Till mormor och mormor Bettan:

Ett par relativt nya videoklipp


Äter själv...


Det är inte lätt att filma när hon går, för varje gång man tar fram kameran så ska hon apa sig och göra allt annat än att gå...

Ute

Ett par bilder på lillfisan som är ute och spatserar på farmor och farfars gräsmatta:


Ibland tänker jag tillbaka...

För ett år sedan hade jag ingen aning om vad det innebar att vara "mamma"... Nu vet jag. Det innebär ALLT och sen lite till därutöver.

För ett år sedan visste jag t.ex. hela tiden var jag hade min unge - den låg ju i magen.... Nu är det värre. Tjejen går. Tjejen springer. Tjejen kryper när hon har riktigt bråttom, i synnerhet när hon är på väg någonstans dit där hon vet att hon inte får vara...

Alice är en typisk unge. En sån där goskit som skrattar högt när man säger "nej" och fortsätter bada sina leksaker i toaletten... En buse som studsar och tjuter av glädje när man kommer på henne med händerna fulla av hundhår medan familjens hund försöker fly i panik. Hon är inte bara en handfull, hon är en hel famn. Och vi älskar henne för det.

Ang. sömnvanorna så har de ändrats. Jag vet inte om det är till det bättre eller sämre. Hon sover hela nätterna nu iaf, men förut la vi henne ner och då somnade hon... Nu tar nattningen tammetusan längre tid än det gjorde att kliva upp på nätterna innan. Jaja... Hon har tack och lov en pappa med gudomligt tålamod. Något som hennes mamma saknar.

Ja, tålamod och ork fanns där tills den dagen jag började jobba... Sen dog det ut. Den där eviga-snäll-hormonen försvann när jag slutade amma. Nu är det trötta mamman som är grymt glad att det iaf inte är tvillingar eller värre. En räcker. Och när någon säger "ska ni inte skaffa en till" så skrattar både den trötta mamman och den tålmodige pappan - för vi har en famnfull unge i Alice och behöver varken mer eller mindre!

Sen vill jag bara spy lite galla över 80% av befolkningen:

Varför ska det vara så fruktansvärt svårt att hålla isär arbete och privatliv? Om ni har en kompis som är gynekolog, går ni då och visar era kön när ni träffas?? Då kanske det är dags att sluta umgås.

Alice fyller snart ett...

Kalas om några veckor. Vad önskar sig en Alice?

Hon önskar sig saker som är roliga för en ettåring... Sånt som låter och lyser och som kan driva ett föräldrapar till vansinne! Hon önskar sig saker som går att äta på; det innebär i hennes fall ALLT som ryms i hennes mun, men hon önskar sig saker som smakar bra lite extra mycket. Hon önskar sig snälla föräldrar som ger henne glass varje dag och mer tålamod till hunden nu när hon kommit på att hon kan klättra upp och rida på den.

För att massvara på en fråga jag fått mycket nu på slutet: Hon har storlek 80 på kläder och 19/20 på tassarna.


Jamboreen kör igång imorrn. Jag tycker int...

Jamboreen kör igång imorrn. Jag tycker inte att en sån ungdomsträff ska kantas av politik och med anledning av Oslos händelser så känns det extra olustigt att juholt ska komma hit till trakten... Varför locka till sig copycats till ännu ett stort läger? Håll politiken där den hör hemma och låt barn vara barn!! Låt dem knopa och elda lägereld ifred! Men det är ju bara min åsikt... Slutligen: den som säger "ingen rök utan eld" har aldrig varit scout.


Söndag...

En vanlig söndag... Vi har varit hos faster Lotta och plockat på oss massa fina saker och kläder som hon skulle köra iväg till loppis annars... Alice tackar särskilt för detta:



För vilken liten tjej vill inte ha ett eget litet hus att gömma sig i?

Tänkte bjussa på lite andra bilder nu när jag ändå har Johans mobil att tillgå också:


Alice åker i "da-daaa"s (morfars) bil. Hon KAN säga "moffa" men när hon ser min pappa så tjuter hon ändå da-daaa... Antar att han heter så i hennes huvud.


