Naturum

Haft en heldag minsann! Åkte till naturum och kikade lite... Tog med min lilla dotter, trots skyltarna vid ingången, på en resa med "Opteryx" - en flyg/båt/dyksimulator som det smäller, dundrar och svänger i...

Hon tyckte det var helt okej ända tills den dök ner under vattnet och en otäck mal kom och dunsade in i oss så det skakade... Då blev det läskigt och dags att gräva in ansiktet i mammas axel lite. Mamma Nilla var livrädd i början när det flög... Grymt läskig uppfinning den där - det känns ju verkligen som man flyger!! Ja, ni som inte testat tycker jag ska göra det... Men kanske utan så små barn :P

Sen fikade vi på deras café. Alice visade Joan hur stark hon var genom att slita maten i stycken med små grymtningar och sen kastade hon det på golvet och flinade för att sedan kräva ny mat.

Efter vårt besök på naturum så gick vi till tivoliparken och gungade en stund, sen vidare upp på stan och shoppade lite innan vi tog bussen hem.

Måste säga att lilla fröken Alice skötte sig mycket bra idag. Belöning? Javisst... Hon fick en ny bok som heter "Coola kor". Duktiga barn får belöningar!

Här kommer lite bilder:


Alice och Joan på väg till Naturum


Lekte lite på golvet i caféet... Kröp rundor och snackade.


Fika på Naturum!! Visar även upp vilken fin strumpa hon har!


"Tant" Joan... Som brottats med en isbjörn eller värre... Hehe
(nä, varför hon har knakat näsan ser ni HÄR)


Alice tycker att fiskarna är jätteroliga!! Hon knackade på glaset och skrek...


Superroliga??


Sen var det dags att säga hejdå till Naturum för denna gången... Hej hej *vinkar*


Så gick vi och gungade istället... Wiiieeee!! Mera fart!!


Och här är solhatten som vi köpte!!

Tänkte dessutom bjuda på ett par bilder från igår:

Lillbusen har kommit på att vårt kök saknar en lucka... Och där inne har mamma alla roliga bakformar och plastbyttor och andra saker som man kan skramla med och riva ut... Kuuuuul!!!


Sen kan ni ju gissa vad hon fick till efterrätt...
...Mmm, blåbär och hallon...
Och bäst av allt - hon fick äta själv med fingrarna. UNDERBART!!!


Alice och mamma väntar på bussen. Ska till...

Alice och mamma väntar på bussen. Ska till naturum minsann. Sista sakerna vi gör som föräldralediga ihop, för efter påsk är det pappas tur. Vi avslutar med vår norrlandsresa... Jag har ångest. Ska jag missa allt nu? Hennes första steg? Hennes första mening av riktiga ord? Min lilla fina flicka... Hur kan den förbannade vänstern vilja tvinga alla mammor till detta? Fy fan, det säger jag er bara! Fy fan...


Sanningen finns i ett barns ögon

Städat idag... Ja, det man hinner städa när man får hjälp av en bebis... Men jag tycker jag har gjort mig förtjänt av lite popcorn ikväll iaf.

Men först ska jag lägga ut lite nya bilder, så inte mormor och mormor Bettan skäller på mig!


Börjar med att lägga ut en bild på Inga-Lills fantastiska kyckling... Johan som döpt rätten efter min mamma som kom med receptet, personligen tycker jag det är ett för långt namn och överväger att bara kalla det mormorkyckling.


Hunden agerar grind framför öppenspisen...


Alices nya skills... Vingligt och framkallande av en hel del bulor och blåmärken... Men hon tar sig upp nu!


En annan ny skill... Vällingätning! Men bara ur den lilla glasflaskan... Spelar ingen roll om samma sutt sitter på en annan flaska, hon vägrar om det inte är den av glas. Noga det där...


Med risk för tusen arga feministers kommentarer så måste jag ju visa hennes favoritleksak!!
- Dammsugaren!
Hon är så duktig att hjälpa till hemma minsann, min lilla tjej!


Och om någon söker sanningen. Så finns den här...
Men inte just nu, för nu är de två blå stängda för natten. Lilla snuttan sover snällt i sin spjälsäng... och det är popcorndags för mamma Nilla. Off I go.

Ciao


Stoltaste mamman med sorg i hjärtat

Alice är stor flicka nu. Hon svepte precis 200ml majsvälling och somnade.

Dubbla känslor. Först glädje, för att hon ÄNTLIGEN tog flaska! 0 till 200 på en dag är ju suveränt! Nu kan ju hennes mamma faktiskt lämna bort henne utan att vara orolig... Och Alice kan vara ensam hemma med sin pappa utan att han ska behöva känna oro inför det. UNDERBART!!

MEN

Detta lär innebära slutet på amningen snart om det fortsätter. Det är något jag kommer att sakna så innerligt. Att amma är det jag har som gör mig helt oersättlig för min dotter - allt annat har andra kunnat göra istället, men just att amma har varit min och Alices stund på dagen. En stund när vi inte stressar utan bara myser och går in i vår egen lilla bubbla.

Jag är så stolt! Och så ledsen... Och så glad.
Detta är inte den första känslosvängen sedan hon föddes... Och säkerligen inte den sista!

Lilypie Breastfeeding tickers


Tänk så mycket mindre söl det hade blivit ...

dsc04945 (MMS)

Tänk så mycket mindre söl det hade blivit om inte baksidan på tallriken vore så himla fin... Tack gode gud för hunden som städar så bra under barnstolen!


Varför köpa leksaker när det finns speglar?

dsc04936 (MMS)

Varför köpa leksaker när det finns speglar?


Storlekar...

På barnkläder är storlekarna sorterade efter barnets längd... Det gäller iaf småbarnskläder - fine, så långt är jag med...

Men hur kan det då vara sån skillnad på kläderna!? Alice har precis börjat använda 74, vissa kläder har hon fortfarande 68 i... Och så tog jag på henne en ny body idag, den vi fick i värdinnegåva från MyKidoo (den blårandiga omlottbodyn från pojksortimentet som tydligen är gåvan när man fyller i att man har en flicka... Så jag fattar inte varför man var tvungen att fylla i kön på barnet när de ändå inte bryr sig)

Den är iaf i strl 74/80... Och sitter slimmad på henne! Inte en chans att hon kommer kunna ha den uppåt 80!! Samtliga andra bodys i hennes garderob som är strl 74 är större än den! Samtidigt har hon en illgrön med kermit från lindex - den är 74, men håller man den jämte en 86:a, så är de lika stora...

Skumt det där. För om kläderna nu är storleksordnade på barnets längd, så borde det ju inte skilja så mycket.

Ingen aning om hur stor vår tjej är nu. Känns som hon stannat till lite i viktkurvan, men sjutit i höjden... Ska till bvc nästa måndag, så då får vi se om jag har rätt. Hon måste iaf vara längre, för många bodys når inte runt ner i grenen längre.

Nu ligger lillan ute och sover i vagnen på vår altan. Förkyld som attan, stackarn, så det blev ingen babyrytmik idag. Hon sover ruskigt bra ute... Igår sov hon nästan tre timmar efter lunch medan jag krattade och pysslade på i trädgården.

Ja, förresten! Igår steg ett rökmoln över byn... Fast valborgspyromanen inte var hemma! Han har nämligen en fru som också kan hantera tändstickor!! Jag eldade löv, gräs och alla de där förbenade grenarna som EON kom och sågade ner kring kraftledningen (som de sedan lämnade där tvärs över kostängslet... Jädra tur inga djur var ute än, för då hade de gått över där!)

Nu börjar vi få ordning här hemma... Sakta men säkert. Juni kommer här ev en sandlåda också till tjejen... Och så snart ekonomin tillåter så ska det även uppföras en gungställning och lite andra saker som jag och maken är överens om att ett barn ska ha när de är små om man har möjligheten (och det har ju vi här!). Detta blir kanoners!

Nu ska jag städa av altanen så jag kan ställa fram möblerna där... Måste investera i nya dynor till stolarna också. Suck... Pengar, pengar, pengar...


För tre år sedan...

För tre år sedan hade jag skrattat om någon berättat för mig hur mitt liv skulle se ut idag...

Inte skulle väl JAG skaffa barn, gifta mig och köpa hus på skånes landsbygd? Noway! Jag hade andra planer!

Men så dök HAN upp i livet. Den där personen som plötsligt ställer saker på sin plats... Den där personen som man inte egentligen visste att man väntade på, men när HAN väl är där så vet man säkert att det var precis vad man gjorde...

HAN som driver en till vansinne varje dag, men som sedan kan göra allt bra igen med en enda liten kyss. HAN som man inte är blyg för... Som sett alla ens dåliga sidor men ändå älskar och vårdar en ömt.

HAN som man skaffar barn med. HAN som är den underbaraste pappan på jorden.

HAN.
Min HAN. Min MAN.


Tack för att du finns!


Recept

Amy om Meny:
Öh,vad är bulgogi?
Det finns tusen olika sätt att laga detta, men här är det strimlad lövbiff marinerat i:
2 finhackade vitlöksklyftor, 3/4 dl soja, 1 msk sesamfrö, 1 tsk sambal oelek, ½ dl olja och lite svartpeppar

Det får marinera medan riset kokar eller helst längre... Sen lyfter man köttet ur marinaden och wokar i typ 3 min innan man häller i ett par nävar haricot verts och sen tillsätter man resten av marinaden och låter allt bli genomwokat... Ananasen skivar man (eller köper på burk) och vänder i lite curry innan man steker/grillar den - passar jättebra till.


