Varmkorvsattack

P - ser du kommunisterna?
J - nej, allt jag ser är korvar!

Sista dagen med Joan... Ja, på ett tag iaf, för nu flyttar hon till Jönköping :(

Fick chansen att säga hejdå barnfri, genom att äta sushi på helt fel sätt och kolla på stylthönan Harriet... Ja, och kommunister, nazister... You name it. Vi gjorde hela Kristianstad (jo, det gick ganska snabbt).

Mycket sorg att min märkliga lilla vän flyttar.

Och jag luktar fortfarande varm bomull... Eller "fy fan vad du stinker... Blöt hund!" som johan så fint uttryckte det.



Läckies

Huggies blöjor var kassa. De passade inte alls vår dotter!!

Någon som har en unge med skum kroppsform som vill ha ett paket blöjor?? Det är två tagna ur förpackningen, 46 kvar.


Ah typiskt!

Dagen efter jag snålat och köpt billiga blöjor så klickade jag upp testet från TestFakta (finns att se HÄR). Typiskt. Vi var grymt missnöjda med de som vi har som nattblöjor till Alice nu (de som faktiskt vann testet) då de inte sitter så skönt på henne som baby dry från Pampers gjorde (inte med i testet) samtidigt som de inte tar upp mer heller. Vi brukar ha pampers på nätterna, men Johan tyckte vi skulle prova annat sist så vi köpte Libero. Bad idea.

Denna gången ännu sämre? Vi skulle precis ta de vanliga pampersblöjorna när jag tyckte att "vi kan ju prova något helt annat..." och greppade billiga huggies-blöjorna. Näst sämst i test. Tack så mycket. Men de kanske fungerar. Vi får testa, annars åker jag och köper riktiga och slänger dessa! 

För bara det bästa är bra nog.

Och när vi ändå är inne på ämnet så har vår lilla skrutta börjat "Gå schtitta totta å tissa" flera gånger om dagen. Hon pottränar sig själv :) Vi som sa att vi skulle börja så smått i sommar, men det verkar hon lösa helt själv. Heja Alice!

Trädgårdsbestyr

Börjar jobba igen nästa vecka. Ska bli skönt att komma hemifrån och till ett jobb jag gillar, men samtidigt kommer det bli jobbigt att träffa min kollega och vän som har en rejäl kula på magen. Jag är bitter. Dock kan jag tycka att hon förtjänar det mer än vissa andra som går tjocka nu, tjejen har försökt bli gravid väldigt länge och barnet kommer bli älskat och ompysslat till tusen. MEN jag kan inte förneka att jag är bitter.

Denna veckan ägnas åt trädgården. Vi håller på att flytta vår ved till det nya vedskjulet för att riva det gamla... Och på platsen det gamla står idag kommer en lekstuga deluxe att byggas nästa sommar till vår lilla älskling, med stengång till dörren och egen bärså. :) Bara det bästa är bra nog! Hon kommer nog få en egen liten veranda utanför där vi kan hänga lådor med smultron och jordgubbar... ja, morsan har storslagna planer!

Lite annan allmän städning har påbörjats också. Planen var att tvätta och olja altanen i påsk, men eftersom vi får finbesök från norrland då så får vi nog ta tag i det nu istället. ska nog ta upp och skaka dynorna också och se så inte något äckligt djur byggt bo där i vinter (de har legat i en dynbox, men man vet aldrig med de där förbenade mössen! De tar sig ju in överallt!)

Och imorgon ska jag faktiskt baka och fylla frysen igen. Brukar alltid ha fikabröd hemma men nu har det varit dåligt med det ett tag... Så imorrn blir det bullar, hallongrottor, småkakor, kärleksmums och annat gottigt som är smidigt att frysa in och bara ta upp när man får besök. Och som alltid när jag bakar så kommer säkert min svärfar dyka upp här i något ärende :) Jag tar det som en komplimang att någon gillar det jag gör.

Slutligen vill jag passa på att tacka gubbarna och käringarna nere i Åhus för den go'a smörgåstårtan ni skickade! Det är helt rätt att man behöver tröstäta ibland och då finns det nog inget som slår en grymmers god smörgåstårta!