Walking the dog... Eller är det Mika som rastar Alice? Ute och går iaf... Och vill prompt skjuta vagnen själv också.


Mamma och Alice på stranden...


Man får hålla i henne hårt, för annars rusar hon rakt ut i havet... Hon ÄLSKAR att bada!


Pappas flicka...


Levi, Alice och Mio lekte på Mios kalas i Trelleborg igår...


Jeanette i sin nya läckra frissa!!


Mio öppnar presenter ihop med sin mamma och pappa... Fick massa roliga saker som blinkade och lät... Vi får se hur lång tid det tar innan mamma Jeanette får ett bryt och plockar ur batterierna ur allting ;) hehe

Det var ett trevligt kalas, även om vi fick rulla hemåt före det var slut pga hunden... Tackar här en extra gång för god mat, trevlig atmosfär och för att vi fick vara med på Mios första födelsedagskalas! Och för att vi fick se var Mios mamma växt upp!

Nu ska jag se Bridget Jones!

OCH SVULLA PLOCKGODIS!!! Mmmmmm

Lite bilder imorrn!

Lilla fröken sov i bilen hela vägen till och från Trelleborg... Där på plats skötte hon sig rätt bra vill jag tycka...

DOCK sov hon nog lite väl länge där på hemvägen, för hon verkar inte alls ha planer på att lägga sig nu. Attan, för jag tänkte ju bjussa på lite nya bilder.

Får fixa det imorrn!

God natt världen... Make popcorn, not war!

På sydfronten intet nytt

Idag sprängdes inte matöppet... Och ingen skottlossning skedde inne på pizzerian. Vi har heller inte drabbats av radioaktivt regn, även om jag skulle ljuga om jag sa att det var bra väder. Inga folkgrupper har drabbat samman och jag tror nog att jag vågar gå ut och ta en promenad. Vågar betyder inte att jag tänker göra det.

Det är en helt vanlig dag här i Skåne.

Alice sover i sin vagn i vardagsrummet. Det har varit en tuff natt för oss båda. Hon somnade inte förrän närmare halv 11 och sedan sov hon till strax före tre då hon vaknade och panikskrek fram till fem... Sen sov hon oroligt till strax före sju då hon började gråta igen. Vet inte varför hon är så jätteledsen, kan bara anta att hon har ont någonstans så hon fick en alvedonsupp och nu sover hon lugnt i vagnen med händerna knäppta bakom huvudet.

Vi är bjudna på kalas idag också! Hos lille Mio som hunnit bli ett helt år gammal! Eller... På onsdag blir han det, om jag inte minns helt fel. Så för ett år sedan idag så var hans mamma jättetjöck!! :D Men med Alices dagsform sviktande så blir det ingen långvisit... Att ta en heldag där hade ändå inte gått då vår feta hund löper, och alla som haft en löptik vet kanske hur svårt det är att hitta hundvakt då när de flesta i ens bekantskapskrets har hanhundar. Jag vill INTE ha fler valpar!!! Så tjocka vakthunden får stanna hemma och sova de timmarna vi är iväg, så får vi vända hemåt tidigare som sagt.

Nu vaknade Alice... Men slutligen vill jag ju bara dra Moas nya favoritskämt så hon blir glad:

-Knack knack
-Vem där?
-Alice!
-Vilken Alice?
-All is är slut, gör ny...

Blir humor lägre än så?

Angående händelserna i Norge: fy fan... Oa...

Angående händelserna i Norge: fy fan... Oavsett politisk åsikt så är det som hänt så otroligt onödigt och fruktansvärt. Mer än så kan jag inte uttrycka i ord ännu.


När hände detta!?

När blev den här:


SÅHÄR STOR:


!?

Snart ett år... SHIT. För ett år sedan gick vi och väntade... Eller snarare vaggade...

Bad mother of Alice!!

Jag får ju skämmas lite som aldrig svarar på era kommentarer!! Men det är LIIIITE mycket annat nu med heltidsjobb, en 11,5-månaders vilding, vovve, villa och en make som vill ha sin del av min tid...

