Förtydligande

Jag har världens bästa och vackraste unge. Motivering behövs inte. Jag vet. Johan vet. Mormorn vet. Och nu vet ni, kära läsare!


Rädda Joppe!! Död eller levande...

Någon mer som sett det barnprogrammet och retat er på att den störiga ungen ständigt tappar bort sin uppstoppade vän?

I vår familj kallas Joppe kort och gott för "Nalle". Han har blårandiga hängselbyxor och har idag lyckats försvinna tre gånger. Jag vill inte påstå att mitt barn är lika drygt som joppes ägare... Men jag funderar på att köpa tio kopior på Ikea så jag slipper springa runt och ropa "naaaalle, var ääää duuuuu?!" på stan med en högst bekymrad och nallelös flicka på armen. För husfridens skull.

Tack alla ni som hittade och återlämnade nalle idag.


Ingen dator

Datorn hemma är officiellt död. Det innebär att det inte kommer bli bilder eller annat på ett tag eftersom min blogg-app i mobilen inte verkar fungera som den ska.


Härlig dag

Fikarast. Plattformsbyte på jobbets alla datorer. Ni vet, plattform... Det är det man står på när tåget har gått. Och det är nog precis vad som hänt här för INGENTING fungerar bra.

Nu ljög jag.

Internet fungerar. Synd att det inte räcker för att utföra ett effektivt arbete. Sitter just nu kvar på rummet istället för att fika, för jag väntar samtal från interna it-supporten. Jag har väntat så sjukt länge att jag verkligen inte tänker missa om de nu ringer medan jag frossar choklad någon annan stans!! Jag har en grön banan att gnaga på här så jag klarar mig...

No more Daisy's....

Vi stannade för att äta i fredags påväg hem i fredags... Kom till civilisation strax efter fyra, så Alice började bli hungrig och ingen av oss kände speciellt för att ställa sig och kocka. Så sagt och gjort stannade vi på Daisy's eftersom det ligger smidigt efter vägen.

Min mat var rätt okej, jag åt chickybits med pommes. Johan köpte en stor hamburgermeny men fick mindre pommes än Alice fick i sin barnmeny. Alice var gnällig och ville inte äta så vi smakade och hennes hamburgare smakade skumt så den tog vi bort så hon fick chickybits med mig istället... Glasen som vi fick cola i var helt fläckiga och äckliga... Och de enda andra "gäster" som var där var tre halvfyllon som spelade jack vegas.

Det var dyrt, tjejen i kassan var otrevlig, maten var dålig och jag lovar att jag ALDRIG MER tänker äta där!!! NOWAY!!

Dessutom drog de pengarna idag (en söndag!?) istället för direkt och jag som har dålig koll utan internetdosan tillgänglig har ju litat blint på telefonbankens saldouppgifter... Så igår hade vi strax över 100 på kortet som jag skulle ta och köpa välling för imorse... Idag när jag (tack och log INNAN jag körde till affären) ringde för att dubbelkolla saldot låg jag över hundra minus. Tack så jävla mycket. Kul om man kört upp till maxi och fått stå där som en idiot... Nu är det ju inte konstigt att de drar så i efterhand... Det finns ett par ställen som gör så tyvärr... MEN eftersom det var som en följd av den urusla middagen så kändes det extra JÄVLIGT rent ut sagt.

Vilken ska bort?

Ponera att du har ett barn på si så där 21 månader och några dagar... Anta sedan att detta barn tycker att din säng är världens bästa lekställe. Förstå sedan spänningen när du ska lägga dig och det ligger något under täcker som dina fötter inte vill dela rum med.

Dagens skörd:
-en pekbok med "coola kor"
-en tomflaska cola
-en slajmfigur som blinkar vilt om man rör den
-hemtelefonen (jaså, det var där den var!)
-två golfbollar
-en nappflaska med vatten... Eller... Utan. Men det var nog med från början. På en kall och blöt del av sängen.

Hellre under täcket än under soffan eller i nalle-havet i hennes rum. Det är fan så mycket lättare att leta här om bilnycklarna plötsligt är borta!!

Inatt kommer mormor o morfar hem. Ha en trygg resa så hörs vi imorrn!!


Nu är bildavvikelsen åtgärdad.

Here we go...


Vi var ju på kurs. Vi kan sammanfatta det så här: Det ösregnade. Nonstop i två dagar.


Vi har ju tydligen en djungel på vår gård... Alice leker i smällbärsbusken.


Somliga barn får en bobbycar. Somliga en gunghäst... Vi gav våran en stor hund.


En snäll stor hund. Väääldigt tålmodig och snäll.


