Svar

Amy om Iphoneappen...:

Hur är det med Alice? Något friskare?


Jadå, det är full fart... men snorigt och hostigt fortfarande så hon får vara hemma från dagis hela veckan.


Sophie om Iphoneappen...:

Putat fönster? Något nytt? :D Kom hit och puta mina fönster med!! :DNytt och nytt... Jag har köpt sånt fönstermousse, varför det plötsligt gick jädrigt snabbt och lätt att putsa alla fönster :) Sen kan jag väl erkänna, med handen på hjärtat, att det inte är något jag gör så där superofta... Faktiskt mer sällan än vad som är "normalt". Men vi bor intill en väg som brukas en del av bönderna, så nu efter skördetid så är rutorna helt mögiga. Jag tänker inte putsa dina fönster, du har ju en MAN som gör sånt, din lyckost!

Iphoneappen...

Den där appen man kan ladda ner från blogg.se och blogga i iphonen... Den fungerar ju sådär... Hrmm. Vi kan sammanfatta det såhär: Jag lär nog använda datorn ett tag till. Men vem hinner blogga ikväll!? Johan har köpt en hockeymatch på internet och sitter och glor. Periodpaus nu så jag fick låna den en sväng. Alice sover... Jag storstädar. Putat fönster idag. Nu hinner jag inte mer... Då blir jag lynchad.

Testar nya iphoneappen från blogg.se

Då ska vi se om detta fungerar... att lägga med en bild gick iaf inte.


Överkammad översittare?

Idag fick jag veta att posten på ica i Åhus är högst efterblivna. Ja, jag har länge filurat på ett mer lämpligt uttryck - men jag kommer verkligen inte på något!

Mamma fyller 50. Fick veta att paketet jag försökt skicka väger några gram för mycket för den porto-betald-lådan som jag köpt... Vad som så är SÅ FÖRBANNAT UNDERBART med posten i Sverige är att jag inte får köpa till frimärken och klistra på för de gram som var över vad som ingår i lådan (som jag redan betalat omkring en hundring för) - nej nej!

Jag måste betala HELA frakten. Dvs - om mitt paket väger några gram över de som ingår i min skitdyra låda, så måste jag betala HUNDRANITTIOFEM kronor TILL och den hundring jag redan pungat ut för lådan blir helt värdelösa!! Förstår ni hur jag menar!? Jag ska alltså, enligt posten, betala DUBBELT.

Frågade om jag kanske kunde få öppna lådan, lägga sakerna i en annan låda och spara min gamla och sedan klistra igen den när jag ska skicka nåt annat... Den är ju ännu inte stämplad... Men det var INTE okej.

Då krävde jag tillbaka min låda. Och fick det efter lite mutter och dålig service. Sen körde jag till Everöd istället, där jag öppnade min låda, la sakerna i en ny och sen betalade 138 kr för frakten. No problemos. Den gamla lådan frågade jag om och det var minsann bara att tejpa ihop den igen och skicka - "Den är ju inte stämplad och portot är ju redan betalat... Varför använder du den inte till detta?" (orkade inte förklara för dem, bara sa att "det blev inte så idag bara")

SÅ... Min första diss för dagen går till POSTEN!
- Såklart ni är bittra över mail och andra saker som dödar er verksamhet... Men jag lovar att jag skulle skicka mer paket om det inte var så vidrigt dyrt!! Det är faktiskt SJUKT dyrt.

Den andra dissen går till Ica i Åhus, eller iaf deras postdisk!
-HUR I HELA HÄLSINGLAND kan det kosta 60kr mer att posta ett paket från er än vad det gör att posta SAMMA innehåll i en annan låda (som köptes i posthyllan - identisk med den som hade porto betalt) nere i Everöd!? Och då har jag ändå räknat in priset för lådan jag fick köpa till... Plus att ni krävde att jag skulle posta det i lådan för en hundring utan att få ut en spänn för den i sig - medan de andra inte alls tyckte att det var problem att byta. Nej, det var det SÄMSTA idag faktiskt. Hoppas klistret på era frimärken slutar fungera! *muttrar*

Nu är mammas paket på väg IGEN då.

Återstår att se huruvida den kommer fram hel. Sist jag skickade paket till mamma så knäckte de sönder en träbricka... Men men... Posten är ändå posten. Man får vad man betalar för... Eller?


Vab

Idag har jag min första icke-semester-eller-flex-frånvaro från jobbet! Jag är hemma med vab! Vård av barn.

Ja, det är ju inte lika kul och skönt som det låter. Alice är verkligen kass. Hon kräktes i söndagskväll efter att ha hostat brutalt mycket. Hon är hes som ingen någonsin varit innan och hon har haft hög feber och äter skitdåligt. Vi har haft vaknätter och Johan var hemma med henne igår och idag är det min tur.

Dock dricker hon mycket och vi har gått emot alla principer och gett henne löjliga mängder juicer och även glass (för det är det enda vi får i henne förutom vatten nu...) - så hon får i sig lite energi. Och det verkar fungera, för nu börjar det vända. Idag har hon till och med lyckats bli arg och skrika, något som inte gick igår - då väste hon bara när hon försökte.

