Förlåt!!

Höjden av dålig svenska i förra inlägget


För framtida bruk...

Har varit lite kul att gå tillbaka i bloggen till Alice var i Alexanders ålder och se hur olika de är i utveckling trots att de lever ihop med samma föräldrar.

Så följande jag tänkte spalta upp lite vad min fina tjej kan nu för att om 2,5 år kunna kolla om lillebror kan samma/mer/mindre :) ni som inte kunde bry er mindre om vad Alice kan, ni kan sluta läsa nu.

Alice fyller tre om lite mer än en månad. Hon kan räkna till 20, fast glömmer ibland siffran 7. Hon kan veckodagarna. Hon kan rita gubbar, solar och ormar. Hon är en hejare på att leka själv och med andra. Hon pratar MYCKET. Oavbrutet och hennes ordförråd är enormt. Hon är trygg och glad. Hon kan köra springcykel, hoppa både jämnfota och på en spira och klättra obehindrat. Hon äter med bestick utan att söla. Hon har varit blöjfri sedan i höstas. Hon har väldigt starka åsikter, humör och vilja. Hon kan svära. Tyvärr. Hon kan själv klä på och av sig, även ta på svåra saker som skor och vantar.

Alice kan bokstavera halva sitt namn och känner igen några bokstäver. Hon kan själv räkna ut konsekvensen av sitt eget handlande och gör därför sällan väldigt dumma saker. Ibland testar hon gränser - det SKA barn göra, annars är det något fel!

Hennes favoriträtt är nog pasta med sås (kvittar nästan vilken sås bara man absolut inte blandar den med pastan åt henne!). Favoritfrukten är vindruvor. Hon har storlek 98 på kläderna och 23 på skor. Helst har hon foppatofflor på fötterna.

Hon har klurat ut hur en iPad fungerar och spelar gärna på en sådan, eller lånar en mobil att gå runt och fota med. Allra helst leker hon ute.

Tack vare Moa äter hon inte gulan i hårdkokta ägg.

Och hennes mamma heter Pahnilla!


Kristian Gidlund

Sitter i bilen. Maxis parkering i regnet. Kan inte förmå mig att kliva ur bilen än.

Lyssnar på P1, sommarpratarna. Kristian Gidlund. Det gör ont i mitt hjärta. Jag är så innerligt jävla tacksam för mina barn, för min hälsa och för att jag slipper ta farväl redan.

Brev till det barn han aldrig fick. Jag gråter.

Trevlig resa, Kristian.


Lång dag

Först en spontan resa till Ales stenar hela gänget. Gofika i kåseberga. Sen dejt med Alexandra (ja, vi tog med oss Johan och Tobbe också) på bishops arms. God cola minsann.

Tack morfar, mormor och moster för att ni passade mina fina ungar medan vi var borta.

Dagens bild: uppmärksamma de fula ungarna bakom Moa på bilden längst upp :) de härmar henne


Done!

Nu får bruttan fylla tre när hon vill för presenten från hennes föräldrar är klar.

Hon kommer få den i förskott idag när hon kommer hem från sin semester med mormor och morfar.

:) ska bli kul att se hennes reaktion.


Men

Han är värd mödan!


Sleepless in Skåne

Ännu en natt närmar sig morgon. Alexander är dunderförkyld så jag och nässugen får jobba natt inatt.

Bestämde mig för att kliva upp och koka lite välle nyss, trött på att amma natten igenom, men råkade hälla ut en ordentlig skvätt kokande vatten över vänsterhanden... Spolade lite i kallvatten men borde nog gjort det mer för det känns som om pekfingret brinner nu efteråt. Aj aj aj.

Nu verkar lille boo kommit till ro igen för denna gången. Så nu ska jag med försöka blunda ett par timmar innan det är dags att kliva upp.

God natt. God morgon... Eller ja, vad ni vill. Det fanns en tid i mitt liv då jag brukade komma hem den här tiden.

Hur fasen orkade man jobba i det oljudet. Och med alla fyllskallar? Huu.

Fast iof. Då sov man ju bort dagarna också. Det är svårt nu.


Fan är...

