Alicemuffins!

Lovade ju att lägga ut recepten igår på de cupcakes jag bakat... Själva idén är stulen från Duvanders konditori, men med vissa ändringar och här i miniformat:

Börja med att baka själva "bottnen":

Smält 100g smör, låt svalna
Vispa ihop 2 ägg med 2½dl socker. Tillsätt 1½ tsk vaniljsocker, 4 msk kakao, 2 dl mjöl, ½ tsk bakpulver och blanda sist i det smälta smöret. Rör till en slät och glänsande smet (ät lite smet).
Hacka ett par rutor av chokladen (eftersom du har köpt hem en sån fin 70% chokladkaka) och blanda ner i smeten. Fyll i bakformar (bullformar går UTMÄRKT) men inte mer än 2/3 av formen för då blir det rökutveckling i ugnen. Grädda mitt i på 200 grader i ca 10 min.

Låt dina bottnar svalna på galler medan du gör följande (detta kletet räcker till dubbel sats bottnar):

Koka ihop 1 liter hallon med 2 dl socker så det blir puré. Lägg 3 gelatinblad i kallvatten 5 minuter och sedan kramar ni ur dem och blandar ner med hallonen tills de lösts upp (gelatinbladen, inte hallonen såklart). Vispa 5 dl grädde och vänd försiktigt ner i hallonkletet (behåll så mycket luft som möjligt). Häll ut kletet på muffinsarna. Hacka ett par rutor av ovannämnda chokladkaka och strö över det rosa och ställ in "cupcakesen" i kylskåp ett par timmar... När allt har stelnat kan man med fördel ta bort muffinsformen och ställa kakan fint på en liten tallrik och servera med lite färska bär...

Märk även att det inte innehåller salt, så småpluttarna kan faktiskt smaka en liten bit! Alice älskar dem!

Ta-daaaaa: Ni har nu framställt den officiella Alicemuffinsen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0