Skit i det då, jäkla ungar :)

Heeeelt oväntat kom inga små spöken och tiggde godis här idag. Iof rätt logiskt då vi inte har grannar ens, men för säkerhets skull köpte jag hem lite godis... Och nu äter jag och maken upp det!


Vuxna människor

Ibland blir jag så trött på folk. Då är det (ursäkta) jävligt skönt att bo långt från civilisation. Vi konstaterade även igår att hus offside är vår grej, när Alice klampade runt med mina klackskor från bröllopet på parketten så det dånade i hela huset samtidigt som hon sjöng rulla-på-sången. Johan skapade rökpelare som syntes till sjöbo när han eldade en lövhög och jag springer och kräks och spolar nätterna/förmiddagarna igenom. Hunden skäller på sina huvudspöken och katterna kissar fritt ute. Vi hade blivit vräkta från lägenhet :) snart jul, längtar så det nästan gör ont!! Julmat, gran... Sista julen med bara en unge? Eller har den redan passerat? Vi får väl se... Personligen tror jag lillebror kommer först den 13/1, och givetvis drar vi igång en betting även denna gången! Någon som vill gissa datum?? Som med Alice kostar varje bet 20kr, Max ett datum/person och en person/datum. Den 13/1 är alltså taget av mig! Och den 10/1 är taget av Brita. Vinnaren får alla satsade pengar.


Supernilla!

I grow people! What's your super power?


Brossan

Lagom till jag kommer hem från min och dotterns tjejresa så kommer lillebrors nuna pryda tv-reklamen. Tänkte att jag skriver det nu så behöver inte alla ni (ja, ni vet vilka ni är, haha) ringa varenda gång för att berätta det :P over and out.


Nya hyllan

Alices största glädje nu... Hon har fått en egen hylla med fack, precis som på dagis :) är jättenöjd och glad att jag köpte den trots allt. Äntligen hänger hon upp sina kläder helt utan protest!


Clownkräk

Dagens "jag hoppas du snubblar på dina jätteskor och bryter båda benen" vill jag sända till clownerna som var i kristianstads centrum idag och delade ut godis och sånt... Min lilla flicka sprang med sina korta ben för att få titta och kanske få en godisbit eller iaf titta på såpbubbelpistolen och jag såg att ni såg henne! Men ni valde att vända er om för hon ju väl "för liten" eller nåt. Förklara det för min tvååring, snälla... Varför alla de (iof aningen större) barnen fick godis eller kramar eller bubblor blåsta på sig men inte hon?! Hon sprang inte ifatt er en gång, inte två utan FEM gånger med sina små ben men ni vände direkt ryggen åt och gick. Fan för er! Det hade räckt med ett hej eller vad som helst bara inte totalt dissa ett barn som kämpat så för att ni skulle se henne!! Hade det inte varit för den person som gick i närheten utklädd till jättefågel som stannade och vinkade (tack!!) och gav henne några sekunders uppmärksamhet så barnet blev nöjt hade jag... Gjort onda saker. Och dagens ros till ambulanskillarna som lät oss titta in i ambulansen när vi passerade förbi den och Alice var intresserad, det var spännande! Ja, allt detta hann vi på vägen mellan parkeringen och Apoteket :) det gäller att vara effektiv!


Tre dagar kvar

Tre dagar kvar på jobbet innan "långledigt"... Blandade känslor. Har varit onormalt trött och okoncentrerad ett tag nu och haft svårt med vissa arbetsuppgifter då min kropp säger ifrån så det är nog bra att jag går hem innan jag skapar kaos :) men jag kommer sakna det lite... Att träffa folk, äta luncher på diverse ställen, att få lön ;) och såklart Alexandras besök med jätteviktiga samtal om saker man inte visste att man behövde veta. Men det ska bli skönt nu att slippa gå ut i kylan innan solen gått upp. Och att sova middag med Alice!


Glucosbelastning

Sitter och belastas. Tråkig väntan nu när man pinat i sig sockerlösningen.


Man vet att man är gravid med foglossning...

...när folk börjar kasta brödbitar på en när man vaggar genom parken. Kvack kvack. Jag kan identifiera mig med den stora vita skånegåsen i tivoliparken - blek, vaggande och högst oproportionerlig med ett jävla temperament som skriker och nyps när jag inte får min mat snabbt nog.


Förlåt men...

