Dag 5: Frosseri

Tja, såhär dagen efter min födelsedag kan jag ju inte ens neka... Jag inte bara syndar, jag ÄLSKAR det!!

Jag frossar. Jag njuter av det. Mmm... Jag älskar den där känslan när mat-komat infinner sig efter en stor middag... Jag älskar att känna den runda smaken av choklad i min mun... Jag njuter så änglar sjunger när mina tänder krossar ett gott chips eller en tar ett bett av en riktigt god burgare. Jag ryser vid blotta tanken på en god fruktsallad med lättvispad grädde... Eller en blodig stek med vitlökssmör... Och klyftpotatis... Och härliga tacos!! Och lätt en liter cola om jag får!

Helst allt på samma dag!

Behöver jag skriva mer?

Jag har brutit mot synd nummer fem: Frosseri

Dag 4: Avund

Jag hade en tid i mitt liv när jag avundades allt och alla. Idag är det inte så... Jag skulle gärna varit snorigt rik också, men jag avundas inte dem som har mer pengar än oss, dock blir jag lite bitter en halvtimme när jag inte vinner på lotto...

Min stora avund var resultatet av MYCKET DÅLIGT sällskap före jag träffade Johan. Och det har min älskade man fått lida en del för (förlåt, älskling), men han tog sig ork och tid att göra mig trygg och lycklig, så nu kan vi leva lyckligt... Happily ever after...


MEN

Jag har gjort mig skyldig till dödssynd nummer fyra: Avund.

Nilla 25 år

Så är man alltså äldre. Fyllde 25 i år igen, vilket alla verkar ha fattat... Dock insett att min dotter kommer få det svårt med räkningen i skolan i framtiden när jag lär henne att det är 21, 22, 23, 24, 25, 25, 25, 25, 25...

Men när hon passerat 25 förstår hon nog också varför ;)

Blev väckt så fint idag... Vaknade av ljudet från små hjul som närmade sig sovrummet... Alice var alltså satt i sin gåstol. Strax efter henne hördes klor på parketten så där kom Mika... Och sen kom min kära make och sjöng så fint med en frukostbricka och en bok. Gulligaste familjen! Fotade det med mobilen, men den har jag nog lämnat i bilen för jag hittar den inte nu... Ni får se lite andra bilder istället som jag tog med vanliga kameran!


Blev till att baka då det nalkades gäster... Kanelbullar, nötchokladrutor...


...och smörgåstårta såklart!! Mmmm.
Bakade två stora såna och båda gick minsann åt så när som på skambiten (den allra sista) som jag förmodligen smular i mig framför tvn ikväll...


Fick hjälp att slicka ren slickepotten när jag bakade


Nam nam nam...



Det var den dagen. Tack alla Mattissonar med respektiven för blommor och trevligt sällskap! Och tack alla andra som gratulerat mig idag!!

Måste bara tillägga att jag uppskattar min mamma lite extra mycket idag... För 20+ (!) år sedan så födde hon mig... Efter att själv ha fött en liten dotter så inser jag vilken bragd det är! Livet börjar om på nytt... Så därför vill jag gratta min mamma också på "typ" födelsedagen! Jättekram!!

Har precis varit uppe och ammat... Kom på ...

Har precis varit uppe och ammat... Kom på att jag ju glömt att gratulera den vän vars födelsedag jag borde ha lättast att komma ihåg då hon bara är 1 dag äldre än mig! Grattis jeanette! Och förlåt! Och nu är klockan över midnatt, så grattis mig också! God natt igen.


Lördagsgodis

Varit ute och gjort stan... ja, hela kommunen har vi nästan gjort om man tänker efter. Ett himla flängande hit och dit. Men nu är vi ÄNTLIGEN hemma och Alice har ätit middag och sitter och leker med sin pappa nu.

Köpte capribyxorna som jag la ut bild på... Och det slank med en hängselkjol av jeans också :) Köpte allt i storlek 80 så de förhoppningsvis passar när det är lite sommarvärme här nere. Att köpa så de passar nu är ju meningslöst för här är ju svinsnorkallt nu, vilket alla som sett mig idag påpekat. (jag körde mörk tvätt idag och insåg snart att alla byxor som fortfarande går över röven på mig låg och snurrade i vatten...)

Höjden av fräckhet var när en tant som stod bakom mig i en kassakö böjde sig ner och klappade på mina bara (och stubbiga) vader och sa "men fryser inte du om benen?". Lätt chockad över att någon faktiskt tafsat på mina ben så lyckades jag inte svara mer än "nej, jag är ju inomhus..." fast jag nu i efterhand inser att en liten förklaring hade behövts om huruvida det är okej att ta på mig utan att fråga.

Man kan ju fråga om någon fryser utan att böja sig ner och ta på deras ben...

Jag hade leggings och en kort jeanskjol... Och min stora duffeljacka... och mina älskade stickade tumvantar med pälsfluffig fodring som sedan försvann inne på domus (Johan tappade dem... Snyft).

Jaja. Åkte iaf ut till EKO sen där vi fyndade massor av lösgodis. Tappat tråden nu känner jag. Slutar nog skriva nu. Ska gå och göra geggan som ska vara i smörgåstårtorna så de kan stå och dra över natten - blir ju SÅ mycket godare då!!

Recept på geggan? Klart jag delar med mig!! Dock har jag inga exakta mått då jag bara har det i huvudet... Mammas recept...