Sandra om Meny:
De där lät gott.
Receptet på lasagne och fläskfilégryta hade jag velat ha :)

Okej... Lasagne är superlätt... Gör en bottenredd vitsås; Smält smör, vispa med mjöl och späd med mjölk till önskad konsistens. Smaka av med vitpeppar (och salt om man inte har bebis hemma).

Sen gör jag en köttfärssås med 500g köttfärs som jag bryner tillsammans med en hackad gul lök, tillsätter en burk krossade tomater, pressad vitlök, peppar (salt om inte bebissambo), chilisås el ketchup. Brukar dessutom tillsätta lite vatten eftersom den gärna får vara lite blötare än vanlig köttfärssås. Låt allt samman koka ihop och smaka av om man vill ha i något extra (basilika el oregano kan vara gott i...)

Sen varvar man lasagneplattor, köttfärssås och vitsås... Börja med plattor i en smord form och sluta med vitsås - hur många lager det blir däremellan beror på hur djup form man har... Jag brukar strö med lite smakrik ost på varje lager också... Sen öser man på rikligt med ost på toppen och kör allt i ugnen tills plattorna är mjuka (temperatur står på förpackningen till plattorna)


Fläskfilégryta är också lätt (va tusan... Vi lagar bara enkel mat!). Men vi har många varianter... Kan skriva två lätta och goda:

Skiva fläskfilén i önskad tjocklek... Bryn i en stekgryta (inte så de är genomstekta, de ska koka i sås en stund också), med salt och peppar. Ös i hackad lök... På med grädde (beroende på hur mycket man vill laga, men vi brukar ta en sån 3 dl tetra), nån matsked sambal oelek, en skvätt chilisås och en liten liten skvätt soja för färgens skull... Vi brukar pytsa i lite hackad paprika och champinjoner också. Sen får det koka ihop. Inget komplicerat men riktigt gott. Servera med ris.

Om Johan lagar det han kallar fläskfilégryta så bryner han skivad fläskfilé i en stekpanna, lägger i en ugnsform. Steker lök, paprika och champinjoner och häller över och sen kokar han 3 påsar blå band's bea som han häller över allting och ställer i ugnen medan han kokar ris. Det är också gott och vi har inte bestämt vilken variant vi ska göra när det är dags här.

Brita om Meny:
Jag vill självklart ha receptet på Inga-Lills fantastiska kyckling!

Tack för tipset för bulgogi. Det var länge sedan. Det blir nog i veckan.
Mmm... Vi åt det idag!!
Landets dietister gråter nu men det är ju löjligt gott:

Blanda en burk philadelphiaost (naturell), en burk cremefraise, 1½ dl majonäs och 1 pressad vitlöksklyfta (jag tog två och det blev ännu godare), salt och peppar och lägg i botten på en ugnsform.

Häll över en burk tacosås (inte salsa...)

Skär (rå) kyckling i bitar (vi gjorde på två stora kycklingfiléer och det räckte) och stek i smör, krydda med en halv påse fajitamix... Lägg i formen som lager nummer tre.

Hacka en röd paprika, salladslök, en rödlök, några färska champinjoner och lägg som ett fjärde lager... (är inte lager underbara!?)

Strö riven ost på toppen och ställ i ugnen precis så länge att osten smälter men inte paprikan blir mjuk... Servera med nachochips (för ALL mat är ju godare om man får äta utan bestick!)

Mmmm

Not a rookie anymore!

"Rookiemamma Nilla" heter länken hit från Amys blogg... Och jag har väl också använt uttrycket tidigare... Nybörjarmorsa...

MEN!

Nu är det tammetusan slut med det! För vet ni!? Jag har insett att jag inte är det minsta rookie! Jag är en fullfjädrad jädra supermorsa!

Fråga Alice så får ni höra!


Meny

Här kommer vår matsedel som utlovat... Vill någon ha recept på något, så skriv i kommentarsfältet så lägger jag ju givetvis ut det!


27/3 ”Inga-Lills fantastiska kyckling”

28/3 Pasta med skinksås

29/3 Lapskojs

30/3 Revben, kokt potatis och gelé

31/3 Fläskpannkaka

1/4 Köttfärspiroger

2/4 Ribbenstek med cider

3/4 Bulgogi, ris och currygrillad ananas

4/4 Lasagne

5/4 Kycklingklubbor, ris och svampsås

6/4 Fläskfilégryta

7/4 Pytt i panna, ägg och kokta rödbetor

8/4 Hemmagjord pizza

9/4 Quiche lorraine

10/4 Helstekt fläskkarré, potatis och grillade grönsaker

11/4 Kalops

12/4 Tacos

13/4 Johan fyller år och vill prompt ha korvstroganoff...



Reservation för grymmers vackert väder och GRILLNING istället...

De flesta recepten är barnanpassade

Lördag hela veckan

Fin dag på stan igår. Trots regnet på förmiddagen...

Åkte in ruskigt tidigt och tog en riktig långpromenad i tivoliparken med Alice. Vi tittade på fåglar... Ankor, "gåsar", påfåglar och allt annat spännande som springer emot en när man släpper ett mariekex på marken. Alice var jättefascinerad och sen blev det ännu mer spännande när en orangeklädd kommungubbe gick in i jättefågelburen för att städa. Åh, vad hon tittade och flinade åt denna stackars man som stod där och sopade fågelskit... Och när han var där hade ju alla undulater och andra småpippisar panik och flög omkring och pep. Superspännande om man är 7½ månad gammal!

Gungade lite i lekparken, sen gick vi bort till fågeltornet och tittade lite innan det blev en rask promenad tillbaka till domus för akut blöjbyte.

Och på tal om DOMUS så kommer här DAGENS första DISS!! Jag förstår väl varför man måste betala en femma för att gå in på deras toaletter. Men jag tycker det är lite småsurt att skötbordet är i ett rum som kostar fem kronor och toaletten i ett annat som kostar fem... Så om jag också är kissnödig när jag ska byta på Alice måste jag betala 10. Inte jordens undergång, förvisso... En tia hit eller dit, men jag ser inte anledningen till att ha skötbordet i ett toalettlöst rum. Dessutom fanns ingen dyna på det vägghängda skötbordet... Tur jag har en som hör till skötväskan och alltid åker med däri. Men att betala för att byta blöja på ett ställe som är lika fräscht som golvet på resecentrum och har lika bra komfort - big no!

Med vad jag vet idag så blir det no more blöjbyte på domus. Då snyltar jag hellre skötbord på något café i stan! Där jag också får kissa. Behöver inte ens snylta. För pengen jag sparar in på gratis toalett kan jag köpa en liten chokladpralin!

Kalas idag. Filip (Alices kusin) fyllde 10 igår. Stort grattis till honom!! Sen blir det till att månadshandla på hemvägen... Ska publicera vår matsedel ikväll eller imorrn tänkte jag - kanske kan den skänka inspiration till någon mer som sitter och gnuggar geniknölen för att komma på vad de ska äta till middag.

Dagens andra diss går till MIG! För att jag skickade ett grattis-sms till Joan i morse, helt övertygad om att hon fyller år idag. Men givetvis är jag fel ute... Inte ens fast hon hintade mig på rätt dag fattade jag. Hon fyller ju år den sjuttonde mars. Så... Förlåt vännen, och grattis i efterskott! Här kommer iaf min födelsedagshyllning till dig:


 


Lilla vännen Joan... Stora lilla vännen. En sån där konstig vän som man inte hittar så ofta...
Joan är min motsats på så många sätt... Hon är lika vänster som jag är höger, lika feministisk som jag är anti... Men vad gör väl det!? Vänskap går före åsikter och vi kan respektera varandra och vi delar ju några av de viktigaste sakerna på jorden:

-Skadeglädje
-Brutal humor
-Självutnämnda världsmästare i ALLT
-Förkärlek för impulsiva och märkliga resor
-Festminnen som ALDRIG ska nämnas högt

Grattis Joan!! I efterskott såklart, eftersom jag är årets jubelidiot.
Massa kramar till dig idag ändå, på din nästan-födelsedag!


Nejdå!

Mormor Bettan om En HÄRLIG dag!:
OJ oj har Johan fyllt år typiskt mig att inte ha det uppskrivit har tänkt på det flera gånger men alltid glömt bort det. Ge honom en riktigt stor grattiskram från svärmormor


Han fyller år den 13:de (och ja, han föddes en fredag!)... Samma dag som jag och Alice åker till Östersund. Så jag kramar om honom från dig då istället!

Mobilbilderna

Här kommer även ett urval från mobilen...


Detta är ett rån! Ett smörgåsrån!


Kollar menyn om det finns något godare än rån på det här stället...


Mammas flicka... Ligger och leker för sig själv med sin båt... Så pratar hon och skrattar... Godisbiten.


Vovven... Bitvis...


Här har hon lärt sig tidigt... "massera mina fötter, pojke!"


Mamma försöker locka fram ett leende...


...och det är klart hon kan få ett då!


Redo för sängen... Ska bara spela en sång till...
God natt!


Nam nam


Bilderna

Bilderna jag lovade... Detta är från kameran... Sen har jag mobilen full också, men nu är det middag först! Äta först, leka sedan!



Världens finaste unge visar årets badmode...