...jag tycker lite om när Alice vaknar på natten, tar sin kudde och kommer in hit för att sova hos mamma :) Detta är tider som inte kommer igen. Min stora lilla flicka. Snart dags för vår tjejresa :)


Lider med "hen"

Ja, det måste ju verkligen suga att vara i tonåren och inte veta vilket kön man tillhör... Stackars liten. http://m.expressen.se/nyheter/noah-fick-inte-klippa-sig-hos-herrfrisoren/


Mätt och belåten

Kycklingenchiladas, iskall cola och en fotmassage - sen är kärringen på benen igen :)


Kära barn

Alice låg med huvudet på mammas mage för att känna lillebror... Plötsligt flög hon upp, gråtandes, för lillebror bet henne i örat!?! :) haha. Det är svårt att hålla masken då. Och ja, jag skulle ju inte skriva ut könet här än men min älskade mamma har ju kommenterat och skrivit "lilleman" så alla ni med något innanför pannbenet verkar ju ha räknat ut det ändå efter att ha läst det :) tack mammsen ;) har fixat lite hemma nu, satt upp en egen låg hatthylla à la dagismodell med egna fack och krokar under till barn och hund. Dessutom har vi fått överta Lottas gamla soffa när hon fått en ny i sitt nya fina vardagsrum så även vårt vardagsrum har fått ett lyft och betydligt bättre doft när tygsoffan stinky åkte ut... Och när vi var i kastatagen rök även den fula mattan vi hade som var full av hundklet och matsöl och en ny MÖRK ryamatta tog dess plats... Och en ny redig lampa har fått flytta in, för nu har vi bott här i 3 år utan att ha haft lyse i vardagsrummet, det var dags :) ja, och akvariet åkte ut ("Josefin har lånat Alice fiskar" som det heter här hemma just nu. Kort sagt massa förändringar. Lika bra att få det gjort medan ork finns.


Kärlek är...

Kärlek är att med små händer och stor möda tillverka ett pärlhalsband till sin vovve. Alice är inne i en pysselperiod nu, det ska skapas och grejas. Inte mamman emot som inte riktigt är i skick för vilda lekar :)


Finns det liv finns det hopp

Tuff kväll. Mycket sammandragningar och en del ny smärta i ryggslutet... Men inget som inte en varm dusch och lite choklad kunde bota :) så jag fortsätter vagga! Glucosbelastning nr tre 2012 nästa vecka... Underbart. Men jag har gjort det så många gånger nu de senaste tre åren att jag inte tänker klaga på smaken mer. Ni som oroar er; det är inte värre än att dricka billig saft, typ eldorado... Det är inte gott men inte heller så illa som många påstår. Sen blir det en liten höstresa trots allt. "bahja du å ja, mamma! Åka tåååg. Bahja du å ja!" som Alice säger, och det stämmer... Vi lämnar resten av löjliga familjen hemma och tar en minisemester bara jag och lillan. Tjejresa!! Wiiieee!!


Ahmmm

Jag och Alice lagade gomidda' idag när vi ändå var hemma... Vi gjorde potatisskruvar och den del av potatisen som blev kvar efter vi karvat ur skruvarna fyllde vi med morot och skivade så de såg ut som ägg :) till det åt vi biff och vitlöks- och chilismör (med lite klumpar och rolig form då Alice gjorde det)... Och pulver-bea! Ja, nån måtta på det hemlagade får det ju vara! Sitter med matkoma fortfarande och glor på halv 8 hos mig och frossar choklad som johan hade köpt till sin fru.


Vab

Höstblåsorna Alice har åkt på smittar... Så vi får roa oss hemma. Helt okej, vi har massor att göra hemma (läs: städa) och sova middag. Så det här inlägget tillägnar jag mina kära kollegor som alltid tjatar om att de borde gå och lägga sig efter lunch... Det är precis vad jag ska göra idag ;) medan ni jobbar hårt. Moahahaha!!


Höstblåsor och gbs

Aldrig får man bara njuta av hösten. Vi som planerat en liten resa... Suck. Alice har fått höstblåsor och det är minsann inte roligt, vi får hoppas de försvinner snabbt nu så äter vi mycket glass under tiden! Morsan har fått bekräftat GBS vilket förklarar uvi:n och sammandragningarna som jag dragits med sedan före vecka 20. Inte mycket att göra åt dock, vi kämpar på som innan fast med större respekt för biverkningarna, då riskerna är lite större nu. så Alexandra vinner; jag åker väl hem från jobbet för att vila istället för att halvligga över bordet och pusta som en anfådd sjöko när jag har ont. men jag skulle aaaldrig erkänna att hon får rätt ;) nu ska jag tröstäta en toblerone och kräva bättre program på tvn än tråkiga Simpsons.


Man ska inte ropa varg...

Humor är alla pinsamt okunniga människor som skriker varg runt om i Skåne nu. Snabbfakta till er: vargar äter i regel varken barn, hästar eller lilla fiffi som ni rastar i en låda på balkongen. Så alla som inte är fullständig fårskalle kan känna sig rätt trygg gällande vargar. Finns mer logiska saker att vara rädda för... Som köttätande myror eller blå plastmöbler.


Färgat kött...