Några snabba svar iaf: Nej, Sophie... Kakan var faktiskt en stocketitt-kaka... Men vi gynnade även ditt jobb genom att äta härligt god räkmacka där när vi var uppe! Såg att Agge jobbade där också... Men hon hälsade inte. Lite för fin kanske?? Eller är jag mig inte lik längre? Hmmm... Har trots allt gått upp typ 40 kilo sedan skoltiden :P


Ett annat svar på nyare kommentar:

Marie om Måndag igen!:
Hur långt efter förlossningen fick du tillbaka mensen?
Bra fråga... Det undrar jag med. Jag får väl börja ha sånt igen så snart jag får tid över. Skämt åsido, min kropp kom liksom aldrig tillbaka efter graviditeten och inte heller min mens... Jag har pratat med barnmorskan som säger att det tar den tid det tar och eftersom vi inte planerar att skaffa fler barn så är det inget de kollar upp så länge jag mår bra i övrigt... Och seriöst - slippa tant röd är kanske det bästa som hänt!!

Jag fick även en fråga via mail (ja, ni som inte vill att andra ska se allt ni skriver kan ju maila till mig, adressen står till höger) om hur det kändes att föda fram barnet förutom brutala värkar... Ja, det är också en bra fråga - känner man någonting annat än brutal värk just då?? Tjejen i fråga är gravid nu och orolig, men det tycker jag inte du ska vara - det hjälper inte att oroa sig, nu är bebisen i magen - gilla läget. Det lät brutalt, men det är ju sant.

Många sa innan till mig att man inte kände speciellt mycket av själva födandet, men det är skitsnack. Jag kände varje millimeter... "Som att skita en kokosnöt långsamt" som någon så fint uttryckte det.

Men för att vara ärlig - jag minns inte så bra längre. Selektiv hjärna. Smärta bortglömd efter alla sömnlösa nätter som följde. Bättre att fråga någon som fött barn de senaste dagarna.

Nog svarat.

Nu vill jag bara slutligen hälsa till min mamma att jag varit i Kivik idag och införskaffat must... Och om den är god så ska jag minsann köra en runda till för att se till att även hon får en flaska! Äpplen åt mammorna!

Simrishamn

Alltså... Inget ont om denna relativt söta by... MEN;

Det har REGNAT VARENDA GÅNG som jag har varit i Simrishamn!! Inget undantag - VARJE gång!!

Och dessa förbenade kullerstenar... Fint - ja... Praktiskt - NEJ!

Härmed går dagens diss till Simrishamn.

Bilolycka vid ekohallen... En bil körde in...

Bilolycka vid ekohallen... En bil körde in i den framför och det leder mig osökt in på en uppmaning jag tidigare givit: håll avståndet när ni kör!!! Att det ska vara så jädra svårt......


Måndag igen!

Så är det dags för en ny vecka med nya... ja, vad nu som än blir nytt.

Här kommer först lite bilder från förra veckan:


Soltatuerade min lillasyster... Som trodde att hon hade en glad smily på ryggen... Hehehehe


Alice var på tivoli och åkte karusell och njöt i fulla drag!


Sen åkte Alice på semester till Höör med mormor, morfar och moster... Här är en bild som jag fick skickad till mig nu i helgen (ja, hon var borta HELA helgen!!)... De hade ett jätteroligt barnbadkar på campingen!


Så var de till Malmö och åt på pizza hut


Pappan och mamman var på tivolirock (nej, bilden är långt från smickrande men va fan vi ser ju ut sådär!) och var lite unga igen när de för en gångs skull var barnfria... Inte ofta man får vara för sig själva nu längre... Eller ja, helt själva var vi ju inte...


...eftersom Anna var nere på besök och bodde hos oss


Och så här kul tyckte Tobbe att det (inte) var när Johan demonstrerade babyrytmikramsor på honom.

Tja, jag har mycket jag vill skriva om föregående vecka, men inte som passar sig här alltid. Så jag ringer nog Brita nu istället. Ska rensa jordgubbar också... Och sen smyga in och kolla till Alice som sover - för det har varit grymt tomt här hemma utan henne.