Badar med mamma


Ute med pappa! Hurra!!


Njuter av att leka ute... Äntligen vår!!


Klappa vovven fint... och så rycka lite i öronen...
Vovven ligger snällt och lider tills Alice släpper, sen lommar hon iväg.


Dagis ringde och vi har fått plats på fril...

Dagis ringde och vi har fått plats på friluftsdagiset! Jag är grymt nöjd. Denna dagen blir tammetusan bara bättre!


Jag vill bara snabbt, via mobilen, meddela...

Jag vill bara snabbt, via mobilen, meddela att jag är högst hedrad över att en av mina favoritfotografer vill fota Alice! Blir INTE någon lindvall-förstoring på väggen här hemma... Nej, nej... Det blir en äkta lemick-förstoring! Det är det inte alla som har! Idag blir bara bättre och bättre!


En HÄRLIG dag!

Premiärhängt tvätt ute, hunnit röja i köket och tittat på finalen av biggest looser... Allt medan prinsessan sov middag!

Imorrn har vi playdate och så ska det inhandlas födelsedagspresent, för någons make fyller visst år snart ;) Jag har en lömsk plan på bra present. Tårtkalas får det bli den 9/4, kära släktingar och vänner... För tårtbagaren och födelsedagsbarnets barn rymmer iväg på själva födelsedagen. Men den nionde är en lördag så det finns öl-potential. Men det är inget bestämt än... Ni som riskerar tårtfrosserisynderi blir uppdaterade innan.

Planen var att grilla i övermorrn (lördag) med några andra härliga människor, men det verkar ju bli både blåsigt och kallt så jag tror jag passar den här gången. Grilla är mysigt men inte om man fryser röven av sig på kuppen.

Nu ska jag se om tjejen vill vakna och leka lite innan lunch.

Underbara dag. Blir, dagen till ära, lite bilder till er ikväll minsann! Så snart Johan kommit hem och tar över föräldraansvaret så jag kan lägga tid till att bråka med kameran.

Ja, förresten kommer det en elektriker hit idag också... Offertdags. Jeii, snart har vi det fixat också!


Finns det nåt finare än att vakna av en li...

Finns det nåt finare än att vakna av en liten röst som ropar 'mamma... Mamma!' ? Knappast! Jag älskar detta livet! Nu ska jag kliva upp och möta dagen med min lilla älskling.


Jeii... Imorrn är det löning! Tusen tack f...

Jeii... Imorrn är det löning! Tusen tack för alla middagstips! Lagt några till listan... Återkommer med den senare idag.


Basse on tour!

HIT ska Alice med sin mamma och mormor och digga Ständut och åka skoter! Att det dessutom är för en helt underbar stiftelse är ju heller inget minus!

Får se om moster Moa är duktig i skolan så hon får ledigt och kan följa med...


BVC

BVC - Between Insane and Crazy... Eller är det inte så? :)

Jag har filurat lite igen... ALLA som jag pratat med har fått den där säkerhetsboken och samtalet om att man aldrig ska skjuta barnvagnen FÖRE sig själv över vägen...

Personligen kan jag ju erkänna att jag faktiskt ALDRIG har backat över en väg och således dragit vagnen efter mig. Å andra sidan har jag ju klarat både dagis och lågstadiets titta-åt-båda-hållen-och-lyssna-innan-du-går-över-vägen-kurs också, så det är ju inte så att jag knuffar ut vagnen och hoppas på det bästa...

Men allvarligt talat. Finns där en mamma som läser detta som, med handen på hjärtat, kan säga att hon alltid vänder och går baklänges över vägen?? Alla creds till dig isf.

Sen är det dessa kex. Mariekex. HERREGUUUD, jag ger ungen ett KEX, inte arsenik! Jag tror nog hennes livskvalitet kommer vara densamma oavsett om hon får ett kex eller inte när hon skriker på affären lagom till vi ställer oss i kö för att betala. Jag tror dessutom att omgivningens livskvalitet ökar något om de slipper höra min unge skrika på affären. Självklart hade jag ju kunnat planera bättre och inte åka och handla precis den tiden som det oftast blir, så hennes middag blir lite senare... Men det är ju ungefär endast då jag har bil och faktiskt rent fysiskt KAN handla.

Dessutom gillar Alice att handla 90% av gångerna. Speciellt nu när hon kan sitta uppe i kundvagnssitsen där hon ser och når saker omkring sig. Men alla som bor så som oss och inte har tillgång till bil alltid vet nog att man får ta dagen som den kommer och man blir EXPERT på att ha mutor med sig i fickorna... Sen om det är en gammal brun banan, några majskrokar eller ett mariekex får vara upp till vad man hittar i farten på väg mellan skötbordskaoset och bilen innan man ska åka till affären. Jag har iaf aldrig matat henne med hundmat. Eller arsenik.

Pizza minsann!

Ja, det blev pizza idag... So what!?


Är lite irriterad och kommer att svara på ...

Är lite irriterad och kommer att svara på en kommentar ikväll. Den kommer dock inte godkännas i helhet av olika anledningar. Kommer även ta upp en fundering jag har gällande en sak alla mammor tydligen får höra på bvc... Och så ska jag presentera stewieteorin. Men nu är jag ute på promenad och tänker bara njuta av de sista soltimmarna! I'll be back /Nilla på mobilen...


Dagens middag: makaroner och köttfärssås...

dsc04866 (MMS)

Dagens middag: makaroner och köttfärssås...


Mammafika...?

Dålig uppslutning. Men men... Antar att de flesta har bättre för sig. Att barn är sjuka rår man inte för, men resten då? Alla som bara låter bli att svara... Favoriten är ju det faktum att 90% av barnen plötsligt blir akut superförkylda kvällen innan mammafikan. Givetvis kan ju några faktiskt vara det, men majoriteten tror jag nog inte orkar och bara letar en ursäkt... Var ärliga istället, det är ingen som dömer er då... Bättre vara det än att se dum ut när vi möter er på affären sen med friska barn. Hänt förut.

Vi blir ett glatt gäng som ska iväg iaf. Minst 5 mammisar med småskruttar blir vi... Jag ska åka buss idag igen. Fått erbjudande om skjuts med Michelle, men där ryms ju bara en vagn i en bil och jag vill gärna ha med våran så Alice kan sova middag där så vi åker buss istället och möts upp på plats. Hemvägen åker vi med Johan, så vi slipper ändå krångla med buss hem.

Håller på att skriva matsedel för kommande månad... Eller iaf kommande 3 veckor, för sen åker ju vi tjejer iväg och låter gubben lösa mat själv här hemma (nej, han lär inte svälta.

Ja, nu är det bara tre veckor kvar precis till dagen D. Dagen som jag och Alice ska göra en fjortontimmarsresa... Dagen som dessutom Johan fyller år (han har tydligen inte slutat göra det, som jag gjort...) och samma dag fyller ju Charlie 1 år!!

Lördag blir stora fixa-present-dagen! Dels till make, Challe... Och så ska vi på kalas till Johans brorson... Och så har ju min lillebror fyllt år och jag har kommit på andra tankar gällande hans present så jag ska se om jag hittar nåt annat. Tänkte fira honom när vi kommer upp...

Det är saligare att giva än att taga.

Men apropå matsedel (för här tappade jag tråden) så får ni gärna komma med förslag på middagar!! Tänkte ev lägga ut den sen... Vi skriver ju vår matsedel som ett litet recepthäfte, så både jag eller Johan kan laga maten som är planerad även om det blir första gången för någon att laga just den rätten. Det där lät bara krångligt, men det är det inte. Ni får se när den är sammanställd och färdig... Då lägger jag ut den här.

Nu ska jag klä på mig och sen se om ungen vill vakna från sin frukostlur.

Älskade Alice har sovit superbra tre nätter i rad nu... Somnar strax före 19 (som alltid), vaknat och ammat vid 1 i typ 10 minuter... Sen sovit till 6 utan problem. Skönt för hennes trötta mamma att bara behöva kliva upp EN gång istället för FEM!


Skatt!

Idag kom deklarationen...

Jag loggade precis in med BankId på skatteverket och kunde dra en lättnadens suck - för där var minsann ingen restskatt. Jag får tillbaka en liten summa. Phuuu...

En ny grillplats

Johan hade tråkigt... Så han byggde en grillplats medan jag och Alice var på Maxi och köpte barngröt. Där ser man... Men fint blev det och invigning snart... Lite korvgrillning om inte annat.

Apropå barngröt - Alice har ju VÄGRAT gröt och vi, som provat det mesta, hade gett upp hoppet... NÄR PLÖTSLIGT NESTLÉ hörde vårt rop på hjälp och skickade en grötsort vi inte testat! Och DET GICK!

Alice äter numera gröt till frukost! Nestlés päron-äpple-aprikos... Med lite sån puré av päron och aprikos (finns ju också från Nestlé i plastburkar istället för dessa förbannade glasburkar som man måste släpa till insamling titt som tätt då de tar MASSA plats!)

Livet är toppen!

Och imorrn blir det mammafika!!
Sweeeet

Till Moa



Alla behöver lite uppmuntran ibland. Denna är till min lilla lilla lillasyster Moa. Ses snart, sis!

"April har knopp i håret..."

Januari börjar året... Och så april har knopp i håret... Och det är sant, för här blir allt grönare!