Nu har hon däckat i vardagsrummet... Mammas lilla snutta.

Har iaf upptäckt en bov i dramat! En hörntand har precis pressat sig igenom tandköttet. Elaka tänder! När jag var gravid så läste jag att det finns barn som föds med alla tänder och då tyckte jag att det var skitläskigt - så här i efterhand har jag kommit fram till att det kanske vore lättast för alla inblandade. Man kan ju amma fast de har tänder, men smärtan när tänderna kommer kan man inte ta bort.

Äppelpäppel...

Så har ännu en dag passerat oss förbi. Ingen satellitmosning och inga lotto-miljoner. En helt vanlig lördag!


Eller... kanske inte heeeelt vanlig... Vi har varit på äppelmarknad i Kivik tillsammans med goa vänner!

Och sett en JÄVLA massa äpplen!!


Årets äppeltavla... Jag har två stora fascinationer gällande denna:
1. Hur kommer man på att spika upp en vansinnigt massa äpplen i olika färger för att skapa en tavla?
2. Hur illa kommer inte denna "konst" att lukta om några dagar!? Huuuu


Vi har även ÄTIT en massa äpplen... I många former... Här ett kanderat till en urtrött tjej som VÄGRAR stänga ögonen. Vi smakade även torkade äpplen, pressade äpplen och helt vanliga äpplen av mängder av olika sorter... Och äppelburgare... Ja, det har varit en äpplig dag.


MEN det har inte varit mer än att vi hann med en biltur på Maxi efteråt! En välinvesterad tia - hon skrattar så gott att jag skulle kunna lägga halva lönen på att låta henne åka där och se henne så lycklig!

Tja, det var väl allt för idag. Johan och Johan sitter och snackar skit i vardagsrummet... Ska nog gå och störa dem nu.

Haj haj!

En äpperlig dag för äppelmarknad!

Underbart väder... Ingen satellit i mitt vardagsrum... Det är fakiskt en ypperlig dag för att gå på äppelmarknad i Kivik!

Jag ÄLSKAR att bo så nära österlen!! När jag blir tant tänker jag flytta till Baskemölla... Det är mitt mål i livet. Och leva där som en lyxtant och skämma bort mina barnbarn med äppelkakor och must!

Tjejerna som ska samåka med mig:

Jag har ingen mobil! Eller... Jo, men inget batteri och laddaren ligger kvar på jobbet... Men vi ses här den tiden vi sa, så kör vi sen!

Ingen mobil innebär, till mormors fasa, att det inte kommer bjudas på några äppelmarknadsbilder.

Om jag inte lever imorgon...

Om jag träffas av satelitdelar och dör inatt... Så ska syrran ärva min studieskuld och ungen!

Ja... För Johan ligger ju bredvid mig i sängen så blir jag mosad så lär nog även han bli det... Och då finns det ingen som jag är så säker på skulle ge mitt barn en bra och trygg uppväxt i hyfsat överflöd som min lillasyster (med god hjälp av mina päron såklart)

Det är, enligt statestiken, större risk att bli träffad av sateliten än att vinna på lotto. Surt, för jag har lagt in en lottorad tills imorrn också med hopp om 130-nånting-miljoner! Vinner jag det så ska jag ta en redig shoppingtur med alla mina nära vänner (ni som faktiskt hört av er sedan jag blev mamma... Ni andra kan stå på sidan och se blåsta ut)!

HAH! Där fick jag minsann in en före-detta-kompis-diss!! Men är det inte märkligt!? Alla "underbara vänner" som plötsligt försvann när man skaffade barn? Det visar ju bara på vilken typ av människor de var. Kramgoa låtar till Joan, som faktiskt vill umgås med oss regelbundet FAST hon inte har barn. Ja, här kommer en kramgo till dig::P

Jag tror jag glömde min hjärna hemma idag....

Jag tror jag glömde min hjärna hemma idag... Kanske råkade jag få med mig en apelsin istället? Det känns så när jag tänker nu. Har iaf fått undan allt jobb jag skulle idag och nu nalkas hemgång och alicehämtning! Jäpp! Idag slutar jag vid lunch!! Det har Alice förtjänat efter en lång dagisvecka! I helgen blir det marknad, gäster och höststädningen på gården fortsätter. Over and out!


GPS-sändare på dagisbarn...

De har föreslagit GPS-sändare på dagisbarn... Så de kan hitta ungarna om de kommer bort,  speciellt i samband med utflykter. Bakomliggande är att många barn varje år GLÖMS på utflyktsmål med sina dagis (ja, förskolor...)

Min tanke:

Vore det inte bara lättare om personalen räknade och hade koll på barnen INNAN de lämnar utflyktsmålet?

