Nya telefonen

Jag är ett teknikst missfoster. Jag har köpt en ny iphone... Den kom idag. Jag har fortfarande inte klurat ut hur i helvete jag får upp den lilla luckan där minneskortet ska in på sidan. "använd verktyget" räcker inte som beskrivning för mig för jag har petat, snurrat, bänt och pickat med det lilla verktyget men fanskapet vill inte gapa ändå!

Fick mitt första fästingbett idag. Fy så äckligt.

Men allvarligt talat... Finns det inget bekämpningsmedel mot fästingar!? Typ som utrotar hela arten! För de uppfyller ingen biologisk uppgift (parasit)... Och jag vet ingen som skulle sakna dem! Jag utlyser halva mitt sparande till den som utrotar fästingen!

Föredettaförbud!

Detta är en uppmaning till släkt och vänner! Och inte bara min släkt och mina vänner... Utan alla som är släkting eller vän till någon, vem som helst!

SLUTA prata om er släkting/väns EX varenda förbannade gång ni träffar henne/honom med dennes nya partner!! Jag förstår verkligen inte varför det förflutna måste dras upp varenda gång!? Förstår ni verkligen inte att det är ungefär lika kul att höra på för personens nuvarande partner som att peta in tältpinnar i ögonen??

Alla samtal som börjar med kommentaren "Kommer du ihåg när du och den där som du var tillsammans med förut..." bäddar för att någon ska känna sig obekväm. Och varför vill man framkalla såna känslor när man sitter och ska ha en trevlig kväll?

Är tårar värda mer än skratt?

Jag utlyser härmed föredettaförbud i detta hemmet... Så om ni vill ta en fika och slippa prata om alla korkade jädra rövskallar till ex ni har så kan ni komma hit!


Värmeutslag?

Alice var allmänt gnällig när jag kom hem idag och jag fick veta att hon hade varit det sedan hon vaknat efter middagsluren... Vi lekte lite på altanen och åt middag men då hon inte riktigt var sig lik så bestämde jag att det var läge för pyjamas lite tidigare.

När jag klädde av min lilla älskling upptäckte jag då små prickar på nedre delen av magen, ryggen, armhålorna, och ner på överarmarna... Inga mängder på varje ställe men likväl prickar. Det är nog inte vattkoppor iaf, då de inte verkar vätskefyllda. Jag misstänker värmeutslag. Iaf så har vi smort med lite mjukgörande salva nu och så får vi se om de går ner annars får vi ju ringa BVC helt enkelt.

Alice lilla, Alice nu...
...skrämmer vi det onda - BUUUU!

Ännu ett snabbt inlägg

Idag har varit jättemysig! Fick sovmorgon till kvart över åtta (jag vet att många av er tänker "vafan, det är ingen sovmorgon!" men ni som också har barn som vaknar senast halv 7 vet hur skönt det är!) sen fick jag present av min dotter!

En fin kruka som det står mamma på och en kökshandduk och blommor... Tusen tack min lilla ängel, och tack till din pappa som följde med dig på stan, valde och betalade sakerna ;)

Sen ringde vi och väckte svärpäronen som var allmänt skittrötta efter gårdagens kalas för då hade vi fått för oss att åka till Hyllinge och ta med dem! Sagt och gjort!

Heldag hemifrån alltså! Shoppade lite och åt kina/thai-buffé inne på familia... Alice fick en egen tallrik med fisk, kyckling och potatis och onaturliga mängder majs. Och ett räkchips. Mycket bra mat och barnvänligt så där käkar vi nog fler gånger!

Nu ska jag fixa lite kvällsgott till maken innan det är dags att sova... Kommande vecka är ju lagom skön - Bara tre arbetsdagar! Me like!

Morsdag

Grattis mamma, mammas mamma... och inte minst MIG!

Två kalas

Snabbt inlägg, det är kö till datorn.

Idag har vi varit på TVÅ kalas... Först Thyras ettårskalas och sedan Farfar Lasses 65årskalas.

Massa gott fika och god mat alltså!

Alice har varit på trött-gnällhumör och inte alls visat sin bästa sida, men det har gått ändå. Hon somnade i resesängen hos sina farföräldrar efter middagen och sen sov hon gott där tills vi skulle åka hem.

Johan har mått som han förtjänat idag. Han var nere i "big city of Everöd" (ja, vafan de har ju en egen flygplats!) och drack lite öl (läs: massor av öl, shots, sprit och annat mög) med Jimmy igår... Var inte hemma förrän halv 4 i morse. Som den fromma och ömma kvinna jag är så lät jag honom sova nästan till 9 innan jag släppte loss hund och barn på honom sen.

"En timme till, snäääälla älskade Nilla"
"Näpp! Vi ska på stan! Vi kör om en halvtimme - var klar annars jagar jag upp dig med en flugsmälla!"

Lyngsjö är ingen demokratisk plats. Vi lever i en diktatur. Och JAG är diktatorn!
MOAHAHAHHAHAHAHAAAAAA 

Mobilblogg: Haft en underbart trevlig kväl...

