2012 och telesnor...

Har ni sett filmen "2012"? Det gjorde tyvärr jag. Den går på tv1000 nu. Jag har sån grym ångest efter att ha sett den!!

Satt även och funderade på vad jag skulle göra om jag fick veta att jorden skulle gå under inom någon timme... Fly vore ju lönlöst, jag har ingen raket eller ark (som i filmen). Jag skulle nog göra en flaska välling, sätta mig i sagofotöljen med Alice och sen hålla om henne in i det sista så hon aldrig skulle vara rädd.

Nog om det.

Jag är uppretad!!! På telenor!!! Att ett bolag kan vara så fruktansvärt fantasilösa att de knycker coca-colas julreklam! Det är ju nästan så man skulle kastat colaburkar efter de där blodiglarna som står innanför svängdörrarna på affären ibland.

På tal om blodiglar så har årets tiggeri börjat på riktigt nu. Det står folk i vart och varannat gathörn nu och tigger... Eller värvar som det kallas. Allt från rädda barnen till rädda ejdrarna. Jag går, precis som resten av alla julstressare, nästan omvägar för att slippa bli haffad av dem... Jag har inte pengar över att skänka. Jag vill inte just nu heller. All min inkomst går till att skämma bort mitt barn så till det yttersta! Men så får man inte skriva, det är dålig-mamma-varning att skämma bort sitt barn. Tuff kärlek. Min unge! Jag gör som jag vill!

Bakade lussebullar tillsammans igår, jag och Alice. Bild kommer nästa gång jag sitter vid datorn, för den här blogg-appen vill fortfarande inte låta mig bildblogga med iphonen.

Nu ska jag sova... Shit vad sent det blev!!!


Tandläkarskräck

Är man mamma så är man. Då är det bara att svälja sin skräck och masa sig iväg till tandläkaren... Hur ska jag annars kunna ta dit Alice i framtiden om jag själv vägrar?

Det blev fjärde gången på några månader som jag gick dit nu... Första gången var bara undersökning, sen har jag varit två gånger till tandhygenisten och idag var det dags för det fasade lagningsbesöket hos tandläkaren. Det gick bra. Det kändes inte ett dugg. Min tandläkare är lite speciell med jag måste erkänna att hon är duktig. Dock slog jag bakut när hon erbjöd sig att laga två tänder på samma dag. Icke! Jag vill dela upp det. För psykets skull.

Och plånbokens.

Har två små hål kvar att laga samt en gammal lagning som lossnade (för typ 6 år sedan)... Och så ska de dra ut min ena visdomstand. Ja, det är illa. Man får dock skylla sig själv om man väntar nästan 7 år mellan besöken.

Nu har jag ett besök till före jul... Nästa vecka, den femte. Då ska de laga fyra-ettan :P Inte för jag har en aning om vilken tand det är, och jag har ingen tandvärk... men skit samma. Den behöver tydligen lagas och då är det bara till och gapa! Sen blir det ett besök fredag den 13 januari. Då drar vi visdomstanden! Huuuu. Men tandläkaren säger att rötterna växer rakt och att det läker bättre uppe i munnen, så det ska inte vara så farligt. Jag får väl tro på det. Har ju dragit ut 4 tänder innan när jag fick tandställningen... Men då var jag 14! Minns dock inte att det var brutalt otäckt.

Så är det en dubbellagning den 27e januari. Två tänder alltså. Om ekonomin tillåter. Återstår att se. Stackars Johan får jobba sig halvt ihjäl för att jag ska få fina tänder. Tänk, vad skulle jag gjort utan honom!?

Haft tandvärk förmodligen.

Lägesuppdatering

Fortfarande varken el eller vatten. Eller... Vårt vatten dras ju upp med elpump så det hänger ju ihop. Takpannorna och en plåt flög all världens väg i natt och skorstenen fick sig en törn, så det blir till att gå från jobbet vid lunch idag för att laga medan det är dagsljus. I övrigt inget spännande. Månadshandlade och FYLLDE frys och kyl i fredags, lagom kul nu när vi inte haft el sedan igårkväll. Inte öppnat dörrarna så jag hoppas det håller kylan någorlunda. Alice har sovit som en gris hela natten. Är det inte märkligt? Att det ska krävas full storm, slammer och flygande takpannor för att ungen ska sova en hel natt!?