Jag hade inte varit nådig om mitt barn glömts på en lekplats - oavsett GPS eller inte. Jag lämnar mitt barn i händerna på någon annan som jag LITAR PÅ och hoppas ju innerligt att de har lite koll på var min unge är om dagarna och vad hon gör... Skulle barn försvinna från hennes förskola att det skulle behövas GPS för att hitta dem - då skulle jag nog byta ställe.

Eftersom jag tidigare försvarat mödrar som...

Eftersom jag tidigare försvarat mödrar som dödat sina barn så har jag nu blivit ombedd att skriva något om händelsen i Sigtuna. I detta fall känner jag ingen förståelse för mamman. Det jag tidigare "försvarat" eller snarare försökt belysa är förlossningsdepression, något som inte är aktuellt när man kallblodigt mördar sina så pass stora barn. Jag vet inte bakomliggande fakta eller om mamman verkligen dödade de två pojkarna i Sigtuna, men om så är fallet så är det vidrigt!!


Förresten...

Glömde ju att bjussa mormor på en bild! Du får tre då, som plåster!
Stulet av Sophie!

Ja, jag har tråkigt. Johan kollar på nån lägre-division-än-elitserie-hockey och jag försöker fördriva tiden... Knyckte denna lista av Sophie.

BRUKAR DU KOMMA I TID:
Ja, för det mesta... Men jag är lite av en tidsoptimist ibland, det har jag ärvt av pappsen!

NÄR BLEV DU FOTAD SENAST:

Vet inte... Det är nog någon vecka sen... Om ni menar fotad som "fotograferad", för fotad som "få sparken" så tror jag aldrig det hänt.

HUR KÄNNER DU DIG NU:

Lite snuvig... Behov av en dusch. Ska åtgärda det sista snarast.

VANLIGASTE FÄRG PÅ DINA KLÄDER:
Eftersom jag jobbar heltid och mina arbetskläder endera är svarta, mörkblå eller beigea så är det väl mest det. Men jeans och enstaka vita plagg kan åka på ibland också. Sist jag hade färg (grön) på mig så blev jag kallad för "broccoli" så det dröjer nog till nästa gång ;)

KAN DU LAGA MAT:

Ja, Johan påstår det iaf. Jag lagar mat här hemma 6 dagar av 7 och hittills har ingen vågat klaga.

VAD PLUGGAR DU:
Ingenting. Med en fil.kand-examen och ett par hundra tusen i studielån så känner jag mig rätt nöjd nu.

BLIR DU BRA PÅ KORT:

Nej, inte speciellt. Jag ser ju inte ut sådär. I verkligheten är jag MYCKET snyggare och smalare!! Faktiskt.

NÄR OCH VARFÖR GRÄT DU SENAST:
Igår, efter ett hetskt samtal.

VAR DET PINSAMT ATT SVARA PÅ DET:
Oh ja! Verkligen.......

HADE DU EN BRA KVÄLL IGÅR:
Ja, vi åt lite räkor och tittade på "mulan" när Alice hade somnat (ja, tecknad film...)

DIN FAVORITDRYCK PÅ MORGONEN:
Det enda någorlunda välsmakande som kaffemaskinen på jobbet spottar ut är "Varm choklad med vitt"... vad "vitt" är vet jag inte, men det är iaf INTE mjölk. Vi har en del teorier på kontoret...

HAR DU NÅGONSIN HAFT NÅGOT JOBB:
Ja, jag har bara legat hemma när jag var gravid och sen mammaledig - utöver det har jag alltid jobbat.

ÄR DU BLYG:

Jag KAN vara blyg... Men det är inte ofta.

VILKEN TID GICK DU UPP IDAG:

Halv sju... varje dag!

VILKET TV-SPEL SPELADE DU SENAST?

Ehmmm.. Det minns jag inte... Singstar i julas kanske?

VILKET TV-SPEL ÄR DITT FAVORITSPEL?

Svårt att svara på... De senaste 10 åren har jag bara spelat wii och singstar.

HUR MYCKET KRÄVS FÖR ATT DU SKA BLI FULL?
Väldigt lite antar jag... Dricker inte alkohol i sån mängd att jag blir full... Sist jag "festade" drack jag en liten drink. Varför dricka alkohol när cola är SÅ mycket godare!?

HAR DU SPYTT OFFENTLIGT?
Ja... Jag hade hyperemesis gravidarum (eller hur tusan det stavas?) när jag väntade Alice - jag kräktes minst 10ggr/dag i 36 veckor... Det är svårt att undvika offentliga platser i 36 veckor, speciellt när man har formtoppar då man mår lite bättre ett par timmar mitt på dagen, tror det ska gå bra och sen tvärvänder det. Favoriten var när jag kaskadkräktes på maxiparkeringen när min lillasyster var med :P

JAG SOVER:

Inte just nu, men ibland... Och då sover jag väl hyfsat.

VAD SA DU SENAST?
"godnatt, mammas älskling"

VAR DU PÅ FESTIVAL I SOMRAS?

Nej. Men jag var iaf på tivolirocken, även om den floppade lite i år.

VEM RINGER DU NÄR DU ÄR ARG/LEDSEN?:
Brita.