Grannen körde ut skit på lägdorna häromdan (på ren svenska: han gödslade) så nu luktar det till och med vår! Det luktar blöt gräsmatta, koskit och den där speciella vårlukten som inte det finns ord för... Det är underbart!

Jag hade inte velat byta vårt hem här i ödemarken mot något just nu... Fan för att bo i lägenhet och missa detta underbara... Nej tack!

Alice är lycklig, hon får vara mer ute på gården och leka nu... Snart är det dags för kosläpp också och då är det klart att Brallan ska med och titta när de hoppar och skuttar! Och sen har vi en hel sommar med söta små kalvar som vi kan titta på!

En ny sandlåda ska uppföras, men vi har inte bestämt om vi ska göra det redan i år eller nästa sommar... Så ska det upp en gungställning såklart! Och vi ska köpa fler smultron- och jordgubbsplantor så där blir till lillan att plocka och äta... Och jag tänkte dessutom sätta ett litet björnbär- och hallonsnår intill Johans nya förrådsbyggnad.

Åh, jag längtar efter högsommar nu! MEN kanske missar jag det hela... Ska in och snacka imorrn och så får vi se om Nilla börjar jobba och låter pappa Johan ta över här hemma om några veckor. Helt ärligt känns det inte alls roligt... Jag gruvar mig. Jag har precis börjat trivas med att gå hemma och det är så kul att se Alices små framsteg varje dag... Jag vill inte missa en sekund med henne. Men jag antar att det är naturens gång. Dessutom älskar jag ju jobbet. Vi skulle få det lite sämre ekonomiskt fram till hon börjat på dagis, men sen skulle vi (med två inkomster) helt plötsligt ha grymt bra ekonomi! Ja, vi får se. Återkommer med hur det blir efter snacket imorrn.

Skulle jag börja jobba är det dessutom tveksamt om det blir någon Härnösandsresa till midsommar... Jag har inga semesterdagar att plocka då... Och att köra över 100 mil med en unge bara över en helg känns inte precis aktuellt :P

Inget bloggeri idag... Vi har varit ute oc...

dsc04806 (MMS)

Inget bloggeri idag... Vi har varit ute och röjt på gården. Den rökpelaren som syntes till sjöbo var bara min make som eldade lite ris...


Fika med amy... Väluppfostrade barnen sove...

dsc04783 (MMS)

Fika med amy... Väluppfostrade barnen sover snällt.


Varför finns det ingen omkörningsfil preci...

Varför finns det ingen omkörningsfil precis innanför dörrarna på domus? För oss som inte vill stå stilla där...


Det barn som har en hund är aldrig ensamt....

dsc04779 (MMS)

Det barn som har en hund är aldrig ensamt... Inte ens när de sover i spjälsängen...


Nillas favorit

Blå Elefant... Min just nu absolut största favoritsida!!

Jag cravar ALLT där! Hittade sidan i jakt på ett fint bokstöd till Alices bokhylla... Blev kär. Fraktfritt vid 700 - no problemos!

Ja, sidan är flick/pojkuppdelad... Det skiter jag i. Fuck genus! Jag ska shoppelishoppa där!

Vad jag filurat på idag:

Han Khadaffi... Ni vet diktatorn... Han ser ju förjävlig ut! Som en dålig serieteckning... Haha. Tyrann eller inte, han lockar onekligen fram ett leende hos mig när han dyker upp i rutan, tack vare sin löjliga outfit och lite efterblivna sätt. -Folket ÄLSKAR mig och jag förstår inte alls varför det är krig...

Filuring nummer två har jag fått efter samtal med Amy... Om man nu utger sig för att vara feminist - hur kommer det sig då att man inte delar föräldraledigheten 50/50?? Är inte det lite dubbelmoral?

Filuring nummer tre, den sista... VAR ÄR MITT WIFE SWAP på morgonen!? Herregud, jag som haft så roligt åt folk medan Alice sover frukost... Nu är där nåt annat mög som inte alls är lika underhållande! Jag får helt enkelt starta dagen utan skadeglädje! Inga fler jorden-går-under-så-jag-tränar-någon-annans-barn-hur-man-försvarar-sig-mot-zombies-humor alltså... Attan! Dock kanske den domedagsfamiljen får rätt nu då... Strålade zombiejapaner?? Tiden får utvisa... Den som har lever får se!

Michelles förvandling

Måste ju bara få er att kolla Thyras morsa minsann!! Som fått sig en välförtjänt make-over av kvällsposten... HÄR kan ni se resultatet! Jag tycker iaf hon blev jättesnygg!

Den största förändringen som undertecknad gjort de senaste dagarna är väl att jag tappat bort mina hårspännen så jag får hår hängandes ner i ansiktet nu... :) Får se om jag orkar, så kanske jag till och med duschar imorrn! Fredagsmys på hög nivå alltså ;)

Ska till stan imorrn... Göra upp med Johan Lindvall ang fotografierna som han skickade med maken hem. Det ingick 4, men han är en smart försäljare och skickade med maken 6 så nu måste jag åka in imorrn och betala de sista två och ev beställa en förstoring (även om jag inte är 100% nöjd med bilderna).


Dagens lunch: babyomelett med 2-färgat rot...

dsc04758 (MMS)

Dagens lunch: babyomelett med 2-färgat rotmos och 'himmagjord' tomtatsalsa med färska örter. Alice betyg: Mmmmnamnam


Nyvaken i vagnen...

dsc04745 (MMS)

Nyvaken i vagnen...


Bilder!

Har äntligen brottats färdigt med min mobil och lagt över bilderna i datorn... Ska skaffa ny telefon innan året är slut - det är ett löfte - för denna är verkligen kass!

Här kommer iaf veckans skörd av mobilbilder:


Johan och Mika gör vårfint ute på gården...


Alice leker med lego på Andy's lekland


Alice och Thyra(s nacke) på Andy's


Äter äpple


Haha... Hur hände detta!? Julklapp... Nilla som tycker SÅ mycket om Hello Kitty...??
Men jag måste erkänna att dressen är extremt mjuk och mysig... Men... mmmmmm
Bjuder er som känner mig på denna bilden. Antar att ni har roligt nu va?
*Morr*


Middagen... Fiskpaket i ugnen... Mycket gott! Men seriöst - vad är inte gott om det fått koka i riktigt smör?


Det rosa ni skymtar där inne... Det är min dotter som precis anlänt till öppna förskolan!
Cykelvagnen är årets bästa inköp... Värd varenda krona!



Måste ju skriva om lördagen också! Glömt det helt! Såg bilden hos Michelle så jag får väl nämna det här också...

Det blev impulsmiddagsbjudning i Lyngsjö minsann... Åtta vuxna och tre bebisar. Eller två bebisar, för Alice somnade strax innan gästerna kom och vaknade helt ovetande dagen efter.

Johan kockade ihop en fläskfilégryta med timjan- och vitlöksrostad klyftpotatis och en väldans massa dricka... Sen frossades det snacks till melodifestivalen (även om vi traggade tillräckligt för att missa 90% av programmet).

Vill härmed passa på att tacka våra gäster för en underbart trevlig kväll!

Vill även tacka Anna! För koderna till Nestlé... Jag har nu kommit upp i önskat antal och beställt det jag tänkte... Och som svar på frågan som du skickade med koderna: Jag vet inte, har inte vågat kolla än! :P

Mammafika på onsdag nästa vecka (den 23/3)... Någon som vill haka på oss?

Alices matvanor

sandra om Att sluta amma:
Kan du inte skriva när och vad hon äter nu om dagarna?

Givetvis kan jag det.
Alice vaknar kring 6-7 på morgonen och då brukar jag amma henne i hopp om att hon en vacker dag ska somna om och sova till 11... Det har hittills aldrig hänt. Oftast äter hon knappt alls denna tiden, utan har fullt upp att vara klarvaken, sjunga och jaga hunden.

Sen äter hon järnberikad baby-yoghurt vid 8-9 och en smörgås (och lite vatten)

Sen klockan 12 serveras lunch bestående av vad huset har att erbjuda... idag micrade vi köttfärssås som fanns kvar sen mitt senaste storkok och så kokade jag makaroner till det, sen fick hon lite fruktpuré (järnberikad) och till sist en äppelhalva att gnaga på (hon älskar granny smith-äpplen!)

Mellis kring 14, något mest för humöret... En frukt eller ett kex eller så...

Middag kring 16-17; Idag blir det fiskpaket i ugn (micrar tjocka potaisskivor typ 4 min, lägger dem på folie... Lägger på en rejäl bit torsk, hackade morötter, kålrot, rotselleri och MASSOR av smör, sen får det åka ugn i 40 min och sen har vi middag både jag och Alice)

Sen brukar hon amma igen när det är läggdags kring 19...

Svar på tal

Anonym om Att sluta amma:
Men hur gammal är di ndotter? Du kan ju fortsätta amma länge, WHO rekommenderar ju upp till 2 år. Om ni båda trivs med det, varför sluta?=)
Hon är precis fyllda 7 månader... Problemet är dels att hon har sex sylvassa små tänder som piercar mig när hon av någon anledning biter ihop och dels så är nedtrappning av ammningen ett tappert försök att få henne att ta flaska istället... Men vi stressar inte, nu har vi tagit bort ett par måltider och ersatt med annat så nu får vi se hur det går. Skyndar långsamt...