Äppelträdet blommar så fint nu


Bakade småkakor häromdan. Ett par hundra eller fler. De tog slut på tre dagar. Hmm...


Älskar blommande rapsfält. Här ett i farten på väg till...


...stenshuvud där unge och hund knatade upp.


Så hade vi picknick på toppen. Grillad kyckling, kex och festis. KALASERS tyckte Alice.


Sen knatade vi ner igen... och då gick det undan. Det är minsann inte lätt att bromsa de små benen när de fått upp farten i nerförsbacke!


Slutligen var vi och fiskade i Harasjömåla idag... Jag och Johan fick varsin... Jag tänker ju inte säga vem av oss som drog upp den lilla mesfisken... Men min är i vart fall den stora ;) hehehe

Manligt, maken.

Manligt.

Medvetet bildbristande

Blir inga bilder förrän mormorn och morfarn är hemma. Allt för att de ska njuta av semesterns sista dag istället.

Alice kom knatandes med telefonen och ville ringa idag... Vi brukar ju ringa mormor nästan dagligen annars men det går inte nu, så idag har Alice berättat roliga historier för mormor Bettan istället :) men efter att ha snackat obegripligt och skrattat hjärtligt åt vad hon nu än sa, så stelnade ungen plötsligt till och konstaterade sedan med allvarlig röst "inte momma". Och det har hon lite rätt i, det var inte hennes mormor... Det var ju min :) sen ville hon inte prata telefon mer, vi försökte ju bara lura henne att det finns flera mormödrar, men se det gick hon inte på!

Filur den där lilla ljusa :) brallan brallansson, mammas gryn.


Nej, mamma

Jag tänker inte skaffa Skype så ni kan ringa mig från er semester.

Faktiskt borde ni inte ringa mina syskon där heller!!

FÖR NI ÄR PÅ SEMESTER!!!! Jag är helt övertygad om att vi alla klarar oss även om ni slappnar av och njuter några dagar!

Ni har ju för sjutton inte varit på barnfri semester sedan urminnes tider...


Stenshuvud

Flickorna Mattisson är på utflykt. Vi tog en tur till nationalparken där Alice precis imponerat på sin mor genom att gå/springa/hoppa/klättra upp till den södra toppen... Det är en kilometer med en hel del branta partier och hon har ju väldigt korta små ben.

När hon blir trött i småspirorna har morsan lösning med sig på ryggen i form av bärmesen. Men än så länge vill hon absolut inte sitta i den utan springa själv... Inte mig emot, hon lär sova gott ikväll!

Mika blir dock spattig av vårt låga tempo och här finns ju betesdjur så hon måste vara kopplad. Får väl släppa loss henne på lägdorna hemma sen så hon får rusa av sig.


Sätt en berusad elefant på dem!

Läste Expressen i telefonen och fastnade för artikeln om att en femåring fått föras till sjukhus efter att ha skadats på mcdonalds när ett gäng fulla vuxna idioter ramlat över henne.

Alltså - ett BARN hamnade underst i killarnas slagsmål och gjorde sig illa!!

Nu är killarna gripna för vållande till kroppsskada och misshandel... Ett lämpligt straff vore kanske att släppa in dem i ett trångt utrymme med aggressiva och berusade elefanter eller flodhästar?

Men det är ju bara vad jag tycker...


Självklart!!

Självklart har Maria rätt! Alice blev 21 månader och ingenting annat :)


Nitton

Idag är Alice 19 månader. Jag tänker inte spalta upp vad hon kan. Hon kan allt.


Tvådagars...

På kurs. Johan är hemma med Alice.

Men det är lugnt...

...jag har lagt fram rena strumpor till  båda två!


Otacksamt jobb

Bloggar här på min frukostrast... Och då undrar ni kanske varför jag gör det istället för att svulla gratisfrallor och varm choklad? Jo, för idag är det någon som måste hyllas!

Killen som håller på att sätta tegel på höghuset nere vid ån! Jag passerar honom varje morgon och varje eftermiddag och kan redan där konstatera att han har sjukt långa arbetsdagar... Han drar upp en liten kärra med tegelstenar på ställningen och sen börjar han mura upp dem. En och en.  Så tar det slut på kärran och han får hämta mer. En kärra räcker inte långt och det syns knappt att han jobbar, även om jag aldrig sett honom slöa när jag passerat, för det verkar ta oändligt lång tid att tegla upp det där.

Jag hade fått ett nervöst bryt och slängt stenarna i ån och krävt att de bara putsar fasaden. Men inte han, nej nej. Han släpar upp sina stenar, bygger och håller på så. Det är DET jag imponeras av. Tålamodet. Heja dig, tegelkillen!