Mobilblogg: Haft en underbart trevlig kväll. Jag, maken och dottern var på finrestaurang och åt gott och hade trevligt (ja, har man en så snäll unge som våran så kan man gå ut och äta tillsammans på andra ställen än donken!). Sen gick vi till torget och satte oss på en uteservering och tittade på svensktoppen nästa. Fel låt vann givetvis. alice dansade och byggde pussel. Efter en hel eftermiddag av god mat, lek, dansande och lite shopping så somnade Alice direkt när vi kom hem. Nu ligger mamma Nilla och slöar i soffan - ja, hon är så slö att hon mobilbloggar istället för att gå de 10 meterna till datorn!


Idag...

Idag har jag jobbat. Jag har faktiskt varit FÖRBANNAT EFFEKTIV!! Ni anar inte...
Faktiskt hunnit två dagars arbete på en dag idag! Ja, jag var ju så illa tvungen eftersom jag satt fast på verkstad en stund igår och inte hann allt jag skulle då... Och när jag ändå var igång påbörjade jag nästa veckas arbete också!

Idag har jag åkt på den här vägen på österlen:

Fruktansvärt vacker omgivning, som liksom alltid inte ges rättvisa med mobilkameran utan måste upplevas.

Gick in på Bo Ohlsson i Tomelilla på lunchrasten och köpte den här till min dotter:

Hennes första egna båge! Iof hann jag inte käka lunch eftersom jag drog in en runda på varuhuset, men när hon provkörde den nu ikväll när jag kom hem så var det 100% värt att hoppa över en måltid för! Åh, vad hon tyckte det var kul att gunga!!

Mer idag då... Hmmm... Dagens middag!!

Grillat kött, grillade vårprimörer och lite sallad... Nam nam!

Och här får ni se rampen som Johan byggt så vi kan dundra barnvagnen upp på nya altanen... Nästan klart! Bara lite småfix och städning kvar nu!


När vi röjt upp lite (vilket jag inte fotat, så ni får tänka bort allt skräp där...) och monterat prasoll och planterat klätterväxter, så byggde vi ihop den nya sandlådan med bänklock... Den har jag inte heller fotat, så jag "lånar" en bild från hemsidan som tillverkar dem:


Den ser ju ut så även om det är jag som snickrat ihop den... Svårt att misslyckas. Mycket nöjd iaf... Ska gräva ner lite markduk på lördag och hälla i sanden som Johans pappa har fixat. Det blir kanoners!


Slutligen!
En idolbild på mother AND Alice! För det är ju ändå så de flesta dagarna slutar; Jag och Alice tillsammans igen!


Ja, det var min dag... hur har eran sett ut??

Många hundra pengar

Sitter och klurar... Köpa eller inte köpa - det är frågan!

Jag snackar en röd Bobby car, med tillhörande ponnysläp och namnskylt där det (såklart) ska stå "ALICE" fram...
Det blir rätt många hundralappar... Men allt som allt gott och väl under tusen... Och tre års garanti på grejerna... Ja, det lutar åt att bli detta!

Lilltjejen har en förkärlek för att åka omkring på saker och jag tror hon skulle älska att ha en Bobby... Och nej, jag vägrar köpa såna för 149kr som inte håller för lite lek. Jag lägger hellre lite mer och köper riktiga grejer!

De har iaf inte allt jag vill beställa på lager just nu, så jag har några dagar på mig att filura. Skulle ju kunna önska oss det när hon fyller 1, men jag har en känsla av att hon kommer driva hunden till vansinne innan dess eftersom hennes nya upptäckt är att man kan klättra upp och sätta sig på den. Hon behöver något som inte kastar av henne, men som ändå är skitroligt i hennes ögon.

Måndag hela veckan...

Idag känns det så... Förbannade firmabilen bestämde sig för att jävlas på en pyttliten grusväg mitt ute i ingenstans mellan Sjöbo och Hörby. Därför skickar jag dagens ros till killen på bil-månsson i Hörby som var så underbart söt och rar och snabbt åtgärdade felet så jag kom mig iväg igen.

Får lägga om planerna för morgondagen lite nu för jag känner inte för att köra långt från civilisation i Sug-Britt (bilen) när hon är elak med mig... Tar nog en tur till lite mer tätbebyggt område. Så ska Sug-Britt få en härlig spa-week-end på verkstaden den här helgen så hon orkar med nästa vecka.

Nu ska jag baka bullar.

adios

Trötta fru Mattisson

Trött och hängig. Imorrn är det löning, så jag får väl göra en insats för humör och omgivningens skull och köpa ett par liter cola och sätta IV-dropp.

I övrigt skiter jag i allt ikväll. Alice sover sött, det är viktigt - sen att vårt hem börjar förfalla det kvittar ikväll. Jag orkar inte ta i tu med det efter att ha varit ute i fält hela dagen. Får se om jag har mer ork i helgen, för här skulle behövas en storstädning av HELA huset (inte bara kök och vardagsrum även om det är mest där vi är)


Hörde på radion om den nya varghonan som s...

Hörde på radion om den nya varghonan som stryker runt i skåne... egentligen är det ingen varg. Det är en extremfeminist på skogspromenad; hårig och aggressiv. Ibland är det svårt att se skillnad. Dessutom får ni inte skriva hona, för den vill gärna kallas hene istället och det måste vi respektera. Ja, jag har tråkigt idag. Det regnar.


