När man är hängig själv...

När man är hängig själv och har en hängig unge, så är det gudagåva när maken kommer hem från jobbet!

"HÄR är din fina dotter... Hon är DIN nu. Hej då!" Säger man, slungar över den lite gnälliga och väldigt snoriga bebisen till honom och flyr.

I övermorgon blir Alice 7 månader. Hon har 6 tänder och bits... Det är vad hon är bäst på. I övrigt tänker jag inte vara den där typen av mammabloggare som måste berätta alla framsteg sedan sist. Skryta om sitt barn är något man bara gör på öppna förskolan, där alla barn över 3 veckor kan springa, prata, vissla och lösa korsord.

Jag kan dock berätta något hon INTE gör! Hon äter INTE någon annan smak på barnmaten (burk) än kalops eller biffstroganoff! Någon idé hon fått nu... Jaja, tänker vi och ger henne bara en jädra massa kalops eller stroganoff... Det går väl över. Hon äter ju samma som oss när vi inte äter för salt eller stark mat, så hon får ju i sig annat också ibland... Men någon fisk äter hon väldigt sällan. Ja, faktiskt bara tre gånger sedan hon föddes.

Ingen gröt och ingen välling. Det enda som hon kan sakna genom att vägra det är järn, något vi löser genom att köpa järnberikad fruktpuré (semper har sån...), DRIKKI (smoothie med järntillskott) eller sempers drycker (äpple eller morot) som också är järnberikade... Hittills visar hon inga tecken på att må dåligt av detta, så vi kör på så. Vi kan ju inte tvinga henne och BVC-sköterskan föreslog järnberikade kex men då tror jag ändå frukt är bättre...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0