Ute på gården...

Ett urval gårdsnöjen... Man behöver inte åka långt för att roa sig om man är en liten Alice.


Alice och pappa testar att hoppa ihop.


Men efter någon dag är hon tuffare och hoppar riktigt högt själv!


Vinkar till kossorna som bor utanför vårat hus. Ny tjur i år, gamle gossen är hamburgare nu...


Kan också klippa gräs precis som farsan!


Gungeliguuuung vad det pirrar i magen när man har mycket fart

Det var allt jag hinner idag. Alices kusin vitamin fyller tonåring!

Aktivister...

Jag tror att budskapet gått fram här redan. Jag gillar inte aktivister. Inte av något slag.

Speciellt inte okunniga s.k. djuraktivister som gör mer skada än nytta. Såna retar mig till tusen. Och så idag kom ju en chans utan dess like... SOM INTE FOLK TOG!!

Jag snackar om de där green peace-typerna som kedjade fast sig på ett fartyg som skulle till arktis. Huruvida jag stödjer borrningarna eller inte låter jag vara osagt då jag inte satt mig in i ärendet, men jag tycker säkert tvärtemot aktivisterna ändå.

I alla fall så kedjade de fast sig... och det "skapade en fördröjning".
-HUR!? Det är min fråga!! HUR kan en bunte fastkedjade människor hindra ett stort fartyg? Var de SÅ tjocka? Sjönk skeppet? Hade jag haft ett fartyg på väg mot ett av de kallaste och jävligaste ställen som finns på jorden och någon fått för sig att kedja fast sig i min båt - FINE, sitt där och huttra då när jag kör vidare... Jag kan komma ut med en kopp varm choklad till dig när vi närmar oss temperaturer så kalla att det gör ont att ens nämna.

Jag säger inte att detta är ett korrekt sätt att hantera aktivisterna, verkligen inte. MEN JAG HADE kanske gjort så. Om jag hade haft ett jättestort fartyg med fastkedjade grönfredar.

Oj vad jag vill ha ett jättestort fartyg.

Fast inte för att åka dit det är kallare...

Valborg

Jag tar det helt enkelt i kronologisk ordning, varför det kommer ett par bilder nu innan som inte hör till valborg...


Den omtalade jordgubbspyramiden... Som förhoppningsvis är full av goa gubbar nästa sommar (och kanske ett par redan i år även om vi fick väldigt små plantor...)


Min nya torkvinda! Inte för det är något att lägga upp bild på, men jag är så nöjd!!


Alice hjälpte till att göra snittar igår innan gästerna kom... Hon tyckte morsan var snål med gegga på brödcirklarna... En liten tesked var inte nog, hon hällde halva byttan över sin lilla brödbit. "Nam nam"


Resultatet... Samtliga är "himmagjorda" så om någon vill ha recepten så finns de i mitt lilla förvirrade huvud. Då får ni säga till!


Amy, Hannah och Eldiz


Den glada husbonden och hans glada hund.


Eldiz försöker blåsa liv i brasan.


Behöver någon säga vad hennes gubbe och våran hund tänkte om det?


Men brasa blev det till slut. Varmt och gott!


Obligatoriska "nu ska vi stå här och glo på en eld och försöka se intresserade ut"-stilen. Det är otroligt hur besvärade tre gubbar kan se ut...


Jeanette och Mio


Grannens bål sett från vår gård...


Amy, Hannah och Eldiz... Några timmar senare, inomhus i värmen. Det må vara vår, men det är skönt att gå in när mörkret faller på och det blir kallt ute. Ungarna var frusna och mammorna behövde salta pinnar och inför eurovision.


Nu tappade jag min kronologiska ordning... Det här är inte bildmotivet egentligen, upptäckte det bara i bakgrunden på en annan bild... Man ser ju rätt tydligt vem som petat åt hunden mest.... hehe


Johan testar Alices studsmatta... "HurraaaaaaAAAAAJ, JAG STRÄCKTE MIG!!" lät det...


Alice när hon sov middag idag (måste ju lägga någon bild på henne så inte mormor och mormor Bettan blir arga på mig)


Alices hörna på altanen... Med lilla stolen, massor av smultronplantor och smulgubbar och annat som hon själv fått välja...


...Som exempelvis den här blompinnen med prinsessan.


"På sommaren är regnet lite varmare..."


Örtträdgården som vi fick så fin ifjol är på G i år igen :) Lite nya förmågor men en hel del gamla favoriter.

nu ska vi "ull rull rull rull" säger Alice. (kolla youtube och dansa...)
Hej hej

RSS 2.0