Mörker

Ingen el, inget vatten. Man vet att man är supermamma när man sitter i stearinljusets sken och kokar välling på elden i öppna spisen. Glad att vi tappade upp vattenflaskor!!

Nu ska jag sova. Med ett öga öppet så inget händer min dotter inatt, när det blåser så träden bugar. Vi får väl se imorgon om jag tar mig till jobbet i tid eller om det blir läge att röja träd från vägen först. Det är nackdelen med hus på landet.

Fördelen är att de få grannar vi har (en bit bort men ändå) äger stora traktorer och andra saker som man kan ha nytta av om man inte tar sig fram.

En annan sak som måste fixas före jobbet imorrn är taket. Det brukar alltid fara några plattor när det stormar och då denna stormen sägs vara extrem så räknar jag nästan med det. Knakar och smäller lite på taket, misstänker att vindskenan också har det jobbigt inatt.

God natt alla! På återseende!


Storm

Stormar ute... Får bli ett mobil-inlägg.

Johan trillade och tappade jullådan när han skulle ner från vinden med den idag. Johan klarade sig bra, julsakerna - inte lika mycket, så jag och Alice trotsade stormen vid lunchtid och åkte och fixade lite nytt.

Likväl, det behövde uppdateras lite.

Skriver mer imorgon. Nu ska jag mysa med Alice innan läggdags.


Hyggliga bilförare!?

Finns såna? Hyggliga bilförare...?
Ja, i den här stan finns det iaf inte många!

Jag stod på parkeringen, stora planen, utanför domus idag... Rätt nära utgången. Jag skulle backa ut därifrån med en gnällig ettåring i bilen vid halv fyra... Trodde jag. Jag räknade över 100 bilar som inte kunde släppa ut mig (man måste ju backa ut på utfarten från parkeringen och svänga runt) innan en kille med tonade rutor och skithög volym till slut stannade och vinkade att jag fick köra ut. Det var över 20 minuter efter att jag baxat in barn och vagn i bilen. 20 minuters tjutande och försök att äta sig loss ur barnstolen medan mamma Nilla svettandes försökte "rycka" lite med bromsen och backen ilagd så någon av alla i kön (som mest stod stilla ändå) skulle förstå att jag ville komma därifrån och vara barmhärtig. Icke. Så fort det rörde sig lite och en liten glugg uppstod bakom mig så gasade någon på som attan för att täppa till den, så jag inte kom ut. Ja, de tjänade säkert en hundradels sekund på att göra så. Idioter. Hoppas er julmat ruttnar!


Var hos tandhygenisten idag. Det är lika smärtsamt som tandläkaren (kanske mer) men betydligt billigare. Jag har en ung tandhygenist som "min". Egentligen skulle jag få någon gammal nucka med erfarenhet sedan tidernas begynnelse eftersom jag har panikångest över att gå till tandläkare, men nuckan blev sjuk när jag skulle dit första gången och den här unga fick mig med kommentaren "jag såg ju lite för sent på journalen att du har väldig tandläkarskräck... Men vi försöker väl!"

Hon är jätteduktig. Jag tänker inte byta nu... Kunde inte fått en lugnare och trevligare människa. Ett problem bara! VARFÖR VARFÖR VARFÖR ska de hålla på att prata med en och ställa frågor samtidigt som de har pressat munnen full av verktyg och fingrar!? "Brukar du använda tandtråd?" frågar de, eller "Hur hade du tänkt fira julen i år?" och det enda svar man kan ge är "Gahgrrrllllluuhhh". Oavsett fråga.

