Grått nytt hår!

Moa fyller 15, Fredde fyller 18 och året fyller 2012. Grattis grattis grattis!

Igår var vi på Boda Borg och lekte hela dagen. Idag har jag träningsvärk och blåmärken överallt! Men kul var det. Sen var jag och Johan och käkade koreansk/mongolisk grillmiddag. Mycket smarrigt! Åt tills det gjorde ont i magen. Frosseri är en dödssynd, men ack en så härlig.

Ikväll blir det fondue, mer tårta (syrrans födelsedag som sagt...) och annat gött... Imorgon smörgåstårtsfrukost! (Brossans födelsedag). Lär rulla fram sen!

Flickans andra jul!

Alice har nu firat sin andra jul och fick allt vad hon kunde önska sig!!

Hon har fått kläder och leksaker... Ett litet bord med stolar till sitt rum... En rolig groda på hjul... en snöskyffel... ja, så var det ju det där förbjudna. Lika bra att vi lägger korten på bordet redan nu:

En röd spis. Alla vet ju att sådana förtrycker småtjejer, men kanske inte lika mycket som hennes andra present:


En rolig städvagn!!

:) Ja, och så är det ju den talande lillan-dockan från moster!

Oj oj oj, vad dåligt hon måste må nu... Att bara ge henne enbart "könsneutrala" leksaker (tomma mjölkpaket?) vore snarare plågeri! Istället för att vi ska ändra på vad hon gillar, så accepterar jag min flicka för den hon är... Vår lilla hundskrubbande, matlagande dockmamma som spenderat hela dagen med att springa runt och skrika "MIN" när vi försökt låna hennes saker (och våra saker som hon tagit)

God jul

God jul allihop.

Alice och föräldrarna tackar för fina klappar!

Alice mamma tackar extra för all barnpassning hon får nu så hon kan sova!!! Nu har jag snart laddat mina batterier för kommande vinter och vår!


Modersvingen

Läste precis om den 17 månaders pojken som blev skjuten i Belgien, i sin moders famn.

Jag ryser och gråter en skvätt. Hade det varit mitt barn hade jag nog inte kunnat gå vidare.

En annan nyhet upprör mig också och det är den om han som våldtog en 12åring... Samma person har tidigare mördat och nu ska han sitta inne blott 8 år. Och har jag förstått rättssystemet så är han ute efter typ 4. Ute och fri att förstöra ytterligare liv. Någon professor sa ju att risken för återfall för denna man var mycket stor. Det är skrämmande.


Hundar äter visst:

Det är bevisat. Vetenskapligt eller ej... Alice har forskat. Hundar äter visst:

-Pepparkaksdeg
-Rödbetssallad
-Russin
-Mango
-Glitter
-Äpple
-Trolldeg
-Playdough
...Ja, och det mesta annat man kan komma på utom hundmat...

Bara rätt unge matar så!

Mammas forskning visar att allting dock inte gör sig lika bra i hundmagar. Hundar fiser och bajsar fruktansvärt mycket när de ätit:

-Pepparkaksdeg
-Rödbetssallad
-Russin
-Mango
-Glitter
-Äpple
-Trolldeg
-Playdough
...Ja, och det mesta annat man kan komma på utom hundmat...

Får vi nobelpriset nu? Vi kan dela på det. Eventuellt mata hunden med det.


Ett konstaterande...

Den som kom på det här med juldekorationer - att ta in ett träd... att pynt med ömtåliga glaskulor... Att hänga upp glitter och bling, tända ljus...

...Den personen hade inga småbarn.

Det är jag HELT säker på!

one.com

I snart fyra år har vi försökt säga upp en gammal hemsida hos one.com... Så sent som för två veckor sedan var jag i kontakt med deras kundtjänst (på danska givetvis...) då ännu en årsfaktura kom för ett webbhotell som inte använts på flera år (var Johan som stod för en hemsida för yngsjö mgk, en förening som inte ens finns längre...), då var allt SÅÅÅÅ bra och de skulle lösa allt. Sen skickade de KRAVBREV!! Som vi givetvis fick betala, för ingen här hemma känner för att hamna hos fogden för att de är inkompetenta.

Därmed är dagens varning: Anlita inte dessa!!

Måndagens att-göra: Ringa kundtjänsten IGEN och denna gången är inte mamma Nilla en trevlig person.

Otacksamt slit

Nu har jag julstädat... Jag har julstädat i snart 4 veckor och det är fortfarande råskitigt här! Jag begriper inte hur det kan vara så!? Och eftersom jag promt vägrar att ställa in en julgran i ett skitigt hem, så verkar det inte bli någon gran här i år. Kanske lika bra eftersom vårat barn äter pynt. Och ljus. Det är tuggmärken på ljusen i vår adventsljusstake, men det enda jag känner för det är att det är tur att vi inte har en klassisk med mossa och små sväljstora flugsvampar.

Jo, egentligen förstår jag varför det är lortigt. Vi pratade om det på fikat på jobbet idag... Fenomenet kallas småbarn.

När man har barn mellan 1 och 8 år är aldrig ens hem riktigt rent konstaterade vi. Knappt ens hälsosäkert. Men samtidigt finner man sig i det... "Det känns inte alls konstigt längre att snabbt borsta bort gruset under fötterna innan man kliver i sängen" som någon sa.

Jag är mest glad för min levande dammsugare Mika. Vår julgrishund som håller efter matnedfall på golvet... Ja, så länge det inte är grönsaker förstås. Jag efterlyser därför en lösning även för sallad här.

