Ahh

Tre långa arbetsdagar kvar innan lite till semester. Men en av dagarna kommer jag passera Önneköp lagom för att frossa lite thaikrubblunch där. De har tammetusan den godaste thaimaten!! Räkorna i ostronsås... Ahwww!! nästa vecka är lite gruvsam trots ledighet, mycket stress, men det ska bli härligt att få rå om sin dotter på heltid en vecka (ja, jag älskar att umgås med den lilla filuren!). Och en hel del tid kommer gå åt till kalasförberedelser :) årets tårta blir nog nånting extra! Veckan kommer även bjuda på en eventuell tysklandsresa, förhoppningsvis lite badväder och ett hemligt besök. Allt får bero på dagsformer och väder. Bilden är Alice för ett år sedan, när hon precis lärt sig gå.


Antiklimax

Det är lite som när jag uppe och väntade på tårtan när kronprinsessan gifte sig... Spaniens dräkter var ju inte alls så fula som utlovat. Och eftersom de kommer i (nästan) bokstavsordning och s kommer sent i alfabetet... Plus alla påhittade småländer man aldrig hört talas om... Så var hela osinvigningen rätt tråkig. Orkar inte sitta uppe längre, skiter i vem som tänder elden. Hade ju hoppats på mr bean men han har ju redan gjort sin del. Nä, London. Invigningen får bara två poäng av tio möjliga.


Så arg att jag nästan gråter!!

Skummade igenom tidningen på lunchen... läste den här artikeln: http://www.expressen.se/nyheter/polskt-par-lamnade-barn-pa-flygplats/ 
 
Blev så arg så jag inte visste vad jag skulle ta mig till!! Somliga borde inte få ha barn. De borde förlora all vårdnad och sedan tvångskastreras!! För så där gör man inte om man är förälder!!! Inga ursäkter.

Fontanas halloumi...

Sett reklamen? Jag vet inte om jag blivit arbetsskadad, men när de pekar ut var hans skor varit kan jag inte låta bli att tänka på smittspridning mellan gårdarna.


Glad i hjärtat

Igår, medan en trött mamma jobbade, var fröken Alice på zoo med mormor, morbror Marcus och moster Moa. Fick lite bilder under dagen och det känns skönt att se sin sessa ha ett roligt sommarlov med äventyr och upplevelser trots att hennes föräldrar inte kan vara lediga hela sommaren. Allt tack vare the Boströms! Tusen tack!!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2251848/images/2012/pic_500f93c39606ee35aa00085e.jpg" class="image">


Liten blir stor

Våra småpojkar växer som ogräs!! Här ligger de på altanen och slöar i sommarvärmen efter att ha brottats en stund med husses skor. Överst är Tiger och nedanför har vi lille Ture.


Fyra månader

Det är på dagen fyra månader sedan. Ibland lyckas jag intala mig själv att det blev bäst såhär. Fast för det mesta känner jag bara för att kasta sten på folk. Stora stenar.


En vanlig fredagkväll

Ligger och petar navel. Inget ludd, kanske skulle varit mer om man haft hårig mage? Ja, roligare än så har jag inte ikväll. Tror snart det är dags att dra en utekväll med brudarna! Amys mamma barnvaktar bergis Hannah, johan får ta Alice, gustav får överleva utan Eldiz, Kim kan ha Mio, Stockholms kriminella kan få en paus från konstapeln osv... Jag skojar inte mina damer, morsan behöver komma ut och skaka lite rumpa på stans nattklubbar!! Det är snart ett år sedan sist! Annars börjar jag prata med katterna, hänger upp spetsgardiner och dammtorkar porslinsfigurer dagligen à la 87 år gammal!! Jag fotograferade fina tomater på stan igår. Det är så allt börjar.


Man ska inte skratta åt andras olycka...

...men ibland är det ju jävligt svårt.
 
http://www.expressen.se/nyheter/skadades-av-dragkrok-i-rumpan-pa-nojespark/
 
Skrattade så tårarna rann när jag läste.

Om gubben själv får bestämma...

Med en trött fru klädd i en regnponcho à la kkk (enorm vit spökdräkt med struthatt, tack claes Ohlsson) med greppet om sin "from britain with love"-fudgepåse styrde Johan kosan mot det enda matstånd som föll honom rakt i smaken... Australienska roadkill-hamburgare. Känguru. Smakade skutt för att uttrycka mig milt.


Mika

Vår voffe är inte lika ofta omnämnd längre... Men hon är här, lika hårig som alltid. Just nu tar hon en powernap på min säng. Vackert, vovven.


