Flickans andra jul!

Alice har nu firat sin andra jul och fick allt vad hon kunde önska sig!!

Hon har fått kläder och leksaker... Ett litet bord med stolar till sitt rum... En rolig groda på hjul... en snöskyffel... ja, så var det ju det där förbjudna. Lika bra att vi lägger korten på bordet redan nu:

En röd spis. Alla vet ju att sådana förtrycker småtjejer, men kanske inte lika mycket som hennes andra present:


En rolig städvagn!!

:) Ja, och så är det ju den talande lillan-dockan från moster!

Oj oj oj, vad dåligt hon måste må nu... Att bara ge henne enbart "könsneutrala" leksaker (tomma mjölkpaket?) vore snarare plågeri! Istället för att vi ska ändra på vad hon gillar, så accepterar jag min flicka för den hon är... Vår lilla hundskrubbande, matlagande dockmamma som spenderat hela dagen med att springa runt och skrika "MIN" när vi försökt låna hennes saker (och våra saker som hon tagit)

Kommentarer
Postat av: Anna

För mig handlar inte genus om att INTE ge flickor "flicksaker" utan om att erbjuda sitt barn ALLT. Lill-prinsen är vansinnigt intresserad av bilar, traktorer och bussar och det får han i present/julklapp, men vi ger honom även spis och dockvagn. Han leker med allt och snart kommer han även att få en dammsugare eftersom han är väldans intresserad av vår.

2011-12-28 @ 22:09:33
URL: http://anapanasiti.blogg.se/
Postat av: Michelle

Alice föräldrar ger Alice tillgång till bilar och bollar också så dem gör helt rätt. men märker dem att Alice har en "fallenhet" för städing och dockor så är det väl klart att dem ger henne det framför allt, det blir hon ju gladare av att få. Jag kommer ge min Thyra saker efter hennes önskan oavsett om det är pojk eller flicksaker. Tycker hon väldigt mkt om att leka med dockor och älskar nallar så inte fan kommer jag ge henne en brandbil.. du Anna verkar ändå vara en hyffsat sund feminist. Men Nilla har rätt i att många feminister INTE tycker att man ska ge en flicka spis, städsaker och dockor då dem annser att man fostrar in en flicka i ett "kvinnofälla". Jag tycker dock inte att det är en kvinnorfälla att vara mamma, laga mat till min familj och städa mitt hus (som jag tränade på redan i barndomen med mina leksaker) Jag älskar alla dem där "kvinnosakerna" lika mkt som jag hatar gräsklippning, vedklyvning och trädfällning.. kalla mig gärna gammeldags, men både jag o min man är nöjda i våra roller.

2011-12-30 @ 19:50:21
Postat av: Nilla

Anna: Jamen det är helt rätt! Tyvärr har det gått bortom riktig genus nu och det skickades ut uppmaningar även i min umgängeskrets där vi mammor till små flickor uppmanades att inte köpa dockor eller andra flicksaker i julklapp till våra barn samt även meddela det till vår släkt - en uppmaning som i vårt hushåll åkte rakt i soporna! :)



Alice fick även en snöskyffel, en brandbil och en krokodilpyjamas à la pojkavdelningarna på Åhléns, så här gör vi ingen större skillnad - vi handlar utifrån vad vår lilla plutta tycker om preccis som ni gör.



Gott nytt år!!

2011-12-31 @ 14:38:15
URL: http://motherofalice.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0