Var inne på Media Markt förra helgen. Fastnade vid hyllan med dammsugare... Vid robotdammsugaren. Det måste ju vara varje förälders dröm! En liten rund sötnos som kör runt och städar hela tiden! Me want!

Tänkte visa den... men media markt har en kass hemsida... Hittade den däremot på elgiganten - billigare dessutom ;) så ni som vill se vad jag menar kan kolla HÄR! Jag menar... En dammsugare som sköter sig själv... Som städar ÅT mig! "Tack vare ett kartsystem kan NaviBoten ta 30 bilder per sekund med den inbyggda kameran och skapa en karta över ditt hem." Som kartnörd kan jag inte mer än buga mig för denna! Min hjälte.

Grattis!

Grattis till lillebror Fyhr som kom till världen natten mot idag!!!


Feel this!


Julen nalkas... Här är den utlovade bilden på Alice när hon hjälpte till att baka lussebullar.


Några påsar kött... Frysboxen är löjligt full!


Alice hos farmor

Nä, nu hinner jag inte blogga mer!

HOCKEEEEYYYY!!

Och ribs såklart!

Carolina Gynning

Åh stackars stackars Carolina kräktes 12 timmar i sträck... Ler me tell you; jag kräktes i 38 förbannade VECKOR i sträck!!! Att vara gravid var varken vackert eller mysigt.

Kom igen när du bräckt det, tjejen!

Dock kan jag förstå att det är jobbigt att må så illa när folk förväntar sig att man ska vara kändisgravidsnygg och har kameror i nyllet 24-7... I mitt fall fick jag förfalla i lugn och ro.

Men som sagt - 38 veckor... Från vecka 2 till samma dag som Alice föddes. Kaskadkräktes på stan, på maxi... Johan körde drive-inen på donken med frugan i passagerarsätet med huvudet mellan knäna, kräkandes... Läckert. Jag kräktes inför Skånes landshövding, makens chef... You name it! Nej, kom igen när du bräcker det!!!!


Så upprörd!

Jag är så upprörd av detta att jag inte klarar av att skriva mer om det. Jag känner ett så stort hat mot mannen i fråga. Jag känner fasa. Jag mår dåligt.

Snälla tomten...

Alice önskar sig; förutom leksaksdjur, kläder i storlek 86, morgontoflor och löjliga mängder glass... en sele med tyngder så hon inte orkar klättra upp på höga möbler som köksbordet eller fönsterbrädor. Hennes mamma är helt säker på att det är PRECIS vad "hon" vill ha!

Hennes mamma önskar sig ett hembiträde som städar, tvättar och just nu i synnerhet putsar fönster! Eventuellt en personlig kock också. Och en massör. Och ett effektivt musgift - för nu är det krig här hemma igen. De små marodörerna stör mammans trevlighetssömn (efter att ha fått barn har jag gett upp det där med skönhetssömn - jag är glad om sömnen räcker till att man ska fungera som människa).

Alices pappa önskar sig saker som brummar eller brinner.

Hunden önskar sig en ny säng. Det lovade vi henne i höstas, men jag kom precis på att vi glömde det i vår budget. Hon får önska sig ett grisöra istället.

Mammans tandläkare önskar sig styrka och ork imorgon när mamman ska dit.

Svulleri

Så var det dags igen. Sist var när Alice fyllde ett. Då grillade vi nasse hel.

Idag kom nasses mamma hem till familjen Mattisson och därmed har vi mat ett bra tag framöver! Båda frysarna är fulla av karré, kotletter, filé, revben och skinkstek... och massa annat göttigt. Och en knorr till Mika såklart!!

Ja, inte tusan svälter vi här iaf! Vårt största problem idag har varit hur tusan vi ska lyckas förvara allt kött och att portionera upp det i fryspåsar.

Någon som vill komma och äta söndagsstek nån dag?? ;)

Fick iaf köra och köpa nya fryspåsar... Åkte till närmaste affär; Willys på långebro. Insåg snabbt att jag skulle kört till Maxi direkt. Det är mycket trevligare!! Den känslan kom redan när jag parkerade och kollade in i bilen bredvid min... Det skralade ut orientalisk musik, så det var oundvikligt att blicken drogs dit. Iaf för en nyfiken ful tant som mig. Där satt två små barn i baksätet, max 5 år den äldsta, och fram satt en kvinna (mamman?) och RÖKTE! I bilen!!! Så fruktansvärt vidrigt. Okej att man sabbar sitt eget liv... och fine, sabba bilen också... Men att utsätta sina barn för det. Det kan jag omöjligen sympatisera med!! Där satt de små, instängda i en liten rökfylld skitbil.

Jag blir tokig!

Första december

Och inte minst - första luckan i chokladkalendern!

Och Alice fick sitt första paket ur paketkalendern som jag har sytt till henne.



Tänkte göra mormor och mormor Bettan glad genom att lägga in lite nya bilder! Från idag faktiskt!


Tomten med sin ren... Tydligen något mycket roligare på tv som fångade både hund och unges uppmärksamhet.


Kram, bästis!


Trött tjej... Ser att vi måste ställa om klockan på kameran, för så där mycket var den minsann inte... 08.06 var Alice på dagis och mamman på jobbet.


Färdigtomtat!

Ja, jag har inte så mycket mer att erbjuda. Jag ska inta ryggläge i soffan nu!
Ha de!


RSS 2.0