Du har rätt

Men nu är det som det är.

Fångad av en stormvind

Storm. Hann hem innan det värsta, men inte med stor marginal... Låg redan träd över vägen på flera ställen, dock föll det bakom med så inte lönt att vända när man väl kört. Mest otaktiskt var det nog att jag inte hade något batteri på mobilen när jag körde.

Tog mig, med lite hjälp från medtrafikanter med motorsågar, hem rätt snabbt och smidigt ändå. Och huset står, med undantag för lite nedblåsta takpannor, kvar på sin plats :)


Hemma hade vi ström till ca 19, så vi hann käka lite, rigga med ljus och ladda telefonerna innan det blev mörkt. 

Fortfarande strömlöst... Eon har redan skickat att det kommer vara det till ca 19 ikväll, samtidigt säger de att de inte hunnit vara ute och kollat skadorna än så risken är ju rätt överhängande att de skjuter fram den tiden. Väldigt sällan de flyttar prognoser på andra hållet. Blåser dessutom ganska rejält ännu.

Verkar som det kan bli en spännande dag på jobbet också. Alltid en rolig arbetsplats när något sådant här händer... För alla vet väl att det är vårt fel att det blåser? Vårat, sj's och eons fel.

Jag kör ingenstans än på någon timme ändå! Ska jag bråka med hinder på vägen så ska jag göra det i dagsljus! 

Hoppas alla är okej.. Har fått rätt många sms från er oroliga vänner/familj norrut men som ni nog fattat nu så mår vi alla prima här :)

Säng klar!

Lovade ju bild... Här är den!

Alice är helnöjd! "Nu målar vi gul på väggen, mamman" sa hon bara. Inte den färg jag hade tänkt men fine, vi får se vad det blir :)

Idag har vi varit på promenad nere vid forsakar och tittat på djuren...

Alice och de "läskiga" getterna. 

Skön runda men ack så tungt att gå upp för backen med vagnen på hemvägen, då även Alice blivit trött i benen och valde att åka. 

Nu ska jag leka lite med mina små älsklingar innan vi ska iväg och frisera Bettan... 

Saker som driver mig till vansinne!!

Ja, förutom det faktum att jag byggt en hinderbana av flyttlådor och annat i den precis färdigrenoverade hallen... Jag hatar ouppackade lådor, påsar och annat!! 

Det som driver mig till vansinne och sen lite längre är det faktum att vi köpt en ikeasäng. På fyndvaruhuset i Älmhult... Fynd betyder att något kan tänkas saknas eller så, och i detta fallet saknas den viktigaste delen på en Ikea-möbel:

Bruksanvisningen för montering.

Jag vill inte verka negativ nu... Men hur jävla många olika skruvar behövs för att hålla ihop en säng?!

Om ni såg café bärs montera vägg-tv senast så vet ni hur detta sängbygge riskerar att sluta. 

Jag vet var de säljer rosa silvertejp... Inte för att jag helt köper idén att byta färg på något som heter ett namn innehållande en annan färg... Silver är silver och rosa är inte silver. Tejp är tejp oavsett.

Men Alice har fått välja. Och då blev det rosa säng :) fina prinsessan som kommer hit och sover i morgon... Om jag får ihop den här jävla sängen!

Annars får hon sova hos mig. 

Lillebror kommer givetvis också :) lille glader :)

Ni kan iaf få se hallen som det såg ut innan jag fyllde den med flyttlass...
Från ytterdörren...

Från vardagsrummet... 


Ja, jo... Jag delar vardag med en sån där typ som sätter upp likdelar på väggarna. 

Grind för trappan ska monteras också, så du behöver inte påpeka det Moa...

Bild på sängen kommer i morgon när den är färdig!

God natt!

Flyttlasset

Idag rullade flyttlasset. Eller rent tekniskt igår eftersom det är efter midnatt.

Viss vånda. Många känslor. Detta har INTE varit en rolig dag!

Bosse i fredags... Åt tacos med hela rummet och tyckte det var helt fantastiskt göttigt!