Fint... Här stressade man till jobbet en t...

Fint... Här stressade man till jobbet en timme tidigare för att jobba undan och sluta tidigt - så fungerar inte programmet i datorn... Och supporten börjar inte en timme tidigare bara för att jag gör det. Ni som jobbar med mig vet garanterat vilket program som bråkar...


Ännu ett fyllo som satt sig bakom ratten i...

Ännu ett fyllo som satt sig bakom ratten idag har orsakat olycka med barn inblandade... Jag tycker det är dags för straffskärpning för de svinen!! Att be dem sluta dricka och köra fungerar uppenbarligen inte. Vad sägs om att man binder dem bakom en bil och låter dem släpa efter några mil? Eller har de patent på att skada andra i trafiken??


Dagens låt



Detta blir ju dagens låt... Enjoy

Nalkas barnkalas här i byn! Planering och förberedelser har börjat!

Ett par dagar till har gått

Sommaren smiter förbi utan att jag hinner fånga den. Jag har åkt lite karusell iaf... och ätit en lango. Det får räknas som sommarbravad. I övrigt jobbar jag när alla andra är på semester nu.

Onoff gick i konkurs idag. Jag är kanske den enda som jublar! Inte för att jag missunnar de anställda deras jobb... Men för att nu blir det ju konkursutförsäljning!! :D Blir det kanske ÄNTLIGEN en ny matberedare till Nilla?? Eller kanske nya vitvaror till tvättstugan?! Ja, det skulle suttit fint! Me like rea!

Jag har gråtit och varit grymt arg när jag läst tidningarna de senaste dagarna också. För den personen som berusad körde ihjäl en 1,5åring... Jag har inte mycket till övers för såna människor! Jag känner ett HAT olikt någonting annat... Ja, på tal om rattonyktra så var det väl fallet även med de (som dessutom saknade körkort) som körde ihjäl en man i busskuren också. HUR ÄR MAN FUNTAD om man sätter sig i en bil när man har druckit!?

Skam över er. Må ni ALDRIG MER kunna sova gott.

Det är svårt att släppa att det barnet bara var lite äldre än min egen dotter. Och att någon lekte gud och tog det barnets liv. Det är svårt att greppa att sånt händer. Det gör mitt arbete för att få tillstånd till sänkt fart och farthinder utanför vårt hus ännu mer motiverande... Jag kommer nog ringa och tjata lite på min handläggare i ärendet i morgon och se hur landet ligger.

Jag vet att sånt inte stoppar en som kör i fyllan... Men jag måste ju göra någonting! Kanske gör besväret med farthinder att idioten väljer en annan väg.

Sommaren

Alla vet ju hur lugn och skön sommaren är... eller??

Personligen har jag inte en enda helg utan planer den här sommaren vad jag kan minnas. Veckorna jobbar jag (utom vecka 32 då jag faktiskt har en vecka semester med min dotter) och helgerna är fullspäckade!

Kommande helg är det kristianstaddagarna och Anna kommer ner från Vetlanda och hälsar på... Helgen efter det är det kalas i Trelleborg för Mio som fyller år... Helgen efter det är det bröllop... och så fortsätter det!!

Givetvis kära bekymmer.

Idag ska vi ner på stan, gå på barnloppis (se om vi kan sälja Alice?) och åka lite karusell på tivolit. Mamma Nilla överväger årets första (och enda) lango och om man kanske skulle köpt sig en ny klänning nu när vi ska på bröllop - för den fina jag hade sedan före Alice passar inte alls över mina nya kurvor.

Ibland undrar jag hur detta gick till... Jag som var så liten och smal... Nu är jag bara "och".

Rensade ur garderoben nyligen... Insett och accepterat att kläderna i storlek 32/34 som jag hade när jag var 19 aldrig mer kommer passa.

Topp tre sommarkryp

The creepy ones... Äckliga små förbannelser som följer med sommaren... Ja, ni vet nog vilka de är. Här är min topp fem över sommarens största (eller iaf värsta) plågor!