Mera svar

Sofie om Frågestund!!:

Hur fick ni Alice att börja äta ur flaska?
Det kan jag tacka hennes morföräldrar och moster för... De kämpade på som attan när vi var uppe och hälsade på och trugade även på nätterna (när jag själv inte har orkat ta den striden innan då jag aldrig fick sova en hel natt och därför var SKITtrött)... Dock fick jag helt ge upp amningen då, eftersom Alice inte kunde växla emellan. Lite synd då målet var att amma till 10 månadersdagen, men sånt är livet.
Länge sedan om Frågestund!!:
Det är ju länge sedan vi fick se lite bilder nu. Kom igen!
:) Ja, det var kanske en stund sen... Får väl lägga in lite ikväll.
Jonas om Frågestund!!:
Vad var det viktigaste din man gjorde på förlossningen när erat barn skulle födas? Det är snart min tur.
Kul att någon manlig läsare för ovanlighetens skull hör av sig! Det viktigaste Johan gjorde på förlossningen var att han var där. Vi hade storslagna planer om hur han skulle massera, peppa, andas och styra upp det hela - men när det väl kom till kritan så gick det så fort att vi inte hann allt det där. Han stod på min vänstra sida och undvek mina slag efter honom samtidigt som han höll en monitor på magen som de inte hann fästa på annat sätt.

Däremot vill jag åter påpeka hur viktig han var för mig på bb. Se ditt barns mamma, hör henne - för den första tiden är alla så fokuserade på barnet att hon hamnar lite i skymundan och det är så lätt att missa att hon faktiskt mår jättedåligt. Du är den som känner henne bäst (iaf så var det så här) och den som måste slå larm om du ser att allt inte står rätt till med henne.

I övrigt - bara njut. Det är en upplevelse du aldrig kommer glömma!
Anonym om
Frågestund!!:
Finns det en father of alice med i bilden och hur ser han då ut? Vem är Alice mest lik? Kan inte han gästblogga så vi får lära känna honom också?
Haha, ja det finns en Father of Alice... Min kära make Johan som jag ändå tycker att jag skrivit om en hel del här... Men det förstås, nu för tiden är det ingen garanti att pappan är den man man lever med 9 månader senare...

Alice var mest lik sin far när hon föddes men börjar nu likna sin mor allt mer. Bild på Johan kommer kanske här nedan.

Han har ju faktiskt gästbloggat!! HÄR!
Sen har han lösenordet hit, så bli inte brydda om han en dag gör karriär som mammabloggare ;)
moster moa av den bästa sorten ;) om Första fem svaren::
hej syster :') tänkte bara fråga kommer ni i midsommar ? :)
Jajjemen! The Mattissons anländer till härliga Härnösand på torsdagsmorgonen!
Här kommer utlovade bilder:


Lilla snigel akta dig...


Sommarfin liten brutta!


Jättestor "playdate" i parken... Barnteater!!


Alice fick ett helt grabbgäng att leka med


Levi löste problemet med den nersölade filten... Han agerade dammsugare!


Konsten att åka gåvagn!


Leker stillsamt på köksgolvet med en gammal colaflaska... Mammas hjärtegull!


Finns en vackrare tös!? Knappast...


Johan bygger altan och Alice provar nya plaskpoolen...


Räcket har börjat komma upp... Ja, medan jag skriver detta håller den faktiskt på att färdigställas!


Alices farmor och farfar hjälpte Johan att bygga på altanen så efter ett dagsverke så grillade vi korv...


...och åt lite hallonmousse


I lördags träffade vi lite vänner och matade ankor i parken...


Sen tog Alice vagnen och drog


Näää... hon gick bara till lekparken för att gunga lite!

Det var allt!
Ha de!


Första fem svaren:

Linnea om Frågestund!!:
vad har du för någon utb? alltså vad krävs det för någon utb för att göra det du gör?
Jag har en fil.kand. i geografi och är landskapsvetare med inriktning mot landskapsvård och planering... (har även tagit en del strökurser i biologi, faunistik, floristik och klimatkunskap). Men det krävs inte precis det för att jobba med det jag gör, jag har kollegor med andra utbildningar (ex biologer, lantmästare, arkeologer mm) så vi kompletterar varandra rätt bra.

Joan om Frågestund!!:
Visst ska vi på banken
när jag kommer hem den 10 juni? :DSåklart vi ska... Men du menar väl Bånken ;) hehehe
Anonym om Frågestund!!:
Hur ser er ekonomi ut? Hur mycket tjänar ni och hur fördelas pengarna? Det låter ju som om ni är rika men snåla.
Vi är varken rika eller snåla. Dock går ju en av oss hemma på föräldrapenning nu så vi har lite mindre varje månad (men säkerligen fortfarande mer än många andra hushåll med personer i vår ålder och ett småbarn). Exakt vad vi tjänar tänker jag inte skriva ut, men det är en helt okej summa där vi lägger mycket på avbetalning av huslånet, materiella ting - speciellt saker till Alice, och bra mat. Vi äter INTE billiga skitmärken när det kommer till mat, utan lägger hellre på lite och äter bra mat, gärna närproducerat. Sen går en del av lönen till framtida sparande för vår dotter, eftersom det trots allt är det viktigaste vi har!
Sandra om Frågestund!!:
Följt din blogg ett tag och läst mycket om problem med att hitta bh och så. Har du silikon? Och i så fall så undrar jag hur det har fungerat att amma med dem?