En annan sak som jag vill kräkas på idag är fotografen som tog löjligt mycket för att fotografera Alice och sen fick vi inte bilderna på skiva, utan 8st utskrivna på papper som gör att vi inte kan förstora bilderna utan att gå till honom och göra det... Smart affärsmässigt. Men jag tänker inte lägga flera tusen på en förstoring hos honom som AllFoto, något kvarter bort tar 300 för!!! Babybilderna var på annat papper och kan förstoras men de var ju som tidigare sagt inte alls så fina som jag skulle önska. Nej, jag är lite bitter. Där rök julklappen till föräldrarna. Men men. Nästa år får vi köra enskilt dagisfoto... Det är toppen! Fattar inte hur dumma vi var som inte gjorde det i år, hade ju bara varit att skicka tillbaka om vi inte velat ha bilderna ju! Lätt att vara efterklok. Ger min mamma en grytlapp istället. Eller något annat klassiskt. Exakt vad kan jag ju inte skriva här eftersom hon läser min blogg... (Hej mamma!) Och så får hon ju sin Alice-dos när vi kommer upp över jul!

Vad mer ska jag skriva om nu då, när jag väl sitter här. Stormen Berit som ska komma i helgen? Haha... Måste de få så löjliga namn!? Oavsett namn så verkar stormen missa oss... Bra, för imorgon ska jag till IKEA med svärmor! Då vill jag inte ha en massa träd och skit i vägen! MEN om stormen skulle slå till så är vi rätt bra förberedda. Ja, till den grad att vi har några liter flaskat vatten till välling om elen skulle gå... Plus löjliga mängder ljus, ved och tändstickor. Det går aldrig någon nöd på oss.

MEN så var jag ju dum och såg "2012". Har ni sett den? Ångest. Inte för att jag tror det kommer hända... Men samtidigt kryper tanken i bakhuvudet - Tänk OM det skulle göra det ändå! Bäst jag dricker löjligt mycket coca-cola kommande år så jag inte missar en gyllende droppe! NEJ, jag värderar inte det högre än familjen, men att jag ska älska dem och spendera så mycket tid som möjligt med dem och skapa fina minnen - det är självklart ändå! Det gör vi oavsett, krävs ingen undergång för att jag ska vilja göra utflykter med mitt barn.

Äh, nu ska jag frossa fredagsmys och skicka elaka sms till Brita som jobbar ikväll!

Haj haj!

Brådis!

Jennie om Farsdag!:
Men varför var din mamma arg på din pappa på erat bröllop? Kan de inte hålla isär sånt eran dag?
Jag vill börja med att svara på detta... Min mamma var arg på pappa eftersom han var den enda som visste att vi skulle gifta oss då... Hon fick veta det efter cermonin att han hade fått veta flera veckor tidigare (eftersom min make är traditionell och bad om min hand). De bråkade inte :) Hon tyckte bara han kunde sagt något, så hon kunnat ta med sig näsdukar...

Här kommer iaf lite bilder innan jag ilar vidare i min snart-advent-städning!


Alice äter äpple


Den första kolla-mamma-vad-jag-gjort-på-dagis-den-får-du-presenten som jag någonsin fått!! En ljuslykta!

Nu kom svärfar

Off I go

Dagens skånska...

Dagens skånska ord är ett skällsord. Det kan användas som slut i meningen "du, din jaevlaaa..." och måste uttalas på skånska för full effekt. Ordet?

- Lammapatte!!! (fårbröst)


Jag vet...

...Att Brita redan länkat denna som kommentar... Men jag tycker han förtjänar en riktig länk och i synnerhet till det här blogginlägget:

För-Ätaren!

Jag är nästan lite kär i den mannen - på något konstigt jag-behöver-äta-något-som-inte-kommer-ur-våran-frys-och-smakar-microvågsugn-och-du-verkar-ha-kommit-på-lösningen-att-äta-allt-jag-är-sugen-på-samtidigt-sätt nu. Nej. Glöm det. Inte kär. Men all respekt! Man lindar på tok för sällan in sina mackor i skinka istället för papper!

Farsdag!