VAD SKULLE DU BEHÖVA NU:
Ett par miljoner på kontot...

HAR DU SNYGGA SKOR:
Tja... Jag växlar ju mellan formella sandalvarianter som är rätt snygga och ett par svarta mögiga gympadojor som är mindre snygga... Eller gröna gummistövlar... Det beror ju på var jag är och vad jag gör...

VAD VAR DET FÖRSTA DU SA I MORSE:
"JOHAN... ditt LARM tjuter... Stäng av innan Alice vaknar, jag vill SOOOOOVA" förmodligen...

HAR DU SOVIT I DIN EGEN SÄNG INATT:

Ja...

HAR NÅGON ANNAN SOVIT I DIN SÄNG I NATT:
Ja... Maken och hunden...

HAR DU KÖRKORT:
Ja, har haft det i 8½ år nu

ÄR DU ENSAM NU:
Nej, jag är aldrig ensam.

VAD SER DU FRAM EMOT MEST DENNA VECKA?

Kiviks äppelmarknad i helgen!


Antifacebookmobbing!

Jag har inte facebook. Jag kommer heller inte att skaffa mig facebook... Jag har inget behov. De vänner som söker mig kan hitta mig här på bloggen eller RINGA... Eller rent av komma förbi på en fika! Jag tänker inte flytta över det lilla sociala liv jag hinner med till datorn!

MEN!

Jag känner mig lite mobbad!! För var och varannan tävling kräver facebook!! Som den när man skulle rösta om det heter "ostbåge" eller "ostkrok" (givetvis heter det ostkrok!) - men jag kunde inte rösta, för det krävde facebook. Och nu när man kan tävla med lingongrova om att få skicka en blombukett till den man älskar - facebook...

tvi för allt sånt!

Jag får helt enkelt plocka mina egna blommor.

Så förbannat typiskt...

En satelit kommer ramla ner "någonstans kring Skåne" enligt beräkningar. Med min karma och tur, så vet jag nog exakt var den kommer träffa - rakt på mamma Nillas lilla hus!! Dock kunde de räkna ut exakt var ungefär två timmar innan så jag hoppas NASA ringer och varnar mig så jag iaf hinner ta mitt barn och köra en bra bit härifrån (ja, då åker vi till mormor!)

Men som de skriver i artikeln (som ni kan hitta här) så handlar det ju "bara" om ca 500kg skräp som ska falla ner över mig. Hmm... Mina kunskaper om infärd i atmosfären är inte kompletta, men om jag inte misstar mig så lär det vara separata delar som kommer falla i rätt hög hastighet... Och jag vet inte, men de skriver att det beräkas träffa "söder om Göteborg", vilket är en rätt stor yta... Kanske lika bra att åka NORR om göteborg redan innan...

Kan de inte ramla ner på en bättre dag? Det är ju äppelmarknad då!! Jag har inte tid att bli mosad av amerikanskt skrot den dagen. Sen skriver de att ALLT som trillar ner från himlen då tillhör USA... Well, guess what - mosar era skitsateliter mitt hus så kan ni ge er FAN på att jag tänker behålla det!! Min mark - mitt skräp! MEN om ni ameriklutter vill köpa rättigheterna att gå in på min mark och hämta erat skräp, så säljer jag gärna den rätten för 3,2 miljoner - FÖRSKOTTSBETALNING som inte betalas tillbaka om ni mot förmodan missar mitt hus. Om så är fallet kan jag iaf bjuda er på en redig hembakad svensk fika som plåster på såren för ni förlorade 3,2 miljoner.

Täcker förresten försäkringen om alla ens tillhörigheter mosas av en nerfallande satelit?? Den täcker ju inte kärnvapenkrig eller vulkanutbrott... Kanske läge att kolla in i det.

En annan sak jag vill skriva om idag är alla KORKADE CYKLISTER i den här staden!! Det är helt sjukt hus vissa beter sig! Noll respekt för bilar, varför många också skadas i trafiken. Kan man inte trafikreglerna så ska man minsann inte cyklar längs vägar eller korsa parkeringar heller!! Mest skrämmande är alla föräldrar som har knattar med sig - vad är ni ute efter att lära era barn?? Att det är okej att cykla rakt ut i vägen för bilar är gjorda av skumgummi? Hmm

Jag vet in om jag är den enda mamman i kommunen som kommer att lära mitt barn att man cyklar på HÖGER sida om man tvunget måste cykla längs en väg, man kliver av och GÅR över övergångsställena och man använder minsann HJÄLM! Och dessutom cyklar man inte ensam på bilvägar om man är ett litet barn!! Fy för attan för er idioter som lär era barn annat (alternativt inte lär dem ett dugg!)

För er som undrar vad som hänt med mitt arbete för sänkt hastighet här utanför så ligger ärendet hos länsstyrelsen nu. Polisen och trafikverket lär ha lagt in sina åsikter och jag hoppas det snart kommer ett beslut så jag endera kan fira eller överklaga. Nästa steg efter sänkt hastighet är ett farthinder här...