Nej, att mitt byst råkar "ha tjock benstomme" (hehe) är helt skapat av naturen. Om ni inte tror mig så kan ni ju gå på stranden samtidigt som mig i sommar och se hur de upphört att vara runda och fina nu när jag slutat amma för att istället sträcka sig mot marken jag går på, ja - från graviditet till gravitation! Jag har om inte annat jävligt coolt LÅNGA bröst nu! Det är respekt!

Ang. att amma så fungerade det jättebra, men jag antar att den frågan blir inaktuell med mina ickesilikonisar!
Tänkte svara på minst fem, men hinner inte mer nu för nu kom min dotter inkrypandes i rummet. Får återkomma senare! Tjing!

iPhone...

Det är dags att lägga sin heder på hyllan. Jag har kämpat på bra länge med min blå älskling, men nu trillar han bokstavligen sönder (ja, det har lossnat bitar från luren!).

Så han ska få gå i pension och jag ska få en ny kärlek... En vit iPhone 4, som inom ett par veckor kommer driva mig till fullständigt vansinne! Det blev även graven för mitt kontantkort. Visst, det är toppen med kontantkort - om man är ung och inte själv har full koll på kosingen. Just nu är det bara grymt frustrerande när jag glömmer att ladda den och telefonen lägger av mitt i ett viktigt samtal (som idag med Alices framtida förskola) bara för att man pratade liiite längre än för 3,40 kr.

Det händer givetvis också ENBART om man är utan tillgång till laddningsställe. Sitter man hemma med internetdosan i handen så händer det aldrig. I framtiden kommer nu en räkning som jag kan lägga med de andra räkningarna och därmed blir den betalad utan trubbel.

Är dock mitt gamla kära Halebop trogen. Haft dem i 8-9 år nu och alla vet ju hur farligt det är med förändringar ;)

Ang gamla telefonen så klickade jag mig in på mobilpengar.se och de ville ge mig 80kr för min gamla telefon. Skit på er, tyckte jag - för den larviga summan kan jag hellre ha den i byrålådan hemma.

Altanen här hemma börjar bli redo för invigning! Bara räcke som ska upp och det har vi hemma - ska bara skruvas fast nu! Blir jättebra... Tur man har en händig man ibland!

Annars då? Jovars... Spenderat fyra dagar i en liten Dacia på grusvägar runt om i Skåne. Kört 98 mil grusväg faktiskt! Den ni! Lyssnat massa på radio och blivit grymt insatt i "Svensktoppen nästa", ja tllräckligt insatt för att faktiskt gå och yla på denna:



Om det är min favorit av bidragen låter jag vara osagt, där är ju faktiskt ett par riktigt bra låtar (enligt mig iaf)... Men det är denna som har fastnat. Och snyggt efternamn  har ju tjejen också!

Nu ska Johan få datorn och jag ska äta lite ostbollar ("OSTBOLLAR! Det är det GODASTE jag vet!") framför tvn.

Nattinatt

Krääm

Frågestund!!

Har ju några hundra läsare dagligen, ibland mer... Men jag vill ju påstå att ni är usla på att kommentera!

Därför öppnar vi nu ännu en omgång frågestund! Jag lovar att svara på alla frågor ni ställer... Skriv dem bara här nere i kommentarsfältet!

Detta är er chans på smarriga detaljer!

Kan ju inte påstå annat än att jag är lite...

Kan ju inte påstå annat än att jag är lite sugen på huset som är till salu precis bredvid söderåsens nationalpark... kan man bo bättre!? Wow, vilket läge. Jaja... Lyngsjö är ju inte heller fyskam.


Trots det dåliga vädret kunde jag knappast...

dsc05440 (MMS)

Trots det dåliga vädret kunde jag knappast be om en vackrare utsikt att äta frukost till... Bilden ger inte rättvisa åt verkligheten bara tyvärr. Ni får ta mitt ord på hur ljuvligt det är!


Hylla dem som hyllas bör

Jag har kommit på att här är en folkgrupp som jag sällan hyllar med blogginlägg - även om de tar upp en hel del av mitt liv numera! Och det är min NYA släkt!

Ja, för med min kära make så följde det med en himlans massa folk! Svärpäron, svågrar och svägerskor, fränder och fränkor och mågar och mögar... Eller hur var det nu? :)

För mig är det en stor grej att få vara en del i denna stora och kära släkt... Jag vet av personliga erfarenheter att det minsann inte är så självklart att man tas emot med så öppna armar. Men här har det varit så från dag ett, även om det tog mig några dagar till innan jag vågade släppa dem nära.

Ja, säga vad man säga vill - men jag har verkligen fått mer än en make när vi gifte oss! Jag fick en helt ny släkt. Och det tackar jag för!

Tack för att ni finns, allihop!

Mammas skumtomte!

Jajjemen... Idag har mammas lilla skumtomte (helt klädd i blekrosa) varit trött och redan somnat... Vilket ger en trött och hårt arbetande mamma chansen att iaf bjuda på ett litet blogginlägg!

Lyssnar mycket på radio på dagarna nu när jag jobbar... Och självklart har genusdebatten slagit till även där - MEN! Tack och lov har min radiokanal samma sunda uppfattning som mig! Lite skönt att höra att där fortfarande finns vettigt folk kvar i landet!

"Kan det kanske vara så att små tjejer gärna leker med dockor av en medfödd typ av modersinstinkt...? Eller bara för att DE KÄNNER FÖR DET!?"

En fråga värd att tänka på tycker jag. 

