Liniment...

Liniment (heat lotion) räddar mig ikväll. Skönt på trötta ben.

Ni får vänta med bilder tills imorrn, för jag rör mig inte en meter till idag!!

Imorrn har jag sovmorgon!! Johan kliver upp med Alice och sen ska de åka till farmor och farfar så jag får chansen att städa och baka imorrn när jag väl klivit upp (OM jag nu kliver upp, inte ofta man har chansen att välja det)

Jag sover bort på tok för få förmiddagar nu för tiden!!


Plantera på höjden

Fick massa jordgubbsplantor av Royster. Mycket uppskattat!! Han är bra att känna!

Jag bad johan om en jordgubbspyramid att sätta dem i... Så det fick jag! (bild imorrn kanske!) Dock hade vi inte riktigt jord så det räcker ända upp så det får bli en runda till eko imorrn och köpa några säckar. Långt att köra iof, men så pass mycket billigare jord att det går jämnt ut, plus att man kanske hittar något annat skojigt där. Typ de där nya grillringarna!! Mmm mums!!

Ny torkvinda ska upp här imorrn också! Vi köpte den idag så gjuter johan fast den fint imorgon. Den här gången gör vi det riktigt! Jag krävde en ny nu i sommar när vi inte har torktumlare... En riktig vinda som inte ser ut som något sopbilen tappade och körde över. Är mycket nöjd!!

Valborg på måndag. Johans högtid... Allt som är relaterat till lagliga bränder är Johans högtider. Alla minns väl hur det blev sist han fick valborgselda här hemma? När han brände upp stockarna runt vår gamla sandlåda och trädet intill tog fyr... Suck.

Blir inget avancerat i år, men johan ska självklart få fjutta på skräphögen han släpat ihop... Och jag ska få göra snittar. Jag är svag för plockmat, det äter man för sällan! Mat på tandpetare innehåller dessutom inga kalorier; de otäckingarna rinner ju ut när man sticker hål på maten! Det vet ju alla!

God natt nu, världen... Over and out.


Så ett frö...

R- ska ni plantera träd, så är idag en perfekt dag!
P - skulle vi planterat träd så skulle idag FÖR SJUTTIOFEM ÅR SEDAN varit en perfekt dag.

Sammanträdesdag i Malmö. Lagom avancerat. Sen har vi betalat räkningar, storhandlat och nattat lillan. Nu ska jag lägga mig.

Och glöm inte; om dagis berättar att de tagit tempen på ditt barn för hon snorat en del under dagen... Då är inte "jahaa, slutade hon snora då?" rätt svar.


Barnbananens vänner.

De har tagit bort barnbananen på ica i Södertälje eftersom folk halkat på rester (får f.ö. en lite rolig bild i mitt huvud här).

ARGHHH!!! Det är ju höjdpunkten med att handla enligt många barn, däribland min dotter. Och underbar muta enligt många föräldrar som har barnen med sig när de storhandlar, däribland jag!

Givetvis måste föräldrar bli bättre på att plocka upp det barnen slänger ur vagnen, men även alla som går på affären - hur kan man missa en halväten banan?! Brukar ni kliva i annat kladd efter tappade burkar eller annan frukt som trillat ur hyllorna också? Eller är det kanske så att det sticker lite i era ögon att vi kan bananmuta våra små fast den möjligheten inte fanns när ni hade småbarn? Tar här för givet att dessa barnbananens fiende är en övre medelålders kvinna.

Eller är ni seniorer som är sura för ni går på barnbiljett överallt men nu skiljer era vägar sig och ni får inte en gratisbanan som barnen??

Nej, dumt är vad det är och jag hoppas maxi här i Kristianstad behåller sina barnbananer!!! För ungarnas skull.

Tack för ni finns.


Mormorsträdgård under uppbyggnad

Ja, lagom till jag går i pension så lär min mormorsträdgård uppfylla kraven... Men arbetet har börjat. Vi har sedan vi flyttade in här planterat otroligt mycket. Om nu bara allt vill växa upp så som vi tänkt att det ska, så kommer detta bli en liten oas av blommor, frukter och bumblande bin. Det kommer dock ta några år innan vi är ända i mål.



Vaknade tidigt i morse och klev upp med Alice. Ja, före åtta hade vi hunnit både diska, tvätta och laga middagen tills ikväll. Dock fick middagen flytta in i kylskåpet då vi bestämdes åka och äta hos svärföräldrarna. Ajja, det får väl bli kycklinggryta imorgon istället då.

Förkylningarna har börjat släppa här hemma. Jag hostar fortfarande illa, men vem har väl tid att ligga sjuk? Inte jag iallafall.