Filmkväll

Johan kommer in i vardagsrummet

J: Vad ska du se?
P: 2012, den börjar nu!
J: (ser skeptisk ut)
P: VAD!?
J: (skakar på huvudet) Är det en så bra idé verkligen?
P: Va?
J: Ska du verkligen se den filmen... Du brukar ju bli lite... hispig.
P: Ja, jag ska se den.
J: (suckar) Då går jag till datorn.

Jag är inte hispig, jag vill bara inte dö i ett brinnande hål på ica maxi.

Men såhär i andra reklampausen börjar jag bli lite... Panikslagen, fylld av dödsångest och förmodligen kommer jag börja snickra på ett evakueringsskepp i morgon.

Slutkörd

Någon sa att det bästa sättet att tömma känslor ur kroppen var att genomgå ett sjuhelvetes träningspass. Sagt och gjort kan jag meddela att det INTE är en bra idé när man blöder som ett såll plus att man MINSANN inte mår ett dugg bättre i huvudet bara för att benen och armarna också värker!!

Hunden är slut också. För Nilla har inget gymkort och tänker heller inte lägga pengar på dyligt då hon har gym och pt på jobbet igen nästa vecka och dessutom inte har tid för mer träning på fritiden för då är Nilla MAMMA... Iaf så är hunden trött för jag släpade med mig den stackaren på min avslutande cykeltur runt halva häraden, efter att själv har plågat mig med ved, krattning och annat hemma med en rasande fart.

Trädgården börjar dock bli grann. Och vår allt fetare hund behövde nog den turen, även om jag mer eller mindre fick släpa henne efter cykeln sista kilometern.


Alice hjälpte till att plantera magnolian till litens minne härom dagen... Hon passade även på att vattna hunden som lyckligt gapade för att fånga allt vatten som sköljde över henne.


Mitt i prick! Rakt i gapet!


Fast vattenslangen är lite svår... Det är lätt hänt att man vänder på munstycket och då blir det såhär otäckt! Alice skrek dock inte utan såg bara fruktansvärt förvånad och lite arg ut, sen fortsatte hon duscha hunden istället.


Sen började hon på ett litet pysselprojekt med sina nya "småbarnskritor" inne där det är torrt och varmt. Vår i all sin ära, men när man är drypande blöt efter ett vattenkrig med vovven så är det skönt att gå in och värma sig för än är det minsann ingen sommarvärme!


När man är på botten...

När man är så långt ner man kan komma... Då finns det bara en väg och det är upp! Jag är redo att prata nu. Jag är redo att komma igen! Jag mår verkligen inte bra, men att gräva ner sig gör ingenting bättre.

Jag tänker köpa vin. Inte för att jag är någon direkt vindrickare, men märket Vernissage har bag-in-bag-viner!! Finns alltså rött, vitt och rosé på HANDVÄSKA!! En liten pappväska med bärrem och en tapp-kran på ena sidan. UNDERBAR idé!

Det vill jag ha! Kanske till valborg, även om vi velar lite huruvida vi ändå ska ha hit massa folk då. Dock är det bara goda vänner, inga okända utan bara några härliga nära vänner, inte fler än att vi kan bjuda på lite godsaker och välja att gå in på kvällen när det blir för kallt för ungarna ute. Säga vad man vill, men bra värdar det är vi tammefan!

Annars kanske mammi och pappi kommer ner till påsk. Isåfall köper jag en väska till mamma också ;) Det kan hon behöva hon med efter allt detta.

Vår!

Haft en härlig dag med Alice. Ja, med Johan också för den delen. Vi har tagit våren till oss och haft en familjedag med tur till plantskolan, vattenkrig på gården och lunch på stan. Åkt rutchkanor och ätit glass. En härlig dag, där inte ens vädret gjorde oss besvikna!

Precis vad en Nilla behövde!

Det blir alltid värre framåt natten...

Tystnad. Alice sover. Johan och Mika sover. Nilla sitter och... Ja, bara sitter. Inte trött. Vill inte somna, vill verkligen inte drömma!

