Ja, gott nytt år

Jag sa ju att det skulle bli en 2013-bebis!! Jag är allvetande.


Mosters flicka

Våra smådamer här hemma delar bubbelvatten...


Hemma

Hemma och vilar. Älskade Moa har flyttat in och hjälper Johan med Alice och allting här hemma... Själv är jag lika hjälpsam som som en surdeg. Har legat ner större delen av dagen och lär nog fortsätta med det resten också. Det är svårt att förklara för en tvååring varför morsan bara ligger och glor, så det är tur hon har sin moster här som leker och hittar på dumheter med henne. Det är inte länge kvar nu. Mindre än en månad oavsett vad som händer. Det är tanken som jag lever på just nu! :) tack för MÄNGDER av fina meddelanden som trillat in den sista tiden, jag lovar att svara er alla så snart jag har kraft!!


Statusuppdatering

På sjukhusfronten intet nytt


Mellandagsrea

Jag vill också shoppa!! Så ge mig ork, pengar och ett par timmars permis så jag får vara människa jag med!! Ska ju ha kalas för vårt fosterbarn som fyller 16 om några dagar, har inte haft en sportslig chans att fixa present ju!! Är dessutom satt på fasta nu (bara dropp) och givetvis är det då suget kommer - jag vill ha fisk!! Fiskgratäng!! Sån god som mamma gör... och ingenting annat!


Om man tänker efter

Skitjobbigt såklart... Men en egen säng med hissar, tv och mat man inte behöver tugga (dropp)... Jag har det rätt bra här ;)


Jo såklart!!

Fått frågan om mitt barn missat julen nu bara för jag är dålig... Och självklart har hon inte det!! Hon har ju en pappa också, johan ni vet... Och en faster med familj som de firade hos (tillsammans med farföräldrar och farbror med familj) som ordnade med tomte. Och hon fick massor av fina julklappar! Jag är så tacksam för detta, så min lilla prinsessa fick en fin jul fast mamma inte var med hela tiden. Sen fick ju även jag lite julpermis och kunde vara med när vi bytte julklapparna hemma och jag fick se lyckan när en liten rockstjärna tändes då hon fick sin gitarr! Och sen fick hon även en doktorsväska av morföräldrarna som hon använt för att undersöka sin mor som tvärdäckade på soffan efter julklappsutdelningen. Doktor Alice har hittat felet på mig nu och till skillnad från vad alla andra doktorer sagt så sitter det i armen och är nu botat med ett plåster. Älskade barnet har fått en nästan lika fin jul som om morsan vore på benen... Och den sista bristen (typ som att jag inte gjort jul helt hemma) lovar jag att väga upp för nästa år med löjligt mycket glitter och apelsin-nejlikor-pynt :)


Förlåt förresten!!

...till alla er som skickat julkort, julklappar och hälsningar till oss utan att ha fått svar! Frun i hushållet (läs: kvinnan som skickar julkorten, ringer runt och tackar och fixar allt sånt) är ur funktion. Var vänlig försök igen nästa år ;) skämt åsido, jag har inte kunnat svara alla i mitt skick och hoppas ni har förståelse för detta. Allting har varit väldigt uppskattat och jag tackar för att ni kommit ihåg oss. Lägger in en liten bild till er speciellt nu!


Dagens hjältar

Vill bara skriva en sak... Till alla som jobbar inom vården och alla brandmän och poliser som är i tjänst ikväll... Tack!! Tack för allt ni gör. Extra tack till barnmorskan i morse som väckte mig med ett "god jul!" och fick mig att le mitt i detta kaos.


7 timmar senare...

Ja... Ni vet... Det är kul att ligga och glo. Verkligen. Inte. Satt fast en lapp på droppåsen nu med texten "OBS! Julskinka" men inte ens det gör det roligare...


God jävla jul

Jag hoppas ni njuter av all god mat... Detta är vad jag får:


Åter i svacka.

Kräkt hela natten och förmiddagen, inget tycks hjälpa. Så psykiskt och fysiskt trött nu. Ingen jordens undergång igår heller... Såklart. Så lätt kommer man aldrig undan. Det blir jul i år också, den första julen sedan Alice föddes som vi inte åker norrut alls. Blandade känslor för både mig och maken... Jag vill ju såklart fira jul på mammas sätt och maken kläckte ur sig häromdan att även han är lite deppig över att vi inte åker upp då han också tycker om den typ av mysiga och väldigt familjära firande som vi har där... Ja, och så vill han ju köra skoter förstås. Men att resa i år är lika fysiskt möjligt som att klä på en elefant en dykardräkt i storlek small. Nästa år tar vi igen det och då ska dessutom lillan få prova att åka slalom i bydalsfjällen, jag längtar!!!


