Borgeby

Gårdagen spenderades på Borgeby fältdagar... Jordbruksmässa that is. Hade oväntat jättetrevligt och fick skratta gott många gånger när Anna skulle köpa smörjmedel till skogsmaskiner eller jag själv bygga en enorm fodersilo. Allt för att i slutänden få oss varsin reklamkeps, något som vårt jobb hade delat ut som uppgift under dagen.

Tydligen var det bara två (gissa vilka?) som tog detta på allvar och när övriga kollegor stoltserade med fyra kepsar i bussen hem när tävlingen skulle avgöras... Så satt vi med fjorton var. Plus varsin stråhatt. Och obegripligt mycket märkliga kunskaper om maskiner, traktorsäkerhet och utsäde.

Deltog även i en tävling där första pris var tre säckar raps. Inte för jag har mark att odla tre jättesäckar raps... Meeen är det tävling så är det! Tror även vi "råkade" vara med i en tävling om ett halvt ton granulat. Vad ska jag med det till om jag vinner?! Ja, grannen skulle väl jubla för det lär nog doneras till honom.

totalt sett var det en bra dag. Nya kunskaper, både om kollegor och vårt arbete och våra kunders arbete... Och nya idéer... Och fjorton nya kepsar att byta efter humör.

Plus att Louise fick en liten bebis! Grattis vännen!! Hon är bedårande.


Lillebror...

Lilla, lilla lillebror... Min pyttelilla bebisbror... tog körkort igår.

Grattis Fredde!

Konstigt det där. När småsyskonen blir äldre och snart är jämngamla med en själv :)

Imorgon kör de från norrland för att på söndag komma fram till en förväntansfull dotterdotter. Ja, Alices morföräldrar och mostern kommer!! Såvida inte mina bröder (som de lämnar hemma) skadar sig. Det har de ju gjort varenda gång mina föräldrar varit påväg hit ner. Smartrövar. Så detta är en hälsning till Fredrik och Marcus; gör ni er illa nu så kommer storasyster och gör er ännu mer illa!!

Det är MIN MAMMA som Alice brukar säga.

MIIIIIIN

En förmån

En fin förmån med arbete är ju det fina som kallas "semester" :) något som nalkas snart. En vecka kvar bara efter denna.

Blir mest hemmamys. Grillkvällar och parmiddagar. Fast numera är det inte mycket parmiddagar då de vi brukar äta med har minst en unge nu :) Övrigt i sommar blir väl lite utflykter med Alices momma å moffa å mooooa och Amy frågade igår om vi skulle ta en utlandsresa (till Köpenhamns zoo) och eftersom både gubbe och unge jublade åt den idén så tycker jag Amy ska ta åt sig för gårdagens bästa!

Blev en fika med Jeanette och Mio igår också. Gud vad pojken växer! Som jag sa till hans mor igår; passa på att fostra innan han blir 15 för då har han vuxit om dig ;)

Nu ska jag sätta mig med en påse wienergum och se på när Johan renoverar.


Hemmakaos

Renovering pågår. Johans kontor... Det är otroligt vad mycket vi hade där inne!! Hela "biblioteket" och sovrummet är fullt av saker trots att johan tog upp massor på vinden igår (bebiskläder, resväskor och annat som ändå bara tar plats här nere).

Det var det sista rummet vi inte gjort om något i sedan vi flyttade in.

Snart semester!! Härligt! Ska till Kiviks marknad och åka karusell tills jag kräks! I övrigt har vi inga större planer... Umgås med Alices morföräldrar och moster som snart kommer ner. Och sooooova :D


Världens fulaste...

Världens fulaste hund är korad. Jag Kan visst skratta åt fula djur (och människor) men tävlingen var grotesk enligt de bilder Expressen publicerade. Stackars djur.

De där stackars hundarna är ju skadade, vanskapta och tydligt inte i bra skick. Det är hemskt att se! Måtte de stackarna snart få somna in och få ro, för det där är plågeri!!


Lchf

Mår lite tråkigt (trött och hängig) och dagarna går i ett. Johan jobbar en bit bort så han kör jättetidigt och kommer hem sent. Det innebär att jag är "ensam" med Alice både före och efter dagis och däremellan försöker jag jobba, leva, handla och kocka.

Och ibland sova på natten... Ja, om det inte vore för att vi har ett internationellt vuxendagisläger med grym musikanläggning och flygmaskiner som närmsta granne en vecka nu.

Kort sagt behövs en diet som hjälper mig att fungera. Jag testar lchf...

...och det stämmer!! Lite Choklad Hjälper Faktiskt (för det är väl det lchf betyder?!)


Till Johan

Haha... jag gillar inte P3... Meeeen ibland får man gå ifrån sina principer. Denna är till min kära make och hans kollegor idag:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2024&artikel=5150937

Klicka er till Emmas version av dansa, pausa.


Hemma på vår gård...

...där brukade det stå en ford...
Den hade hjul, den hade däck...
...men bromsen den var VÄCK!

Suck.
Ja.
Bilen. Vår förbannade ford. Den sista ford vi kommer ha. Greger.

Han står på verkstad. Utanför mitt jobb står en lånebil med europas största reklamtext över hela sidan.

Tack och lov att pappsen stack åt oss en slant så vi köpte en cykelvagn förra våren... För lånebilar har minsann inga bilstolar. Bilstolen är i Greger som är upphissad och utdömd. Ja, idag är en jobbig dag. OCH EN DYR dag. Där rök den härliga sommaren... I stort sett hela skatteåterbäringen går till detta.