Malmö

Alice shoppade i Malmö... Lite prylar till sitt stundande kalas :) men det var igår... För nu har mitt älskade barn lämnat mamma hemma och åkt till Mormor och morfar. Så Alice; Mamma älskar dig!! Vi ses snart igen. Puss puss


Ska vi leka med vatten?

Tiger och Alice sölar i barnpoolen


Kakao-citronsmak?!

Seriöst... Kåvepeninet som Alice ska äta är nog det äckligaste jag smakat! Och detta ska jag hälla i mitt stackars barn 28 gånger till?! "med en söt och god smak av kakao och citron" MY ASS!! Det luktar gott, som o'boy, men smakar som om o'boyen stått framme i solen ett sekel. I morse skrek Alice rakt ut och försökte fly när jag kom med flaskan, slutade med att moster Moa fick hålla fast henne och jag fick hälla långsamt i munnen och försöka övertyga henne om att svälja. Har ni försökt övertyga en snart två år gammal unge om det? Mmm. dock fick hon välling direkt efteråt så hon lugnade sig snabbt och fick bort smaken. Och jag ringde vårdcentralen och krävde tabletter. "tror du det är lättare att få henne att svälja det? De smakar minst lika illa" frågade sköterskan... Och nej, såklart inte! Men dem kan man krossa och lägga i glass eller nåt, och det går även att ta i en tugga, istället för detta flytande som är rätt mycket varje gång. Fick efter lite om och men tabletter utskrivna. Det kan ju inte bli värre, för som det är nu får hon inte i sig hela dosen när hon spottar och fräser. Lingonsylt kan tydligen dämpa tablettsmaken lite och det gillar ju Alice, så vi testar. allt detta för de jävla fästingarna!!! Död åt dem alla!! Dagens uppdrag till er läsare: döda alla äckliga fästingar som ni ser!! Och bränn deras kroppar! Inga bevis lämnas kvar!! Döda döda döda!!


Kiviks marknad

Varit på marknad idag också... Trevligt även om vädret växlade friskt. Alice drog ner vagnens regnskydd för hela öppningen och satt torr och nöjd där inne med sin lilla vindsnurra, två stora bollar, två nallar och ett godishjul på skaft som hennes mor så snällt fick betala när dottern greppade det och gick iväg (ja, hon satt inte i vagnen hela tiden... Saknar de dagarna lite när hon gjorde det utan protest). Mamman shoppade lite också! Ett fat man river vitlök på, rosa arbetsbyxor till Alice (så hon kan vara som tant Eldiz) och lite annat smått och gott. Pappan shoppade också. Ett grossistpaket ölkorv. En jävla massa ölkorv alltså. Utöver shoppande, frosseri och "kolla FATÖL!" så blev det givetvis lite karusellåkning också och jag vill påpeka en sak! Det var samma tivoli som i stan (axels) men nu fick tydligen johan åka i tåget med Alice! Samma tåg som Moa var för stor för!! Men johan som är betydligt större... Ja... Humor. Alice fick åka flygande elefant med morfar också, även om den karusellen faktiskt knakade oroväckande av vikten när de skulle flyga högt :P Kort sammanfattat var det en bra dag även om man är duktigt trött i kropp och knopp nu!


Kåvepenin

Var till farbror doktorn med Alice idag. Hon tog så artigt i hand och stod snällt på vågen så hon fick en leksak och var toknöjd. Hon fick en sak till dock... 30 doser flytande kåvepenin som ska tas mot misstänkt borrelia. Hjälp oss någon! Att hälla i ett sjukt barn medicin är rätt lätt, som Alice och flytande Alvedon när hon haft feber och är slö... Men att få i en i övrigt pigg och bestämd ung dam en av jordens äckligaste mediciner, huuu. icke sa nicke! Jaja, bara 29 doser kvar. Heja.


Sömnlös

Kan inte sova. Är innerligt trött men det går inte, legat här sedan strax efter 21 och vridit och vänt på mig. Lägger in en sista bild nu istället innan jag knuffar till min snarkande make och försöker blunda på nytt... Hopp hopp innan läggdags. Sista energiuttömningen!


