Ha den äran idag!

Hurra för mig som fyller år!!


Estelle

Okej, det är inte det namn jag hade valt, då jag associerar det till annat... Men de valde det och ve och förbannelse över alla er där ute som i media spyr galla över det... Det är inte upp till er att ens bry er om vad en mor och far döper sitt barn till, var istället glada för jag kan komma på betydligt sämre namn!

Dessutom har säkert inte era barn heller så perfekta namn! Nä, fine, de ska inte bli regenter... Men Estelle ska och hon lär få det nog tufft ändå att växa upp i rampljuset.

Jag tror hon kommer bli en utmärkt Estelle. Om något år finns inga andra förslag kvar.

F.ö. var ju Alice upptaget.


Prinsessa

Ännu en prinsessa har fötts i Sverige... Ja, den första föddes ju för 1,5 år sedan här hos oss 

Men kul för dem att ha kläckt! Även om jag har en känsla av att det gör lika förjävla skitont oavsett titel. Tycker dock synd om Vickan som inte får den där mysiga bara-vi-tiden som är rätt skön när ens underliv känns som om man råkat sätta sig på ett piggsvin.

Lycka till med er "framtida" regent där hemma. Hon har nog egentligen redan tagit över.


Fängelse eller hotell?

Det har varit mycket gnäll från fångar på sista tiden... Dels strejkar de och så är det den där barnamördaren "tyskan" som anmält sin anstalt för hon får för lite frihet och inte får laga sin egen mat...

Vi kan väl säga såhär: NI ÄR FÅNGAR, inte hotellgäster. Ni sitter där för ni är samhällets avskum och ni gav inte era offer frihet att välja. I tyskans fall inte ens växa upp och laga mat.

Hade jag fått bestämma så hade ni inte ens haft madrasserade sängar. Knappt mat alls... Och troligen aldrig kommit ut. Det är tur för alla intagna i sverige att jag inte får bestämma. Men jag hade säkert kunna spara skattepengar i mängder som kunnat gå till skola och omsorg. Det hade varit bra.


Krogmomsen...?

Det är mycket i media nu om priserna för att äta ute efter momssänkningen... Att priserna inte gått ner...

Men har jag missuppfattat hela grejen? Poängen var väl inte att det skulle bli billigare att äta ute, utan att det skulle öppna för fler anställda på matställena?

Sen att det kanske inte heller blev sanning pga en stor bunte giriga krögare är väl egentligen vad man ska beklaga och påpeka?

Eller har jag fel?


Alla hjärtans...

En hel dag tillägnad hjärtat... Och inte en enda som tänker på det.

Istället för att ge bort äcklig choklad kan man gott fylla i ett donationskort eller byta kostvanor. Eller ge blod.
För det verkliga hjärtats skull.

Det skulle en bättre människa gjort.


Pippafiskbebisar

Fiskyngel pryder vårt akvarium. Pippafiskarna har blivit mamma-och pappafiskar.

De är fortfarande äckliga.


Rimfrost

Kallt ute, men det okej eftersom jag är inomhus!

Brutal kyla gör träden glittrande vackra. Som om de vore doppade i socker.

Träd borde doppas i socker oftare!

Varför slutade de förresten tillverka de där goda flygande matta-godisarna?! Åhh, en sån vill jag ha nu!!


jomen kanske imorgon?

Johan ringde och frågade vad jag gjort idag.
Svarade ärligt.

"Jag tänkte städa.... Men jag somnade."

Man ska alltid vara ärlig.


Namnamnamnam

Har ni någonsin blivit sugna på en nybakad tekaka med massor av räkor, majonäs, ägg, sallad, räkor och citron... Och räkor.

Det är jag nu iallafall.


och ang. fiskarna...

Måste bara snabbt påpeka en sak till innan jag ska åka och hämta upp min unge på dagis.

Alice fick ju fiskar. Små fula fiskar. Vi har döpt dem till pippafiskarna här nu. Varför? Ja, för sexmissbruksmörtarna eller samlagssardellerna är så svårt att förklara om hon skulle säga det på dagis. Frågar de nu säger vi att hon har ett talfel och att det är pippifiskar med röda flätor.

Fiskarna alltså. De är svinäckliga och spenderar ungefär 80% av dagen till att föröka sig, helt ogenerat. Vi får nog släppa i någon större fisk som kan käka upp dem innan Alice blir så stor att hon undrar vad tusan de sysslar med när de simmar in två och två under allt utstickande (växtdelar, kruka, roten,...) och "dansar" så det blir grumligt runt dem. Urk.

Kan även hända att mamma "tappar" ner lite tvättmedel i akvariet snart.

Miss decibel...

Miss decibel var får du alla ljud ifrån, var har du lärt dig alla höga toner!?

Dagis!!

Home of näspetning, skrikkunskaper och irriterande upprepning av imse vimse spider fifty-åtta gånger each dag...

Damn them!

Sorry, man får ju inte säga DAGIS

Men vem cares?
Är det inte, trots allt, mer irriterande när någon växlar mellan svenska och engelska varannat ord? Tänk på det Leila Lindholm... Huu. "Idaaag ska vi baka cupcakes med smak av julig gingerbread..." Det heter muffin. Och pepparkaka. Punkt.

Årets bästa konstaterande, på tal om Leila och vidare till bakning och "macarones", kommer från Fredrik Backman, som konstaterar att en hamburgare är egentligen inget annat än en stor köttmacarone!

I just love that guy!

"Men det är ju ingenting för dig..."

Kallt. Så in i helvete kallt ute!!
Så där så man snarare skakar sig fram än går. FRUKTANSVÄRT SNORKALLT för att vara exakt.

Och trots att man står och fryser så man skakar och det hänger istappar från näsan, så verkar det finnas en allmän skånsk kommentar till mig:

"Ja, nu är det kallt, men det här är ju ingenting för dig som är van norrlandskylan!"

SÅ ska vi slå sönder den här myten direkt nu!? Jag fryser som en nakenhund i isvatten! Jag skiter blankt i var jag kommer ifrån, det är kallt här nu ändå. Och KANSKE, jag säger bara kanske, så var det därför jag flyttade 100 mil söderut - FÖR ATT SLIPPA FRYSA RÖVEN AV MIG!? Mitt späcklager må vara tjockt, men uppenbarligen inte tillräckligt för jag känner mig som en enorm massageälg; en stel konstig figur som vibrerar. Jag har iaf inga horn.

Mästerkocken!

Jag säger inte att jag är en dålig kock, för det är jag inte... Men igår serverade jag mitt barn bruna bönor och fläsk, varefter ungen pekade på bönorna och sa "BAJS" och vägrade äta.

Underbart...

RSS 2.0