Sen vill jag åter slänga en påse skit på alla som klankar ner på hur vi klär vår DOTTER!! Jag kommer INTE sluta klä henne i klänningar nu i sommar eller sluta säga att hon är söt bara för att ni har svårt att framhäva er. Vill ni klä era barn i enbart "neutrala" färger och aldrig klänning så FINE, gör det - men ge tusan i att lägga er i min och Johans uppfostring av VÅR DOTTER. HON är ingen "hen"... Jag tycker det borde vara mer kränkande att kalla sitt barn höna (hen) än flicka. DÄR kan vi snacka nedtryckande.

Här hemma har vi en sund bild på mänskligheten, något som vi kommer att lära vår dotter utan att ta ifrån henne rätten att vara flicka. Och klänningar is the shit nu på sommaren när det är varmt! ÄLSKA dem som finns på HM, med matchande små ank-stjärts-trosor!!!

Har plågats av en tvådagarsmigrän. FRUKTANSVÄRD smärta faktiskt... Har bara haft korta och rätt lindriga anfall medan jag var gravid och ammade, men nu gör den sig påmind. Dock har jag varken råd, tid eller vett att stanna hemma när det är som värst - nej, nej! Jag jobbar på!

Dagen spenderades på skånes västra sida igen. Vackert! Teckomatorp. Vill dock dissa den muppen som startar massa bränder där för det är ju en i övrigt så fin liten by!!

"Ring polis om DU ser något misstänkt" står det överallt... Och vad räknas då som misstänkt? Att två alkoholister sitter och ljuger utanför ICA? Killen som satt i ett gathörn och headbangade till arabiska toner? Att det står en övergiven bil med sopsäckar över sätena strax utanför byn och att det hänger kläder i träden?? Att där är hutlösa priser på frukostfrallor? Ordet "misstänkt" är relativt. Jag har bara ringt polisen en enda gång idag... Men inte polisen i Skåne... Jag ringde dotterns gudmor för att snacka lite skit på lunchen.

Hmm... Har faktiskt inte så mycket mer att berätta... Skulle väl vara att jag är grymmers sugen på nachos och cola. Ja, så där supersugen att jag lätt skulle kunna cykla ner till Everöd och köpa det... Men Alice sover så det går inte. Johan är och golfar. Jag får väl sitta här och bara drömma om hur gott det hade varit.

Barnbidrag på fredag. Fint. Då ska vi shoppa våtservetter och lite annat sånt praktiskt. Jo, klart vi har ett sparande till tjejen också! Men dit går inte barnbidraget. När hon fick sitt personnummer så var vi snabba att öppna ett eget konto till henne som jag och Johan inte kan ta ut ifrån... Där trillar det in en bestämd summa från våra löner varje månad samt presentpengar (exempelvis de hon fick när hon föddes, döptes och i julklapp). Bruden är redan rätt rik :)

Grattis Norge

Måste ju lägga in den låt som rullat på radio P4 idag...



Får de spela den så får jag!

Joråsåattehhhhh...

Lite recention av eurovision vore väl på sin plats... Men jag kan faktiskt inte ta mig rätten att ha en åsikt om det hela eftersom jag somnade någonstans där mitt i. Vad jag kan tycka är att det var ruskigt elakt att lägga det så pass SENT på kvällen!! Fy, Tyskland. Det var årets rånartjänstbidrag (tv-licens) åt helvete.

KAN DOCK påpeka en sak: MOLDAVIEN! Där vill jag bo. De har alltid bra bidrag... Ser ni mönstret?? Här är först årets:



Och så fjolårets...


Hmmm..


Igår var vi i parken iaf... Träffade massa barn och föräldrar och grillade lite korv. Sen åkte vi direkt på konfirmationskalas i Olastorp... Mycket trevligt!!

Bilder? Nää... Vem har tid att fotografera när man har så mycket att äta!?

tssss

Tack Nestlé, för den fina boxen att ha smo...

dsc05415 (MMS)

Tack Nestlé, för den fina boxen att ha smoothies i! Mindre söl är alltid välkommet!


Alice på playdate i parken med massa vänne...

dsc05371 (MMS)

Alice på playdate i parken med massa vänner. Ska snart se lite barnteater...


Varning för barn

Ska bara bråka klart med trafikverket (som givetvis även protesterar mot mina planer att sätta upp en skylt - NÅDE DEM den dagen de behöver MIN hjälp! FAN vad jag ska sätta mig på tvären!) men sen kommer här upp en varning-för-barn-skylt!

Jag har fått lite olika idéer... Som jag inte delar just nu, för då sitter väl nån attan och knycker dem... Men jag behöver ER hjälp, kära läsare!

VAR kan jag beställa en vägskylt med egen text utan att det kostar löjligt mycket!? Vill helst slippa spika upp något hemma-bygge...

Fredag den 13 maj... Precis ett halvår sed...

Fredag den 13 maj... Precis ett halvår sedan vi hade dop/bröllop.


Underbar dag

Idag har jag varit ute i och representerat lite... Kört tjänstebil med löjligt stor logga på bildörren så ingen missar var mongot som nästan körde in mot enkelriktat i Helsingborg jobbar. Ja, Helsingborg är var jag har varit... Bland annat.

Har alltid varit lite småkär i Helsingborg... Älskar havet, hamnen med alla fartyg... Alla söta små restauranger, även om jag kände att jag idag var lite för stressad för att hinna sitta ner och luncha på någon av dem - det blev en tur på donken vid familia istället på tillbakavägen.

