Svar på tal

Finn fem fel med din "feminism text" om Saker i mitt huvud idag:

Orkar bara kommentera två 1. Det är inte så kvotering fungerar (Varför är folk så jävla lata att de inte kan läsa på ens LITE innan de uttalar sig). 2. Män och kvinnor har exakt samma villkor för att kunna bli t ex brandman!! som sagt. läs på lite


Okej... Först och främst tycker jag att det är ytterst fegt med anonyma kommentarer. Har du en åsikt- stå för den. Dessutom har du särskrivit.

1. Detta då även jag kvoterats en gång i tiden och jag kan ärligt säga att där fanns bättre lämpade MÄN för arbetet... De hade högre utbildning, mer livserfarenhet och bättre kvalifikationer, men de hade även en PENIS. Jag tycker att den som är mest kompetent ska få jobben oavsett kön... Sen om det till 90% råkar vara män - då får det vara så. Samma åt andra hållet - varför kvoteras män in i vård och barnomsorg bara för de är män på vissa håll? Det är lika fel - den som är mest kunnig och skicklig ska ha jobbet. Punkt. Ingen kvotering behövs wse.

2. T ex brandman, eller är det BARA brandman det gäller? Poliser har INTE samma krav. Där är hindrena för kvinnor lägre och de har längre tid på sig för både löpning och vissa andra saker. Brandmän är officiellt "lika" även om debatten fortsätter där de vill sänka kraven för kvinnor för att fler ska kunna söka, men jag vet även här en tjej som inte klarade fystesten men ändå kom in på utbildningen just för att hon var kvinna... Hon klarade det inte sen, btw... Men de såg trots allt mellan fingrarna när hon inte kunde lyfta tungt. Det är FEL tycker jag. Samma villkor om man ska ha samma lön! Bli gärna målare, men då ska du kunna bära färgspannarna också!

Kanske det är DU som ska kolla upp verkligheten...?
Det var TVÅ saker du pekade ut... Du kallar dig finn FEM fel, så kom gärna med de övriga tre och var inte rädd att skriva vem du är om du nu är så säker på din sak och tuff nog att stå för det.


Kommentarer
Postat av: michelle

go nilla!, go nilla!

2011-03-15 @ 08:24:00
URL: http://rosenstedt.blogg.se/
Postat av: Amy

Det är alltid de som gapar högst som har svårast att faktiskt stå för sina åsikter. Och det är oftast de som tjatar mest om okunnighet som visar sig vara lika okunniga själva. Hur gick nu det där ordspråket om att kasta sten i glashus egentligen?

2011-03-15 @ 13:47:13
URL: http://hannahsmorsa.se
Postat av: Josefin

Håller med att om man ska kritisera så är det kanske dumt och lite fegt att vara anonym. Tänkte bara påpeka att ni nog tänker på olika saker. Låter som det du tänker på Nilla är så kallad radikal kvotering som faktiskt är väldigt ovanlig i Sverige, desto vanligare är måttfull kvotering som innebär att när två sökande till ett jobb har samma meriter så prioriterar man den som tillhör en minoritet på arbetet, ex då kvinnor. Så om mannen har bättre kvalifikationer så får han arbetet men om en man och en kvinna har samma så väljer man kvinnan framför mannen. eller tvärtom. I radikal kvotering så tar man exempelvis in de mest kvalificerade kvinnorna och struntar i männen. Men som sagt väldigt ovanligt.

Sen är jag liten kluven kring polisfrågan, även om det är lite lägre krav på kvinnor så är det fortfarande jäkligt höga krav även på kvinnor och man behöver ligga långt över medel för att klara det. dessutom skiljer det inte jättemycket exempel på konditionstest så handlar det om 30sek som kvinnorna har längre, vilket inte är mycket. Men man får ha olika åsikter, det berikar livet! Kram!

2011-03-15 @ 15:08:33
Postat av: Micca

jag vet inte hur det är inom vården, men jag vet att det numera mer eller mindre är olagligt att kvotera in ngn oavsett kön eller härkomst då lunds universitet förra året blev stämda just på det att dom kvoterade in folk beroende vad dom hade för kön osv..

2011-03-15 @ 17:53:12
URL: http://miccii.blogg.se/micca
Postat av: Anonym

Håller helt med dig Nilla!

2011-03-15 @ 18:01:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0