Dagens fråga på Expressens hemsida är om man har förtroende för svenska köttföretag... Orelevant fråga alternativt klumpigt formulerad enligt mig då det färgade fläskköttet (som såldes som nöt) kom från Argentina och Ungern. Jag har stort förtroende för svenskt kött och tycker man gott kan köpa det istället för importerat om man ändå ska kosta på sig oxfilé. Dessutom undrar jag hur korkade folk får bli som inte märker skillnaden; fläskkött har en helt annan konsistens, lukt och känsla!! Det är "olik sorts kött" som stans nya steakhouse skulle skrivit :)


Dagens lunch...

Idag åt vi...? Ja, vad har vi egentligen stoppat i oss?! Olik sorts kött, sallads buffe (vem är sallad och vad är en buffe?) och kaff?! Ingen av oss vet. Googlar man kaff verkar det iaf som att indiska vitvaror ingår i lunchen. God buffé hade de iallafall när man väl hade hittat ingången och med ännu ett flin passerat skylten med "toalett" som hade en tilläggsskylt under sig med "inte toalett" :) varför skulle något vara logiskt och lätt?


En lördag

En månad till bröllopsdag. Pappersbröllop blir det väl då tror jag... Eller bomull. Beror på var man läser. En månad dit iaf, så inget jag tänker ha teorier om redan. Tog min dotter till frissan idag, det var hög tid att trimma luggen så hon ser var hon går. Sen käkade vi lunch på trendie (bilden nedan, nyfriserade damen käkar tomat). Sen blev det "fågelincidenten" på väg hem och sen körde vi till Alexandra och Tobbe för trevlig middag. Stackars vovvarna blev lite stressade av vår övertrötta tvååring men det gick rätt bra. Väldigt god mat och trevligt sällskap. Om nu bara alla kunde sluta oroa sig för kickalot och tant Nilla ;)


Pappas Alice...

Nybadad och fin!


Heja

Bor i skåne så jag tänker inte säga det högt... Meeen... Barn är oslagbara, så... Heja:


Okej musjävel

Nu är det officiellt krig. Du har stört gravidfettots nattsömn för sista gången!! Imorrn ska jag ladda löjligt många fällor, ställa ut gift i foderstationer tillräckligt för att döda en mindre elefantflock och jag ska ge kattorna anabola så de blir rena monsterjägarna!! Du och din familj ska DÖ ditt lilla gnagaräckel, om jag så ska behöva bryta upp väggarna och jaga dig med hagelbössa! Du har retat upp fel tjockis! Morr.


Dä ä bahja mitt täd!

Ja, när en tvååring inte bara valt sort på trädet, utan dessutom hjälpt till att gräva hålet det ska stå i och bundit upp det... Ja, då säger man inte emot när hon strålar upp och meddelar att det minsann är BARA hennes träd. Alice har härmed ett päronträd i vår växande fruktträdgård.


Tillägg no.2

Skriver om bristningarna och laddar upp en annan bild... Och på appen jag bloggar från (för vem orkar sitta vid datorn?!) kan man inte ta bort inlägg eller byta bilder... Så jag får väl ladda upp en till. Samma fast med synlig mage alltså. Grattis världen. Suck.


Tillägg!

Vill göra ett litet tillägg till förra inlägget; jag hatar alla er som får små söta kulmagar och strålar vackert av hormonerna. jag ser ut som en dräktig hyena, randig och bredbent och flinande åt eländet med gräslig frisyr och snarare jämnfet än gravidrund. Vad ni bör minnas är att hyenor har vassa tänder. Bör ej retas upp, ni vet ;)


Fine...

Påtryckningar från er som bor långt iväg... Ja, ni vet... Ni få som läser här :) tydligen vill det skådas feta magen och fine, glo er less. Den är härmed lika stor i omfång som den var när Alice föddes. Kickalot verkar bli en bjässe :) fast å andra sidan hann den inte bli helt liten igen efter missfallet, så den här gången var vi rätt stora redan vid början. Bristningarna är där, precis som de ska. De fortsätter liksom växa där de slutade med Alice, därav de blossande röda sluten på bristerna. Tur man redan är gift. Jag ser inte klok ut.


Fullt upp idag

Höststädning, shopping och löjliga körsträckor idag. Nalkas lite höstblåst så vi (läs: Johan) var tvungna att ta i tu med lite utomhus. Jag och Alice körde på shoppingtur, Josse fyller sweet 16 så imorgon ska vi åka och gratulera fröken och behövde presentpapper och lite sånt... Och när vi ändå var på gång så upptäckte vi att "vår" pysseltillverkare kursat och allt såldes ut för halva priset så vi köpte en hel hink stora pärlor och pärlplattor och sen köpte jag några pysselkit bakom ryggen på dottern för julen närmar sig ju ;) hon är ju en pysslig liten filur. Ja... Och så shoppade Alice en halloweenhatt att ha på den eventuella spökmiddagen... Här får ni se den... Fast på hunden. Den klär henne bäst ;)


Ikea...