Bland annat fick jag mig en liten guidad tur av det HÄR stället, som jag garanterat kommer åka till igen men då privat och med familjen! Åh, så vackert det var där!!! Och lärorikt för såna som mig som är intresserad av jordbruk, djur och "annat gammalt historiskt mög"

Sen blev det en tur uppåt Höganäs (som också är vackert) och så hittade jag platsen där jag tänker bo när jag blir pensionär: Svanshall!!

Hemvägen blev det lite andra stopp. Ett av dem var i privat regi, eftersom även jag har rätt till några minuters lunchrast, och det var stoppet vid Familia där jag shoppade mig en flottig McChicken och sen tog jag även en snabbrunda in på citygross och köpte dricka och en liten present till Alice.

Det är så kul att ha med saker hem nu! Förut var hon helt ointresserad av grejerna man gav henne men nu har hon börjat skina upp och leka med det hon får... Så dagens inköp (en plocklåda från Micki) var en succé! Hon låg i närmare en timme på golvet och kämpade med att pressa ner klossarna i hålen för att sedan hälla ut dem och börja om.

Nu kom Johan hem, så nu ska vi ÄNTLIGEN äta middag. Ha en trevlig kväll alla...

Förresten! Blir ett mobilinlägg från sänge...

Förresten! Blir ett mobilinlägg från sängen... För jag har ju glömt att berätta en sak! Idag blev ju vår älskling NIO månader! Lika länge på utsidan som på insidan... Känns dock som om hon alltid varit en del i vårt liv!


Underbar och älskad

Mammas fina Alice... Ni anar inte hur underbar hon är! Hon har hjälpt sin pappa att bygga nya altanen idag... Ja, hon har hjälpt till så bra att han vill fortsätta imorgon också! Sen har hon lekt och ätit en massa... och sen fick hon sin första fläskläpp!

Lilltjejen ställde sig mot sin leksakslåda i vardagsrummet men hade ena foten på en bok som gled iväg så stackarn smällde ner med munnen mot den iof mjuka korgen - men så var där lite tänder emellan så hon bet sig och fick en liten fläskläpp.

Nu börjar här åska. Dator av! Bums!

Jaja, mormor mamma!

Här kommer väl lite nya bilder...


Lyngsjö kyrka... Där gifte vi oss för ett halvår sedan!


Mammas lilla mallpadda!


Picknick i parken med goda vänner


Alice "provar" Thyras hink... Lägg märke till den fina picknickfilten som pappa Johan har köpt!


Lite Nilla-konst!


Alice är på Fenix och äter lunch med sina föräldrar... Fått en egen fralla - lyckan är gjord!


Det var allt vi orkade idag. Nu lägger vi hatten över ansiktet så det blir mörkt, sen sover vi en timme eller tre.

God natt


Borta bra... Men hemma bäst!

dsc05339 (MMS)

Borta bra... Men hemma bäst!


25 grader, vindstilla och inga moln... Det...

25 grader, vindstilla och inga moln... Det vore underbart om man legat vid poolen med en iskall cola... Inte fullt så underbart att stå i varma arbetsbyxor mitt på ett fält utan skugga... Rövsvett javisst!


Statstjänstemän på grönbete

dsc05325 (MMS)

Statstjänstemän på grönbete


Kurs i ljungbyhed. Saknar Alice, men inte ...

Kurs i ljungbyhed. Saknar Alice, men inte så det är fruktansvärt. Hennes pappa sköter henne bra. Hennes mamma har druckit vin och ätit gott och ska snart börja tänka på refrängen. En sak bara: nu hade det suttit jädrigt fint med en cola!


Hej då, Alice...

Kurs... TVÅDAGARSKURS! Huuu. Första natten borta från min lilla flicka. Inte för att jag brukar sitta och hålla henne hela natten, men jag har alltid varit i samma hus och inom jag-hör-dig-älskling-avstånd.

Det blir dessutom hennes pappas första natt där han har 100% ansvar.

Tjejen är duktig nu. Sedan vi kom tillbaka från Östersund så har hon börjat sova hela nätter... Något jag finner extremt skönt!! Ja, det är faktiskt så bra att hon fortfarande snarkar sött i sitt rum! Hon har sovit över 11 timmar i sträck nu. Älskade barn. Är jag en ond mamma om jag går in och väcker henne nu?? Så jag får krama om henne innan jag åker. Förmodligen. Men hon måste upp, för de ska skjutsa mig till jobbet.

Missade bussen, och här ute på landet går det (till alla miljöpartisters stora förvåning?) inte så värst många bussar på morgonen.

Aktuell status för vår gård: Staketstolpar för att hägna in vårt dyraste har slagits ner. Ja, runt trädgården alltså! Så Alice kan knata rundor där ute utan att springa ut i vägen.

Grillade hos Boel i lördags. De hade inte släppt sina mjölkkor än, så vi tog en tur ner till muisarna och kikade. Alice fick först halv panik över de extremt otäcka kalvarna, men sen lugnade hon ner sig och var till och med lite intresserad när mamma matade dem och de försökte äta upp hennes kläder. Men det var nog skräckblandad förtjusning - någon bonde verkar hon inte bli... Med tanke på hennes vattenkärlek så blir hon väl olypisk simmerska eller liknande.

