då avbokar jag tiden och ringer en annan tandläkare och berättar inte HUR ont jag har förrän tiden är bokad utan att bli kallad akut. Har egentligen ändå inte råd att gå förrän slutet av maj.


Kalldusch

Varmvattnet räcker till två barns bad. Först ett med massa badskum, 4000 leksaker och en vild tvååring... Sen ett med barnolja, badstol, tvättlappar av frotté och en glad bebis... Sen tänkte morsan duscha och tvätta håret. Är duschar onda ting eller är det en slump att varmvattnet alltid tar slut när man har tvål kvar under brösten? Jaja, bara ungarna är nöjda så :) bjuder på en bild av en nybadad gosse.


Tandvärk

Folktandvården kan fara åt skogen då samtliga lagningar de gjorde lossnat. Söker nu en privattandläkare som är bra, men det är ju svårt att veta. Dyrt också. Det är dyrt att ha tänder. Och "bidraget" på 150kr man får varje år är ju ett hån, eftersom bara undersökningen går på 700 +röntgenbilder... Då har de ju inte ens börjat åtgärda problemen. Men det börjar bli dags nu, jag har så ont nu att jag snart upphör att fungera normalt. Men som alla vet är ju ekonomin hårfin ändå när en är föräldraledig, så vi har faktiskt inte råd att hosta upp flera tusen för att laga tänder nu och avbetalning hos tandläkare verkar omöjligt här i stan. Folktandvården räknade på 5300, men nu har ju de förvärrat mina tandskador (och kostat mig strax över tre tusen redan - ingen garanti eller moral där inte) så det lär bli ännu dyrare nu när det måste göras om och göras rätt. Antar att jag får "betala av" till mig själv (läs: spara) och bokstavligen bita ihop tills jag har råd att gå. Med lite flyt blir det redan i sommar... Men alla som haft brutal tandvärk vet hur långt bort en sommar kan vara om man väntar på den med konstant smärta.


RSS 2.0