Jag skickade inget kort i år. Jag kan ändå inte bräcka mina syskon som gav pappa en spa-upplevelse... Istället tillägnar jag detta inlägget till min pappa! Ja, och givetvis har jag ju ringt!Tack för att du alltid ställer upp, för att du lyssnar och låtsas förstå vad helst jag säger.... För att du aldrig säger nej, även om det nog egentligen vore det rätta att göra. Tack för att du kan laga allting och för att du kör över 100 mil bara för att finnas här när jag behöver dig - när Mika fick valpar, när jag var ensam en midsommar, när Alice kom till världen... Ja, i synnerhet det sistnämnda då du fick köra oss till förlossningen!

Utan dig vore inte världen sig lik. Jag älskar dig, pappsen!


Tack för att du tyckte tomte var viktigt när Alice firade sin första jul... Det kanske inte hon tyckte, men det betydde mycket för mig att du tog dig tid att ställa upp...


Tack för att du burit min dotter i dina trygga händer och sett till att hennes uppväxt blir bra.


Du har varit så stolt. Och det gör mig så glad!


Och mest imponerad var jag när du vågade hålla tal på vårt bröllop fast mamma var så arg... Och att du höll det hela hemligt innan! Jag trodde väl aldrig det skulle gå att genomföra i hemlighet, i synnerhet inte när det brann och hela min värld rasade. Du fanns där och stöttade upp. Det är guld värt.

När jag blir rik som ett troll så ska jag betala tillbaka allt du bidragit med under åren... Och jag ska köpa dig en privatchaufför som tack för alla tidiga mornar som du klev upp för att skjuta till stall och tävlingar... Men om jag nu aldrig blir så rik, så vill jag i alla fall att du ska veta att jag uppskattar allting otroligt mycket. Att du är min hjälte.

Grattis på farsdag!

Weddingday....

Bröllopsdag! VÅRAN bröllopsdag!

"Bomullsbröllop"

Ja. För ett år sen gifte jag mig med mitt livs kärlek på vår älskade dotters dop. Helt sjukt vad tiden går fort!

Firade igår, medan farmor satt barnvakt till Alice. Käkade en trerätters middag och hade jättemysigt!

Först frossade vi kräfttoast, sen blev det varmrätt; Rosmarinpiskad flankstek, hasselbackspotatis och gräddig rödvinssås med grillad sparris... och avslutade med bärmousse. Mmm, helt otroligt gott!!

Har precis hämtat hem Alice och nu ska vi snart väcka Johan - det är ju inte bara bröllopsdag och dopdag här hemma - det är ju FARSDAG också! :)

Härliga liv!

Alltså... Idol....

Jag är inget fan av idol. Ja, och inte blev det bättre när Cilla gav mig ännu en sak att reta mig på (som jag inte tänker dela med mig av till er som faktiskt tittar)

Men!

Den här tjejen är BRA!Sången också... Jag önskar jag med hade skrivit såna låtar när jag var en liten rädd tjej med tandställning. Men jag slängde bort de åren på trav. Typiskt.

Något jag däremot följer är True Talent... Det är inte lika sent på kvällen och passar en mammas rutiner mycket bättre... Dessutom är ju detta bättre än originalet:Heja Dimitri!

Ja, jag hade inget bättre att blogga om... Men jag hade datortid. Johan lägger Alice. Grattis till mig.


Mycket kan man säga om Mika...

Hon är kanske inte världens bästa vakthund alltid (dock tror jag nog hon skulle göra sitt "jobb" om någon kom in i huset)... Och hon kanske fiser fruktansvärt illa efter all människomat hon äter när hon ligger under barnets stol... Och hon har ju sin medfödda skälldamp.


Men en bättre hund finns inte! Hon är så gudasnäll mot barnet att det är löjligt!

Här hade Alice klättrat upp och satt sig på hennes rygg... Och bestämde sig för att pussa hunden. Så hon greppade tag i nosen och vred om huvudet på hunden och tog sig helt enkelt en puss. Hunden å andra sidan verkar inte lida, hon bjuder in till lek med Alice och där ungen är kan man nästan alltid ge sig tusan på att hunden också är. Häromdagen blev det vääääldigt tyst när jag stod och lagade mat, så jag gick för att se vad Alice gjorde. Då satt hon och låtsasmatade hunden med en liten sked i pippi-tältet. Mika satt där och gapade snällt och såg så nöjd ut.