Svar på tal

Finn fem fel med din "feminism text" om Saker i mitt huvud idag:

Orkar bara kommentera två 1. Det är inte så kvotering fungerar (Varför är folk så jävla lata att de inte kan läsa på ens LITE innan de uttalar sig). 2. Män och kvinnor har exakt samma villkor för att kunna bli t ex brandman!! som sagt. läs på lite


Okej... Först och främst tycker jag att det är ytterst fegt med anonyma kommentarer. Har du en åsikt- stå för den. Dessutom har du särskrivit.

1. Detta då även jag kvoterats en gång i tiden och jag kan ärligt säga att där fanns bättre lämpade MÄN för arbetet... De hade högre utbildning, mer livserfarenhet och bättre kvalifikationer, men de hade även en PENIS. Jag tycker att den som är mest kompetent ska få jobben oavsett kön... Sen om det till 90% råkar vara män - då får det vara så. Samma åt andra hållet - varför kvoteras män in i vård och barnomsorg bara för de är män på vissa håll? Det är lika fel - den som är mest kunnig och skicklig ska ha jobbet. Punkt. Ingen kvotering behövs wse.

2. T ex brandman, eller är det BARA brandman det gäller? Poliser har INTE samma krav. Där är hindrena för kvinnor lägre och de har längre tid på sig för både löpning och vissa andra saker. Brandmän är officiellt "lika" även om debatten fortsätter där de vill sänka kraven för kvinnor för att fler ska kunna söka, men jag vet även här en tjej som inte klarade fystesten men ändå kom in på utbildningen just för att hon var kvinna... Hon klarade det inte sen, btw... Men de såg trots allt mellan fingrarna när hon inte kunde lyfta tungt. Det är FEL tycker jag. Samma villkor om man ska ha samma lön! Bli gärna målare, men då ska du kunna bära färgspannarna också!

Kanske det är DU som ska kolla upp verkligheten...?
Det var TVÅ saker du pekade ut... Du kallar dig finn FEM fel, så kom gärna med de övriga tre och var inte rädd att skriva vem du är om du nu är så säker på din sak och tuff nog att stå för det.


Att sluta amma

Min dotter ÄLSKAR att amma. MEN! Hon börjar bli stor nu. Det är dags att trappa ner och sluta, något som vore så mycket lättare om hon tagit flaska.

En annan sak är saknaden... Ja, givetvis ska jag inte överge mitt barn för hon släpper mitt bröst... Men det är ändå något speciellt med de där stunderna. Speciellt på kvällen... När vi kryper upp i soffan under en filt och precis har läst godnattsaga och hon äter... Så klappar jag henne på huvudet och smeker de små runda kinderna och berättar hur fin och underbar hon är och ibland släpper hon taget några sekunder för att le... Och så håller hon hårt fast i mig med sina små händer medan hon smackar så nöjt...

Åh, jag kommer sakna det. Det är ändå något som är mellan henne och mig som INGEN kan ersätta på något sätt. Hur bra hennes pappa än är, så är det ändå mamma som ammat och myst. Nu får det bli saga och kramar istället. De kan dock någon annan också lösa... Mamma blir svartsjuk! :)

Någon som haft en knatte som vägrat flaska och gröt? Hur gjorde då ni när ni slutade amma?



Det har inte alltid varit mysigt att amma - jag minns första dagarna!!


Skulder...

Ja, eftersom ändå ingen läser mina inlägg innan de kommenterar så kan jag ju fortsätta "sparka på dem som ligger"...

Dagens spark i röven går till alla med skulder till kronofogden. Jag vet att man kan få det knapert, men det finns oftast ett sätt att lösa problemen... Och gör det inte det så får man ju börja om och arbeta av den situation man satt sig i. Vad kan man ändra på? Flytta till billigare? Äta annorlunda? Sälja av grejer? Sätta upp avbetalningsplaner? Eller helt enkelt sluta shoppa massa onödigt...

HUR I HELVETE kan man med gott samvete gå och köpa nya möbler, teknikprylar, resor och annat när man har en skuld!? Att ni inte skäms, människor!

Jag har bott hemifrån löjligt länge nu... Och jag vet hur det är att leva på en burk tonfisk i slutet på månaden, jag har också varit student och fått ut de där underbara 5000-nånting-bara i maj... Inte tusan hade jag fått för mig att köpa ny tv då!

Fogden är inte en nödlösning, de är inte några som kliver in och betalar av DINA skulder... Och det är tragiskt att många verkar tycka och tro det. Väx upp och gör rätt för er!

Kompisdag

Alice har haft kompisen Thyra på besök...

Bilder finns på Michelle's blogg!

Svar på tal

anouk - En Rookiemammas vardag om Saker i mitt huvud idag:
Hur kan man "HATA" feminism? Vet du isf ens vad det är? Liiite mer än hushållssysslor, kanske. Det är som att säga att du hatar jämställdhet? Hur kan man inte vilja att kvinnan ska få samma rättigheter som mannen? Hur kan man hata en "rörelse" som gjort att du har rösträtt idag? Att du har rätt till din åsikt, Att du får bära byxor och inte får bli slagen. Ska jag fortsätta? Hur kan man inte vilja att två människor som utför EXAKT samma arbete inte ska få samma lön? Oavsett kön?

Jag tycker det låter galet bra att det alltid är en feminist med på vad du än gör. Det är det på fikorna också, kan jag intyga. Jag kallar mig gladeligen feminist. Och bisexuell. OMG!
Ja, jag vet vad det är. Frågan är om majoriteten "feminister" vet det. Jämnställdhet och feminism är INTE samma sak. Målet var kanske från början att det skulle vara det, men det vet vi alla att det inte blev.

Jag har inte sagt att lönen ska skilja, jag skrev att de inte ska jobba med samma saker. Och det är ett faktum att vissa inte klarar en del jobb, oavsett kön, men att kvinnor ibland kvoteras in bara för så kallad jämnställdhet. Jag vill fortfarande ha en stark och kompetent brandman istället för en inkvoterad späd... Sen om 90% av brandmännen är MÄN så kvittar det mig fullständigt bara de sköter sina jobb...

Givetvis har de gjort bra saker. FÖRR. Nu är det bra, det räcker. Det är som en insnöad gerillagrupp i något berg - kriget är över, men de ska änsdå fortsätta bråka. Mycket vill ha mer. Jag tycker inte att det tvunget ska vara 50/50 med föräldraledigheten, jag tycker att det är UTMÄRKT nu när det är upp till alla att välja. Jag ser ingen mening att bråka mer... Byxorna är på, vi röstar och jobbar oändligt mycket. Vad mer ska det vara?

Att kräva att övergångsgubben (herr gårman) ska ha kjol på 50% av övergångsställena är kanske det löjligaste jag har hört. Det var något som högt uppsatta feminister kräver att skattepengarna skulle gå till härom året... Personligen hade jag hellre sett bättre mat på ålderdomshem eller förbättrade skolor.

Jag kallar mig gladeligen helt vanlig bonnkäring.

Alice och Thyra på öppna förskolan...

dsc04702 (MMS)

Alice och Thyra på öppna förskolan...


Saker i mitt huvud idag

Först och främst vill jag påpeka att jag hade vaknat upp till en STRÅLANDE dag om jag vore japan... Skämt åsido, jag är faktiskt livrädd. Inte för att jag precis bryr mig om Japan i allmänhet, där brister min moral lite, men för min egen del - det är ändå radioaktivt skit och en del annat som skrämmer en småbarnsmamma.

Personligen var ju lika liten som min unge när det senast bekom sig ett kärnkraftverkskaos i Ryssland, ni vet vad jag snackar om... Så det kan väl kallas familjetradition nu när det händer igen med Alice.

Apropå nöken och andra allmänmongon. Feminism kom på tal i helgen när vi hade middagsbjudning för "grannarna" här i byn... Jajjemen - det är ALLTID en feminist med på vad man än gör... I mitt fall heter den oftast Joan eller liknande, hehe, men i helgen var det en helt ny förmåga för mig. Jag bibehåller mina åsikter.

Jag HATAR feminism så som den är idag. Herregud, det är så löjligt. "upp till kamp kvinnor" Jajjemen, jag ska bara diska färdigt först, byta en blöja och skruva ihop en IKEA-garderob. Nej, där ljög jag. Garderoben skruvade min make ihop medan jag var och hälsade på Jeanette igår.

Jag hatar KVOTERING av alla slag. Jag vill väl för fan inte bli räddad av en tjej som inte orkar bära mig om jag skulle bryta båda benen på sjunde våningen i ett brinnande hus! Jag vill att det ska komma en redig en brandman (eller brandkvinna) som uppfyller mina krav och förväntningar, inte någon räka som kvoterats in bara för att det är ett mansdominerat yrke! Det är som min make brukar säga när han får dåliga lärlingar... De får gärna bli målare, men då måste de kunna bära en färgspann också!

Lika lön och lika villkoooooo... NÄ! Lika villkor blir det väl inte om man inte har samma krav på sig? Varför måste manliga sökande till exempelvis polis och brandman klara andra uppgifter än kvinnliga? Ska de inte utföra samma jobb sen? Och inom idrotten då? Feministiskt javisst, men sätt då ihop manliga och kvinnliga idrottsgrenar! Inte? Vaaa!? Är män snabbare och starkare? NÄHÄ?

Det är inte feministernas fel... Inte mansgrisarnas eller vi vanligas fel heller. Det ligger i våra gener, hormoner och vår anatomiska uppbyggnad. Dock verkar inte alla kunna acceptera det.