Hårt vispad grädde, jag brukar vispa 5dl så räcker det till två tårtor, blandar man med RIKTIG majonäs (inget jädra light-mög!) tills det får en len smak i munnen... Vispa inte utan vänd försiktigt ihop det så inte det blir för rinnigt. Hacka i en halv purjolök och typ 2 burkar tonfisk (i vatten, inte olja... Men häll av vattnet innan...). Gegga runt och sen är det klart. Svårare än så är det inte... Och det är ju LÖJLIGT gott. Speciellt på polarkaka toppat med isbergssallad, räkor, caviar, citron och ägg...

Bild kommer kanske imorrn på gottat!
För imorrn fyller ju någon år.

Jag blir 16... Eller?

Jag hoppas...

Att DETTA är ett skämt... (jag har insett att en del inte fattar när jag skriver så, men syftet är ju alltså att ni ska klicka på ordet "DETTA")

(knyckte länken från Amys blogg efter att ha läst hennes inlägg)

Där skulle jag aldrig sätta mitt barn. Tacka vet jag förskolorna häromkring där jämställdhet är när alla ungar går ut i skogen och äter skalbaggar och småsten i grupp istället medan sönderstressade dagisfröknar försöker få med sig hela barngruppen hem oskadda. Och jämnställdhet är ju att det barnet som glöms i skogen kan vara både en pojke eller en flicka, beroende på vem som gömde sig bäst!

Dagens vill-ha!

Idag ska the Mattissons upp till stora staden och shoppa. Nej, det var en lögn. Idag ska herr Mattisson till stora staden och shoppa medan fru Mattisson och lilla fröken Mattisson ska köra till EKO för att se om de har sånt smörgåstårtsbröd som inte fanns på maxi igår...

Hör och häpna dock, för Johan ska shoppa till Alice!! Hon har ju sitt presentkort på hm som tant Brita köpte... Så nu har mamma Nilla fönstershoppat och pappa Johan ska få åka ner och "köpa ut" följande godbit:


Capribyxor... Hur söta som helst! Perfekt till sommaren!



Så säger vi åter, TACK tant Brita... Denna gången för urläckra små caprisar som Brallan kan knata omkring i till sommarn!

Till Moa från Johan

dsc04587 (MMS)

Till Moa från Johan


Rea-tips!

Tänkte bara snabbt tipsa alla andra isolerade stackare om en sak! Bokean pågår ju och jag antar att det är fler än jag som inte riktigt tar mig ut men ändå vill fynda böcker (inte minst barnböcker just nu!)

Adlibris har också rea!! OCH de är billigare än butikerna i stan (iaf de i Kristianstad!)... För att inte tala om att de faktiskt har FRAKTFRITT om man är beredd att vänta ett par dagar extra när man beställer. Sånt gillar vi!

Nej, jag har inte fått en spänn för denna reklam. Det är helt frivilligt bara för att jag tycker att alla människor ska ha rätt att läsa och i synnerhet barnen! Alice har redan mängder av böcker som vi ska läsa när hon blir lite större... Finns det något mysigare än en sagostund ihop på kvällen?

Blev faktiskt en bok för 19kr på Maxi's bokrea idag också till henne. En liten bok med rim om bongårdens djur och fina bilder :) Mycket nöjd med mitt köp!

Dag 3: Vällust

Vällust är en överdriven strävan efter njutning, främst sexuella (källa: Wikipedia)

Jag vet inte jag... Sexuella är ju kanske inte den typ av njutning som jag strävar efter... Jag menar - har ni någonsin satt tänderna i en riktigt god chokladkaka nån gång? Eller när man äter sommarens första svenska jordgubbe... Eller har ni kunnat gå på toaletten efter 2 veckors förstoppning? (läs: har ni varit gravida? hehe)

Har ni lutat er tillbaka i soffan efter en lång dags arbete och bara slutit ögonen en stund?

Jag tror alla bryter mot den tredje dödssynden... Alla har väl, innerst inne, en överdriven strävan efter njutning?

Jag har brutit mot den tredje dödssynden... Vällust. Men till skillnad från de två första så personifierar jag inte denna.

Snabba pengar...

Ja, det är ju inte så jag har tjänat snabba pengar... Men de var jävligt snabba inne och vände på mitt konto! Strax efter midnatt trillade de in och nu, några timmar senare när jag har betalat räkningar så är de SNABBT borta - Alltså SNABBA pengar.

Har dock kvar så vi klarar att fixa mat och blöjor denna månaden också. Men tammetusan inte mer. Fira födelsedag är avskrivet... Men det gör inget. Jag slutade ändå fylla år förra året.

Ny bilstol till lillan får vänta en månad till. Hon är tack och lov så kort att hon fortfarande sitter bra i babyskyddet... Och iof, med hennes gener lär hon rymmas däri tills hon är två år... hehe


Dag 2: Girighet

Jag är även girigheten personifierad. Jag vill ha ALLT och helst slippa dela med någon utanför familjen (och gäller det chips helst inte med familjen heller).

Jag har aldrig köpt aluma eller någon annan tidning för hemlösa... NOWAY - det är ju MINA pengar som jag kan lägga på choklad till MIG. Eller en ny klänning till MIN dotter. Jag har heller aldrig skänkt till någon annan tiggare på stan.

Jag HAR FAKTISKT varit medlem i Röda korset och en duktig givare där, men det har jag slutat med nu. De pengarna köper jag coca-cola för istället och dricker upp framför tvn när barnet sover och maken sitter vid datorn. MITT, MIN, MIG!

Jag är snål på alla fronter UTOM när det gäller Alice, som givetvis bara ska ha det allra bästa. Jag tog en hel bunt kuponger från Libero på ICA och satte på kylen... Så hade jag fortsatt rabatt på våtservetterna även när kupongerna tog slut i affären...

Jag är skyldig till dödssynd nummer två; Girighet!!

Fyller år på söndag...