Alice för precis ett år sedan... På den gamla goda tiden då hon satt kvar på den filt man lämnade henne på...

Hosta och vaccin

Åkte hem tidigare idag... Det program vi använder mest på jobbet skulle uppgraderas och därför sluta fungera kl 15, så jag såg ingen mening med att stanna bara för att "sitta av tid". Har dessutom hostat lungorna ur led idag.

Och som det inte vore nog har vi haft vaccinationsdag på jobbet idag. Företagshälsans sköterska har jagat oss med nålar eftersom vi är i riskzonen för att få smittbärande fästingar. Har alltså struttat rundor ynkandes över mitt lilla plåster hela eftermiddagen. Inte för att vaccinationen i sig ens kändes, blev nästan besviken - kände inte ens själva sticket... Ynkandet är för att jag KAN och för att jag har ett PLÅSTER som bevisar det!

Har ju kommit undan de senaste åren då jag varit gravid eller ammat. I år kom jag inte på någon bra ursäkt så det var bara till att gilla läget.

Alice har varit hemma två dagar nu. Lilla stackars söta har också grym hosta. Johan har vabbat och varit hemma med henne. Hon åt dåligt igår så jag körde och köpte lite nöd-mutor... Alla vet vi att i brist på matlust så kan ändå en päronsplit eller två slinka ner... Och en ask färska hallon! Hon petade dessutom i sig nästan en hel banan.

Nu ringer det

hej hej

Inga fördomar...

Sökte efter något som kan linda irriterad hals och hosta... Något man har hemma...

Hittade en sida med massor av förslag, som lät superbra till en början! Men så fortsatte jag klicka mig genom sidan och hittade snart att samma "hobbydoktor" lagt ut botemedlet mot cancer och påstår att hiv inte finns, utan bara är en myt.

Jag låter nog bli att koka ihop de där hostmedicinerna också. Jag vill bara få ro att sova, inte slåss mot de rosa pingvinerna som bara jag kan se resten av natten ;)

Fast... 1 matsked äppelcidervinäger och honung som fått dra... Det kan knappast göra mig skada. Hmm.

Ahh jag har ju ingen honung!! Den fick ju mammi... Blir nödsamtal till min privata sötsaksleverantör omgående!!


När mörkret faller.

Vad gör man när man inte sovit en hel natt på över två år?! Det hade precis blivit bättre sedan bebistiden (alice sov ju inte en hel natt på nästan 10 månader och efter det har jag fortsatt vakna 4-5ggr/natt) när olyckan med lillebror hände. Antar att det är stress eller nåt. Nu är jag nere på 1-1,5 timmars intervaller igen. Totalt blir det ungefär fyra timmar sömn per natt. Det går väl an ibland, men varenda natt??! Jag håller på att bli tokig. Grå och tokig.

Piller i all sin ära, men grejen med att vara mamma är ju att faktiskt vakna om man behöver det... Vill inte ta tabletter och vara helt väck om Alice skulle bli sjuk eller drömma mardrömmar på natten. Det måste finnas ett bättre sätt!!


Momma å moffa

Alices mormor och morfar är på besök med morbröderna och moster.


Och igår tog Alice tillfället i akt och tog med sina morföräldrar på stan och shoppade nya skor, jacka och en mössa, så nu är hon en rosa liten sockerprallin. Snyggast i stan!


Mormor leker i klätterställningen på Solhaga


Klara... Färdiga...


...Gåååå


Hurra, vad roligt!!


Moster Moa kan också... Heja.. :P


Sen en tur till Naturum.

Ja, det var väl allt för nu. Imorgon jobba igen... Fast jag hellre hade spenderat dagen med mina föräldrar och syskon (och dottern såklart). Jaja, jag ska iaf försöka synka ett par veckors semester i sommar.

Konsten att skrämma en kollega

Satt på kontoret och bråkade med min handdator när det plötsligt började rinna svett över hela mig och innan jag hann reagera så sjönk jag ihop över skrivbordet. Vaknade sekunder senare och tokskakade så jag ropade på min rumskompis som satt helt ovetande bakom den stora avskärmaren...

Stackars, söta rara Anna. Hon sprang som en skållad råtta till toaletten för att hämta vatten och något att kräkas i. Men lagom tills hon kom tillbaka hade jag spytt ner hela vårt lilla kontor.

Note to self: baka en fin tårta till Anna!!

Min kollega tog det med ro. Hon hämtade papper, ringde den stackars städerskan och öppnade ett vädringsfönster utan att verka äcklas nämnvärt. Sen satte hon sig med en kaffekopp och fortsatte jobba. Det är då man vet att de har barn ;)


Frosseri

Vi firar nåt om uppståndelse efter död den här helgen va? Gött kött att vi firar med min favorit bland dödssynder; frosseri!!

