Djurens rätt... Så fel.

Så var det dags igen. Är det inte minkar, så är det grisar... Eller daggmaskar... Och nu travhästar.

"Stons vaginor sys igen för att de ska springa fortare. Hästar som drabbas av lungblödning. Hästar som dödsstörtar och hästar som får beteendestörningar...

...Inget av detta kontrolleras dock av veterinären som är ansvarig för att djurskyddslagen följs...

...Den så kallade checkremmen hindrar hästen från att sänka huvudet som fixeras i sidled med en huvudstång. De så kallade tungbanden är till för att dra ihop tungan i underkäken så att den inte hänger över bettet under travet. Dessa tungband riskerar att stoppa blodtillförseln till tungan..."

Eftersom jag själv haft travhästar och jobbat med såna i många år så känner jag att detta är värt ett inlägg. Jag har ALDRIG träffat på ett sto med ihopsydd vagina och då har jag ändå jobbat i stora stallar... Checkremmen hjälper till att hålla upp huvudet i lopp och skadar inte hästen på något sätt... Huvudstång använder väldigt få... Det låter ju på dessa människor som att man sätter halskrage på pållen för att den ska vara helt fast. De som tycker att detta låter konstigt får säkert besöka ett stall så får de se hur det fungerar...

Tungbandet är för att de inte ska svälja tungan... Och använder man ett riktigt tungband så stoppas ingen blodtillförsel (nylonband som man använde förr kanske gjorde det)

Veterinär kollar alla hästar innan de går på banan och sen är rätt många stickkontroller i stallarna.

Dessutom har de flesta hästarna en egen skötare, någon som lägger hjärta och själ på detta djur - deras "bebis"... Masserar, stretchar, smörjer och sköter... Tar dem på regelbundna kontroller där de kollas upp ordentligt av veterinärer. Jag hade gärna varit häst i de stall där jag jobbat!!

Nej, det är fan pinsamt att de får publicera såna rapporter utan belägg. Givetvis finns det rötägg även inom travet, precis som allt annat... Men här dras som vanligt i djurens rätts papper alla över en kam. Det är som att skriva att alla djuraktivister är pedofiler bara för att en medlem kollat på barnporr... Men det kanske är så?

Korkat.


Kommentarer
Postat av: michelle

du har helt rätt. Tyvärr hoppar dem flesta på i mobbens spår, i den politiskt korrekta åsikten.

2011-04-20 @ 22:20:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0