Tjugosex år blir käringen. Jajjemen! Jag ska fira genom att äta ihop med min lilla familj. BLODIGT och härligt KÖTT. Det ska vara så rare att det nästan muar - Mmm

Köttfondue it is. Namnam... Längtar!

Var detta ett ointressant inlägg? Givetvis... Jag skrev det bara för att alla ska veta att jag fyller år på söndag. Om ni vill skicka ett chokladogram eller så ;)

Heja Åhléns!!

Blev en tur på bokrean idag!! MMSade ju en bild... Köpte Pricken och en Max-bok. Jag vet att ingen av dem tillhör årets nyheter, men jag var tvungen att köpa dem då jag själv hade de böckerna när jag var liten och minns att jag gillade dem (iaf minns jag dem, så någon form av intryck måste de ju gjort).

Lyckliga mig när jag kom till kassan på Åhléns och drog mitt kundkort och fick 20% RABATT på REAN eftersom jag är medlem!! Rabatt på rea är alltid nice! Därför är dagens bästa butik ÅHLÉNS!!!


Årets bokreafynd

dsc04573 (MMS)

Årets bokreafynd


Påväg hem efter massagen... Åker i farmors...

dsc04572 (MMS)

Påväg hem efter massagen... Åker i farmors bil. Stackars tant Eldiz, Alice skrek konstant medan mamma var borta...


Massage!!

Barnvakt fixad, skjuts till stan fixad... Ja, nu hoppas vi bara på att Alice inte skrämmer all barnalängtan ur Eldiz den timmen som jag stämplar ut från att vara mamma och lämnar ungen i hennes trygga hand.

Massaaaaage!! Tack Brita för presentkortet (liveitboxen) och Eldiz för att du gör det möjligt!

Sweeeeet.
Och imorrn ska vi månadshandla - ännu mer sweet att få lite mat i kylen igen! Och dessutom är det löningsdag - den enda dagen på månaden som vi äter hämtmat efter att ha spenderat timmar på ICA med gnällig bebis och miljoner varor som givetvis måste avstämmas i kassan... Undrar just vad vi ska hitta på imorrn?

Donken eller max är ju grymmers smidigt... Men kinamat är ju fasansfullt gott, speciellt från chinawall (PEKINGSOPPA!!!). Johan kommer väl föreslå pizza, men det fick han minsann förra månaden!

Dag 1: Högmod

"Högmod innebär en alltför stor självuppskattning och självhävdelse, motsatsen till ödmjukhet"

Jag är väl kanske högmodet personifierat... Jag lever precis som min syster med teorin att "det är svårt att vara ödmjuk när man vet att man är bäst!". Jag är självutnämnda miss universum, moraliskt ofelbar och tammetusan perfekt! MOAHAHAHAA

Jag har fött barn utan bedövning. Jag lämnade ett helt liv för att börja om på nytt - ja, det finns inte mycket som jag inte klarar när jag gett mig tusan på det. Jag anser själv att jag är en av de i min gamla klass som lyckats bäst och därför ska det bli extra kul att åka på klassåterträff.

Jag skäms inte för att vara BÄST. Se bara på vår examen - det var ju trots allt bara jag och Joan som klarade det i tid ALLTSÅ ÄR VI BÄST (ja, kompis lilla nu drar jag med dig i mitt högmodsrus) och vi såg till att alla omkring oss fick veta det.

Jag har brutit mot den första dödssynden.

De sju dödssyndernas vecka

Sju dagar, sju dödssynder.
Detta är en ny grej jag härmed smittar av mig med till alla er andra som bloggar.
Hur bryter ni mot de sju dödssynderna? Eller är ni ofelbara? Yeah right... Dags att krypa till korset - en synd om dagen!

1. Högmod
2. Girighet
3. Vällust
4. Avund
5. Frosseri
6. Vrede
7. Lättja (likgiltighet)

Kom igen nu!


Dagens ris 2

"Madde om Dagens ris: Ang IKEA så ville de öppna i KRstd men kommuen sa nej för många år sen....så skit åt kommungubbarna;)"

VA!? Det visste jag inte... Måste varit före min tid här nere, men det ursäktar dem inte!

Förbenade kommungubbar!! Ja, en låda SKIT och dagens ris till dem!!!


Alicemuffins!

Lovade ju att lägga ut recepten igår på de cupcakes jag bakat... Själva idén är stulen från Duvanders konditori, men med vissa ändringar och här i miniformat:

Börja med att baka själva "bottnen":

Smält 100g smör, låt svalna
Vispa ihop 2 ägg med 2½dl socker. Tillsätt 1½ tsk vaniljsocker, 4 msk kakao, 2 dl mjöl, ½ tsk bakpulver och blanda sist i det smälta smöret. Rör till en slät och glänsande smet (ät lite smet).
Hacka ett par rutor av chokladen (eftersom du har köpt hem en sån fin 70% chokladkaka) och blanda ner i smeten. Fyll i bakformar (bullformar går UTMÄRKT) men inte mer än 2/3 av formen för då blir det rökutveckling i ugnen. Grädda mitt i på 200 grader i ca 10 min.

Låt dina bottnar svalna på galler medan du gör följande (detta kletet räcker till dubbel sats bottnar):

Koka ihop 1 liter hallon med 2 dl socker så det blir puré. Lägg 3 gelatinblad i kallvatten 5 minuter och sedan kramar ni ur dem och blandar ner med hallonen tills de lösts upp (gelatinbladen, inte hallonen såklart). Vispa 5 dl grädde och vänd försiktigt ner i hallonkletet (behåll så mycket luft som möjligt). Häll ut kletet på muffinsarna. Hacka ett par rutor av ovannämnda chokladkaka och strö över det rosa och ställ in "cupcakesen" i kylskåp ett par timmar... När allt har stelnat kan man med fördel ta bort muffinsformen och ställa kakan fint på en liten tallrik och servera med lite färska bär...