Tack!

Tack till min vackra svägerska Lotta för att jag fått låna kryckor med isdubbar! Nu slipper jag halka omkull när det är halt ute plus att jag härmed är beväpnad med ett långt hårt föremål med vass botten ifall din lillebror inte lyder :) perfekt!!


Gofika

Blev rastad av familjen idag. Behövde komma ut i friska luften så make och dotter följde snällt med till mitt favoritcafé som precis öppnat i nya bättre lokaler men med samma goda fika. Mycket nöjd. De hade inte fått ordning på kassan ännu men i övrigt älskar jag stället, för det är få ställen man blir serverade så vid borden och dagas småkakor är godare än något annat!! Har packat ner ett paket i förlossningsväskan nu; en Timmy Lamm-docka som bräker till Alice från lillebror som hon kan få när hon kommer upp på bb första gången. Lär bli tokig på det men skit samma, jag tror hon blir glad, det är det viktiga.


Fina vänner

Vill bara skriva ett öppet och hjärtligt tack till Alexandra... För att du tog lång lunchrast och åt med mig, julklappsshoppade och hade tålamod med mitt brutalt låga tempo. Tack för att du höll mig sysselsatt innan den läkartid jag var så nervös inför. Tack dessutom för att du alltid erbjuder dig att ställa upp och vara barnvakt, skjutsa och finnas nära. Det betyder oerhört mycket för mig. Tack!!


ÅhhhKniiiiip

Frågan kvarstår... Blir det en 2012:a eller en 2013? Idag fick han stanna trots barnmorskans bekymrade min och läkarens muttrande... Ny tid på söndag, låt oss hoppas allt är bra då för annars finns det risk för att det blir en Jesus :P


Sådärja

Sänd mig en tanke idag för nu har jag det lite jobbigt. Ska iaf försöka få i mig lite go lunch med Alexandra snart... Innan helvetet bryter loss? Förresten är det 21/12 imorgon. Jordens undergång. Säkert inte, jag lär nog vakna med samma plåga på lördag. Så lätt kommer jag nog inte undan.


Ännu en dag

Igår fick jag inte behålla något alls, varken mat eller dryck... Och denna dag har börjat på samma sätt. Jag är så trött och törstig så det inte går att beskriva med ord, men så snart lite vätska passerar svalget så kommer det upp igen ihop med galla och annat äckligt. Så jag har gett upp att försöka dricka en stund nu. Sugen på fryst melon och ligger och överväger om ansträngningen att åka till affären är värt det. Tveksamt. Helst vill jag bara ligga här på sängen tills lillebror är född och jag förhoppningsvis kan börja leva igen, men med en fin Alice som behöver mig är det omöjligt. Dock måste hon klara sig utan mamma lite i morgon om jag inte får i mig något idag heller, för då blir det näringsdropp och sjukhusvila några timmar. Om det finns någon rättvisa i världen blir jag aldrig mer magsjuk efter detta!!


Nu har det gått för långt!!!

Okej FINE att ungar inte får klä ut sig till pepparkakor i luciatåg och jag kan leva med att de hyrt in Sveriges sämsta rap-artist att förstöra stämningen på lucia i domkyrkan... Men nu ska de klippa bort scener ur Kalle anka på självaste julafton!?!?! För att mörkhyade känner sig kränkta av en svart docka? Och judar av den skäggiga leksaksgubben... Tss, bullshit!! "det ska passa Sverige 2012" men då har jag två saker att säga; 1. Kalle anka är inte svenskt. 2. Ska det vara så ingen blir kränkt får de väl visa stillbilder på barkbitar i gråskala för att vara säker. Och ska jag skämmas för att jag äter vissa saker på julbordet också? Poliser kallas ju grisar rätt ofta, då hetsar jag kanske folkgrupp om jag käkar skinka och grisfötter? Grr. Jag känner mig faktiskt lite kränkt av svt nu. För att de bit för bit dödar mina jultraditioner. Preggosaurus is pissed. Grattis.


Lussekatt

Med anledning av den debatt om pepparkakans rasistiska innebörd eller inte vill jag härmed klargöra att jag håller mina lussekatter på ett väldigt korrekt sätt så ni behöver inte skicka djurrättsaktivister på mig. Tack. Har bakat nu, så imorrn blir det lucia trots att dottern och maken är magsjuka och jag är som jag är...


Musikhjälpen - Utmanar er andra tjockisar!