1. Fästingar... Ja, en levande varelse blir inte mycket äckligare än så här. Parasiter som borde utrotas.



2. Älgloppor! En liten extremvidrig varelse som jag aldrig sett innan jag flyttade till skåne... Krångliga att få bort, otäckt utseende och skitsvåra att döda då man inte bara kan mosa dem som man kan med de flesta andra insekterna.



3. Knott... De små vampyrerna som tar sig genom myggnät... Anfaller i miljontal om man råkar ha en trevlig kväll utomhus. HATA!!



4. Tvestjärtar... DÖÄCKLIGA!! Och de tar ju sig in ÖVERALLT!! Huuuuuuuva...



Nu kanske många hade skrivit in getingar eller myggor här... Eller till och med de där förbenade koflugorna som bits (som det kryllar av kring vårt hem...)... Jag kan även tänka mig bålgetingar eller bromsar...

MEN

Min femma på listan över sommarplågor blir:

5. Myror. Alla som trampat ner i ett myrbo någongång vet varför.
Huuuu

Ser ni inte hur onda de ser ut!?

Apropå vanliga flugor så hade jag för mig att dessa inte bits, utan endast är utrustade med sugsnablar. Jag har haft fel och erkänner det efter att nu vid flera tillfällen blivit biten av vad för mig sett ut som vanliga husflugor.

118100 lyckades inte svara på min fråga......

118100 lyckades inte svara på min fråga... De bad om ursäkt 3 dagar efter min smsfråga för att de inte kunde hitta receptet (som jag själv letade fram långt innan när jag skulle laga rätten - smsade och frågade när jag stod på affären för jag glömde inköpslistan hemma)... Men lik förbannat drog de pengar av mig för frågan?!! Jävla myglare!!!


Tack, muppmobil

Skulle lägga över alla bilder till datorn nu när jag för en gångs skull satt här hemma och hade lite tid till det...

Tror ni inte att över 100 bilder bara försvann!?

Morr

Jag fick iaf in några från vår semester:


Fika på stocketitt


Johan gör sig turistig uppe i "Sveriges lägsta utkikstorn"


Ja, hon kanske sover... Men det är ändå hennes kaka!


Nya roliga pottan... Provsittning!


Alice i Östersund, väntar på att Jamtli ska öppna...


Johan härmar de tyska turisterna...


Alice kör en väääldigt långsam häst på Jamtli... Hoppla hoppla!

Åker karusell med moster Moa

Ja, det var vad som blev kvar av alla mina bilder... Alla från Köpenhamn, resan ner (när vi stannade och fotade oss med skylten i ytterhogdal...) och allt annat är BORTA!! Snyft...

Stövlar!

Eftersom lillan har bestämt sig för att sluta bli buren eller åka vagn frivilligt när hon är vaken, utan minsann tänker gå överallt vi ska, så kände vi att det var dags.

I Östersund köpte vi rediga gå-skor till henne (gick på nästan 500 spänn!!) och igår fick hon ett par små gummistövlar av sin mormor och morfar. Nu är det bara kvar att köpa bra regnkläder, sen är hon utrustad för dagisstarten om 1½ månad!

Frågan som kvarstår är vem tusan som utrustar hennes nervösa mamma med lite mod!?

Hur tusan kan man leva med hjärtat utanför kroppen hela dagarna!? Det är ju jobbigt redan nu när hon är hemma med sin pappa...

En fundering: den forskare som, genom att ...

En fundering: den forskare som, genom att studera zebrafinkens beteende, kommit fram till att det är genetiskt med otrohet - är det bara jag som tror att han letar ursäkt till ett snedsteg? Ja, för sist jag kollade så var jag ingen fink.... Nej, jag hoppas hans fru ger honom en pungspark för den löjliga "forskningen"


Snabba lunchbloggen

Saker idag:

Jag retar mig på tjejen på radio som läspar och inte kan uttala "R" som skickas till Raskarums rosträdgård för att intervjua en person som pratar ungefär 30% mer skånska än min dialekthjärna klarar att översätta. Jag ursäktar mig med att vara lättirriterad och trött idag.