Jag är envis och det ska gå igenom tillslut om det så är det sista jag gör. Jag har några år på mig innan det är "kris" och Alice ska börja gå längs landsvägen för att komma till skolskjutsen... Men innan dess ska jag kämpa för att få fram en lösning. Tur man är lite bildad så man har bra argument.

Skit... Fick en hundring för vi skjutsade ...

Skit... Fick en hundring för vi skjutsade hem en igår från Johans golfavslutning... Ville inte ta emot pengen så personen i fråga la den på Alice som sov i vagnen och sa att det var hennes... Sen packade vi ihop allt, gick ut i mörkret till bilen, satte Alice i bilstolen och baxade in vagnen i bagaget... Och någonstans där trillade hundralappen ur. Så... Jag hoppas den attan som hittar Alices peng på parkeringen i Åhus förtjänar den!


Snart är det slut på veckan...

Ja, snart har ännu en vecka gått. Mamma Nilla har åkt på höstsnuva... Fantastiskt. Skönt att det bara är en arbetsdag innan jag kan isolera mig hemma... Iaf för omgivningens skull. Personligen tycker jag om att gå till jobbet. Massor.

Länge sedan sist jag bjöd på bilder... Har inte riktigt haft tid... Men här kommer iaf ett par! Först ut:

Dagens outfit:

Tunika från HM, Knickers från HM, randiga strumpbyxor från Lindex... Och en unge från mother of Alice!

Vad mer vill ni se?? Jag har ju en bild på hennes egna fotölj... Och uppmärksamma hur lik hon är sin far när hon sitter och tittar på "Thomas tåg":


Slösitter och äter russin och degar... Pappas flicka!

Och på tal om pappas flicka! Kolla denna bruden:


Så här låg hon och sov i soffan idag (busted!)... Med tungan ute och så sprang hon med benen i sömnen... Så sjukt begåvad jycke! Soffan har blivit hennes nya bädd, eftersom Alice inte når henne där uppe lika lätt... Annars blir barnet lätt rätt så närgången på hundstackarn - i synnerhet nu när Alice lärt sig pussas och konstant ska göra det på hunden som bara ser ett jättegap som närmar sig... Ja, kort sagt så tycker nog Mika att det är lite otäckt ibland och då behöver hon en plats där hon kommer undan lätt.

Annars måste jag ge vår hund creds, för en snällare hund har inte funnits!! Och det är mot alla småbarn, inte bara Alice... Alices vänner får också klättra, plocka ben ur munnen på henne och provrycka i pälsen när mammorna eller papporna inte är snabba nog att hindra dem. Mika verkar nästan gilla det, för hon lägger sig gärna där barnen leker. Förmodligen har hon insett vilka som har mest matavvikelse när det är äta-dags... Det gäller att ha rätt vänner!


Köpt allvädersstövlar till Alice... Så här ser de ut...

Ja, det är väl allt som hänt på sistonde. Nu ska jag glo lite på hockey, sen är det sova-dags... Jobb imorrn!

Ja, ni fick ju läsa om min pizza nyligen.....

Ja, ni fick ju läsa om min pizza nyligen... Nu "la jag en pizza"... Eller flera faktiskt. Fan för dålig mat!! Mår skitilla!!! Hoppas Alice klarar sig, hon fick en bit innan jag märkte att den var kass... Tack och lov släppte hon ner det mesta (hela?) till hunden. Barnet sover till synes lugnt så det verkar okej... Mamman är inte okej. Mamman hoppas att pizzabagaren blir utan deg (hehe)


Tillskott i trädgården!

Vårt victoriaträd (plommon) gav ju upp och dog, så vi har investerat i ett nytt nu - från en lite mer seriös plantskola... Och när vi ändå var där så impulsköptes det ett persikoträd också! Bor man i söder så gör man! Mmm, jag längtar tills det ger frukt!

Nu saknas bara ett par sorters päron för att ha en komplett fruktträdgård (vi har såna höstpäron uppe vid kohagen, men jag vill ha gråpäron eller såna conference)

Svar på tal

Anonym om Till alla SKITDÅLIGA föräldrar!:
Garanterar att man inte älskar sina barn eller tar mindre hårt på att använda säkerhetsbälte i vissa delar av världen (du befinner dig dessutom i Sverige just nu), bara en slump att du uppmärksammade två familjer med "tydlig invandrarbakgrund" som tråkigt nog inte spänt fast sitt barn i bilen. Försök att inte generalisera så mycket..

"Du befinner dig dessutom i Sverige just nu" är för mig inget riktigt argument, för sist jag kollade var inte trafikolyckor mindre allvarliga utomlands, snarare tvärtom med gamla bilar och sämre väghållning. Jag generaliserar endast att de är skitdåliga föräldrar, en åsikt som jag står för... Sen, om du läste mitt inlägg, så skrev jag att jag UNDRADE om det var så att man sket i huruvida ens barn riskerar en smärtsam död i vissa länder - inte att det är så med säkerhet. Det var två familjen den dagen, men knappast de första och tyvärr säkert inte de sista heller som jag sett.