Märk även att det inte innehåller salt, så småpluttarna kan faktiskt smaka en liten bit! Alice älskar dem!

Ta-daaaaa: Ni har nu framställt den officiella Alicemuffinsen!

En bild och film

Bild och film på badande skitunge finns nu i min låsta blogg 

http://motherofalice.blogg.se/privat

Hade det inte varit för alla fula gubbar hade jag lagt det här... Men nu får helt enkelt ni som vill se säga till så får ni lösenordet förutsatt att jag känner er. Ni andra får vara utan helt enkelt!


Bilder

Här kommer de utlovade bilderna!!


Mammas lilla morot...


Badar med världens bästa pappa!!


Alices första våffla med sylt och grädde... Namnam!


Underbart goda KEX (det heter Kex, inte CHex!)


Rödluvan släng dig i väggen! Rosarandigaluvan is the shit!
Här visar bruden hur man gör armhävningar...


Till tant Brita: EN GRÖN KANIN! Huuuuuuu


En bild till Anouk, eftersom hon har en förkärlek både till ugglor och mössor...
Så här får du se Alices UGGLEMÖSSA! :)


Vovven tycker att den där kroken som Alice äter på verkar fruktansvärt god
och vill heeeemskt gärna smaka lite...


Tittupp kamrater! På återseende!


Zumba

kl 20.10 i degebergaskolans gympasal... Gratis prova-på-pass på måndag... Hittar inte min lapp nu, kanske får åka inom konsum och hämta en ny med detaljer :P Stod iaf att man skulle komma som man var... Och jag är ju som jag är!

Jag ska flörta lite med maken (han vet nämligen inte om att han ska vara barnvakt än) och sen kanske jag kör och hämtar Joan i stan, vilket innebär att jag har plats för 2 till (stora staden tur&retur) om ni vill haka på...

Kom igen nu fegisar ;)

Dagens ris

Dagens ris går till MyKidoo. För att deras förbenade tallrik åkte i soporna idag efter att ha svällt(?) och det lossnar små plastbitar från insidan precis över trycket.

Nog för att den var gratis i samband med att jag handlade kläder, men det står ändå att den ska tåla diskmaskin och jag anser mig ha rätten att ställa lite högre krav än vad den uppfyllt. Så gamla är inte grejerna ändå - hade ju partyt den 15/1 2011 (plus de dagar som frakten tog...) så de är ju bara lite över en månad gamla.

Nomore MyKidoo for me.


Dåligt!
Shit of the day



Tillägg 22/2 kl 13.36:
Den har inte åkt micro... Den micrade maten får hon på hattstugantallriken eller någon IKEA-tallrik

IKEA btw... håller ni inte med om att de borde skrota idén på ett till freaking elprylsvaruhus vid biltema och istället smälla upp ett underbart IKEA där!? Eller barnens hus!

Detta ang homosexualitet

Bara för jag hoppas att min dotter blir straight betyder ju inte att jag ser ner på gayvärlden... Jag tycker inte det är äckligt, konstigt (eller mjo, jag såg en del konstiga typer på gaygalan...) eller fel. Så ni kan sluta försöka försvara er nu. Mina vänner (även gayvännerna) vet iaf vad jag menar, tack och lov.

Och citatet som verkar ha gjort så ett dussin av er skitit på er av ilska är faktiskt ett vanligt uttryck... Djurrättsalliansen sliter ju inte håret av sig för att någon kastar getögon om ni förstår vad jag menar. FÖR DET ÄR JU PRECIS DET JAG MENAR;

Det är så himla känsligt att säga att man har en flicka och att man önskar henne en rar POJKvän när hon blir stor... Nästan så jag blev förvånad att ingen skällde för att jag bakade cupcekes igår (lägger ut recept ikväll när Alice gått och lagt sig) - för VAD GJORDE KVINNAN I KÖKET MEDAN HENNES MAKE SATT HÄR VID DATORN!? Fyyyy på familjen Mattisson!! Jag rakade dessutom benen häromdan! Huuuuu

Men här hemma lever vi som på 30-talet (som någon så fint uttryckte det): Jag sköter hemmet och går hemma med barnet och maken tjänar pengar och hugger ved. Jag är så ledsen, alla feminister där ute, NEJ FÖRLÅÅÅT - Genusister!! -men min man kan varken amma eller sortera tvätt. Även om han försöker sig på det sistnämnda ibland (med fräcka färgningar och storleksförändringar som följd) och han har kämpat på med flaskmatning någon månad nu men Alice vägrar ta flaska.

Men jag lovar - när ni kommer på ett sätt för män att föda barn så kommer min make stå först i kön (dit jag då knuffat honom)... Nu ska jag gå och klä på Alice en klänning och borsta hennes hår och säga att hon är söt... Allt för att trycka ner hennes självkänsla och få henne att förstå att hon inte är en riktig människa.

Bilderna fråm kameran står och laddar över nu så ni får se ikväll!

JOAN: Zumba? Haka på! Jag kan köra... Kvällstid så du kan gå efter jobbet!

Bilder förresten!!

HÄR kan ni hitta bilder på Alice och mig idag ändå! Fast jag inte lägger ut några själv!!

Det är Amys bilder från fikaträffen på Andy's senast...

No more...

DÄR avslutar jag allt skriveri om genus för denna gången :) Jag kan ju inte göra ett inlägg om hur less jag är på tjatet om det och sedan ägna en hel vecka åt ämnet själv!