Ny bil nalkas VERKLIGEN nu. Jag har spanat lite på en helt ny Skoda Superb combi... Hade en sån hyrbil sist vi var iväg på kurs... Stort bagageutrymme, skön att köra och de som satt bak sa att den var skön att åka i även där (vilket faktiskt inte är så självklart i dagens nyare bilar). Gott om benutrymme, plats att sätta dvd i bilen och allt sånt där annat som är högst relevant när man är en familj som kör långa sträckor årligen (det är ändå över 200 mil tur och retur när vi kör och hälsar på Alices mormor och morfar).

Det behöver bara nalkas si så där strax under 300 000 över också så är saken biff ;)

Till Brita

Den dagen en man gör DETTA för dig... Och först då... så svarar du "JA"Gud, Johan kom undan allt för lätt!!

Fingerfärg

Egmont Kärnan skriver själva att färgen "Tvättas enkelt bort med ljummet vatten från de flesta material".

Det är en lögn.

Färgen går bevisligen inte bort från följande material:

-hud
-badkar
-duschkabinsdörrar
-hundar
-parkettgolv
-frotté
-bomullstyg
-handfat av vitt porslin
-hår
-plastankor
-mammor

Iaf inte med "ljummet vatten"

Falska enkronor

Alltså.. Tycka vad man vill om vår svenska konung... Men det där är inte roligt. Det är mobbing på hög nivå. Och dessutom inte något jag vill ska hamna i min dotters spargris.

Väx upp.


Polis polis potatismos

De grep den kille som körde ihjäl en man i centrala Malmö, han var känd som kriminell, påverkad och jakten började när han smet från en annan olycka osv...

Men nu ska de utreda om polisen gjorde fel som jagade honom?! Det är inte första gången detta sker och jag behåller min åsikt.

Helt sinnesrubbat. Jag tycker att polisen borde få mer befogenheter och större leksaker istället. Som en granatkastare. Det hade stoppat idioten bra mycket tidigare och ingen skulle någonsin behöva oroa sig för att han ska köra påverkad igen!

Hur kan ni beskylla farbror blå när de gör sitt yttersta för att stoppa idioter som den i Malmö?! Tänk lite.


Fadimes pappa...

Jag har svårt att sätta mig in i situationen. För mig är det ofattbart hur en far kan mörda sitt barn och kalla det heder. För andra är det vardag. Sjukt. Så innerligt sjukt.

Nu vill iaf Fadimes "pappa" komma ut ur buren. Tidsbestämt straff. Gav han sitt eget barn den chansen? Inte det minsta. Det var planerat, rått och fruktansvärt och jag kan tycka att hans handling även var grymmare än exempelvis breiviks.

Mannen gömde sig, hoppade fram och avrättade sin egen dotter. Och hävdar att det var bra och rätt. Det är nog det värsta man kan tänkas göra. Är det någon man ska kunna lita på så är det väl sin förälder?!

Usch jag finner inte ord.


Mormor Bettan

Mormor Bettan... Min mormor, Alices mormors mor. Morsdag passerade och jag insåg nu nyligen att vi inte gratulerade henne!

Johan undrade härom dagen hur gammal mormor Bettan är. Jag svarade "tja, omkring 50 tror jag". Har vid närmare eftertanke insett att min egen mor är "omkring 50 tror jag" så rent logiskt är hennes mor aningen äldre. Men för mig har min mormor inte åldrats en dag sedan jag var relativt liten och det högg till ordentligt i hjärtat när jag insåg att min mormor nog inte är omkring 50 längre.

I min värld är mormor odödlig. I mitt huvud finns hon alltid där för min dotter som hon funnits där för mig. I mitt huvud sitter hon och dricker gin och tonic på vår altan när Alice tar studenten och hon svänger sina lurviga på dansgolvet när ungen gifter sig... Och får sina barn... Mormor Bettans barnbarnsbarnbarn... Och bakar mormorkakor (chokladrutor med hasselnötter) i all evighet.

När jag var liten var jag mormors flicka. Det är jag fortfarande, fast i smyg. Mormor har alltid funnits där och därför var det bara naturligt att döpa vår första dotter, Alice Elisabeth, efter henne.

Min mormor är stark. Hon kickar röven av dummingar, cancer och vad som helst. Hon är en genuin stålmormor. Jag hade gett mycket för den styrkan och det modet.

Tack, mormor Bettan. För att du alltid funnits där för mig och min familj. För de grymma gener du gett mig och för det jävlar anamma som du lärt mig.

Och för de oändligt många gånger du suttit barnvakt till mig, låtit mig bo hos er på somrarna och tagit med mig ut på resor jag annars missat.

Tack för att du finns. Och för att du alltid kommer att finnas.


SOK?

SOK... Ni vet, de där förmodligen ickesvenskarna som ska bestämma vilka som ska tävla i blågult i London-OS snart...

Ja, jag får ju anta att de inte är svenskar för de verkar onekligen inte se till Sveriges fördelar.

Jag blir arg. Om de nu inte tycker att våra svenska idrottare räcker till i de sporter som de till och med kvalat in till... Då kanske herrarna i SOK själva vill ställa upp? Om de nu är så väldigt mycket bättre?!

Kommiteer är till för att bytas ut då och då. Kanske är det dags för denna nu? Jag kan ta deras jobb... För halva deras lön säkert utan att förlora på det. Och jag skulle, tveklöst, göra ett minst lika bra jobb! Skillnaden är att jag tror på rättvisa och ärlighet. Har man klarat en i förhand bestämd kvalgräns så ska man få vara med!!

Vad är det där för sandlådefasoner att ändra reglerna i efterhand?

"Dumhet" som Alice skulle säga. Dumhet!!


RSS 2.0