Pappa på riktigt

Alice har nu berättat på dagis hur det egentligen ligger till. "min mamma har bebis magen... Min pappa har också bebis i magen". Skönt att få det utrett, förklarar en del ;)


Paragraf 13.

Dagens irritationsobjekt: folk som gnäller för de "utsatts" för paragraf 13. Vad innebär det då? Ja, personen har utfört olaglig handling och har därför transporterats bort från platsen. Ehh... Nutte dem? Det är ju relativt jättefrivilligt att begå olagligheter och störa ordningen från första början... Så att två "stackars" tjejer gråter ut i radio för att de dumpades av i Staffanstorp efter de stört ordningen i Malmö, det finner jag mest irriterande. Därför utser jag dem och deras liknar till dagens irritationsobjekt!! "nu vet vi vad polisen står för" japp! De tar bort er muppos så vi andra slipper lida av er. I like that ;)


Nä minsann

Någon afterwork blir det inte med sammandragningar och foglossning. Herregud, det är ju lååång tid kvar innan kickalot får komma ut, har inte alls lust att spendera kvällen på förlossningen för att pressa tillbaka en prematur plutt. Dock ska jag ta min dotter och åka till Maxi en runda nu (nä, hänga på kundvagn tycker jag är godkänd aktivitet). Köpa glass, choklad och andra mutor... Ja och nåt till Alice med kanske? ;) barnmorskan idag sa att jag inte får gå upp mycket mer nu och ska tänka på kosten "och du ligger ju i riskzonen då du hade graviditetsdiabetes sist"... Hon kanske ligger i riskzon (morrar). Dont touch tha preggos treat!! Ska köpa novalucol också... Novaluzid smakar ju apröv. "och glöm inte att ta järntabletter varannan dag". Vet ni vad de smakar? Byxvarm enkrona!! Blääää


Det drar sig samman...

...sa käringen med sammandragningar. Ja, eller något liknande :) gick lite mindre bra att hämta på dagis och handla idag, fick brutala sammandragningar och blev stående på uppfarten hemma till slut med två tunga kassar (nej, månadshandlingen blev inte klar jag fick erkänna mig besegrad av maxis långa gångar) och en vansinnig tvååring som ville bli buren alternativt ligga på marken och skrika hysteriskt. Det är ungefär då som man önskar att moster Moa och mammsen bodde nära. Hade de gjort det så hade jag tvingat Moa bära matkassar, dumpat ilsket barn på sin mormor och sedan "gått och grävt ett hål där jag kan ligga och skrika" som Brita så fint uttrycker det. Eller ja, jag lär ju inte fixa att gräva heller, men förmodar att källaren fungerar lika bra. Välbehövd afterwork imorgon. Med fröken tant (vars blygdben sitter där det ska helt ouppluckrat, haha) och massa andra knasiga kollegor.


Provar farsans byxor...

...eller är det ett jeanstält?


Kullerbyttor

Sir kickalot i bulan har lärt sig slå kullerbyttor. Alltid spännande att förstå hur det känns att vara en tvättmaskin. storasyster har hjälpt till att hänga gardiner i kickalots rum idag (ja, vi vet kön på Johans begäran och har bestämt namn, men eftersom bloggen är öppen för alla och alla inte har med det att göra så kallar vi bebisen för kickalot så länge, eftersom det är en som kickar a LOT). Blev iaf väldigt fint i rummet. Har även riggat skötbordet och gått igenom lådorna efter Alice och tagit fram de små små pluttkläderna som vi har kvar efter henne. Var hon verkligen så liten? Vår stora lilla prinsessa... Nu ska wiggle-ankan sova och vara riktigt snäll innan kickalot startar centrifugen så morsan blir åksjuk och kräks.


Höstens intåg

Nu offentliggör jag ett fakta som smhi av någon anledning sitter och håller på. Dygnsmedeltemperaturen kvittar, löven börjar skifta färg och det är september. Korna börjar få sämre bete och tigger godsaker av Alice när hon fikar ute på gården... Det är härmed HÖST!!!


Pappas flicka


Mini-minigolf

Alice spelar minigolf innan middagen... Restauranglyx ikväll! Ja, maten kvittar - bara jag slipper diska!!


Tårar, alla dessa tårar

Jag är känslig annars och lite extra hormoner gör inte saken bättre. Läst bloggen "i kroppen min" och gråtit. Försökt förstå känslan, försökt acceptera att vi alla ska dö inom en relativt kort tid i världshistorien. Men kan man acceptera det? Ibland önskar jag att jag vore troende. Att jag vore övertygad om en himmel eller någon form av nästa liv. Men jag tror inte. Och det är då det blir otäckt. Jag är rädd för att dö. Fruktansvärt rädd. Det har blivit värre med åren och vidrigt nu som mamma att inse att man en dag inte längre kommer finnas här för sina barn. Jag har levt en tredjedel av ett normallångt liv. Bara två tredjedelar kvar. Med lite tur. Jag hoppas jag är mer redo den dagen det är dags. För jag vill verkligen inte dra mitt sista andetag fullt av ångest. Usch.


Hund till salu

Hunden inledde dagen med att klättra upp på spisen och stjäla min helstekta karré. 2 kilo gomiddag åt helvete som jag spenderat flera timmar åt att laga. Hunden har därmed bränt sin sista chans. Så... Någon som vill ha en hund?? 6 år som tror hon är 6 månader. Hon är iaf barnkär och tålig. Men det är nog hennes enda bra egenskap nu på äldre dagar. sjuuuukt billig just nu. Kostar gratis.