Har kameran full med fina bilder, men batteriet dog så jag kan inte lägga in något ikväll tyvärr :) Kanske hinner imorrn istället. Inga mobilbilder har jag heller då jag är en duktig flicka och faktiskt inte har haft mobilen på flera dagar! Ni får föreställa er bilderna istället sålänge ;)

Jag kommer bjuda på bebis som badar i diskhon, bebis med kaninöron, bebis äter... Låter det tråkigt? Förmodligen tycker alla utom bebisens mormor, moster & gammelmormor det. Men lägger jag inte ut bilder så blir jag väl utan mat nästa gång jag åker norröver på besök och det vill man ju inte ;)

Elbesiktningen idag gick hyfsat. Åtgärder kommer vidtas.

Hmm... vad mer har hänt idag? Har bakat cupcakes med hallonfromage och kladdkaksbotten... Toppade med riven mörk choklad såklart. Sen åt jag upp nästan alla cupcakes (fick här god hjälp av make och svärpäron dock). Sen har jag fått en blåsa på tungan (antecknar intresseklubbarna?) så jag blev tvungen att tröstäta lite mer för att det var väldigt synd om mig. Sen var dagen slut. Ja... Det är inte mycket roligare än så att vara mammaledig på ett lov med en unge som håller på att få tänder och inte mår helt hundra.

Genus igen...

Jag förstår att väldigt få helt delar min åsikt ang. genus... Jag bryr mig inte om att vi har olika åsikter och tycker att alla har rätt till en egen, men jag godkänner inte era otrevliga och näst intill hotfulla kommentarer här i min blogg och speciellt inte då ni är såna fegskallar att ni inte ens kan underteckna dem.

Kan ni inte stå för era åsikter så håll dem inom er.

En annan debatt som verkar strömma in här är gällande VAD som är genus. Genus är, för alla er som inte vet det, latin och betyder släkte eller sort... Genusförälder måste då (snabbt uträknat) vara en självutnämnd titel på er som uppfostrar en sort. Jag uppfostrar en annan sort och jag är så stolt över min att jag kallar henne Alice.

Hon ingår i mänsklihgeten och jag har verkligen inte förnekat henne någonting roligt bara för att det anses vara "pojkigt", DOCK är jag heller inte rädd för att klä henne i klänningar (hon kommer nog knappt ha något annat än söta små sommarklänningar hela sommaren) eller som idag när hon har en mjukisdress med Milla (Alfons kompis)...

Hello Kitty köper jag inte av andra anledningar, men jag har inget emot andra tjejtypiska märken till min dotter.

Och jag har märkt att jag upprört många genom att skriva att jag hoppas att min dotter blir straight... Men det är faktiskt min åsikt och mina förhoppningar (läs: förhoppning, INTE förväntning). Jag har, trots många fruktansvärt elaka kommentarer, absolut ingenting emot bi- eller homosexuella... Alla får vara som de vill.

Och för att svara på en kommentar som jag inte tänker godkänna (pga fruktansvärda saker skrivna om mitt barn) så JA, jag tycker det är ÄCKLIGT när någon hånglar med någon av samma kön på stan... MEN å andra sidan tycker jag det är precis lika äckligt när någon hånglar med någon av motsatta könet på stan... Jag tycker att det är äckligt med hångel... Sliskedislabb-ljudet och det ser ju ut som folk försöker äta upp varandra *ryser*

Så klagar folk när man ammar offentligt... Nej FY, hellre tusen bara tuttar än ett hånglande par! Vad hände med vackra kärleksförklaringar??


Zumba med mig?

Den 28/2 är det gratis prova-på... Jag snackar Zumba... Någon som vågar och vill haka på mig dit??

Imorrn ska vårt hus elbesiktigas till följd av branden i november... Hoppas innerligt att där inte är så många fel... Inte pga kostnaden just, den felaktigt dragna elen är ju ett dolt fel tycker man ju, men bara vetskapen att man bor i ett farligt hus är ju inte rolig... Och det kommer ju inte bli fixat direkt. Idag lever vi ju glatt ovetande...

Eller kanske inte helt ovetande, vi har ju trots allt installerat ett brutalt larmsystem i huset som berättar om det brinner, var det brinner och skickar bild till larmcentral (så de ser om där är Johan som står i kalsonger och lagar mat så det ryker eller om det faktiskt brinner så det behövs en brandbil)... Så vi är nog lite medvetna om risken för brand i vårt hus till följd av oseriösa hantverkare. Nu ska vi se till att få detta fixat också, så vi kan leva helt trygga och glada här i vårt lilla kaos.

Svar på kommentar:

Jeanette: Vi kommer nog INTE imorrn... Alice håller på att få 2 nya tänder (nr 4 & 5 blir det...) så hon är lite hängig och har lite ont. Babyrytmiken i G.Köpinge är dessutom inställd, så du inte kör hit ner ändå och möts av en låst dörr :)

Vecka 9 är vi igång igen med fullt ös! Babyrytmik på måndagen och öppen förskola på onsdagen... Och sen BVC-gruppträff på torsdagen. Cykeln kommer rulla flera mil nästa vecka alltså! Tur man har såååå starka ben ;)

Svar till Malin: Alice har en sån sovsäck från Stadium.. Den är toppen! Går dessutom att göra större när det behövs mer utrymme och är perfekt att ta med när man är på partaj då de kan somna i den då och åka hem i den (finns öppningar för 5-punktsbälte). Den har dessutom en fick att dra över ryggstödet på vagnen så den inte glider iväg och BÄST AV ALLT är att den är grymmers varm. Alice hade ingen jacka eller nåt i den i vintras när vi var i Östersund och det var över 30 minusgrader och hon var varm och go ändå...