Det är inte "tråkigt" att barn sitter lösa i bilen. Det är skrämmande tragiskt och oansvarligt till tusen! Älskar man sina barn så kan man minsann skaffa dem en godkänd bilstol! Jag VET att det kostar, vi har köpt tre än så länge, men skulle det hända en olycka så är det värt varenda krona! Man kanske får dra ner på något annat - i en av familjerna föreslår jag cigaretter!

Ligger och försöker sova, men det springer...

Ligger och försöker sova, men det springer en mus i väggen... Igår irriterade mest ljudet mig - idag tänker jag bara: spring du ditt lilla kräk för jag har ringt anticimex och inom ett par dagar är din tid räknad! Så vida anticimex inte skickar samma "utrotare" som senast - den tjejen som inte vågade gå upp på vår vind och sätta ut gift el fällor... Kanske exempel på någon som borde tänka över sitt karriärsval?


Höstfix...

Nyss var det vår och sen "vips" så kom hösten! Var tog sommaren med semester och slöa stranddagar vägen? *sucka*

Jag jobbade bort det mesta. Men det är inget att älta nu. Vi får glädjas åt vad som är istället;

Det är hög tid att höststäda på gården... I synnerhet eftersom de varnar för årets första höststorm ikväll/natt. Johan är ute och tar in det sista som flyger bra nu.. Vi chansar dock med soptunnorna lösa eftersom de ska tömmas imorgon och glömmer vi surra loss dem så finns en överhängande risk att sopgubben inte tar dem. Det är så skönt när man höststädat ute... Det syns så väl. Såna gånger är det roligast att städa.

Det är snart äppelmarknad i Kivik... Tjugofjärde-tjugofemte för att vara exakt. Underbart trevligt om man gillar sånt - och det gör ju jag! Dock ska jag och Alice ta en liten tur ner till äppelriket redan på lördag i annat ärende. Någon som vill haka på?

Det är snart jul! Ja, minsann! Jag längtar innerligt efter att få pynta och baka nu!

Min största längtan av alla just nu: Första snön!! Jag längtar efter lapphandskar som dalar ner...

Hej på dig, hösten. Du är välkommen nu.

Lämnade Alice på dagis idag. Johan som läm...

Lämnade Alice på dagis idag. Johan som lämnat innan... Hur han nu klarat det...? Jag vet inte om jag eller barnet grät mest...


Till alla SKITDÅLIGA föräldrar!

Först vill jag bara meddela att middagen igår blev toppen! Men det överskuggas av något jag sett två gånger idag...

Båda gångerna var i familjer med tydlig invandrarbakgrund, så jag undrar om det är något man inte tar lika seriöst i vissa delar av världen... Men det kvittar, jag blir VANSINNIG när jag ser det:

Folk som inte spänner fast sina småbarn i bilen!

Först hamnade vi bredvid en bil (en liten skruttbil) vid trafikljuset vid långebro och i den bilen satt en mamma med en liten flicka i Alices ålder i knät i baksätet... Inget bälte, ungen klättrade rundor där inne. När det blev grönt gasade de på som attan och jag kände bara hur det knöt sig i magen - älskar de inte sitt barn?

Sen kom ett till praktexempel på maxis parkering - En familj med en rökande pappa som körde och även här ett barn utan bälte som satt i mammans knä bak... I rök och utan bilstol direkt från E22:an...

Fy fan säger jag bara...

Sjuttiotalet ringde...

På lördag får vi besök och ska ha en liten middagsbjudning med lite 70-talet-ringde-och-vill-ha-tillbaka-sina-matvanor-stuk. Vad det blir får våra gäster se :)

Dagens kräk går till maxi idag, för när jag hade handlat allt jag skulle så blev det 505kr enligt min scanner... "Perfekt" tänkte jag och försökte mata in min handla-för-minst-500-och-få-10%-rabatt-kupong i självscanningskassan men den spottade kvickt ut den med meddelandet att jag inte uppfyllde kraven för kupongen... Och se på fan! Då hade jag fått kortrabatt på ett par varor så det blev "bara" 487 kr istället... och INGEN 10% rabatt till mamma Nilla... Och eftersom jag redan parkerat min scanner så var det kört att bara springa och hämta en sak till och sedan ändå betala mindre... Röv.

MEN kupongen gäller till söndag... och jag upptäckte när jag kom hem att vi behöver hundmat och tvättmedel också... Kanske tar en tur på lördag och investerar i det och några blöjpaket... Bara för att få använda min kupong. Nu är det en ren principsak!


Lunchrast och här kommer en lunchrecention...

Lunchrast och här kommer en lunchrecention, det var ju länge sedan sist... "Ellas" är dagens lunchställe. Litet och halvpersonligt men utan att kännas hemtrevligt. Medelhavstema. Stekt potatis som badar i fett och citron - ingen hit... Grillspetten däremot gudomligt goda, liksom brödet. Av de tre gånger vi besökt stället har vi aldrig fått maten samtidigt... Senast hann den första äta upp lagom till den tredje personen fick sin mat. Gången innan det hann en person av tre inte få sin mat innan lunchrasten var slut. Vi lär inte gå dit fler gånger med jobbet iaf.