En jädra massa skjutsande till och från träningar iaf. Garanterat. Bara för att vi valt att bo här.

Lite lagom less



Börjar med att lägga in den där låten... Så fler än jag känner sig tvugna att gå och nynna på den hela kvällen - för hur jädra kass den än är, så fastnar skiten!! Ve och fasa!

JAG ÄR SÅ INNERLIGT LESS på BIN-FUCKIN-LADIN!! Hade han inte varit död så hade jag letat upp och KRÄKTS på honom!! Han var ingen god människa. Han förtjänade sitt öde. Och de borde tammetusan ha skjutit hans fruar också när de ändå var igång så hade man sluppit alla dessa som "gråter ut" i världens media nu för att deras underbara make är död...

Jag har inte läst en enda rubrik sedan det hände (iaf inte här i Sverige) där det inte målas upp en martyr av människan!! ÅHH, det är ju sååå synd om honom och hans stackars familj... Hans barn talade ut, böcker skrivs om hur god han var, fruarna OFFRAR sig för de älskar honom sååå mycket. Han var ju en vanlig familjefar utåt sett... Så rar och underbar...

Jag är så trött på vår svenska tycka-synd-om-propaganda. Samma sak så fort nåt händer... Vi ska sörja och tycka synd om ALLT. Så fort någon fängslas, dödas eller klämmer handen i en bildörr så ska vi gå med näsorna i första bästa kvällstidning och säga "åh, stackars STACKARS människa... Han var ju en bra man, den där Bin Ladin... Honom skulle man haft som granne..."

Jag tycker inte ett dugg synd om honom, hans familj eller någon annan i hans kretsar. Jag tycker inte synd om de där "stackars" svenskarna som blir tagna för narkotikasmuggling och hamnar i fängelse utomlands heller... SERIÖST!! De gråter ut i media (givetvis) och säger att de blev lurade att bära det genom tullen...

Jag vet inte om jag är en ovanligt klipsk person men inte fan skulle jag bära någon annans väska genom tullen! Och jag tror inte jag skulle missa om någon la i flera kilo kokain i min resväska heller.

MEN, det blir väl som vanligt nu. Fru Ladin stämmer väl resten av världen... Silbersky lär ju åka ner och stötta henne. Han har ju en förmåga att alltid stå på den sida jag inte står på.

Känner att det här klippet passar in här:

Filmen vet ni ju vilken det är vid det här laget! Jäpp - Four lions!
Underbart rolig film!

Lirar boll

dsc05310 (MMS)

Lirar boll


Alice och mamma fikar på Wahlquists condit...

dsc05307 (MMS)

Alice och mamma fikar på Wahlquists conditori...


Idag

Idag inleddes med ett stort beslut: Gå eller inte gå över den här bron:



Under var ett fall på några meter ner till vattnet... Inget jag precis längtade efter att trilla.

Efter många om och men så rusade jag iaf över den trots att den knakade som attan... När jag skulle tillbaka så vadade jag över vattnet med mina redan översvämmade stövlar (eftersom jag hoppade på tuvor på en våtmark, ja ni såg ju bilden förut idag...)

Senare under dagen fick jag sällskap av den här damen och hennes kompisar:



Kan ju, utan att ens ljuga, säga att jag haft sämre sällskap i mina dagar! Får är fina djur... Det är ju så man funderar på om det skulle få flytta in en liten fårfamilj här på gården. Synd att de skiter så jädra mycket bara... och bräker!!

Ringde upp min mamma som jobbar på dagis så barnen där fick prata med fåren :)

Innan jag vände åter till mitt trygga kontor träffade jag på en annan filur...


"du ska kalla mig HERR gris"

Ja... en rejäl galt som inte alls tyckte om att vara inhägnad... och ännu mindre ville han bli klappad :)
Grisar bits.

Sen kom jag hem till ännu en liten gris:



Unga fröken som precis gnuggat tallriken på hjässan... Mumma. Blev en dusch sen efteråt.

Alice har btw fått sin SJUNDE tand idag, tillika nummer tre nere, och det vette tusan om inte nr 8 också är på G.


Det är ju ungefär vad jag gjort idag. Åt lunch på en kulle med utsikt över havet och havsängar... Ja, den som påstår att jag har ett skitjobb vet inte vad de pratar om! Jag ÄLSKAR detta livet! Jag älskar att komma hem till min dotter mest av allt. Och imorrn blir det en kort dag på kontoret, för jag jobbade länge igår så jag har lite flex att nyttja.

Ska möta upp familjen på stan när jag gjort det jag ska på jobbet och sen ska vi åka och fira Måns (Alices kusin).

Det blir nog bra!
Nu ska jag länsa skafferiet på godsaker... Har ett grymt sötsug idag.


Dagens upptäckt: alla grästuvor flyter int...

dsc05281 (MMS)

Dagens upptäckt: alla grästuvor flyter inte...


Ja, alltså...

Jag har sen (!) lunch då jag glömde tiden helt i förmiddags...

Läste tidningen nu och såg DETTA

Är det bara jag som får en lite rolig bild i huvudet?

Kan till alla oroliga påpeka att jag aldrig har hört talas om att folk i norrland (eller någon annan stans) har problem med larver i ögonen...  Men kanske är malmöborna liiite mer älglika än vad resten är?

I detta nu så står jag ett par meter från ...