...när man inser att det är hål i samtliga jeans. Jag äger härmed inte ett enda par hela långbyxor som inte heter "mama" i förnamn.

They make me wanna dance.

Mammabyxor på Borgeby får det bli!


Älskade vänner!

Royster hörde min hosta idag... Så han ska ta med en burk honung imorgon. Lyckan är total då jag faktiskt råkar tycka att hans honung är den godaste jag ätit! Har beställt en hel låda till efter semestern :) mamma brukar vilja ha en burk eller två och konstapel Pumbaa ska nog också få sig en.

Imorrn ska jag till Borgeby också. Fältdagarna är igång.

Götters

Nu fick jag sms av Berta så jag ska svara på det istället för att svamla här. Hej hej!


Jo jo...

Blommor minsann! Med bud till jobbet... Tant Bertas friare lägger ribban högt för alla andras karlslokar.

Jag har minsann aldrig fått blombud, nallebud, chokladogram eller något annat spontant döromantiskt när jag jobbat... Johan... ;)

Och sen gnäller du när jag säger att jag gärna sjunger duett med Måns Zelmerlöw...

Som om jag inte tycker om dig för det... Va fasen du fick ju fin-salami!!

Nä minsann, jag får nog ringa min jobbfru och diskutera fram en hållbar lösning.

Och btw... När vi ändå är igång; nu räcker det med magnolior i den här trädgården! Inga mer magnolior, tulpanträd/buskar, hybrider eller något! Jag har sett dina planer i din blogg!

Köp nåt användbart istället... Typ ett mobilt väggupp. Jag har ALLTID (iaf sedan Tant Berta berättade om en annan som äger ett sådant för ett par veckor sedan...) velat ha ett mobilt väggupp. Tänk vad roligt jag kunde ha med ett sådant. Mmmm. Det önskar jag mig i morsdagspresent nästa år nu när jag fått plättjärnet jag önskat mig tidigare år.

Dagens bild: självutnämnde byggmästare Mattisson spikar på Alices födelsedagspresent... Det blir bra, kommer nog bli jättefint när det är klart!


Äckliga rökare!!!

Förutom att jag får plocka fimpar runt gården efter kalas (dock har det minskat nu sedan jag börjat säga ifrån, när Alice fyllde ett var det EXTREMT) så står ni, era äckel, och röker när ni tittar på kläder som hänger utanför affären på ställningar... Skulle köpa pyjamas till Alice idag men den luktade rök så jag hängde tillbaka den.

Ni (här behöver ju bara ni som känner er träffade av allt jag skrivit ta åt er) röker vid barn, både era och mina. Ni röker så det påverkar mig. Noll respekt. Det vore inte mer än rätt om era fingrar ruttnar och trillar av. Minst.


Löning

Rensade ur ungarnas garderob/byrå och insåg rätt omgående att en del av min lön denna månad måste gå till lite nya kläder...

De växer så det knakar, mina små busar.

Blir en shoppingrunda på lunchen!


God natt Tiger...

Vila i frid, kattskrälle...


Midsommaren

Lugnt och stillsamt firande. Trevligt sällskap, bra väder och mycket god mat.

Alexander har smakat sina första majskrokar och ÄLSKAR dem!

Dagens bild har moster fotat... Det är världens finaste midsommarfirare! ...och Moa ;)


När barnen sover...

Vuxentid!! Vi grundmålar delarna till Alices födelsedagspresent... Sen ska vi lägga oss i varsin soffa och svulla pepparchips och bråka om vilken film vi ska se... Sen kommer båda somna innan filmen hunnit bli spännande.

Det är underbart.


Just saying...

Har länge misstänkt att även detta var Johans fel. Damn you, Johan. ;)

https://cdn3.cdnme.se/2251848/6-3/pic_51c37c879606ee613b4ce88e.jpg" class="image">


Apropå nöken och andra midsommarfyllon...

Imorgon är det midsommar. En vanlig högtid med hög trevlighetspotential... Men inte för alla. Många ser detta som en ursäkt att samvetslöst supa bort de få hjärnceller de har. Tyvärr många småbarnsföräldrar.