Påsk kommer från ordet porschkelis som är hobbylatin och betyder "äta tills man kräks"

Eller i vissa fall; dricka tills man kräks.

Tacka vet jag alkoholfritt. Det man inte har i huvudet får man ha i benen som de säger, och jag gillar inte att spriga omkring som en skållad råtta så jag satsar på att vara nykter och hyfsat klar i knoppen! Dessutom är rom o cola godast utan rom.


Glad påsk!

Jag har tyvärr ingen påskkärring att bjuda på... Men lite påskgodis i form av bilder som kanske kan lysa upp dagen hos mormor och mormor Bettan :)

Själva påsken firar vi imorgon istället eftersom vi kanske får middagsgäster då... annars har vi mat till en hel armé att svulla i oss själva. Eller... Egentligen för MIG att svulla, för Johan äter varken sill, lax eller de andra goda... Han får prinskorv med barnen.



Alice-termosmuggen som pappa Johan fick när vi hade varit på barnmässa.


Nya vårmössan


Pappa rev vårt gamla vedskjul när han behövde rensa ut lite känslor... Skönt, det ser mycket bättre ut på tomten nu när det fula rucklet är borta! Det nya vedskjulet sitter ihop med förrådet och ser betydligt bättre ut och kommer se toppenbra ut så snart det är helt färdigbyggt.


Älskade tant Mika. Världens klokaste idiot.


En bild till faster Lotta... Hon provade outfiten, och var jättesöt i den, men den glider tyvärr ner så snart hon rör sig så vi får nog inse att Alice är större än en genomsnittlig thailändsk tvååring :P


Ett kaninkranie. Ingen speciell anledning... Jag tyckte det var rart med sina framtänder.


Min nya ångest. Min datorskärm på jobbet tittar tillbaka på mig. Den har en liten lins där i hålet som kollar om jag sitter på min plats, annars stänger den av sig... Jag är helt övertygad om att det är någon som spionerar. Så snart jag listat ut hur jag kan sätta en post-it över hålet utan att den stänger av sig så ska jag göra det!


Påskharen hittade till oss... Till Alices stora glädje. Ja, vårt barn åt choklad till frukost idag, vad åt ert?


Slutligen... Så står här en väska full av vin och väntar på Johans svärmor... Behöver jag säga mer?

Nu får du ta och bli frisk, snorunge, för det är minsann min tur att ha mamma och pappa lite nu!

Glad påsk allihop!

Släkten är värst

Nilla hade städångest innan föräldrarna skulle komma... Föräldrarna gruvade sig för den långa resan med mina syskon... Brorsan, som tydligen inte vet var gränsen går, kontrade med att få ett hjärtfel och hamna på sjukan.

Fine, Fredrik... Du vann. Ditt är värst för den här gången. Men jag kommer igen!

Ligger på soffan... Jag "städar under" den. Faktiskt började det så men när jag ändå lutade mig över för att skjuta in den mot väggen igen så fick jag motorstopp.

Hör Johan sucka trött från Alices rum... Hör Alice (som ska nattas) sjunga och busa. Jag ger dem 10 minuter, har inte Ungen somnat så går jag in och räddar gubben.


Vägbumpar är vi allihopa... Och DU med!

Ja, kör ni era fula bilar och nu även motorcyklar i ett par hundra km/h förbi mitt hus. Gasa lite extra...

...för en vacker dag har jag ledsnat på hur ni buskör där mitt barn leker... En vacker dag har jag byggt ett stort jävla gupp här ute som kommer skicka er halvvägs till Polen när ni kommer i den där farten.

En vacker dag är det min tur att "bara ha lite roligt och släppa loss", men jag gör det inte med hästkrafter och fart. Jag gör det med cement och en spade.


Allmänt hyfs

Lås oss sammanfatta det såhär; om jag inte är din mamma och detta är ditt barndomshem (och knappt då om du flyttat) så kvittar det huruvida ytterdörren råkade vara olåst...

- jag hatar inte alla objudna gäster. Jag snackar här om spontanbesök, utan att ha bestämt innan eller att man ens ropat "kom in"... när man inte öppnar då de knackar så öppnar de dörren utan vidare och traskar in i vår privata boning. Våldgästning.

Ofta är ju fallet att vi sover middag eller duschar. Ingen av de gångerna vill man ha publik.

Tror de flesta förstår hur jag menar och känner... Är det då inte märkligt att fenomenet med våldgäster kvarstår? Vilka är dessa människor som inte respekterar gränser? Hade vi varit djur och ni traskat in på mitt revir utan lov så hade jag käkat upp er. Tänk på det.


RSS 2.0