Avbokade resterande tiderna hos barnmorskan idag. Känns som det blev att sätta punkt på riktigt. Nu är det över, nu tar vi oss i kragen och... Lägger oss ner och gråter tjugo liter till. Det hade ju gått så långt... Risken var ju minimal!! Det är så fel. Det händer andra, men inte mig!!

Fått jobbig medicin av doktorn för att min kropp ska återgå till normal. Den ger svåra kramper men är förstås nödvändig i sammanhanget. Är ju bara några dagar som den ska intas. Fysiska smärtan dövar den psykiska. Jag känner ingenting. Jag känner allt.

Ni som ringt utan att få svar idag; jag vill verkligen inte prata med någon. Inte än. Ge mig lite tid att resa mig. Jag vet att ni vill väl och att ni finns där och jag uppskattar det verkligen men jag är inte redo än.

Och ni som undrat; Alice mår bra, vi har hållit ihop de här dagarna så hon inte direkt märkt av något mer än att mamma har lite ont och inte kan bära henne just nu. Tur hon är så liten som hon ändå är. Tur dagis finns också!!


Lilla Nilla

Igår var tveklöst den värsta dagen i mitt liv.

Ibland är man inte så förbannat tuff.

Ibland är man väldigt, väldigt liten och svag.

Ibland är allting så jävla orättvist!!!


Tomhet

I min dröm Det finns inga ord ibland.

jo!

Jag trodde inte det blev bättre... meeeen:


Mannen idag!

Dagens man blir ju tveklöst den här:



Att bara komma på tanken på att leva sig in så när man teckentolkar melodifestivalen... wow. Dessutom visste jag inte att man kunde teckengrowla. Men det kan man. Helt tydligt. Wow

Nästa år tänker inte jag se den vanliga festivalen - no no! Jag tänker se den teckentolkade! Solklart!

Ingen?

Ingen som råkar ha lite saker över? En säck pengar eller så... Det är just typiskt att allt går åt skogen samtidigt!

Alla småbarnsmammor utan torktumlare vet pinan! Vi måste skaffa en ny innan hösten när hänga ut-säsongen är över igen!

Sen behöver Alice en säng. Hennes spjälsäng ska snart ärvas vidare och vi vill att hon är trygg och känner sig nöjd i den nya i god tid innan så hon inte känner att vi rycker sängen ifrån henne och skapar onödig syskonsvartsjuka, det lär vi få smaka på ändå. Säng blir det vecka 27 när morföräldrarna kommer på besök med en bil som har plats att frakta den från Ikea och hit!

Till råge på allt är dammsugaren kaputt! Sop i all ära, men en ny dammis blir det här inom kort!!!! Det fungerar inte annars!

Och det som fick bägaren att rinna över var igår när vår altandörr bestämde sig för att dö. Och ryktet säger att den är byt-ut-död. Jeiiii!!

Vi som såg ljust på sommaren med två bra inkomster och skattepengar. Nu känns den sommaren väldigt avlägsen!


Mix megapol

Lyssnat på mix megapol på eftermiddagarna lite då min vanliga radiokanal har en så tradig pratare då... Två gånger har mix spelat Timbuktus resten av ditt liv... Båda gångerna har den varit sönderklippt och censurerad!!!

Hur kan man få förstöra en låt på det sättet?! En bra låt dessutom... Klipp sönder Robyn eller Maggio om ni nu ska sabba!!


Bildlöften...

Jag må vara kass på att hålla mina löften om bilder... och inser att det inte kommit något nytt sedan januari...

Så här kommer en liten sammanfattning av slutet på januari och sedan resten av tiden fram tills nu.



Februari var endålig fotomånad för min del då jag var rätt mycket sjuk. Så här i efterhand kanske det är förståeligt att jag var det... Inte precis så det smittade ;)

Ni får bara en bild.


Lilla fröken klurade ut hur det här med jacka och dragkedjan på den fungerar... Även om det blev lite upp-o-ner ibland. Hon insåg också nöjet i att tömma ut alla sina leksaker och mammas plastburkar på golvet och sedan skratta elakt.