När hunden får nog så går hon och lägger sig någon annan stans... Aldrig att hon är hotfull mot sin kompis. Och varför skulle hon? Ungen har ju lärt sig öppna skåpen och kan plocka fram godsaker. De lever i symbios.

Hitta bilder...

Alice ska ha med sig foton till dagis, så gör de egna tavlor som de kan titta på när de är där... Mammas jobb: Hitta bilder på familjen.

Hur långt ska man gå när man tänker familj?? Foton på mig, johan och hunden... och Alice såklart... Men ska man ta med farföräldrar och morföräldrar?? Och moster Moa? Då måste vi ju ta med morbröderna och faster och farbror också...

Och var finns en bra bild på alices morsa!? Ingen vet.

Inbrott

Inatt fick vi objudna gäster. Någon var in på gården och tog för sig av sakerna i johans bil. Min kära make tyckte att det inte var så farligt, så han ska inte polisanmäla. Ja, ni som känner min "snälla" make förstår - han ville inte ens kräva de tidigare husägarna på dolt fel när vi fick en elbrand... "De har ju ändå inga pengar". Så ja, VI får själva betala omdragningen av elen - något som ännu inte är klart, vi har den stora delen på vinden under isoleringen kvar... Vi är redan uppe i MÅNGA tusenlappar.

Ahhh, elaka Nilla blir tokig. Men samtidigt är det min snälla man. Den man jag älskar... Och det är en del av vem han är. Mjäkig eller inte, han är mitt livs kärlek. Suck.

Händer det fler gånger får hunden börja sova utomhus :P

Sempercancer...

Mitt barn har ätit de där produkterna... Både fruktpinnarna och de andra med havre och hallon. Hon fick det som muta när vi hade barnvakt i somras och någon gång hemma som mellanmålsgott. Produkterna som innehåller en av världens mest cancerframkallande mögelgifter.

Något som tillverkaren SEMPER tydligen visste om.

Jag hoppas de mår bra nu. Jag kommer aldrig mer köpa semper. Vällingen slängdes i morse i ren protest och ny från annat bolag kommer köpas hem. Visst, det skiter säkert de blankt i, jag utgör en minimal del av deras kunder. Men det är ändå den minimala delen. Jag hoppas att fler följer mig... Tar ställning.

Här nere har jag lust att skriva både hot och förbannelser. Men jag tänker inte ge dem det nöjet. Jag är så arg att jag säkert hade kunnat skriva något högst olämpligt och olagligt. Dock undrar jag om det är värre än att se på när små barn äter cancerframkallande mellanmål.

Fy fan.

Mmmm

Eftersom trafikverket inte anser att det här kan hända någon om de inte bor i tätbebyggt område... och då vi har staket och vägen, trots allt, är fem meter bred (jag vet inte om de någonsin kört i 70 och mött en tröska där vägen bara är fem meter bred... Men de påstår att det ska gå)...

...så blir det inget farthinder på vår väg i år. Inte någon sänkt hastighet heller.  

Ja, jag läste också att chauffören hade fått hjärtstopp och det var det som orsakade olyckan... Men vad jag vill påpeka är att så stora fordon kommer med otrolig kraft och då stoppas de INTE av en liten vägg eller några staketstolpar.

Han Juholt har uttalat sig idag också. Han säger att han "känner ett starkt stöd". Jag undrar VAR han känner det...? För sist jag kollade så var han den mest avskydda politikern... I Sverige iaf. Till och med Åkesson hade fler som kände förtroende och då är det illa. För Juholt. Inte för Åkesson... För honom känns det säkert bra.