En helt normal tisdag

En helt normal tisdag, Mattissonstyle!!

Vi skulle göra hand/fotavtryck i Alices babybok... Det är faktiskt den sista sidan i den boken så nu är hon rent allmänt inte längre en baby... Iallafall så hade hennes mamma kollat in i vad hon skulle använda för färg:

-Den får inte vara giftig eller på annat sätt farlig om barnet skulle få i sig den... Den ska, till skillnad från fingerfärg, dessutom hålla bra i en bok...

vad Alices mamma glömde var "Den ska vara lätt att få bort från hud..."

Vårt barn är härmed en fläckig unge. Som dessutom gnuggade sig i ögonen och gav sig själv fina panda-ögon. Ja, vi använde svart färg. Det går INTE bort... Det bara bleks lite. Så hon är inte svartfläckig... snarare mörkgrå - lite åt fruktansvärda-blåmärken-hållet (i synnerhet det mörka runt ögonen där vi inte kunnat skrubba så bra heller). Det blir nog lite att förklara på dagis imorgon.

Förutom detta har jag varit hos tandläkaren idag. Jeiiii... 880 kronor kostade undersökningen och då har de ändå dragit av 600 i tandvårdspeng. 1480 för att gapa... shit, man skulle ju blivit tandläkare! Vad de kunde konstatera var att jag går till tandläkaren för sällan (va!? Räcker inte vart sjätte år!?) och att jag har lite tandsten och några småhål som de ska laga... Det kommer kosta femtusentrehundranånting... Sen är de ute efter mina visdomständer. Jag tror de bara drar ut dem för att jävlas. Så jag vägrade låta dem röra två av dem helt... Men en ska de få dra ut (alternativet var att laga ett hål i den, men det gör tusan i mig mindre ont att bara dra ut skiten för jag använder den ju ändå inte när jag äter) och en växer tydligen på fel håll (den har inte kommit upp, utan växer på diagonalen mot hörntanden) så vi får se vad den gör härnäst, men så länge den inte gör ont så ska de minsann låta den växa rundor där inne bäst den vill tycker jag.

Och det tycker min plånbok också! Nästa besök blir vid löning... och sen ett till vid nästa löning... och ett till vid nästa... Ja, ni fattar. Eftersom Alices mamma är hysteriskt skiträdd för tandläkare så delas det upp och piller delas ut. Nästan iaf... jag sa att jag helst inte vill ha lugnande mediciner, men sen får man ju tänka på den stackarn som ska ha fingrarna mellan mina tänder när jag får panik också... Ja, vi får se. Vi provar.

Jag vill här också passa på att hänga ut min make offentligt! Bättre man kan man inte ha! Han har nu pysslat om och nattat Alice och är den bästa pappan man kan tänka sig... Jag är rädd att jag inte säger det nog ofta. Men så är det! Han är helt gudomlig med vår dotter!! Nästan så man kunde tänkt sig fler barn med honom... Men... Det får bli när HAN kan vara gravid!

Nu ska jag sätta mig i soffan och peta navelludd.

Ha de!

Fikarast... Vill passa på att skicka lite ...

Fikarast... Vill passa på att skicka lite hat till Isabel Adrian som är med i "svenska hollywoodfruar"... Hur i helvete kan man utsätta sitt barn för sån panik och smärta för nöjes skull!? Fy som jag grät med ditt barn när jag såg det där!! Ja, samma gäller alla er som tvångspiercar öronen på era småtjejer!!! Fy för er!!! Alice får göra som hon vill när hon blir äldre - men jag skulle aldrig tvinga henne nu, jag är lite för bra mamma för det! Faktiskt...


Det tog lång tid att gå till jobbet i mors...

Det tog lång tid att gå till jobbet i morse... Gick genom parken och njöt av höstens färger. Nu längtar jag efter den första snön!! Men först är det väl tid för höststormarna... I år fäller vi två av träden som hotar vårt hus, vilket ger lite ro i själen... Men det aldrig kul när talet blåser sönder el när man får jaga soptunnorna (som vi lärt oss surra fast nu) längs vägen... Nej, höst försvinn och vinter kom!


Dagens gasiga mage går till:

Dagens gasiga mage går till:

Alla er vänner vars bloggar jag följer! Ni är skitdåliga på att uppdatera... Så nu när jag väl har en stund för mig själv så har jag inget kul att läsa!!!

Det gäller er allihop!
Michelle, Amy, Sophie... ALLA!

Fy på er!

Tja... kanske inte så illa ändå...

När Johan kom hem efter golfträningen idag så sjönk jag bara ihop i soffan och lät honom ta över Alice... Mitt knä dödar mig, jag vet inte vad som är fel men jag har haltat över en vecka nu. Är det inte bra på onsdag så bokar jag tid på vårdcentralen. Så satt jag där i soffan och kände mig värdelös när Johan frågade vad vi hade gjort hela dagen och jag plötsligt insåg att jag kanske är världens mest effektiva slömamma!