Ikea har inte bara tagit bort kvinnor ur sina kataloger... De har lurat ett gravidfetto att baxa med sig en tvååring många mil helt i onödan!! Ja, för väl framme fanns varken hatthyllan eller krokarna eller byrån eller glasen jag tänkt köpa... Och FINE, ni håller på att flytta till ny lokal och tänker inte packa fram och beställa hem i onödan, men skriv då det tydligt på hemsidan att ert sortiment suger apröv så det är bättre man kör till exempelvis Malmö!! Grr. När jag för en gångs skull planerat, skrivit lista med artikelnummer och allt. Och när jag trodde dagen var totalt sämst så insåg jag att mitt barn behövde ny blöja, något jag helt glömt hemma... Så vi tillämpade vår potträning offentligt för första gången och med fem kisspauser (ni som jobbar/bor med mig vet att mamman kissade minst lika många gånger) var fröken torr när vi körde hem! Heja Alice!!! För att klanka ner lite mer på Ikea hade de inte räkmackor heller, det enda jag var sugen på. Och när jag, efter att ha blivit passerad av ett tiotal personer i kön när jag försökte tänka, slutligen köpte köttbullar så snålade de på lingonsylten. Så. Nu har jag gnällt av mig lite i-landsgnäll. Nu ska jag sova!


Jamåhanleva!!

Grattis mamma mormor som fyller år idag!!


En sån där dag...

Inledde dagen med att halka och vrida den höft som redan är ur funktion av foglossning. Det har inneburit en dag med mycket smärta och svårigheter. Dagens hjälte är min kollega som peppat, erbjudit att köra mig till fikat på kontorsstolen och skjutsade mig till bilen när jag inte fixade att gå :) tack!! Väl hemma fick Johan ställa in kvällens planer för att pyssla om Alice istället. Personligen har jag halvlegat i soffan hela kvällen och tyckt synd om mig själv. Ja, det är som vi konstaterade på väg mellan jobb och min bil idag - man blir extra trött de dagar man har ont, det är verkligen skitjobbigt att gnälla en hel dag ;) Kickalot har varit pigg iaf, hela magen guppar nu när jag ligger här stilla och kickalot slår sina volter. Han ligger, precis som Alice gjorde, väldigt långt åt vänster så min navel pekar ut åt höger hela tiden. Mycket vackert.


Jag KRÄKS på hen!

HockeyVM 2013 i Sverige/Finland... Maskoten ser inte bara ut som dålig japansk animé. "Maskoten är en HEN" enligt hockeyförbundet.
 
Fy vad pinsamt.
 
Sen vill jag även se hur ordet "hen" tänke översättas till engelska? Där de har he/she/it. Då måste "hen" bli en "it"? Och hur kul är det för det stackars lodjuret? Bli avpersonifierat också, inte bara könsstympat.

Haddile

Jag brukar inte bry mig så nämnvärt, men nu är jag liiiite irriterad faktiskt. Att ens den biologiska mamman har mage att tro att hon bara ska få hämta barnet plötsligt en dag!? Hade hon velat ha sitt barn hade hon:
1. Inte övergivit sin nyfödda bebis
2. Sökt upp barnet långt tidigare (bullshit att den ENDA kontaktbara personen i heeela Sverige varit borta två år!)
 
Barnet pratar svenska. Barnet pratar inte arabiska. Mamman pratar enbart arabiska. Ska man slita ett barn, i min dotters sköra ålder, från den hon ser som sin mamma och pappa för att istället skicka henne till ett främmande land (där kvinnoförtryck dessutom sker i stor utsträckning) till en för henne okänd kvinna som hon inte kommer förstå ett ord av vad hon säger och heller inte kunna göra sig förstådd... Nej det kan verkligen inte vara att "se till barnets bästa".
 
Åh, vad jag kommer krama om min älskade lilla dotter hårt ikväll. Jag kommer tänka på stackars Haddile när min dotter kommer dra sitt vanliga "mamma älskar mig. Pappa älskar mig. Momma älskar mig. Moffa..." (den här rutinen är LÅÅÅNG, hela släkten ska räknas upp och så ska man svara efter varje namn att "ja, ... älskar dig"). Vem älskar den lilla flickan med de mörka ögonen när hon skickas iväg? Vem ska sjunga om små båtar och rulliga lamm så hon förstår? Vem ska förklara att "det är ingen fara" och hålla om det rädda barn som inte kommer förstå ett enda ord som omgivningen säger? Fy säger jag bara. Fy.

Ompa ompa...

Låt oss härmed reda ut en sak en gång för alla!! I sången "tänk om jag hade en liten apa" så gapar ju för tusan inte folk PÅ apan utan ÅT apan!!! Hur svårt ska det vara?!


RSS 2.0