Det här med små tungor :)

Fotograferingen igår gick väl okej bra... Min tungbefaring var befogad. Hon hade sin tunga ute på 7 av 10 bilder... Men fine, det är sån hon är vår lilla sessa och det är ju HENNE vi ville ha kort på, inte någon uppställd liten docka. Men visst, det hade ju varit trevligt med en fin bild man kan ge bort till den äldre generationen ;) Jag vet ju att hon kan bara hon vill.
 
Borde köra till jobbet. Men det är kallt ute. Och det är varmt här inne.
 
Hösten är till för att avnjutas från under en varm filt här på kullarna. Alternativt från en lövhög, hoppandes med ungarna... INTE från ett kontor mitt i stan. Men men. Jag gillar ju mitt jobb när jag väl är där... Trots att jag delar kontor med ett par riktigt märkliga typer ;)
 
"Oj, jag har ringt fel, jag skulle prata med mig själv..."
 
Nä. Nu får jag rycka upp mig. Så jag slipper jobba till typ 7 ikväll... Jag har stämt träff med en fredagsmyskrävande dotter ikväll, så jag kan inte jobba för länge. Dock verkar hon lite hängig så vi får se hur mycket mysande hon mäktar med. Men däckar hon har jag ju en liten glad gosse som tycker att mamma är borta på tok för mycket. Det tycker jag med. Det är bara en månad kvar, sen är det min tur att vara mamma på heltid!
 
Längtar så det gör ont.
 
 

Av olika skäl

...har min blogg varit låst en tid.
 
Shit happens.
 
Det har varit prövningar, det lär komma fler.
Men just nu är jag den lyckligaste människan på jorden. Det virvlar höstvackra löv kring mina ben när jag dansar fram genom livet för tillfället. Det känns överallt.
 
Dagisfotografering idag. Fina Bettan ska fotas. Borde ha släpat tösen till en frissa innan, men det glömdes så jag fick "justera" lite lugg själv i morse. Hmm, nu minns jag varför jag är det jag är och inte frisör :) Men hon kommer inte sitta nog stilla för att det ska synas på en bild ändå tror jag. Personligen är jag glad om hon bara håller tungan inne i huvudet när det är en kamera framför henne. Knasa.
 
Off  I go!

Bosse kan...

...sluta torka golvet med sin mage...
 

Testar bara...

Det verkar som jag klurat ut hur man gör bilderna mindre i appen...

Testar med en bild på (det nu obefintliga) murkna räcket jag slog ner idag. Och muppen som lånade mig en hammare och stod bredvid och såg lite rädd ut medan jag hamrade ;) och som (enligt bilden) fick städa upp efteråt.

Minsann ska det också fixas om det nu ändå blir så fint omgjort inne i huset!! ;)


Ungarna har skött sig superfint idag! Idag OCKSÅ ska väl tilläggas. Bettan har lekt i parken och Bosse har smakat chokladglass. Längtar sjukt mycket till 1/12 när jag går på mammaledighet igen!!! Mindre än två månader nu!!

Då blir det en semestertripp norrut. :)Vildar... 

Mammamakten

Ja, jag vågar ju inte lägga in en bild utan att lägga in en på ungarna också... 

Min kära mor skulle aldrig förlåta mig ;)
Freak

Haft en semesterdag nu mitt i veckan! Inledde min lediga dag med att kliva upp före 7... Sen körde jag till tandhygenisten och gapade snällt. Köpte en eltandborste till Alice. Sen hem...

...där jag bakade både äppelkakor, äppelmuffins och tvingade mina barn äta äppelbåtar. Ja, vi har ett brutalt äppelöverskott här hemma!

Tänkte göra lite äppelmos i morgon... Och kanske gelé. 

Postade paket... Körde till Malmö... Fick stå och glo ett tag då larmet tjöt på sjukhuset där plus att de inte hade ström. Följde Johan till läkaren när larmet slutat tjuta. Eller iaf till väntrummet där jag och barnen väntade. Sen körde vi hem. 

En helt normal semesterdag. 
För en helt normal norrlänning...
I ett inte fullt så normalt Skåne!

Nyckeln heter det! Inte nycklern!!

Så det så!!
Och nu tänker jag stirra på er tills ni lärt er det!


RSS 2.0