Ute och glider
Alice i sin sovsäck (bild från november 2010)


Jag har en FLICKA

Jag är så innerligt TRÖTT på detta unisex-tjatet! Från att ha varit väldigt könsuppdelat så krävs det visst nu att man inte har det uppdelat alls...

Ska jag behöva skämmas för att jag tänker köpa en röd spis till min dotter?? För att jag tänker köpa en sån där liten söt städvagn till henne? Och för att hennes bokhylla svämmar över med krimsigt och kramsigt och rosa lull-lull? Jag tänker inte döpa om Mamma Mu-dockan till Flata Nötkreaturet-figuren. Det är en docka och den heter MAMMA mu och det är en HON med spenar och allt!

Hon har andra leksaker också, men jag kan erkänna att jag medvetet väljer "flickleksaker" när jag shoppar till henne. Jag frossar i sockersött gulligull! Jag köper gärna fräcka maskiner till henne också, men det är för att jag tycker de är skithäftiga!

Jag födde en FLICKA för lite mer än 6 månader sen. En TJEJ. Jag är stolt över att hon är en FLICKA. Jag handlar 90% av kläderna till henne på FLICKAVDELNINGEN och är grymt svag för små söta klänningar, solhattar och jeansleggings! De kläder som ändå trillar in från pojk-sidan är för att de är specifika snygga plagg och för att de verkar bekväma (för nog är det ändå det viktigaste?). Jag kommer inte undanhålla henne kunskapen att det är skillnad mellan henne och hennes killkompisar. Jag kommer lära henne laga mat och städa, inte för att hon ska bli en hemmafru, men jag hatar de mammor som vägrar lära sina barn det för att det går emot jämnställdhet - hon måste väl kunna laga mat och städa fast hon inte har en manlig slav hemma!?

Jag handlar inte så mycket typiskt flickrosa, men det är för att Alice är så ljus och helt enkelt inte klär så bra i ljusrosa... Chockrosa däremot är hon så fin i... Och himmelsblå (mff-blå) lyfter fram hennes vackra ögon... Men det betyder inte att jag tar avstånd från att hon är en flicka... Jag skulle gärna köpt det blåa i form av en fin klänning.

Jag hoppas att min dotter INTE blir bi- eller homosexuell. Faktiskt! Jag sa det!! Ni läste rätt!! Jag vill ha ett straight barn!! Får man skriva så nu för tiden? Jag skulle stötta henne till 100% om hon nu ändå väljer en annan väg än den jag tycker är rätt, hon måste få göra sina egna val när hon blir vuxen och ha en lika stöttande mamma som jag haft, men jag hoppas ändå att hon väljer den raka vägen.

Nä, hörni! "Annat var det förr... När män var män, kvinnor var kvinnor och fikusar var krukväxter!"

Punkt.

Mobilfria veckan

Jag kommer lägga undan mobilen idag för att sedan inte använda den igen förrän fredag...

Dels för att det nu är tomt på pengar och sms i den och därför ett bra tillfälle att lägga undan den innan jag laddar... Och dels för att jag vill ha en vecka ostörd med min dotter för hon förtjänar min fulla uppmärksamhet!

Så bli inte arga om ni inte får svar på era sms. Behöver ni nå mig så är ju jag en sån där gammeldags person som faktiskt har en hemtelefon som ni gärna får ringa till... Ni som har anledning att nå mig snabbt har numret. Ni andra kan gott skriva här för datorn brukar jag kolla in på kvällen när Alice sover iaf.

Betala mer för köttet från en gris som slu...

Betala mer för köttet från en gris som sluppit kastrering utan bedövning? Nej... Jag är snålare än human. Ett annat alternativ är att grisen får ett vaccin... Jag säger nej igen. Jag vill inte servera gris med ämnen som gör gubben steril... Nej, bor vi som oss så får man nog gott skaffa 2 barn :) om inte annat för att det är kul att varje barn vi föder ökar antalet invånare i Lyngsjö med flera procent. Vi får väl käka kossa några år tills vi samlat kraft och mod nog att ge alice ett syskon.


Pension och föräldrapenning??

Försökte storhandla idag. Har ett tips till alla: Om där är fullt på maxis parkering och alla kundvagnar är upptagna - åk då förbi mc donalds istället för middag och handla en annan dag!! Tror minsann både föräldrapenning och pension kom idag för där var abnorma mängder pensionärer och ungar... Och nu snackar jag klassiska invandrarfamiljer med 37 barn som springer rundor och skriker... Inga fördomar, men där finns en del såna familjer här i stan och samtliga av dem var på maxi idag samtidigt som mig.

JA FY vad folk där var! Jag fick som sagt ingen kundvagn, men hade ju barnvagnen med mig så jag tog den och stoppade mina scannade varor i korgen under vagnen och de lätta sakerna la jag i en påse jag hade runt ena handleden. Blev ingen storhandling iaf. Handlade så vi kunde baka egen pizza till middag och lite fredagsmys och barnmat, sen gick jag raskt till kassan och betalade och flydde ut... Ja, vi passerade förbi provsmakningen så Alice fick en liten smörgås också. De där provsmakningsmackorna är precis lagom storlek för henne.

Varit på mammafika idag... Vi blev bara 4 mammor idag med varsin liten unge (varav 50% hette Alice). Hade trevligt trots att vi inte var så många... Borde väl egentligen passat på att gå någon annan stans än Andy's då, men fördelen med Andy's är ju att där är sånt förbenat liv redan innan man dundrar in med bebisar så ingen blir störd av lite skrik eller flygande leksaker.

Tog själv inga bilder, men Amy fotade lite... Får se om där dyker upp lite på hennes blogg (som ni hittar HÄR).