Personligen ska jag äta sill och jordgubbstårta och ha det grymt trevligt UTAN att dricka alkohol. Mina älskade barn förtjänar det.

Glad midsommar på er!


Korkad

Nu har jag dragit min andra visdomstand på 5 dagar... Det gör inte ont. Det bara låter läskigt.

Visheten ute.


Slödag

Studentskiva igår och gubben är lite sliten idag... Själv har jag också passat på att ta det väldigt lugnt, för det är jobbigt att vara igång även för oss som inte dricker. Speciellt om man inte sovit en hel natt på över ett halvår. Man är nog höjden av trött och otrevlig om sanningen ska fram.

Stickat en dryg decimeter till på Alices halsduk. Tänkte egentligen lägga den åt sidan och virka bakverk till henne och en dödskallesjal till mig själv, men jag hittar inte virknålarna... (Muttrar ilsket då jag ju köpte nya jättenyligen när jag skulle virka en morot)

Nä det här går inte! Nu är det dags att fixa lite käk, så man får hugga in på lördagsgodiset nån gång ;)


Nämnde jag vilken som är årets medarbetare?!

Seriöst... Alla borde ha en kollega som känner av när ens blodsocker faller och springer ner till kiosken på hörnet och köper cola ("dela en coke med tant Berta") och kexchoklad :)

Du är the one jobb-fru!

Nu måste vi bara hitta en bra räv som kan äta höns ;)


Svar till mamma:

Du tror väl inte jag är så urbota dum att jag bara satt en sorts jordgubbe? :) nej nej, jag har blandat tidiga, mellan och sena sorter så vi har bär hela sommaren :D


Förlåt alla Jonas och Ali...

...men ni var inte här... Så jag drack upp dem själv.


Spanjorer och belgare - släng er i väggen!!

Det finns inget som går upp emot en svensk gubbe!


Fem år

Nu har det varit vi i fem år. Heja oss!


Första dagen tillbaka på jobbet

Det gick bra. Så... Har vi bevisat nu att pappan klarar att vara hemma? Kan vi byta tillbaka nu?!?

Nähäpp :(

1 november är så brutalt avlägset. Hur kunde jag gå med på detta?

Innan han slutat amma dessutom. Hur tror ni brösten känns efter en dag på jobbet?

Alice har shoppat med Moa. Jag höll på att prova vår nya (ursäkta mig men...) rätt fula arbetsklädsel när denna bilden kom och gjorde mig glad igen... Fina älskade mimmiälskande dottern!!


Älskade dotter

"Min mamma heter Pernilla och min pappa heter Baloo"

Mammas lilla hjärtegryn är på semester utan föräldrarna och lillebror. Hon drog iväg med moster, mormor och morfar. Mest mormor, om ni frågar Alice. Det är mormors flicka minsann!

Vi andra, som inte får följa med på semester utan måste jobba, är nu hemma igen efter ännu en lång resa genom vårt otroligt vackra land.

Vi har turats om att sova efter resan och imorgon börjar allvaret - det blir min första arbetsdag sedan Alexander föddes och Johans första dag som pappaledig med sonen. Och förhoppningsvis går det bra för planen är att jag ska jobba oktober ut innan vi byter tillbaka.

Bjuder på en bild från resan hem...


Alltså

Alla behöver inte tycka som jag gör... Man kan ju inte tvinga folk att ha rätt ;)


Senaste två dagarna

Studentfirande igår när Fredde tog studenten och nationaldagsfirande på jamtli idag...


Glassbilspremiär

Vi bor där glassbilen inte kör...


Det blir en dag på stranden (sjunger)

Fast det är långt till närmaste strand... Så vi tog en dag vid poolen istället :)


Framme

Över 70 mil körde jag inatt. Sen körde Johan också... Tillsammans körde vi löjligt långt men vi har nu nått vår destination som gps:en så fint uttryckte det.

Ungarna var som alltid jätteduktiga. Jag är stolt över våra småttingar.

Stannade och snabbammade och stoppade i napp och kramade Alexander i Värnamo, Vansbro och Mora... Alice behövde kissa i Värnamo. Resten av resan satt de och lekte eller sov.

Tack kids!


RSS 2.0