Så slutligen vill jag bara uttala mig om folk som inte kommer i tid! Folk som inte ens kan ta sig an och komma i tid till de viktigaste händelserna... Javisst, jag kan också vara sen ibland - men de flesta av oss känner någon som ALLTID är sen. En sån som man lika gärna kan stämma träff med en halvtimme tidigare än man själv går dit, och man är ändå före dem. Hur svårt kan det vara!? Om jag för det mesta är i tid - FAST JAG HAR SMÅBARN, så kan det inte vara så svårt att hinna utan barn och med bil... Det finns inga ursäkter kvar. "Jag skulle fixa håret" är inte okej som ursäkt tycker jag. Jag tänker sluta vänta på dessa människor. Mitt liv är för kort för att vänta på någon som inte ens kan vara vän nog att komma i tid. Nästa gång en av dessa (ja, jag har faktiskt mer än en sån i min bekantskapskrets) kommer sent så kommer jag ha försvunnit redan.

Busungar!


Först vill jag bara påpeka att det är fruktansvärt jobbigt att vara en hund i en småbarnsfamilj...


Lilla vilda slog sig förra veckan...  Här med skrubbad läpp och blöja på huvudet.


Var på midag hos Jeanette och Mio igår. Fick chokladpudding till efterrätt...


"Du får smaka lite av mig också!"


Kladd.


Sov i bilen idag. När vi lossade bältet när vi kom fram så tippade hon fram... sen satt hon och sov så tills vi baxat fram vagnen. Skön stil... Morsan som får ont i nacken av att somna med huvudet på soffans armstöd - hur hade man mått om man somnade dubbelvikt såhär!?

Stressad? Jag!? Näääh...

Jag har städat hela huset (utom datorrummet som är Johans ansvar) grundligt och jag har förberett mat... Jag har fixat och donat och nu ÄNTLIGEN börjar det falla på plats allting.

Johan ska ha herrmiddag. Nilla sliter alltså som ett djur för att laga mat man ändå inte kommer få äta. Men att istället släppa loss en bunte svettiga män i köket kändes som en sämre lösning... Lagar jag maten nu så vet jag hur mycket disk det gick åt och kan minimera skadan. Johan har en förmåga att använda dubbelt så mycket redskap när han lagar samma maträtt. Det innebär dubbelt så mycket disk.

Räcker det inte med att det kommer brukas ungefär 40 glas ikväll? Ja, för oavsett hur många gäster här är så står ändå samtliga våra glas på diskbänken dagen efter. THANK GOD FOR ELECROLUX SILENCE!! Min älskade diskmaskin.

Snart är allt förberett med van och trygg hand och jag kan med gott samvete lämna över allt avsvar till maken när jag och Alice åker till Jeanette.


Vård av barn?

Hemma som sagt. Vab... Dock ifrågasätter jag hur mycket vård ungen kräver. Hon är pigg, rastlös och 100% uttråkad över att bara gå här hemma. Febern är borta *poff* och det enda spåret av sjukdom är prickarna och att hon är lite blek om nosen.

Dock är mamma Nilla hård. Är man hemma och sjuk så ska man vara HEMMA. Nu sover hon iaf middag efter att ha matat i hunden en tredjedel av lunchen, själv ätit en tredjedel och den sista delen kletade hon fast i sitt hår. Spaghetti och skinksås. Fin stylingprodukt för hår...?

Jag har hunnit städa nästan hela huset och tvättat ett par maskiner tvätt och tagit med hunden och Alice (i vagn) på en liten promenad till morotsfältet där vi hämtade lite middagskomponenter. Här finns ingen tid för sjukdom för en mamma! Jag tog en zyx, ett par skedar honung och lite vatten och sen var det bara på det igen! Tricket är att ALDRIG sätta sig ner och känna efter.

Dagens visdomsord hämtat ur dassboken: "Ba...

Dagens visdomsord hämtat ur dassboken: "Barn blir förkylda. Män får influensa. Kvinnor härdar ut..." amen! Ligger på soffan... Har Alice i vagnen som jag rullar fram o tillbaka med min ena fot, gjort så sedan ett inatt. Hon har sovit hyfsat. I sovrummet ligger Johan med feber och är övertygad om att han snart ska dö. Jag är rätt övertygad om att det är en liten influensa och att han är på benen igen före torsdag - you'll see! Tills dess får jag vabba nu... Ta hand om både mitt lilla och mitt stora barn. Hunden verkar iaf frisk.


RSS 2.0