Men det löste bilen genom att var femte minut hela förmiddagen byta radiokanal till P4 Blekinge (något jag givetvis också retade mig på eftersom jag inte befunnit mit i Blekinge idag)

Jag älskar Brita för att hon är bäst

Jag har lite skräckblandad besserwisserhet mot min lillebror som körde omkull med moppen - jag hoppas han mår bra och att det inte behöver opereras!! Men samtidigt så LÄR AV DETTA, Marcus!! Du kör ju som en blådåre.

Våran hall är i stort sett färdigrenoverad och jag är HELNÖJD!

Jag har spenderat min dag på stenshuvud och i Kivik... En vackrare vy än så tror jag få har haft på jobbet idag. Jag hamnade mitt i utställningen på Kivik Art och bestämde genast att jag ska ta med mig familjen dit och kolla nån dag, för det verk jag sprang på fascinerade mig och jag kände att jag vill se mer - men det får man ju givetvis ta på sin fritid.

Nu ska jag minsann återgå till verkligheten. Lillasyster, make och dotter är tydligen och käkar glass och har det bra i Åhus... Ja, vissa har det fint.

Mammi och pappi var påväg ner när Marcus körde omkull, så de avvaktar besked efter vägen nu om de ska fortsätta hit eller vända hem. Vi får se vad som händer.

ÄNTLIGEN hemma!

Johan erkände att det var han som råkade dra sladden. Till frysen alltså. Så maten blev kass. FY JOHAN! MEN, jag uppskattar att du erkände det, för det hade jag ALDRIG gjort!

Pratat larmkoder med en vän som skaffat hemlarm liknande vårat. Man måste ju komma på en fråga och ett svar som man kan säga om man råkar bränna av larmet av misstag... Och här har man ju världens chans!!

Skaffar vi ny kod i framtiden så ska jag minsann vara JÄTTErolig och tvinga väktaren säga nåt i stil med "Syns min kameltå i de här byxorna?" och jag ska svara "Jajjemänsan, hela vägen upp till äggstockarna, lilla gubben!"

Muahahahahaaaa *ond*

Dagen har spenderats i Köpenhamn med make, dotter och lillasyster. Vi åt på fin restaurang, gick i massa affärer, gick vilse när vi skulle ta en genväg till tågstationen och fick gå flera kilometer runt hela staden... Ja, det var en trevlig dag. Tack för UNDERBART sällskap, ni som var med :)

Bilder tar jag imorrn, för nu har jag inte sovit på läääänge och tänker ta en snabbdusch och sen dyka ner under täcket i MIN säng *saknat*

Åkte ju över 100 mil i regn i natt och sen direkt på shoppingresa till Danmark... Det tär på kärringen.

Borta bra men hemma... stinker!!

Ja, FY vad här stinker!!

Jag vet inte om vår blomstervakt dragit ur sladdarna för åska eller om det var Johan som gjorde det innan vi åkte... Men av misstag råkade sladden till vår frysbox också åka med ur. Det är inte hela världen, jag är varken arg eller bitter, bara lite lätt illamående.

Frysboxen som innehöll x antal kilo kött (vi snackar minst 5kg i bara köttfärs och där fanns en del kotletter, 6 paket bacon och massa annat kött som jag köpt nån gång när det var bra pris och slängde i frysen för framtida bruk)... Frysen innehöll även en stor låda kanelbullar som jag bakade nån vecka innan vi åkte... OCH EN STOR PÅSE IS som Johan försiktigt frös in där när han behövde isblock för att kyla ölen på altaninvigningen.

Påsen med is hade spruckit när den smälte. Allt kött var härsket och flöt omkring i sina påsar (som självfallet inte var täta) och bullarna låg som små kobbar där i det sura blodhavet i bottnen av frysboxen.

Hela huset luktar surt... Bläääh. Men nu har jag iaf slängt all mat som fanns däri, och jag har öst ur vattnet och skurat rent... och ställt ner ett fat med ättika och en citronhalva i hopp om att det ska ta väck lite lukt.

Annars tältar jag ute på gräsmattan inatt!

Urk

RSS 2.0