Var på IKEA igår. Det har inget med feminister att göra. Det ämnet har jag släppt för denna gången. Jag sparkade upp min bakfulla make och packade in honom och dottern i bilen, sen tog vi med oss mina svärföräldrar och drog upp till Älmhult och IKEA. Jag köpte en garderob till Alices rum och haklappar med ärmar... Mycket nöjd med inköpen. Alice åt glass med sin farmor, så även hon var mycket nöjd med dagen.

Och innan jag glömmer det så vill jag härmed lämna en uppmaning till alla spekulanter!!
-SKAFFA INTE CANAL DIGITAL!
Det är tammefan det sämsta vi gjorde. Så snart bindningstiden går ut så ska det BORT från vårt hem... Först tog de bort säsongskortet på hockey när det var 4 matcher kvar innan slutspel... Vi kunde få köpa till matcherna ändå, men mycket dyrare. Jag tycker visst man kan få göra ändringar i sitt utbud, men har man sålt ett säsongskort så kan man ju inte ändra det MITT I SÄSONGEN.

Sen dog vår box i lördags... Några timmar innan melodifestivalen som vi hade gäster över för att se... Johan fick ringa support, men de frågade bara om sladden satt i (nähää, ska den göra det??) och massa andra löjliga frågor... Sen sa de att det inte är deras problem att vi inte har någon signal helt plötsligt, vi får väl åka till någon granne med canal digital och se om vår box fungerar där, annars fick vi vänta till vardag och skriva en felanmälan som de skulle titta på i framtiden...

Åka till nån granne som har canal digital ja... Hmmm... Vi har ju sååå många grannar... Och av de få vi känner har ingen canal digital...  Inte första och säkert inte sista gången vi har problem med detta. Jävla skitgrejer. Och klarar man inte av lite schysst uppträdande så ska man fan inte jobba på en support heller! Dagen ris till er alltså!

En låååång dag

Åkte på Andy's (bilder hittar ni hos Amy) först, blev inte alls så många mammor som jag trodde men jag och Michelle lyckades iaf röra upp våra rövar i klätterställningen och sen kanade vi ner med våra små... Frågan är vem som hade roligast - vi eller barnen??

Sen tog vi en tur till museet på sista dagarna av Elsa Beskow-utställningen... Massa kids där så man fick ha koll på var man hade sin unge... Inte så svårt när ens unge inte sovit tillräckligt på dagen och därför skrek ungefär hela tiden.

Efter vår dagliga dos kultur så stämde vi träff med Johan och Erik (Johans lärling) som skulle på after-work och Alice fickuppleva sin första sådan. Ingen öl till vår minderåriga, men en burk päronpuré och en mugg vatten.

EFTER DET körde vi till Maxi och handlade... Och när vi sedan var påväg hem igen var klockan över 18, så Alice tvärslocknade i bilen för att sedan vakna en stund hemma när vi bytte till pyjamas och hällde i lite d-droppar.

Nu är hon vaken och arg igen. Ska gå och guppa henne lite... Hon har sovit dåligt några nätter nu. Hoppas det bara är en fas, för jag är stentrött dagarna igenom efter att ha varit uppe halva nätterna med henne.

Trött tjej på mammaträff...

dsc04678 (MMS)

Trött tjej på mammaträff...


Btw...

Om 11 dagar kommer deklarationen...

För första gången någonsin är jag nervös. Jag har aldrig gått på penning innan, jag har alltid jobbat... Jag har inte ens haft en sjukdag! Jag vet inte hur försäkringskassan drar från föräldrapenningen... Tänk om jag får restskatt!

Ve och fasa!

Slipper åka buss!

Hittat en ny härlig vän genom bvc-gruppen! Och idag ska hon följa med på mammaträffen och då hon bor inom cykelavstånd (ja, det finns faktiskt människor så nära vårt hus!) så ska hon plocka upp mig efter vägen!

Ja, inte med cykel förstås... Det skrev jag bara så ni ska förstå hur nära det är :)

Rookiemammadejt - here we go!

Förlossningsberättelse

Förlossningsberättelser i all sin ära... Men DETTA inlägget fick mig att gråta!

Det är inte ofta ens egen förlossning blir beskriven från utsidan sjukhuset... Och där var ju nyfödd-bilder jag inte hade sett!!

Tack Moa

Mammainvasion

Imorrn är det dags igen... Mammaträff i vår allt större mammagrupp! Vi började ju som fyra; Jag, Anouk, Jeanette och en tvillingmamma (som inte varit med mer sen vi fött barnen och jag vet inte om jag får skriva ut hennes namn)

Nu är vi uppåt 30 mamms allt som allt, men tack och lov (för Andy's iaf) så brukar vi sällan bli över 15 när vi träffas - för där är alltid någon sjuk, någon som har problem med äldre syskon, någon som jobbar och någon orkar helt enkelt inte den dagen.

Imorrn blir vi nog omkring 10 st, vilket är rätt lagom... Av oss 10 lär det bara vara två som vågar sig upp i rutchkanorna med sina bebisar denna gången också :) Jag och Anna är väl de enda hittills som krupit upp där genom klätterställningarna för att tjutande åka med våra livrädda små.

En annan stor händelse imorrn är ju att världens finaste Alice fyller SJU månader! Firade det redan idag genom att ge henne slickepotten när jag bakade fredagsfika till maken. Hon ÄLSKAR smet!! Givetvis var där inget bakpulver, jäst, salt eller annat som är direkt farligt för småknoppar som Alice. Lärt mig nu att man måste förtydliga det för att slippa påhopp.

När man är hängig själv...

När man är hängig själv och har en hängig unge, så är det gudagåva när maken kommer hem från jobbet!

"HÄR är din fina dotter... Hon är DIN nu. Hej då!" Säger man, slungar över den lite gnälliga och väldigt snoriga bebisen till honom och flyr.

I övermorgon blir Alice 7 månader. Hon har 6 tänder och bits... Det är vad hon är bäst på. I övrigt tänker jag inte vara den där typen av mammabloggare som måste berätta alla framsteg sedan sist. Skryta om sitt barn är något man bara gör på öppna förskolan, där alla barn över 3 veckor kan springa, prata, vissla och lösa korsord.

Jag kan dock berätta något hon INTE gör! Hon äter INTE någon annan smak på barnmaten (burk) än kalops eller biffstroganoff! Någon idé hon fått nu... Jaja, tänker vi och ger henne bara en jädra massa kalops eller stroganoff... Det går väl över. Hon äter ju samma som oss när vi inte äter för salt eller stark mat, så hon får ju i sig annat också ibland... Men någon fisk äter hon väldigt sällan. Ja, faktiskt bara tre gånger sedan hon föddes.

Ingen gröt och ingen välling. Det enda som hon kan sakna genom att vägra det är järn, något vi löser genom att köpa järnberikad fruktpuré (semper har sån...), DRIKKI (smoothie med järntillskott) eller sempers drycker (äpple eller morot) som också är järnberikade... Hittills visar hon inga tecken på att må dåligt av detta, så vi kör på så. Vi kan ju inte tvinga henne och BVC-sköterskan föreslog järnberikade kex men då tror jag ändå frukt är bättre...

Censurerad morsa

:) Nilla hamnade bakom nån snubbe med löjlig frisyr... Men Anouk och Jeanette syns iaf HÄR (Nilla gick i mitten)

Dagen

Vi gick och gick... Trevligt att röra på sig lite även om det mest innebar massa folk som stirrade sint. Men men... Nu är det avklarat.

Väl nere i tivoliparken övergick hela grejen till nåt feministgrejs, men min make kom lägligt så vi gick en bit bort och matade ankor istället medan de propagerade om systerskap "upp till kamp" och sånt som jag inte håller med om. Sen bjöds det på fika, men Alice hade gjort stora A i blöjan så vi gick till bilen och körde hem istället... Med ett snabbt stopp på Max för middag.

Jag vet att vår policy hemma är att bara äta snabbmat en gång/månad, men varken jag eller Johan kände för att ställa oss och kocka när vi kom hem. Var rätt skönt att pressa i sig en burgare istället.

Nu leker Johan och Alice vilt i vardagsrummet... Jag hör små tjut och snabba små hjul som rullar över golvet och en pappa som titt som tätt tjuter "NEJ, ALICE, AJ-AJ!" :) Får väl gå och styra upp det hela...

På återseende!

Älgarna demonstrerar...

dsc04648 (MMS)

Älgarna demonstrerar...


Knodd o alice

dsc04645 (MMS)

Knodd o alice


På väg till bussen i vårsolen...

dsc04641 (MMS)

På väg till bussen i vårsolen...


Det här med semlor

Fastlagsbulle is the noshit. Jag hatar semlor! För mycket bulle (i synnerhet eftersom jag inte ens gillar vetebröd i allmänhet), för mycket grädde... Och mandelmassa är ju skitäckligt!!

Jag brukar äta ett lock och vara nöjd med det... Men det är svårt att hitta ställen som bara säljer mig locken, och då är det ju bortkastat att köpa en hel bulle. Nej, tacka vet jag budapestbakelser med blåbär... När är den dagen som alla äter såna helt utan skam? Då ska jag minsann äta två!