Åter ikväll trugas det välling här hemma. Alice tar fortfarande inte flaska om det inte är vatten i den... *suckar*
Hon äter heller inte gröt, så just nu blir det till att amma varenda kväll och halvvägs in på natten. Jag börjar bli seriöst less på detta nu. Självklart ammar jag gärna mitt barn, men det vore ju kul om hon iaf kunde äta lite annat så man kunde ha barnvakt nån gång och kanske få gå ut med sin make en kväll. Självklart har hennes farföräldrar och faster Lotta erbjudit sig att passa henne, men det är svårt då vi vet hur envis hon är och det känns inte speciellt kul att gå ut när man vet att någon stackare går hemma med min hysteriska bebis.

Sparar hellre de erbjudandena tills hon slutar skrämma bort barnvakterna med falsettskrik och huggtänder (för hon bits minsann med sina tre små gaddar när hon är arg).

Här i Lyngsjö börjar friden lägga sig över hus och hem. Alice åt ingen välling men har skrikit sig till sömns i sin pappas armar nu... Hennes goa far som dessutom lagade middag idag - min egen pizzabagare! Supergott blev det. Ska snart krypa upp i soffan med lite cola och ostkrokar och förmodligen somnar jag där ungefär halvvägs genom "På spåret"

Fridaymys.

Sjuka

Maken har brutal hosta (svininfluensa?)
Men det är väl så... Barn blir förkylda, män får influensa... och kvinnor står ut!


Trött vovve...



Iaf vill jag bara berätta att det är lite ensamt på toppen. Ja, jag är på toppen... Hur vet jag det? - lätt! Jag ser ju ner på alla andra! Men imorrn ska jag iaf träffa några andra mamms (några jämlikar)  och fika. Verkar inte bli så många denna gången men det ska ändå bli skönt att komma hemifrån!!!

Att man kan älska någon så mycket...

Nu ikväll satt jag med min underbara dotter i mina armar. Hon hade ammat och somnat där och sov så tryggt. Hon var så komplett, så vacker, så perfekt. Jag älskar att bara sitta och titta på underverket... Från hennes fjuniga hår, hennes långa ögonfransar, hennes näpna lilla näsa... Den bestämda munnen, hamstertänderna, äppelkinderna och lilla söta hakan. Hennes korta armar, små perfekta händer med små små naglar... Hennes lilla runda mage, söta naveln, knubbiga ben och de där gulliga små fötterna med tår som inte är större än ärtor...

Ibland känner jag en klump i magen och tårarna bränner i ögonen. Hon är så fin, vår tjej. Så snäll och så duktig... Vad har vi gjort för att förtjäna denna gåva?

Ibland tänker jag på alla onda ting i världen som vi har satt henne till... Jag tänker på fula gubbar, fartdårar, knarkare och annat mög. Jag tänker på alla killar,(eller kanske tjejer?) som kommer krossa hennes lilla hjärta... Jag tänker på mobbning, grupptryck...

Jag tänker på alla misstag jag har gjort i mitt liv. Jag hoppas av hela mitt hjärta att hon aldrig behöver uppleva det jag har gjort.

Jag överväger att skaffa mig en vapenlicens. Just in case.
Jag är ju mamma till en perfekt flicka nu...

Men å andra sidan är hennes gudmor beväpnad... Jag hoppas Alice går till henne när hon har det jobbigt ifall hon inte känner att hon kan gå till mig.

Så många tankar.
Jag är mamma.

Var tog alla vänner vägen?

Bloggflytt... Nilla har härmed gått från minst 400 läsare/dag... till 17 :P

Var det en så bra idé att flytta??

Bilder medan Alice sover...

Tänkte bara snabbt bjussa på lite bilder medan lillskruttan sover...



Hålla handen... eller tassen.

självporträtt
Självporträtt à la bebe! Lekte med telefonen och åstakom detta - blivande fotograf JAVISST! (mycket stolt mamma!)


Fina blommorna som Alice (med familj) fick på alla hjärtans dag... Även vykort från mormor Bettan & Nisse...


Alice och kompisen Mio på öppna förskolan i G.Köpinge... Mio headbangade lite för hårt så han blev sudders tyvärr.


Livet är som bäst när morsan trollar fram majskrokar ur skafferiet... Åh, vilken delikatess minsann!!!



Middagen floppade igår. Men vilket par kan med handen på hjärtat säga att de alltid håller sams? Isåfall tycker jag synd om er för ibland behöver luften rensas. Vad vi bråkade om? Tja, det minns jag inte men jag är hyfsat säker på att jag förlorade eftersom det var jag som inte fick i mig av middagsmaten.

Revanch idag då vi gör vår alla hjärtans dag-middag i repris... Denna gång med hemliga efterrätten som står i ugnen just nu! Jag håller på att baka min favorittårta; kladdkakebotten med hallonmousseöverdrag... Har dock aldrig bakat den själv innan, utan bara frossat den från duvanders och jag lovar er att det är det godaste jag ätit då!! Jag som inte ens gillar tårta! Nej, det är något ni måste prova om ni får chansen - ni som bor i K-town har ju inte ens en ursäkt att låta bli!

Nästa vecka ska jag på studio catwalk för en "specialbehandling"... Spännande :) Fick det av Brita i en LiveIt-box när jag fyllde år i fjol och insåg häromdan att det bara var giltigt till den 25:e... Ringde och fick tid den 24:e, för alla vet ju att det är farligt att vara ute i god tid. Barnvakt fixad minsann! Snälla Eldiz och Gustav ska passa Alice den timmen som jag ska vara NILLA istället för mamma. Amy och Hannah fikadejtar dem så de kommer nog ha trevligt utan mig... Dock är Alice ruskigt mammig nu så vi får väl se om de kommer inrusande på Catwalk med en hysterisk bebis eller om jag hittar en sönderstressad Eldiz raceande på kullerstenarna med en tjutande unge i vagnen.