I detta nu så står jag ett par meter från en kalvande ko... Nu vet jag vad johan såg för drygt 9 månader sen... haha.


Spirit of booze

Kristianstads slogan är ju "Spirit of food" men med tanke på absolut-fabriken och nu även ett bryggeri (och gud vet hur många hembrännare...) så vore det kanske lämpligare att ändra sloganen till "Spirit of booze" ?

Inne på andra arbetsveckan. Det går riktigt bra på jobbet och med tanke på att dottern lever och ser glad ut så antar jag att det går riktigt bra här hemma också. Givetvis saknar jag min lilla solstråle, men det är i ärlighetens namn rätt skönt att komma iväg också. Tur jag har ett bra jobb som jag älskar! Eller tur och tur... Med ett högt studielån och många timmars hårt arbete så är det minsann inte tur - det är grym skicklighet!

Hemmet är kanske inte fullt så välstädat som jag föredrar det, men vatusan - lite skit i hörnen är ju bättre än ett rent helvete. Det är inte hälsoskadligt iaf, jag får ha det som min smärtgräns. Tänkte göra ett ryck på söndag och rensa garderoberna på gamla och för små kläder... Då finns risken att jag städar båda sovrummen ordentligt i rena farten.

Dessutom ska hunden få sig en genomborstning för hon fäller nu, OTROLIGA mängder!

Trädgården håller på att få sig en upprustning nu först. Johan röjer och grejar där ute och det senaste projektet är att måla om våra uteplatsmöbler... De ska bli svarta nu. Så har vi köpt nya dynor till dem och en dynbox så de har en plats att bo på när de inte används, så det inte blir som med våra gamla dynor som till slut var ute för jämnan och blev förstörda. Nya dynorna är förresten grymt snygga!! MYCKET nöjd med det köpet!

Shoppade lite annat samtidigt som dynorna. Ett par fullvuxna smultronplantor så Alice ska få lite smultron i sommar, en barnpool till trädgården och ett parasoll som hon kan sitta under när vi är på stranden. Johan köpte dessutom en ny "leksak" - en högtryckstvätt... Så nu har han tvättat altanen så den är superfräsch och fin.

Ja, för ni ska inte tro det blir sommar ifall inte nån sätter fart... Och nu har vi satt fart, så nu är det nog sommar!

Apropå nöken och andra sosseledare...

Allvarligt talat... Jag har aldrig känt att jag i flera års förväg vet vad jag ska rösta på i valet... Men den här gången gör jag det. Jag ska rösta BLÅTT igen!

För jag vill verkligen inte att Juholt vinner. Varför? ja, förutom hans icke tilltalande yttre så gillar jag inte hans planer att ta sossarna ännu längre ut åt vänster. Och hans hjärtefrågor är väl ungefär de som jag själv INTE sympatiserar med... Höjd bensinskatt fungerar för de som bor med bra förbindelser. Och även om de säger att allt sånt ska förbättras iaf så kan ju alla med lite verklighetsuppfattning förstå att det är omöjligt.

Det enda det skulle resultera i är avbefolkning från landsbygden. D.V.S. MIG!!

Sen är det ju detta med föräldrapenningen. Det är knappast en hemlighet vad jag tycker där. Alla ska ha rätt att styra det själva. Bonusen man får nu tycker jag räcker bra - men de hade ju gärna fått vara lite öppnare med den för jag visste inte att den fanns förrän vi själva delade lika och blev berättigad extra pengar.

Sen är där en hel bunte andra saker som jag inte alls kan ta till mig av... OCH Juholts hela framtoning - ska han verkligen representera vårt land?? Jag gillar vår sittande, han är stilig och utstrålar ett lugn och känns seriös... Man behöver inte skämmas när han är ute och visar upp sig. 

Det var politiska snacket för denna gången. Hoppas det går dröja till nästa gång, för jag är verkligen inte road av det...

Lite i mitt huvud

Idag tog de honom... Terroristkungen. Att han är död är ju en sak, men vad jag undrar är vem som får belöningen!? Det var ju ett mångsiffrigt belopp på snubbens huvud... Ja, själva Bin Laden är ointressant, jag undrar vem som blev rik på kuppen!

I USA är det folkfest... De firar med skumpa och utlyser detta till en glädjens dag. Jag vet inte riktigt om jag kan sympatisera med dem. Visst, han var en tyrann och förtjänade inte bättre... Men fira att någon har dödats? Det känns lite väl primitivt tycker jag. Han är död - det är allt, det betyder inte att hela rörelsen löses upp och alla terrorister upphör att finnas. MEN det är ett steg på vägen.

Apropå terrorister i Pakistan så köpte Johan "Four lions" idag till sin lilla hustru! Lyckan är gjord... Det kan vara en av de bästa filmerna de gjorde förra året - och så kom den inte ens på bio här i stan! Morr!!! Men nu finns den iaf på dvd.

Valborg har flutit förbi. Alices första. Hon fick lite grillad mat och träffa lite kompisar, men sen blev det så kallt ute så vi åkte hem hit och sov istället. Mysigt var det iaf... Även om vi missade majbrasan som de tände tidigare än vi trodde så när vi kom så var där bara glödbädden kvar... Men det blev en liten eld ändå sen som spred värme.

Tusen tack, Rosenstedt, för en trevlig kväll!

Bilder kan ni hitta hos Michelle

RSS 2.0