Kära trafikverket och polisen i skåne...

...som påstår att man visst kan köra 70 utanför vårt hus trots lite smådålig sikt och möta ett "för trakten vanligt" jordbruksfordon... jag tänkte lite på det idag och fotade denna... Snälla trafikverket och polisen, förklara; VAR tänkte ni möta denna här vid vårt hus?? I Alices rum??


Bara paj

Igår blev bilen dyr. Idag maken. Och så läste jag en artikel i Expressen som gjorde mig så brutalt upprörd men på ett så personligt plan att jag inte vill skriva det här... Eller... Egentligen vill jag det, bara berätta för världen vilket svin någon är. Men jag sväljer den känslan och låter det gå mig förbi. För den här gången. Men jag känner mig helt paj inombords. Och på tal om paj så är det jag och tant Alexandra (som hon tycker om att kallas i bloggar) som fixar fikat till mötet imorrn... Dä bli paj dä mä!! Hallonsmulpaj.


Butwhy?

Fått flera som påpekat att jag måste byta namn på min blogg sen när (och om) vi nu får syskon... Men nä... Varför? Jag upphör ju inte att vara Alices morsa för att hon blir storasyster. Alice kommer alltid vara mitt barn, mitt första och perfekta barn, oavsett om vi skulle få tjugoelva underbara ungar till sen! Och nä, vi ska inte ha tjugoelva barn. Jag fixar inte en graviditet till rent fysiskt... Och ja, jag vet att jag sa så med Alice i magen också men då fanns ändå hoppet om att det skulle bli bättre "nästa gång" men nu vet jag. Jag är inte byggd för att vara gravid. Jag härdar denna andra gång men aldrig igen. Ni som lever i min närhet förstår nog. Jag kan inte gå, jag kräks, jag får sockerfall som skulle få vilket filmmonster som helst att gömma sig när jag går bärsärk på jakt efter vadfansomhelstattäta. Sen kräks jag igen och gråter. Jag tar mig inte in i duschen själv heller, Johan får lyfta mig över kanten... Och så har vi måååånga veckor kvar!! Trappan på jobbet börjar ta emot också. Målet är att undvika hissen in i det längsta, då jag fastnat där innan, men nu är det snart dags att bita i det sura äpplet och trycka på knappen. Skit.


Utedag

Alice är i Harasjömåla med faster, kusiner och farföräldrarna... Ja, och sina föräldrar såklart!


Äntligen fredag!!

Det har varit en lång arbetsvecka. Fruktansvärt lång. Har fått mycket gjort så det är med gott samvete jag tar helg i eftermiddag, men mycket arbete har gett mycket fogsmärtor. Ger mig ändå fan på att jobba på minst oktober ut innan jag ger upp och ber om kryckor och lyftkran :) kan man få handikappstillstånd för parkering om man har såhär besvärligt? Verkar ju som de som har de tillstånden rör sig fan så mycket bättre ändå, det känns orättvist.


Buss...igt.

Åkte, som oftast nu sista veckorna, buss till jobbet idag. Stressade med dagislämningen men foglossningen gjorde att jag inte hann vagga ifatt bussen. Fick snällt vänta till nästa som skulle gå en halvtimme senare, men som var närmare halvtimmen sen... Och där jag vill slänga en känga på mina medresenärer för FINE att ingen reste sig för mig Som är hyfsat ung (trots att jag fick hjälp av en okänd man för att alls komma upp på den höga regionbussen och sedan hängde på en stolpe med tårarna sprutande av smärta) men att ingen reste sig för den lilla tanten som kom på med rullator, det var riktigt fult. nästa grej som gjorde att jag kände mig gammal var den unga tjej som först satt på busshållsplatsen med mig och sedan fick stå intill mig inne på bussen... Med hörlurar... Och dålig musiksmak. Och hörselfel förmodligen för hon spelade så högt!! Och där fick tant Nilla bita sig i läppen för att inte be henne sänka... Tänka på sin hörsel, unga dam! Suck... Jag är en total tant!!!


Apropå blää

Vi köpte "äppelmuffins" idag och tog med till Lotta och familjen... Vet inte vad bagaren knarkat, men om de nu tyckte de var lyckade bakverk så vill jag ha samma!! Ett smördegsinbakat (torr på toppen, obakat i botten), kanelmandelmassefyllt halvmosigt äpple, gömd under rosa glasyr... De såg goda ut. Det var de inte. De upphörde även se goda ut när man tog hål på degen så luften pös ut och de sjönk ihop över det lilla försöket till äpple där inne och lukten av otäck mandelmassa skrämde Måns från rummet. Man ska aldrig svika hederliga wienerbröd, så är det bara!!! Aldrig mer!!!


Förutom..

Ja, förutom den extrema besvikelsen när min glass var skitäcklig!!! Jag skulle köpt halfbaked istället. En hel bytta b&j åt skogen.


The vermonster

Varsin bytta Ben & Jerry... Varsin sked... Alice sover... Masterchef på tv. Mmm.


Finbesök

Vi har haft finbesök i vår trädgård... Så nu är både make och granne ute och letar hål i närliggande beteshagar. Våra gäster har iaf lämnat lite gratis gödsel :P


Det blev...

...Batman, poppisar och en löjligt stor dricka. Helt okej även om vi köpte biljetterna så sent att vi inte fick platser längst bak... Inte ens nästan... Vi satt allra längst fram. Såg filmen först, ni vet ;) Alice är hos faster Lotta och har det bra. En trevlig kväll!!!


RSS 2.0