Oavsett vilket så ska det bli grymmers skönt att komma iväg om så bara för en timme!!

Testar

Det här med att bara lägga in musiken och inte videon från youtube... Det lyckades aldrig på min gamla blogg...


Men nu verkar det fungera här :)

Tack!! Här har ni lite Bed of roses... Till er från mig!
Kärlek!

Liberopresent

Ska gå och lägga mig nu... MEN;



Vill bara snabbt tillägga att det kom paket här idag... Från Liberos poängshop till brevlådan i Lyngsjö! Mortimer-the-MOOSE från Lamaze!

Alice tyckte den var skittråkig och kastade bort den för att istället äta på den röda valen som hon monterat loss från badboken som hennes moster Moa valde när vi mellandagsshoppade i Östersund. *suckar* Det är tacken det för alla dessa förbannade våtservetter som ligger till grund för denna älg.

Men men. Hunden kanske gillar den om inte annat. Jag lovar er att den isåfall innehåller ungefär 30 kubikmeter stoppning - det gör nämligen alla nallar som hunden får tag på.

God natt

Tips till blivande brudar

Fått många frågor ang. strumpebandet jag hade på mitt & Johans bröllop... Och ja, det är ett underbart fint strumpeband som jag är superglad att jag beställde!!

http://mygarter.com heter sidan där jag beställde vårat... Produkten är "something blue" där vi fick välja text och smycke själva. När vi skulle beställa gick det inte att göra det från Sverige, men det kära brides-to-be behöver ni inte oroa er för nu för det fixade jag när det behövdes fixas i höstas så nu finns det rutiner även för paket till vårt avlånga land!


Vårt strumpeband



Vi satte dit våra namn med hjärtan, datumet och sen valde vi spelkorten som smycke just eftersom vi träffades när vi spelade black jack... Strumpebandet kom hem i god tid före bröllopet (man får ange det datumet när man beställer så de kan garantera att man hinner få det) och det levererades i en liten söt låda...

Jag är som sagt helnöjd och kan rekommendera detta till alla er höns som planerar ringmärkning. Finns dessutom i flera storlekar så ni spinkisar behöver inte oroa er för att det ska glida av och ni benstommiga (som mig) behöver inte oroa er för att de inte ska gå upp över knät!

Muy bueno

Testar lite bara...



Mammas flickor rullar ihop!

Här på blogg.se kan man ju göra såna här bilder som hoppar... Kan säkert störa någon. Oj, vad jag kan roa mig nu...

Dagens middag: 4 strips och en champinjon. Nilla är hungrig och ytterst otrevlig att ha att göra med just nu. Sitter här ensam vid datorn för att undvika konflikter.

Älska mig

Följ min blogg med bloglovin

Ny blogg så ni som följer mig får inte glömma att ändra på bloglovin också!

Alla hjärtans dag





Alla hjärtans dag. Reklam- och försäljningsjippo JAVISST, men jag är en av alla som ändå hoppas (läs: kräver!) uppvaktning idag!

Så maken gav sig ut i fredags, som en duktig make, och köpte en liten hjärtformad metallkorg som fylldes med choklad... Kan säga att jag blev duktigt förvånad när jag såg hur han ansträngt sig iaf! Han kan när han vill, min gubbe! Jag fyller ju dessutom år om mindre än två veckor så nu har han ju lagt ribban för i år ;)

Alice fick blombud från sin mormor, morfar och morsyskon... Jättefin bukett! Tusen tack hälsar hon och hennes mor får lite ångest över att vi inte ens postade ett kort till dem. Därför lägger jag ut denna bilden - den är alltså inte till er alla, utan bara till momma å moffa!

Står utanför ekohallen och är arg. En ful ...

Står utanför ekohallen och är arg. En ful tant i en ful liten bil knyckte min familjeparkeringsruta! Som om hon har en unge att lirka ut... Överväger att lägga mina sista pengar på en jättepacke vaniljsås och hälla över hennes bil. Tur för henne att jag är så sansad... Eller snarare snålpank.


Ni som hängt här länge...

Kan man se hur många besökare man har här?? Min passagenblogg hade ju en trevlig liten räknare som nollställdes varje midnatt...

Kan man lägga in egna videos utan att gå via youtube?

Måste man verkligen knappa in sin mailadress VARENDA gång!? Varför finns ingen "logga in mig automatiskt från denna dator"-funktion!?

Hmm... undrar om jag missat nåt mer. Det kommer väl efter hand.

Ja, många funderingar. Känner mig som en rookiebloggare igen trots att jag haft flera tusen läsare/dag innan flytten... Nästan lite läskigt detta!! Ska bara komma igång så ska ni se att mina "normala" inlägg börjar trilla in igen...

Jag förstår iaf varför ni som har denna sida lägger in mer bilder, det är ju 1000ggr lättare här!!!


Supercool me...


Jag hängde med i flytten!


Hej hej!

Nu var jag här. Hoppas att ni som följt mig tidigare hakade på i flytten... Sju år på passagen har satt sina spår, men det ska nog bli bra detta!!

Oj oj

Spännande.

Designen kommer att ändras en del nu i början tills jag hittat min plats här på blogg.se

Håll te godo!
Gamla bloggen kommer ligga kvar tills vidare utan att uppdateras. Detta då jag har en del text där jag har svårt att skiljas från nu, typ min förlossningsberättelse och alla bilderna.
(gamla bloggen: http://blogg.passagen.se/nilla-lilla)
Alla uppdateringar kommer att ske HÄR i denna bloggen.

Here we go!

RSS 2.0