Jag vet inte... Men det måste ju vara fler än jag som går med fixerad bebis, förvärkar och hormoner upp över öronen. Samtidigt är jag en tänkande person och är lite förtvivlad över att jag snart föder ännu ett barn till ett liv i lyx och välfärd, med vatten och mat och en trygg familj omkring sig... Det gör ont i mig att alla barn inte har det så bra. Nu vill jag iaf utmana er som också riskerar att föda snart! Om erat barn föds under den tid som musikhjälpens bur är igång i Malmö (7 dagar that is), kan ni inte tänka er att skänka motsvarande summa som det barnet väger i gram? Det tänker iaf jag göra!! Det blir förvisso en liten summa, förmodligen tusenlappar (Alice hade kostat mig 3035kr för att ni ska förstå hur jag tänker), men det är pengar man lätt kan spara in på det överflödiga liv man lever. Kom igen! Fega lortar är vad ni är om ni inte vågar ta utmaningen!!


Måste nog idag

Har i snart en vecka sagt till min dotter att "idag ska vi sätta ihop och måla vår pepparkaksbondgård..." för att sedan istället ligga och kräkas och inte få det gjort. Börjar känna mig som en hyfsat kass morsa. Får nog bita ihop och smälta lite socker idag. Om jag bara tar mig upp ur sängen


Jul, jul, strålande jul

Julkänslan lyser med sin frånvaro trots att jag idag vaggat genom maxi och shoppat julmat. Revbensspjäll, skinka och prinskorv och färs att göra köttbullar av... Tänkte göra klart de varma sakerna och frysa in rätt snart så är allt klart på julafton oavsett i vilket skick jag är då. Så behöver vi bara komplettera med det kallskurna. Här hemma har vi fått upp några adventsstakar och stjärnor men det är långt ifrån så välpyntat och juligt som det brukar. Jag som älskar hyacinter också får nog avstå dem i år p.g.a. lukten. Vi har iaf pyntat lite för Alices skull, plus att hon har både en paket- och en chokladkalender som hon öppnar varje dag. Och gran blir det, vi dammar nog av plastgranen i år (precis som hyacinterna pga lukt) fast vi ska vara hemma. Annars är ju plastisen vår åka-bort-gran som inte behöver tillsyn medan vi är iväg. Så jul ska dottern få oavsett om det blir med hennes far mest medan morsan ligger och spyr! Och SJÄLVKLART kommer tomten med roliga paket den 24:e!! för här finns bara snälla barn!


Statusrapport 08.25

Mängd intagen föda: 0. Antal kräkattacker: 4. Slutar inte detta tills imorrn på morgonen blir det sjukan, för nu är kroppen helt slut. Lillebror verkar iaf må bra... Fullt ös där inne och vi ligger på tillväxtskurvans övre del. Han har lagt sig i komma-ut-läge och är nästan helt fixerad. Dock får han spara på det sista momentet 26 dagar till minst, för som sagt vill vi ha en 2013-bebis! Föds han på jul lovar jag att döpa pojkstackarn till Jesus. Som hämnd för att han inte kunde vänta en vecka till.


Hela Nilla bakar...

Ja, hela sverige bakar är ju slut med fel vinnare enligt min mamma... Och mamma vet bäst. Men jag kör en ny variant: Hela Nilla bakar!! (skrattar åt min egen humor) synd att bara jag förstår mina egna skämt...


Jul-nånting i Tollarp

Spenderade förmiddagen över den numera sedvanliga grå kräkhinken, sen skulle vi till Tollarp på vad kära maken beskrev som julmarknad med fiskedamm och ponnyridning. Och ja, barnet fick fiska och hästar var där. That's about it. Ingen marknad. Åter igen känner jag mig snuvad på detta, då det var samma fenomen i kristianstad förra helgen. Jag tror dessutom inte jag frusit så mycket sedan nyårsnatten -04 när vi iklädda festblåsor väntade på en nattbuss som aldrig kom i frekkin Östersundsklimat. Snaaart får jag tillbaka ensamrätt på min kropp igen och kan förhoppningsvis stänga mer än de översta två knapparna i min kappa... Snart, men inte före nyår!


Happy new Moa

Min syster ska alltså fira nyår hos oss och som känt är den lilla odågan född just den 31/12, så det får ju bli lite tårtkalas här hemma på dagen. Det är f.ö. en rätt bra sysselsättning på vad som i övrigt är en av årets längsta och tråkigaste dagar. Tänkte bara nämna det om någon känner för att gratulera henne på sextonårsdagen. I övrigt längtar vi nu och räknar ner tills du kommer, Moa. Mest Johan som äntligen får någon att skylla på när han köper för mycket raketer till nyår och blir sugen på donken-glass konstiga tider :)


RSS 2.0