För jag har (förutom att ta hand om och akivera dottern) hunnit städa toaletten, hallen och halva köket grundligt... Jag har målat om badrumspallen och skapat ett eget designmönster till den... Jag har tagit ut barn och hund på promenad, jag har gjort höst bland några av blommorna och plockat in lite fröer. Jag har skördat, rensat och frusit in majskolvar... Jag har lagat middag och förberett efterrätt... Jag har lagat en separat middag till Alice eftersom vi skulle äta het ingefärskyckling och jag tycker det är lite väl starkt för henne ännu. Jag har tvättat, hängt upp tvätten och sedan vikt och sorterat in i garderober... Ja... och sen hann jag med att klippa tånaglarna och kissa också.

Och allt detta med ett knä ur funktion. Jag är tammetusan bäst. Ikväll ska jag baka bröd och städa bilen också... Bara för att det säkert kan störa någon att jag är lite mer effektiv än dem ;)

Måste även åter påpeka att Greger är MIN bil nu :D
...eftersom Johan har fått en egen (Harald) som han får spilla hur mycket färg han vill i!

Och apropå färg... När jag skulle måla pallen idag så hittade jag ingen pensel (vilket retar mig lite då jag trots allt gick och gifte mig med en målare) så jag fick ta min brödpensel. Nu har jag ingen sån kvar till brödbaket ikväll... Skit. Men det går bra med fingrarna också tills jag köpt en ny pensel.


Svar på tal...

Hehe, jag känner att jag måste svara Michelle...

michelle om Mother of Alice kräks på::
jag måste försvara robbinsson, det är ju bätttre än på många år, kul med lite snopp i tv-rutan, haha! jag är helt hooked, idag fick jag ett litet sammanbrott när jag upptäckte att Robinsson var utbytt mot fotboll!? Och en sådan där vuxenoverall täkte jag köpa på barnavdelningen på maxi, såg en härligt rosa där jag ska köpa så småningom, me like=) kul att du fått tillbaka mensen, då är kroppen tillbaka igen o du slapp en massa mysko hormonbehandlingar Håller med om saab, dem har liksom varit konkurshotade i 2 år nu. Vad väntar dem på? lägg ner nån gång så vi slipper tjatet...

Om det är någon gång som jag ska köpa en vuxenoverall, så är det en rosa ENBART för att ha den på mig på krogen ihop med dig, Michelle!! Alternativt kan vi köpa likadana till Alice och Thyra och gå på stan som "likisar"... Våra döttrar kommer SÄÄÄÄKERT älska såna bilder när de blir äldre (skrattar elakt)

Mother of Alice kräks på:

Mother of Alice kräks på:

- Khadaffi... Ja, egentligen inte bara honom som person, utan på all media och allt annat som handlar om Libyen och Khadaffi...

- Den femtonåriga killen som satte en bomb i sandlådan har släppts. Nu skriver tidningarna om hur dåligt killen mår och hur han tappat i vikt sedan han blev häktad... Jag tycker inte ett dugg synd om honom. Jag är mest förbannad på dem som släppte ut en sån idiot igen. Det visar bara på att man här i Sverige kan göra vad som helst och komma undan bara man lyckas ynka tillräckligt eller spela nog sinnessjuk. Jag tycker inte ett dugg synd om honom som sagt. Jag tycker däremot synd om det lilla barnet som skadade sig i sandlådan.

- Robinson... Lägg ner och kom på nåt nytt och kanske UNDERHÅLLANDE istället.

- SAAB!! Skrota aset annars byt... är det inte så? Skrota fabriken, byt jobb... Det är en väldans massa ord och väldigt lite handling.

- Vuxenoveraller. Jag säger bara det: KRÄKS! Det är så otroligt fult!! Vad är nästa steg för att se ut som en jättebebis? Blöjor? Napp? Huuuu...

- Den långa veckan och den korta helgen. Den här veckan har varit fruktansvärt lång... Helgen lär bli fruktansvärt kort... MEN eftersom vi investerade i en till bil och bilbarnstol idag (JA, ÄNTLIGEN!!) så kan Alice och mamman ta tillvara på den sista sommarhelgen, som det så fint kallades på vädret i morse, genom en liten tur till stranden à la sista-gången-för-säsongen. Om vi badar vettetusan, men vi kan gräva i sanden och ha lite picknick iallafall. Mika kan få följa med och hon bangar nog inte för ett bad.

- Mens. Eller snarare priset på bindor!! Jag hade nästan glömt det med 22 månader sedan sist det inträffade... (nu ljög jag - jag fick ju köpa bindor efter förlossningen när man har sånt äckligt avslag). Det är iallafall hutlöst dyrt. Det är för övrigt bebis-blöjor också... Ett paket kostar över hundra spänn! Helt sinnessjukt. TACK pampers, som med jämna mellanrum skickar ut små rabattkuponger!

RSS 2.0