Missförstå mig rätt. Jag är inte anti hela dagen... Jag hade gärna klätt på min dotter en sån söt semel-body från Lindex (men är för snål för att köpa en) och hon kommer säkert få smaka lite om hennes pappa köper med sig en hem ikväll... Men hennes mamma (that's me!) kommer inte att fira. Inte att det är kvinnodag heller, mer än en mindre demonstration (något jag tycker är viktigt alla dagar, inte bara idag, eftersom jag vet hur fruktansvärt otäckt det är att föda barn!) - men som antifeminist så kan jag inte påstå att jag tycker att en kvinnodag behövs mer än en mansdag... och när är då den?

Snart dags att klä på oss och gå till bussen... Är ju uppehåll i busstrafiken dagtid här, så om jag ska hinna till vår barnvagnsmarch så får jag åka 11.23. Helt okej, då hinner jag och Alice ta en fika/lunch på stan innan vi ska gå.  

Dagen i övrigt har varit lugn. Larmkillen kom vid 8, konstaterade att han var hundrädd, konstaterade att vi redan har larmet på maxvikt så vi måste banta hunden eller stänga in henne för att larmet inte ska lösa ut när hon är ensam hemma...

Och på tal om ensam så anmälde jag Amy till ensam mamma söker.
Humor.


Barnvagnsmarch!

Imorgon klockan 15-17 så är det barnvagnsmarchen här i stan. Det startar på domustorget och JAG och ANOUK tänker iaf gå och hoppas att några av er läsande barnvagnsmammor vill sällskapa med oss! Det är ju viktigt!!

Jag kan bara tänka mig skräcken och fasan om jag inte fått någon som helst mödravård eller hjälp vid förlossningen... Jag vill inte att någon ska behöva känna så! För det är ju faktiskt så - hade jag bott i zambia, så hade jag kunnat vara död nu... Och Alice också.

Trafikverket meddelar...

...Att jag inte får slå ner stolpar mellan Alices rum och vägen... Stolpar som skulle stoppa bilar från att köra in i hennes rum... För de skulle stå på trafikverkets vägkant och det är tydligen ett problem för dem (varför vet jag inte då de inte ska stå PÅ vägen utan bredvid...).

Det är heller inte aktuellt med sänkt hastighet, fartkamrera eller farthinder - vår väg är inte tillräckligt trafikerad eller olycksdrabbad. Inte ens om jag är villig att bekosta det.

Kort sagt har jag, efter samtal med trafikverket, ett meddelande till alla som kör förbi här:

Kör gärna ännu snabbare (de 120 ni håller är ju mesigt långsamt kom igen!!), det är okej om ni råkar sladda in i vårt hus och då i synnerhet så ni kör igenom väggen och dödar min dotter. Glöm inte att gasa på så ni spränger ljudvallen. Lastbilar får gärna ramma vårt staket lite oftare också, det gör inget om ni kör ner det och råkar träffa hus, bil eller människor på gården. Trafikverket vill nämligen gärna ha det på sitt samvete.

Jag är mycket irriterad just nu.


Min utmaning!

Jag har blivit utmanad av Mickan och vill nu utmana vidare

Jag vill att ni skriver om när ni träffades. Var träffades ni? Vad handlade ert första samtal om? Vad tänkte ni om varandra? Vad var det pinsammaste som hände er när ni var nyförälskade!?

Kom igen!

Jag utmanar härmed SOPHIE, ANOUK och ANNA!
Men eftersom ämnet var så kul att läsa om andra så utmanar jag ALLA ANDRA OCKSÅ (speciellt Amy som kände sig mobbad, hehe)! Ni kan väl skriva i mitt kommentarsfält om ni bloggat om det, så jag kan läsa :) Lite lööööve


Här kommer min lilla story, men de flesta har ju hört den innan.

Jag träffade min make när jag jobbade på f.d. Banken pub. Han var där och köpte mitt telefonnummer för 600 kronor och då kan man ju inte låta bli att svara heller! Vårt första samtal handlade om tidelag (det var ett väldigt konstigt samtal som inkluderade fler personer som var närvarande) och förmodligen pengar, eftersom jag spelade av honom en rejäl summa medan vi pratade - han var ju tvungen att spela för att få sitta vid mitt black jack-bord. Jag tänkte att han var en trevlig kille och såg bra ut i mina ögon... Jag gillade hans breda axlar. Han hade samma kväll sagt till sin kompis Tobbe att "henne ska jag ha!" om mig, så det var nog en ömsesidig attraktion.

Någon dag senare fick jag fatt i hans mail (för ni tror väl inte han vågade ringa?) och skrev på msn anonymt. Skrev att jag jobbade på casinot, så han försökte gissa vem jag var och ringde Tulle så gick de tillsammans igenom anställningslistan (ingen chans att dejta någon i smyg i denna staden inte...)... Så när han kom fram till att det var jag, så blev han lite kaxig och dök plötsligt upp vid min dörr med en låda jordgubbar... Sen dess har vi varit vi... Och när jag nu åker till Östersund i april blir det längsta vi har varit ifrån varandra sen vi träffades!!

Pinsammaste händelsen var när vi dejtat ett par dagar och han skulle spela minigolftävling och jag låg på stranden under tiden... Brände mig så fruktansvärt i solen och fick solsting så när vi kom hem var jag illröd, blev yr och sen kräktes jag på min nya pojkvän och sen svimmade jag. Det var väl det stora testet... Johan bäddade ner mig efter att ha tömt en tub after-sun på min kropp, sen hämtade han vatten och eftersom man ska äta salt så fixade han en tablettask salta katten... Min goprins.

Jag är så lycklig. Har så mkt jag vill skriva men nu vaknar Alice.
På återseende!


Dag 7: Lättja

Lathet, likgiltighet eller passivitet... Jajjemen! Jag är en lat, likgiltig och allmänt lättjad person!

Jag är en av alla de människor som kan ropa på maken för att jag inte når fjärrkontrollen till tvn... Jag kunde inte bry mig mindre om Libyen, Tunisien eller naturkatastroferna i Australien eller Zeeland (och vadå "Nya"... Det är ju skitgammalt!)... Jag skiter i vilket.

Jag bryr mig inte, jag orkar inte ens skriva mer om lättja.

Jag har gjort mig skyldig till dödssynd nummer sju: Lättja

Kort sammanfattat har jag gjort mig skyldig till sju av sju. Bra gjort. Jag kommer enligt tradition därför att få sitta i en kittel med kokande olja medan mina lemmar krossas av ett stort hjul... Sen bli insmord med eld och svavel innan ett bad i iskallt vatten väntar. Sen ska jag styckas levande och kastas i en ormgrop, men inte innan jag ätit råttor, paddor och ormar - kort sagt - jag ska få åka på en spa-resa till Thailand!!

God natt allihop. Kommer med en ny utmanin...

dsc04620 (MMS)

God natt allihop. Kommer med en ny utmaning till alla som lever i parförhållande imorrn! Ska även skriva in den sista dödssynden... Haft massa annat för mig denna veckan.


Snart sju månader

En omtumlande tid. Jag ångrar inte en dag!

Idag kom BVC-sköterskan på oss när Alice satt på en smal bänk och åt mariekex med hela nyllet och charmade en alkoholist... Hennes mamma hade ett stadigt grepp om hennes ena ben medan hon fyllde i en lottokupong. Alice mamma ska bli miljonär ikväll. Jag är en SÅ BRA MAMMA!


Hon må vara full av sockerhaltiga kex (som ALLA vet att barn dör av... Eller hur var det nu igen?) Men hon är lycklig och välmående iaf. Det är viktigast för mig!


Tänk att hon har varit så liten!!!


Dagens godaste på frukostbordet: limpa med...

dsc04617 (MMS)

Dagens godaste på frukostbordet: limpa med räkost... Dagens outfit: pyjamas!


Hemma igen. Precis släppt av Michelle och ...

Hemma igen. Precis släppt av Michelle och kört hem... Kvällen har gått bra. Alice har tagit flaska hemma, dock inte med välling... Jag köpte sån drikki-dryck med ris och banan som johan lyckades flaska i henne så hon somnade om! Underbart! Känns dock att jag inte ammat för mina tutts är hårda som sten och ömma till tusen! Borta bra men hemma bäst :) nu ska jag krypa ner i min säng! God natt!


Ute...

dsc04612 (MMS)

Ute...


På biljarden.... Årets fulaste outfit utse...

På biljarden.... Årets fulaste outfit utsedd... Haha. Å det är inte min!


What to wear!?

Ska gå ut en liten runda ikväll ändå... Men vad tusan ska man ha på sig!?

Jeanettes förslag var rött läppstift, men jag tror min omgivning uppskattar om jag har något mer än det på mig... Hmm. Får väl bli vad jag hittar rent i garderoben. Hade jag använt huvudet i lite godare tid så hade jag tvättat någon nice outfit. Men nu hinns det inte med, utan jag tager vad jag haver!

Ska plocka upp Michelle vid åtta, så jag har ändå en timme på mig att svära mig igenom garderoben, gråta över hur tjock jag har blivit och skälla på Johan för att han inte trollar fram den perfekta klänningen när jag som mest vill ha den.

In i dimman.

Bakade egna tortillas till middag. Smakade mest mjöl. GI-dietisten slår mig på näsan! Fy fy, inte äta mjöl till middag!! Vägde å andra sidan upp det med en 100% onyttig sås, sallad och smörstekt kyckling. Nam nam nam. Vitlökschock blev det i såsen... Tur man är gift och inte ska ragga på krogen - jag luktar ruskigt illa ur truten!