Ja, faktiskt

Faktiskt så badades det också. Appen på mobilen hänger sig om jag försöker lägga upp alla bilder samtidigt, därav flera inlägg


Glass

En extra liten strut med jordgubbe och chokladdopp... Ja, det var vad vi beställde iaf. Glassen som Alice fick var allt annat än extra liten :P


Bad

Det blev en dag på stranden


Aj aj

Alices "myggbett" på benet. Börjar misstänka värre djur än mygga... Kan det kanske vara min största minsta fiende fästingen som smittat min älskade sessa?! Isåfall är det krig på riktigt och jag tänker bespruta en radie på 8mil runt mitt hem med grymt insektsmedel som dödar allt mindre än mika!!!! Mamman är arg. Blir vårdcentralen imorgon. Stackars lillan.


Axels tivoli

Dagens blä till axels tivoli som är i Kristianstad. Alice ville åka barntåg men vi tycker hon är för liten för att åka själv... Så vi bad hennes moster (som väger som en genomsnittlig sjuåring) att åka med henne... Sagt o gjort. Två biljetter löstes (70 kr) och barn placerades förväntansfullt i karusell när en fet och svettig gubbe kommer och säger att mostern inte får åka med. Hon är "för stor". Bara att lyfta ur en gråtande och besviken Alice ur karusellen. Samma karusell som moster och tyngre fick åka med i på Liseberg. Nej, axel kan ta sitt tivoli och köra upp det om karusellerna inte är i bättre skick än att moster Moa får åka i dem. Nekar de tjocka barn också? För jag vet dagisungar i hennes viktklass! Mycket mycket besvikna. Rent av lite förbannad. Och ledsen för min dotter som ville åka tåget och grät när vi bar henne därifrån.


Men vilken idiot!!

Vilken idiot va?! Den där som klättrade in till tigrarna på köpenhamns zoo inatt och blev ihjälbiten. Inte för jag bryr mig om honom... Men nu är det ju stängt... Och vi som skulle dit med Amy och Hannah!! Dumma killen. Vi som laddat för detta länge nu!!


Tiger och...?

Tiger (som är närmast kameran) har själv förtjänat sitt namn då han är randig, tuff och morrar när han leker... Men vad ska lillebror heta? Han är försiktig, lite mer vit och inte alls lika vild.


Tack

Tack mormorn och morfarn och Moa (tisspottmoa) för att ni såg till att Alice fick en underbar campingdebut! Hon är lyckligt lottad som har er i sitt liv.


Rix fm festival

Ja, jag har fått en godisrem, johan har fått en öl... Och snart kommer vår gemensamma idol Darin ;) yeeey vilken kväll! Dansa, pausa!!


Wow!

Det gick precis att lägga in bilder från mobilen!! Det har inte fungerat innan... Vad glad jag blir! Nu kan jag bilduppdatera mycket oftare!! Som tack för det bjuder jag på en bild av Alices nya säng som hon fick i tidig tvåårspresent av sina morföräldrar


Liseberg

Prinsessan har varit och gjort Liseberg idag. Mammans vilda älskling.


Nej nej nej...

Jag menar inte att jag alltid har rätt... ...bara att du väldigt sällan har det.


Du ÄCKLAR mig!!

Detta är ett öppet meddelande till den "jättehäftiga" invandrarkillen som satt vid bordet bredvid vårt med sitt gäng nu ikväll: Du är inte ett dugg häftig. Du är en tragisk, misslyckad och vidrig människa!!! Att lura barncancerfonden på 600 kronor bara för att försöka framstå som... Ja, som vadå egentligen?! Inte tusan var du häftig iaf. Jag hoppas du får cancer. Punkt.


Nä, hörni!

Nä, hörni kamrater och annat pack...
 
Nu tar jag och går på semester!
 
Igår flyttade två nya familjemedlemar in på vår lilla gård. De är tills vidare namnlösa, men förslag tas gärna emot. Det är två små gossar och det bästa förslaget hittills (Korv och Mos) har ratats av herr Mattisson.
 
 
Här är den ena gossen, som precis fått syn på hunden och tydligt meddelade vad han tyckte om hundar i sitt nya hem...
 
Det här har inget med saken att göra. Men jag sprang på en lövgroda en dag när jag var ute i fält och det är inte alltid man ens lyckas se dem, än mindre få dem att sitta så rart och bli fotade...
 
Alice har varit och testat nya lekparken i stan... Vattentema. Tack för den. Godkänt blev det! Mycket kul... Massa vatten... Fruktansvärt blött... Hutlöst sandgeggigt. Kort sagt; en unges dröm och en mammas mardröm.
 
TJOOooOOooOooOOooOOHOOOoooOOOOOooo
 
Glad sommar allihop!

RSS 2.0