Mars kan jag kanske hitta lite sköjsigt.


Alice har lärt sig ramsan "sko sko liten häst" och tycker att det är fruktansvärt roligt att leka den med sin mamma... Speciellt då mamman är kittlig och tjuter högt när hon bankar på fotsulan.


Alice fick sitt livs första tablettask som lördagsgodis... Mycket lycka!!


Vi var på barnmässa med farmor och shoppade lite roligt, bland annat en uppblåsbarhäst man kan sitta och hoppa på, sedan fikade vi italiensk glass (finns det godare glass!?). En mycket trevlig dag.


Eftersom jag hade graviditetsdiabetes med Alice blev det omgående glucosbelastning... Sockret låg på 3,2 (vilket kanske inte säger de flesta så mycket, men det är grymt bra!) så jag firade med att gå och klippa mig och frossa en sån här smarrig macka på Duv-Anders :)


Letade något roligt till Alice också, fick bli en Max-bok (jag är ju iiiiinte less på Max blöja, neeeeej då)... Så såg jag den här... Brannbilen!? Ehh... Köpte den givetvis inte. Jag uppmanar inte mitt barn till läs- och skrivsvårigheter.


Sen fick jag och Alice nöjet att "TITTA GIIIIIIIISAAA DÄÄ UTÄÄÄÄ" genom vardagsrumsfönstret... Jobbigt dagen efter bara när våra två nöffevänner var tillbaka och precis som vi sitter där och vinkar till grisarna så kom en jakthund farandes och hängde sig i strupen på den mörka grisen... Vad säger man då till sitt barn som ser lite bekymrat ut? "Oh, kolla Alice, nu leker grisen och vovven!! ÅHH, vad de leker... OJ KOLLA nu RAMLADE grisen! Hoppsan! Ska vi kanske gå och leka med lite vatten i diskhon istället??? Nu. Genast."


En linslus har vi fått iaf. Nu kan hon komma med min iphone och sen sätter hon sig framför mig och visar tänderna (läs: ler) så man ska fota henne, sen kastar hon sig fram för att få se hur bilden blev... Sötast.


Vår lilla dockmamma.

Fel låt

Ja, jag säger det nästan varenda år... Men hey, Sverige har ju inte vunnit Eurovision på fasligt länge heller så...

Jag hade hellre skickat Danny med en bra show och okej låt. Fast personligen gillade jag dead by april mest, vars chanser att vinna var borta efter juryn (förlåt; Björkmans!) röstning var klar.

Suck.

Alla tittar, alla tycker och alla har åsikter och 90% tycker fel låt vann i slutet. Är det inte märkligt?


Tack :)

Tack för alla söta gratulationer, både här och på telefonen!

Många undrar hur jag mår denna gången och det är som de sas; det behöver inte alls bli lika illa som sist.

Det är nog faktiskt värre nu :P

NU!

Nu sitter jag vid en dator... Så detta borde ni kunna kommentera. Så smäll nu in alla kommentarer ni suttit på sedan sist det fungerade!

Men var snälla... Man ska inte mucka med en havande häxa!

Jäpp!

Alice ska bli storasyster, beräknat på dagen en månad efter hennes tvåårsdag.

Högst oplanerat, något oväntat och lite ovälkommet till en början. Det kommer nog bli bra.

Utlovade bilder kommer när jag sitter vid en bättre dator. Hej hej!!

Val i USA

Valet i USA är lite som melodifestivalen... Det är aningen för många deltävlingar för att vara intressant.


Kommentarer

Förstått att något gått fel så de inlägg jag skriver från iphonen inte går att kommentera trots att jag ställt in så det egentligen borde gå...

Det är väl inte oväntat för appen har fler dumma fel och saknade funktioner, men jag har inte haft tillgång till dator på ett tag (därav avsaknaden på bilder som min app också kraschar när jag försöker ladda upp)

Ska sätta mig vid datorn och lägga in lite bilder och ge er ett inlägg att kommentera ikväll. Efter jag stressat röven av mig för att få fint här innan värderingsmannen kommer.


RSS 2.0