Nestlés premier

Samla burklock och få en premie... Ja, det är ju Nestlé barnmats stora kampanj nu. Jag har samlat och samlat och samlat... Och så loggade jag in för att se vad man kunde få...

Jag har ju tidigare samlat på mig en Lamaze-älg från Libero och liknande, så jag hade rätt höga förväntningar... Men jag säger er bara en sak: Det var bara massa skräp!

För 20 barnmatsburkar får man ladda hem en gratis film från cdon... Och för 30 burkar så får man en enfärgad body i endera ljusgrisrosa eller ljusurtvättadblå (finns bara i strl 74 & 80 så barnet får inte vara större än så)... Så finns det fotobok eller kalendrar om man skulle köpa ännu mer barnmat under perioden...

Jag började samla på mig koder långt innan de släppte vilka grejer man kunde få, så jag tänker inte kasta mina nu utan är några poäng från en body som jag sniket tänker beställa. Men jag vill bara säga att jag är besviken.

Ska ladda mobilen

Och ikväll ska vi ut en sväng... Så det kanske kommer lite mobilinlägg om kvällens status. Ni får alltså följa med en sväng på krogen!

Får se hur länge jag kan vara ute denna gången. Alice är inte känd för att vara trevlig mot andra än sin mamma och vägrar som känt fortfarande flaskmat!

Nu ska jag åka och köpa järnberikade bebiskex då hon inte får i sig tillräckligt med järn i sin mat... Hon äter ju inte bebisgröt heller (provat säkert 7 olika smaker och sylt och grejer på, men hon VÄGRAR!)

Rösta för människans rätt till njutning!

Klicka HÄR och rösta på min nya chipssmak... Lot like love, med salt, chili och choklad!

Jag vet att ni vill ;)

Svar på tal

"Johanna om Lite bloggtorka:

Mja, tivolibadet i K-stad har 28 grader i övrigt vatten, ca 30-31 i barnbassängen och i varmvatten är det 37-38 grader och barn under 1 år ska helst bada i vatten som är varmare än 34 grader."

Jo, men så ska ju barn helst ligga på rygg, äta finfördelat tills de är åtta månader även om de kan tugga och man får helst INTE börja med napp på bb för då sabbar man amningen ;) Dessutom är det 33 grader den här veckan som gäller (två grader över vad tivolibadet håller)

Nej, allvarligt talat. Jag har pratat med väldigt många och det ska inte vara några som helst problem att bada i vanliga barnbassängen på tivoli med en 6-7 månaders unge. Fick dock klara intruktioner om att inte duscha henne innan, så hon fryser mellan duschen och bassängen (det är ju en bit... och där drar det kallt som fan!). Är rätt många som går och badar där och det fungerar utmärkt, så jag tror inte Alice är ett undantag.

Sommartid badar man ju i havet och där är minsann inga 30 + grader i vattnet... Men jag tänker ändå åka dit och låta Alice plaska om hon vill så snart sommarvärmen kommit. Vill hon så vill hon... Vill hon inte, så har hon en av sveriges största sandlådor att käka upp istället. :)

Får jag ett barn till så kan ni ge er tusan på att den ska få napp på bb... Jag skiter i vad de säger - jag håller på att gå under här hemma nu för Alice visar inga som helst tecken på att ge upp sitt tutt-suttande. Hade hon bara varit tvungen att ta flaska iaf 1 gång/dag så hade det säkert gått bättre. Så får jag fler så ska jag vänja in dem med det från dag 1!

Fler barn? Ja... kanske. Det är ju det finaste jag kan ge min dotter... Ett syskon. Vill ha rätt tätt mellan dem dock... Så de har lite glädje av varandras sällskap (jag har 9 år till närmaste syskon så jag hade ingen direkt glädje av dem under min uppväxt, men jag ser hur de har glädje av varandra!)

Johan är inte helt emot tanken så vi får se vad som händer.

Moa: Får vi fler så får ju du också vara med när den föds... ;) Avskräckande javisst!


Dag 6: Vrede

Vrede ja... En känsla som inte är helt främmande. Jag kan bli fruktansvärt arg... Men vem har aldrig blivit det? Jag kan erkänna att jag har varit så arg att jag nästan tappat kontrollen... Det är ingen vacker känsla och jag hoppas slippa den igen.

Vrede och hämnd hör ihop som dödssynd har jag förstått... Så jag får väl nämna hämnden också. Jag är inte den förlåtande typen.

Ska man koppla ihop dem så kan jag ju säga att om någon skulle skada eller förgripa sig på min dotter så kommer den personen få möta en mors vrede och jag ska hämnas om det så tar mig en livstid eller två.

Jag har gjort mig skyldig till dödssynd nummer sex: Vrede


Lite bloggtorka

Jag har ungefär en miljon andra saker på min att-göra-lista så det har blivit lite tyst här känner jag.

Kan dock bjuda er på dagens ris som går till bokia i Kristianstad. REA!? Knappast... Skulle köpa en rea-bok där så såg jag att det satt en annan prislapp under rea-prislappen... Den förbenade boken var HÖJD med 20 kronor lagom till bokrean. Mygel javisst. Började kolla lite och upptäkte snabbt att det var rätt många böcker där med samma fenomen... Men folk shoppade ju ändå - för gul prislapp betyder ju rea och då är det ju billigt... Eller?

Jag la tillbaka boken. Ska kolla efter den på adlibris eller Åhléns istället. Självklart tror jag att även de kör med såna fulingar när det är "rea" men de har iaf vett att ta bort den gamla prislappen innan så man slipper vara irriterad för det.

Var och fikade med min dotter idag. Bara vi två. Mysigt värre... Vi gick på Duvanders, vilket jag insåg var helt toppen om man bara ska gå ut med sin bebis för en mysig stund. Främst för att de har grymt bra fika där och det är inte så kaotiskt där utan rätt behaglig servering utan att det blir stelt... Sen har de ett bra skötbord (något man en dag insåg vikten av!) och SMAKPROVER på sina bröd och bullar - vilket blir en UTMÄRKT egen bulle till ungen!

Alice fick alltså en "egen" bulle när vi fikade... Ett gratis smakprov som hon kunde smula med och tugga lite på. Hon var jättelycklig där hon satt och studsade som en liten gummiboll i barnstolen. Köpte henne dessutom en festis och konstaterade att hon är en knasig unge... Hon kan minsann suga upp dricka genom ett sugrör från en tetraförpackning, men hon äter inte ur nappflaska. Mammas lilla skitunge.


Lite bilder... För dagbok när det händer något roligt i våra liv - böcker som sedan Alice ska få när hon fyller 25 eller får egna barn om det inträffar innan 25. Sen en liten glimt av hur duktig hon är på att stå för att kunna se ut i vardagsrummet... Hennes tänder i överkäken, pappa åker rulltrappa med henne... och lite smått o gott.


Har även shoppat badblöja till tjejen nu och hela familjen ska dra iväg och bada nån dag snart. INTE i varmvattenbassängen. Fjantigt dyrt när det inte ens är nödvändigt... Pratat med såna som har koll och fått veta att tivolibadets barnbassäng och grunda delen av stora håller tillräcklig temperatur (de sa vad det var men nu minns jag minsann inte exakt och vill inte ljuga) för att kunna bada där istället. Garanterat mindre baciller också i det lite kallare vattnet... Och som sagt billigare så man kan gå oftare för man är inte precis rik på föräldrapenningen!

Ska iaf bli kul att åka och bada allihop. Alice älskar att plaska och skvätta vatten och hennes pappa har ju inte fått chansen att bada med henne innan.

Nu ska jag öppna ett nytt inlägg, skriva om en dödssynd och sen gå och lägga mig! Nattinatt

Over and out.


Zumbade med Joan igår... Låt oss sammanfat...

Zumbade med Joan igår... Låt oss sammanfatta det såhär: mina höfter är lika snabba och smidiga som en vedspis.


Tragiskt

Jag läste detta och tycker först och främst att hela händelsen är fruktansvärt tragisk... Men samtidigt vill jag vara stark på min ståndpunkt att det INTE är mammans fel.

Efter att själv mått urdåligt första månaderna av min dotters liv så vet jag hur avtrubbad och kall man kan vara. Det går inte att förklara känslan riktigt, klart man älskar sitt barn... Men ändå inte. Jag grät mig igenom nätterna i flera månader... Det började redan på bb där jag övervägde att bara fly hem och gömma mig. Jag ville inte.

I mitt fall fanns här en pappa till barnet och hennes gudmor som stöttade, tröstade och hjälpte till så gott de kunde tills den där tråkiga känslan försvann... Nu kan jag inte ens tänka mig ett liv utan Alice.

Men sjukvården fanns INTE där. Fast Johan sa till redan på bb att något var fel, så frågade ingen hur jag mådde förrän det obligatoriska mammasamtalet som de har flera månader efter förlossningen. Fast min make näst intill bröt sig in på sjukhuset för att jag hade sån ångest så var det ingen som ens kunde ta sig fem minuter att faktiskt fråga den där frågan som hade lossat allt... "Hur mår du egentligen?"

Jag hoppas av hela mitt hjärta att mamman som nu gjort det otänkbara får den hjälp och det stöd hon behöver. Och att alla andra mammor som mår så dåligt också får det.

RSS 2.0